Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért van szükségünk kollagénre?
  2020-10-05 21:32:51, hétfő
 
  Sajnos a szervezetünkben a kor előrehaladtával csökken a kollagénszint, pedig nagy szükségünk van rá, hiszen védelmet jelenhet a betegségekkel szemben. A kollagéntermelést a C-vitamin jelenléte segíti elő, többek között ezért is van annyira szükségünk erre az antioxidáns vitaminra.

Manapság a vezető halálok hazánkban a szívbetegség és a daganatos megbetegedések. A kollagén nemcsak a bőr, az ízületek, a porc és a csontok egészségének megőrzésében játszik kitüntetett szerepet, hanem a rákos megbetegedések megelőzésében, pontosabban a testben való szétterjedésének megakadályozásában is, így még az áttétek képződésének megállításában fontos tényező lehet.

Amikor áttétről beszélünk, akkor a rákos sejtek már egy adott szervben bekebelezték az ép sejteket és szöveteket, a céljuk az, hogy a test más területeire is átterjedjenek, azaz áttétet képezzenek. Feltételezések szerint ez akkor valósulhat meg, ha a kötőszövetek gyenge állapotban vannak, ami abban az esetben következik be, ha alacsony a kollagéntermelés a szervezetben, ami jól mutatja a kulcsszerepét.

Sajnos ahogy öregszünk, csökken a kollagéntermelés a testünkben. Éppen az említettek miatt fontos lenne a szervezetünket kollagéntermelésre serkenteni, illetve pótolni a hiányzó mennyiséget, hogy megakadályozhassuk az egyes daganatok áttétképződését.

A kollagéntermelést egyes mikrotápanyagok is támogatják, de a C-vitaminnak is kitüntetett szerepe van ebben a folyamatban. A C-vitamin tulajdonképpen védelmet jelent a kötőszöveteknek a rákos sejtek támadásai ellen, de amint köztudott, fontos szerepet játszik az erek egészségének fenntartásában, és az immunrendszer működését is támogatja.

Amennyiben a szervezetünk nem jut elegendő C-vitaminhoz, úgy kevesebb kollagén termelődik a szervezetünkben, és így nagyobb esélyünk van a szívbetegség kialakulására is.

A kollagéntermelést nemcsak a C-vitamin, hanem két aminosav, a lizin és a prolin is elősegíti. Ez utóbbiak a szív egészségének fenntartásában is szerepet játszanak.

Miért olyan fontosak az antioxidánsok? A polifenolok erőteljes antioxidánsnak számítanak, amelyeknek szintén fontos szerepe van a rákos sejtek szaporodásának megakadályozásában. Az arginin pedig egy olyan aminosav, amely a kötőszövetek megerősítését teszi lehetővé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: szétterjedésének, kollagéntermelés, mikrotápanyagok, kötőszöveteknek, szervezetünkben, előrehaladtával, áttétképződését, fenntartásában, szaporodásának, megbetegedések, megállításában, feltételezések, antioxidánsnak, tulajdonképpen, szervezetünket, immunrendszer, átterjedjenek, kulcsszerepét, antioxidánsok, megelőzésében, megerősítését, betegségekkel, kialakulására, kollagénszint, egészségének, szívbetegség, kötőszövetek, képződésének, megőrzésében, szervezetünk, szervezetben, bekebelezték, mennyiséget, területeire, kitüntetett, polifenolok, betegségekkel szemben, antioxidáns vitaminra, vezető halálok, daganatos megbetegedések, kollagén nemcsak, csontok egészségének, rákos megbetegedések, testben való, áttétek képződésének, rákos sejtek, adott szervben, kötőszövetek gyenge, esetben következik, említettek miatt, hiányzó mennyiséget, egyes daganatok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A kételkedés kezelése  Albert Einstein gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jónás Tamás – Végtelen b...  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Nevem  A jó emberek mindig szépek mar...  Németh László tollából  Sokan azt tartják  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Hogy lehet megtartani  Png kutya  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Akik bántanak téged  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete-erdő desszert  Png virág  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  s immár én is felragyogva, ért...  Rátalálsz  Nevem  Png lepke  Fehér virág  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Reménység és erő Krisztustól e...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Png csokor  Albert Einsteinről  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  Próbálj meg ...  Idő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 19  Zilahy Lajos gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A sors  Nem tudhatod  Nem tudhatod  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
betegségekkel szemben, antioxidáns vitaminra, vezető halálok, daganatos megbetegedések, kollagén nemcsak, csontok egészségének, rákos megbetegedések, testben való, áttétek képződésének, rákos sejtek, adott szervben, kötőszövetek gyenge, esetben következik, említettek miatt, hiányzó mennyiséget, egyes daganatok, kollagéntermelést egyes, erek egészségének, immunrendszer működését, szívbetegség kialakulására, kollagéntermelést nemcsak, szív egészségének, polifenolok erőteljes, arginin pedig, olyan aminosav, kötőszövetek megerősítését, szétterjedésének, kollagéntermelés, mikrotápanyagok, kötőszöveteknek, szervezetünkben, előrehaladtával, áttétképződését, fenntartásában, szaporodásának, megbetegedések, megállításában, feltételezések, antioxidánsnak, tulajdonképpen, szervezetünket, immunrendszer, átterjedjenek, kulcsszerepét, antioxidánsok, megelőzésében, megerősítését, betegségekkel, kialakulására, kollagénszint, egészségének, szívbetegség, kötőszövetek, képződésének, megőrzésében, szervezetünk, szervezetben, bekebelezték, mennyiséget, területeire, kitüntetett, polifenolok, folyamatban, pontosabban, antioxidáns, vitaminnak, támogatják, serkenteni, állapotban, említettek, számítanak, termelődik, vitaminhoz, szöveteket, amennyiben, amelyeknek, képezzenek, szükségünk, testünkben, következik, valósulhat, játszanak, erőteljes, daganatok, vitaminra, beszélünk, hazánkban, elősegíti, jelenléte, öregszünk, köztudott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1909
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 35533
  • e Év: 240234
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.