|
2020-09-30 21:59:30, szerda
|
|
|
A vezető halálokok között első helyen szerepelnek Magyarországon a szívvel kapcsolatos betegségek. Míg ezek korábban főként a férfiak betegségei voltak, addig ma már egyre több nő is érintetté válik. Egészséges táplálkozással, illetve aktív életvitellel azonban mintegy 60-70 százalékkal mérsékelhetjük a szívbetegség kialakulásának kockázatát.
A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a megemelkedett koleszterinszint. Ha magas a szervezetünkben ez az érték, akkor megvastagodnak és így merevebbé válnak az artériák falai, ami akadályozhatja a megfelelő véráramlást, és emiatt nem jut elegendő oxigénhez a szervezet. Ezzel szemben ha tartósan alacsonyan tartjuk a koleszterin szintjét, minimalizálhatjuk a szívkoszorúér-betegség kialakulását.
4 olyan módszert javasolunk, amelyek segíthetnek az ideális koleszterinszint elérésében és fenntartásában.
A napi többszöri étkezés sokkal egészségesebb, mintha kétszer alaposan belakmároznánk. A kutatások szerint a koleszterinértékek még akkor is csökkenő tendenciát mutatnak, ha a napi hatszori étkezés során esetlegesen több zsíros táplálékot eszünk.
A mediterrán országokban rendszeresen fogyasztanak olívaolajat, amely nagyon hasznos a szervezet számára. Főként diabétesz esetében mutatták ki a pozitív hatását. Azoknál a cukorbeteg személyeknél, akiknél magas koleszterinértéket mértek és egy bizonyos ideig egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag olívaolajat kaptak, megnövekedett a HDL-, míg csökkent az LDL-koleszterin szintje. Mindemellett az olívaolaj súlycsökkenő hatása is megmutatkozott.
A legújabb kutatások szerint a narancslé rendszeres fogyasztása is támogathatja a koleszterinszint csökkenését. Kutatások azt igazolják, hogy már napi három pohárnyi frissen facsart narancslé is érzékelhetően pozitív befolyással bírhat. A kísérleti alanyoknál növekedett a HDL, azaz az úgynevezett jó koleszterin szintje, míg csökkent a rossznak nevezett LDL értéke. Érdemes tehát rendszeressé tenni az étrendünkben ezt a finom és könnyen elkészíthető italt.
A fahéjnak is számos pozitív hatása ismeretes. Ez a kellemes ízű fűszernövény pozitívan hat a koleszterinszint alakulására, mely szintén cukorbeteg személyek esetében bizonyosodott be. Kiderült, hogy nemcsak az LDL szintjét, hanem az összkoleszterinszintet is csökkenti. A fahéjat számos esetben használhatjuk, hiszen sokféle étel, sütemény ízesítéséhez kiváló fűszer lehet.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: koleszterinszint, szervezetünkben, kialakulásának, mérsékelhetjük, táplálkozással, belakmároznánk, fenntartásában, megvastagodnak, megmutatkozott, kialakulásában, akadályozhatja, magyarországon, bizonyosodott, szívkoszorúér, érzékelhetően, használhatjuk, megemelkedett, egészségesebb, megnövekedett, személyeknél, rendszeressé, ízesítéséhez, szívbetegség, étrendünkben, mindemellett, elkészíthető, fogyasztanak, zsírsavakban, támogathatja, rendszeresen, életvitellel, fűszernövény, kialakulását, súlycsökkenő, koleszterin, kapcsolatos, vezető halálokok, szívvel kapcsolatos, férfiak betegségei, szívbetegség kialakulásának, megemelkedett koleszterinszint, artériák falai, megfelelő véráramlást, koleszterin szintjét, ideális koleszterinszint, napi többszöri, kutatások szerint, napi hatszori, mediterrán országokban, szervezet számára, pozitív hatását, cukorbeteg személyeknél,
|
|
|
|
vezető halálokok, szívvel kapcsolatos, férfiak betegségei, szívbetegség kialakulásának, megemelkedett koleszterinszint, artériák falai, megfelelő véráramlást, koleszterin szintjét, ideális koleszterinszint, napi többszöri, kutatások szerint, napi hatszori, mediterrán országokban, szervezet számára, pozitív hatását, cukorbeteg személyeknél, bizonyos ideig, olívaolaj súlycsökkenő, legújabb kutatások, narancslé rendszeres, koleszterinszint csökkenését, kísérleti alanyoknál, rossznak nevezett, koleszterinszint alakulására, fahéjat számos, koleszterinszint, szervezetünkben, kialakulásának, mérsékelhetjük, táplálkozással, belakmároznánk, fenntartásában, megvastagodnak, megmutatkozott, kialakulásában, akadályozhatja, magyarországon, bizonyosodott, szívkoszorúér, érzékelhetően, használhatjuk, megemelkedett, egészségesebb, megnövekedett, személyeknél, rendszeressé, ízesítéséhez, szívbetegség, étrendünkben, mindemellett, elkészíthető, fogyasztanak, zsírsavakban, támogathatja, rendszeresen, életvitellel, fűszernövény, kialakulását, súlycsökkenő, koleszterin, kapcsolatos, úgynevezett, segíthetnek, fogyasztása, csökkenését, véráramlást, szerepelnek, befolyással, olívaolajat, százalékkal, érrendszeri, alakulására, egyszeresen, országokban, esetlegesen, javasolunk, táplálékot, egészséges, mediterrán, rendszeres, alacsonyan, cukorbeteg, betegségei, tendenciát, alanyoknál, növekedett, betegségek, telítetlen, elérésében, kockázatát, olívaolaj, többszöri, narancslé, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 468
- e Hét: 5313
- e Hónap: 36799
- e Év: 241500
|
|
|