Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lábizomgörcs ( vádligörcs ) ellen - természetesen
  2020-10-07 07:41:10, szerda
 
  4 természetes gyógymód, melyekkel örökre búcsút inthetsz a lábizomgörcsnek

Szinte mindannyian tapasztaltunk már a lábunkban jelentkező fájdalmas éjszakai vádligörcsöt. Különösen gyakori jelenség a várandósság ideje alatt, az idősebb korosztálynál, de a sportolók körében is.

A lábgörcs gyakran éjszaka jelentkezik, jelentősen rontva ezzel az alvás minőségét. Az alvás közben jelentkező izomgörcs egy rendkívül erős, görcsös fájdalom, mely a vádliban, combokban, lábfejben vagy a lábujjakban jelentkezik. Ilyenkor szinte kiugrunk az ágyból és azonnal próbáljuk enyhíteni a fájdalmat a begörcsölt izmok erőteljes nyújtásával.

Egészségügyi problémák és gyógyszerek, melyek lábgörcsöt okoznak
Az izomgörcsök hátterében általában nem áll nagyobb probléma, de ha rendszeresen tapasztaljuk a tüneteket, érdemes orvossal kivizsgáltatni magunkat, hogy kizárjuk a komolyabb betegségeket.

A lábikragörcs ugyanis perifériás artériás betegség, a vese- és pajzsmirigy-betegség és a sclerosis multiplex tünete is lehet.

Néhány gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet izomgörcs. Az antipszichotikumok, a fogamzásgátlók, a vízhajtók, a sztatinok és a szteroidok is előidézhetik a problémát.

4 megoldás a lábizomgörcsre
Ha az orvos kizárta a komolyabb betegségeket, természetes gyógymódokkal is enyhíthetjük a makacs izomgörcsöket. Ennek a fájdalmas és kellemetlen panasznak a végleges megszüntetése könnyebb lehet, mint gondolnánk.

Vádligörcs a terhesség alatt
Sokszor egyes ásványi anyagok hiánya okozza a terhesség alatt jelentkező izomgörcsöket, pl. a kálium-, kálcium- és különösen az alacsony magnézium bevitel tünete a lábgörcs.

Magnéziumot és egyéb ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők ugyanakkor kevésbé hatékonyak a lábgörcsök kezelésében, mert sok esetben nem biológiailag hasznosuló formában tartalmazzák a hatóanyagokat. Ételeinkben, gyógynövényeinkben viszont sok ásványi anyag és vitamin is található, megfelelő formában, melyek gyorsan és könnyen felszívódnak.

Epsom só (magnézium-szulfát)
Az Epsom sós fürdő hatékony módja annak, hogy a szervezet magnéziumhoz és kénhez jusson. A legtöbb ember szervezetében ez a két fontos ásványi anyag - melyek a bőrön át könnyen felszívódnak - nincs jelen elegendő mennyiségben. Ha megfelelő a szervezet magnéziumszintje, az izmok könnyebben ellazulnak, megelőzhetők az izomgörcsök. Sokaknál bőrön át sokkal könnyebben felszívódik a magnézium, mint a különböző élelmiszerekből.

Az Epsom Salt Industry Council szerint az Epsom sós fürdő enyhíti az izomfájdalmakat, megelőzi az izomgörcsöket, javítja az idegi működést, így elősegíti az elektrolitok szintjének megfelelő szabályozását.

Az egyik legjobb megoldás az izomgörcsökre, ha hetente 2-3 alkalommal 20 perces Epsom sós fürdőt veszünk. Ha nincs fürdőkádunk, vagy valamiért a meleg vizes fürdőt nem alkalmazhatjuk, az Epsom sós lábáztatás is megfelel. Választhatjuk ezt a megoldást a nyári melegben, mikor a forró fürdő gondolata nem igazán tűnik vonzónak.

Ha esetleg valaki érzékeny a kénre, és nem használhat Epsom sót, lehet alkalmazni magnézium tartalmú fürdőpelyhet, olajokat, gélt vagy testápolót, krémet is.

Banán és egyéb kálium tartalmú ételek
Ha a lábszárgörcsöt az alacsony káliumszint okozza, a banán rendszeres fogyasztása is segíthet. Az organikus banánban és az örökségfajta (heirloom) banánokban több kálium van, mint a hagyományos hibrid banánfajtákban, melyeket tápanyagban szegény talajon termesztenek. Megéri a jobb minőséget választani!

A legjobb az érett banán, mert több olyan enzimet tartalmaz, mely segíti az ásványi anyagok hasznosulását, és az izomgörcsre is megoldást jelent. Az éretlen banánban pedig több rezisztens keményítő található, mely a bélrendszer egészségét támogatja.

Figyeljünk azonban arra, hogy ne génmódosított banánt vegyünk!

Természetesen az organikus, biodinamikus termények tartalmazzák a legtöbb ásványi anyagot; ezeket tápanyagban gazdag talajban termesztik (azaz nem hidroponikus körülmények között).

