Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lilahagyma gyógyhatásairól
  2020-10-13 22:22:46, kedd
 
 



A lilahagyma rengeteg pozitív egészségügyi hatással rendelkezik, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Rengeteg betegségtől óvod meg magad, ha beépíted étrendedbe a lilahagymát.

A rendszeres hagymafogyasztás a megfázás természetes ellenszere. Támogatja az immunrendszert, megvéd a fertőzésektől és csökkenti a lázat. A népi gyógyászat már rég felismerte áldásos hatását, amelyek kiterjednek a hurutos és légúti megbetegedésekre is. Illóolajai csökkentik az orrdugulást, fellazítják a lerakódott váladékot.

Igazi C-vitamin bomba
Mi más hiányozhatna a betegeskedő, legyengült szervezet számára, mint egy jó nagy adag C-vitamin! A lilahagymában igen nagy mennyiségben megtalálható. Egészséged megőrzése érdekében, vagy már kialakult betegség kezelésének gyorsításáért egyél minden nap belőle.

Csökkenti a vércukorszintet
Folyamatosan a vércukorszinteddel bajlódsz, minden egyes laborvizsgálat után diétára kényszerülsz? Vagy esetleg már meglévő cukorbetegségben szenvedsz? Bármennyire hihetetlen, ennek a növénynek még vércukorszint-csökkentő tulajdonsága is van.

Vízhajtó hatású
Ha szervezeted valamilyen oknál fogva vízvisszatartást produkál (terhesség, gyógyszerek, stb. miatt), akkor a vízhajtó pirulák helyett/mellett érdemes természetes vízhajtókkal is próbálkoznod. A lilahagyma szuper vízhajtó hatása miatt is kedvelt növény.

Karbantartja a keringési rendszert
A rendszeres hagymafogyasztás megelőzésként és kezelésként is kitűnő: csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, a szívroham és a szélütés kialakulásának kockázatát, valamint segít megelőzni az érelmeszesedést is. Mindez a hagymában található flavonoidoknak, vitaminoknak, ásványi anyagoknak és nyomelemeknek köszönhető.

Gátolja a rákos sejtek kialakulását, szaporodását
A lilahagymában olyan vegyületek is megtalálhatóak, amelyek gátolják a rákos sejtek kialakulását, illetve tovább szaporodását a szervezetedben. Ha a családodban előfordultak daganatos megbetegedések, illetve diagnosztizáltak nálad bármilyen rosszindulatú elváltozást, ne teljen el úgy nap ezúton, hogy nem eszel egy kevéskét ebből a lila zöldségféléből.

Segíti a méregtelenítési folyamatokat
Az orotsav (B13-vitamin) nevű vegyület igen nagy dózisban található meg a lilahagymában. Ennek a vegyületnek hála a szervezet bekapcsolja a méregtelenítési folyamatokat, méghozzá úgy, hogy segíti a májat, így az ártalmas és kártékony anyagok sokkal gyorsabban, és jóval nagyobb mennyiségben távoznak a szervezetből.

Tisztítja a bőrt
Nem csak egészségednek, de szépségednek is igen jót teszel azzal, ha sok lilahagymát fogyasztol. A méregtelenítési folyamatoknak hála ugyanis búcsút inthetsz a bőr alatti mérgeknek is. Így nem csak kitisztul a bőröd, és pattanásmentes lesz, de még a combodon éktelenkedő narancsbőrnek is búcsút inthetsz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: hagymafogyasztás, megbetegedésekre, cukorbetegségben, vízvisszatartást, diagnosztizáltak, méregtelenítési, érelmeszesedést, vércukorszintet, immunrendszert, megbetegedések, laborvizsgálat, kialakulásának, pattanásmentes, zöldségféléből, szervezetedben, flavonoidoknak, megtalálhatóak, megelőzésként, fertőzésektől, lilahagymában, vércukorszint, rosszindulatú, egészségednek, folyamatoknak, narancsbőrnek, nyomelemeknek, gyorsításáért, hiányozhatna, szaporodását, vitaminoknak, kialakulását, egészségügyi, előfordultak, kényszerülsz, mennyiségben, szervezetből, lilahagyma rengeteg, rendszeres hagymafogyasztás, megfázás természetes, népi gyógyászat, lerakódott váladékot, lilahagymában igen, vízhajtó pirulák, lilahagyma szuper, keringési rendszert, magas vérnyomást, szélütés kialakulásának, hagymában található, rákos sejtek, lilahagymában olyan, családodban előfordultak, kevéskét ebből, Igazi C-vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sors  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kövesd a cowboyt!  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Kaffka_Margit  Szép álmokat!  Mai harmónia kártyám  Egy hatékony szolga  Szép napot kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Lóhere  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Lóhere  Hiányzik  A jó emberek mindig szépek mar...  Egy lelki imádság  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Bertolt Brecht -től idézet  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Örülök, hogy látlak!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Lóhere  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Reggel van  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png kislány  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Fekete-erdő desszert  Szép napot kívánok  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png nő  Nem méltó hozzád  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Png telefon  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Png rózsa csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png lepke  Szép napot kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Lóhere  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Németh László tollából  Egy maradéktalanul uralt világ  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy hatékony szolga  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
lilahagyma rengeteg, rendszeres hagymafogyasztás, megfázás természetes, népi gyógyászat, lerakódott váladékot, lilahagymában igen, vízhajtó pirulák, lilahagyma szuper, keringési rendszert, magas vérnyomást, szélütés kialakulásának, hagymában található, rákos sejtek, lilahagymában olyan, családodban előfordultak, kevéskét ebből, lila zöldségféléből, méregtelenítési folyamatokat, vegyületnek hála, szervezet bekapcsolja, méregtelenítési folyamatoknak, combodon éktelenkedő, hagymafogyasztás, megbetegedésekre, cukorbetegségben, vízvisszatartást, diagnosztizáltak, méregtelenítési, érelmeszesedést, vércukorszintet, immunrendszert, megbetegedések, laborvizsgálat, kialakulásának, pattanásmentes, zöldségféléből, szervezetedben, flavonoidoknak, megtalálhatóak, megelőzésként, fertőzésektől, lilahagymában, vércukorszint, rosszindulatú, egészségednek, folyamatoknak, narancsbőrnek, nyomelemeknek, gyorsításáért, hiányozhatna, szaporodását, vitaminoknak, kialakulását, egészségügyi, előfordultak, kényszerülsz, mennyiségben, szervezetből, tulajdonsága, rendszeresen, szépségednek, folyamatosan, vízhajtókkal, próbálkoznod, folyamatokat, karbantartja, megtalálható, szervezeted, bármennyire, természetes, kezelésének, kezelésként, betegeskedő, gyógyszerek, fellazítják, kiterjednek, bekapcsolja, betegségtől, lilahagymát, vegyületnek, elváltozást, családodban, éktelenkedő, orrdugulást, rendelkezik, fogyasztani, hihetetlen, ellenszere, lilahagyma, vegyületek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 896
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 34520
  • e Év: 239221
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.