Egyéb, káliumban gazdag élelmiszerek:
Sütőtök
Édesburgonya
Burgonya
Fehérbab
Brokkoli
Sárgadinnye

A folyadékbevitel fontossága (de NEM ,,8 pohár víz naponta")
A dehidratáció is gyakran okoz izomgörcsöket. Azonban a gyakran emlegetett tanács, hogy ,,igyunk 8 pohár vizet naponta" tudományosan nem alátámasztott. Ennek az elméleteknek nincsen valóságalapja. A sokszor túlzásba vitt vízivás sem oldja meg a dehidratációt.

Dr. Joseph Mercola szerint*:
Az a tanács, hogy naponta igyunk meg 8 pohár vizet, tudományosan nem alátámasztott.
A legjobb módja annak, hogy folyadékszükségletünket meghatározzuk, ha hallgatunk a testünk jelzéseire, azaz a szomjúságérzetünkre.
Sokszor hallani, hogy ha csak akkor iszunk, amikor megszomjazunk, az már nem elég, mert akkorra már kiszáradtunk. Ez egész egyszerűen tévhit. A szervezet fiziológiai jelzései - így a szomjúságérzet is - azelőtt lép működésbe, mielőtt kiszáradnánk.

Egy otthon is elkészíthető alternatíva a víz, ecet és gyömbér hozzáadásával készült erjesztett ital. De pótolhatjuk az elektrolitokat, ha egy pohár langyos vízhez egy csipet tengeri sót vagy pár csepp citromlét adunk, amely tökéletes indítása a napnak.

A hangsúly a folyadékbevitelen és nem konkrétan a víziváson van. Sok esetben a nagy mennyiségű sima víznek több káros, mint jótékony hatása van, ha izomgörcsről van szó.

Ha eleged van a lábgörcs okozta kellemetlen percekből, zavar és idegesít ez az állandóan fel-felbukkanó tünet! És végre tartós megoldást szeretnél, akkor tegyél egy próbát a WTN magnézium krémmel.

A szervezetben kiválóan hasznosuló magnéziumformák elegyét tartalmazza. Ráadásul remekül hidratál, így külön testápolásról sem kell gondoskodnod!
Forrás : Link

Igen hasznos tippek vádligörcs ellen és megelőzésére : Link

Benu oldalán is igen szakszerű tudnivalók olvashatóak :
A lábszárgörcsre több hajlamosító tényezőt is ismerünk, előfordulása a sportolók, a várandós hölgyek, a változókorban lévő nők, a visszérre hajlamosak és a hosszú távon stressz alatt lévők között a leggyakoribb. De mi is váltja ki pontosan a hirtelen görcsbe rándulást az éjszaka folyamán? A legismertebb okok közt találjuk a dehidratációt, a magnéziumhiányt, a rossz vérkeringést, a nagy megerőltetést, az izomfáradtságot, az edzés előtti és utáni nyújtás elmaradását és az idegbecsípődést is.

Annak érdekében, hogy csökkentsük, jó esetben pedig akár teljesen meg is szüntessük az éjszakai görcsök előfordulását, a szakemberek mindenekelőtt a megfelelő vitamin-, kalcium- és magnéziumbevitelt tartják a legfontosabbnak. Emiatt jól tesszük, ha odafigyelünk étkezésünkre, és mindennapjainkban növeljük főleg a magnéziumban gazdag fogások számát. Ez nem nehéz feladat, hiszen az ásványianyagot nagy mennyiségben tartalmazó élelmiszereket könnyedén találjuk meg az üzletek polcain: ilyenek például a diófélék, a tökmag, a tökmagolaj, az avokádó, a szójából készült termékek, a cukkini, a brokkoli, az alma, a banán és a grapefruit. Ha gyakran tapasztaljuk a panaszt, mindenképpen érdemes a magnéziumban gazdag étrend mellet magnéziumpótló készítményt is szedni.

A szükséges nyomelemek mennyiségének növelésén kívül kiemelkedő jelentőségű, hogy odafigyeljünk hidratáltságunkra is. Ha pedig rendszeresen sportolunk, akkor próbáljunk meg ezentúl alaposabban bemelegíteni, és megnyújtani izmainkat az edzések előtt és után. Kismamáknak és idősebbeknek is segítséget nyújthatnak az olyan egyszerűen elvégezhető izmokat megnyújtó gyakorlatok, mint például a lábak alapos megrázása vagy a hintázás imitálása. Tornáztassuk meg lábfejünket, miközben előre-hátra dőlve kvázi állva hintázunk talpainkon, sarkunktól egészen lábujjainkig vezetve testsúlyunkat.

Ha a panaszok nem múlnak, akkor valószínű, hogy nem - vagy nem csupán - magnézium-készleteinkkel van probléma, ezért ilyen esetben kifejezetten fontos, hogy felkeressük orvosunkat is a panasszal. Ha ugyanis vérellátási vagy idegkárosodási gondok állnak a háttérben, akkor ezekre kell orvosi segítséggel megoldást találnunk. Idegkárosodás például igen gyakran lép fel kezeletlen cukorbetegség vagy a vese működési zavarai esetén is.
Forrás : Link

Saját javaslatom : napi csapott evőkanál AMARÁNT mag ( kálcium, magnézium vas és cink tartalma jelentős továbbá igen hasznos aminosavakat is tartalmaz ) különösen javaslom pl úszás előtt vagy azoknak akik ritkán sportolnak . (CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mellékhatásaként, magnéziumszintje, folyadékbevitel, idegbecsípődést, izomfájdalmakat, magnéziumformák, legfontosabbnak, magnéziumhiányt, lábizomgörcsnek, élelmiszerekből, izomfáradtságot, idegkárosodási, lábszárgörcsre, fogamzásgátlók, szomjúságérzet, ásványianyagot, elektrolitokat, alkalmazhatjuk, élelmiszereket, készleteinkkel, lábszárgörcsöt, lábizomgörcsre, kivizsgáltatni, magnéziumpótló, banánfajtákban, megszomjazunk, szabályozását, idegkárosodás, izomgörcsökre, mennyiségének, odafigyeljünk, szervezetében, tapasztaltunk, testsúlyunkat, hatóanyagokat, cukorbetegség, lábunkban jelentkező, várandósság ideje, idősebb korosztálynál, sportolók körében, lábgörcs gyakran, alvás minőségét, alvás közben, rendkívül erős, lábujjakban jelentkezik, begörcsölt izmok, izomgörcsök hátterében, komolyabb betegségeket, lábikragörcs ugyanis, sclerosis multiplex, orvos kizárta, makacs izomgörcsöket, Epsom Salt Industry Council, Joseph Mercola,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Martin Buber, A haszidim meséi  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Otthon  A pitypang legendája  Alvó cicák  Esterházy Péter: Harmonia c...  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  IGEN így  IGEN így  képre írva  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  József Attila – Keresek ...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Segíts neki dicsérni Téged  Különleges  Magyar költészet napja  Robert Merle tollából  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Pitypang szökőkút  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  különleges  ajándék, mellyel meglepem  Szívek  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Tanmese  Egy tavasz  40 felett  Kertem  Ady Endre - Mindegy átka  James Allen  Szeretem ujjad karcsuságait,  képre írva  Sorsunk miatt...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Magamnak  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Nevelőszülőkhöz adták,  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul David Tripp Április 12  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Mindent de mindent visszakap  Töröld le  Bornyi Veronika haiku verse  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Anyák napjára 
Bejegyzés Címkék
lábunkban jelentkező, várandósság ideje, idősebb korosztálynál, sportolók körében, lábgörcs gyakran, alvás minőségét, alvás közben, rendkívül erős, lábujjakban jelentkezik, begörcsölt izmok, izomgörcsök hátterében, komolyabb betegségeket, lábikragörcs ugyanis, sclerosis multiplex, orvos kizárta, makacs izomgörcsöket, végleges megszüntetése, terhesség alatt, alacsony magnézium, lábgörcsök kezelésében, szervezet magnéziumhoz, legtöbb ember, szervezet magnéziumszintje, izmok könnyebben, különböző élelmiszerekből, idegi működést, elektrolitok szintjének, egyik legjobb, meleg vizes, nyári melegben, forró fürdő, alacsony káliumszint, banán rendszeres, organikus banánban, hagyományos hibrid, jobb minőséget, érett banán, ásványi anyagok, éretlen banánban, bélrendszer egészségét, legtöbb ásványi, folyadékbevitel fontossága, gyakran emlegetett, elméleteknek nincsen, sokszor túlzásba, legjobb módja, testünk jelzéseire, szervezet fiziológiai, pohár langyos, csipet tengeri, nagy mennyiségű, lábgörcs okozta, állandóan fel-felbukkanó, szervezetben kiválóan, lábszárgörcsre több, várandós hölgyek, változókorban lévő, visszérre hajlamosak, hosszú távon, hirtelen görcsbe, éjszaka folyamán, legismertebb okok, rossz vérkeringést, nagy megerőltetést, edzés előtti, éjszakai görcsök, szakemberek mindenekelőtt, megfelelő vitamin-, magnéziumban gazdag, ásványianyagot nagy, üzletek polcain, szójából készült, szükséges nyomelemek, edzések előtt, olyan egyszerűen, lábak alapos, hintázás imitálása, vese működési, mellékhatásaként, magnéziumszintje, folyadékbevitel, idegbecsípődést, izomfájdalmakat, magnéziumformák, legfontosabbnak, magnéziumhiányt, lábizomgörcsnek, élelmiszerekből, izomfáradtságot, idegkárosodási, lábszárgörcsre, fogamzásgátlók, szomjúságérzet, ásványianyagot, elektrolitokat, alkalmazhatjuk, élelmiszereket, készleteinkkel, lábszárgörcsöt, lábizomgörcsre, kivizsgáltatni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1835
  • e Hét: 11949
  • e Hónap: 25698
  • e Év: 230399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.