Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mézben érlelt dió gyógyhatásai
  2020-10-15 21:22:58, csütörtök
 
 



A dióbél nemcsak a bélműködést serkenti, de bőséges vitaminforrás is. Megtalálható benne a tartós egészség és az örök szépség titka.

Azt már tudjuk, milyen csodás dolog történik a testünkkel, ha minden nap elfogyasztunk egy marék diót.

Ez a hatás mézzel tovább fokozható.
Mézes diót könnyedén be tudunk szerezni a vásárokon, de ha nem akarunk drága pénzeket költeni rá, készítsük el mi magunk otthon. Egyszerű, csupán mézbe kell beletennünk nagyobb darab diókat, és kész is. Hogy miért jó ez nekünk, az alábbiakban eláruljuk.

A méz
mai ismereteink alapján közel 70-féle gyógy-, és fiziológiai hatással bír. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Rendkívül magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. Legjelentősebb felhasználási köre: szívbetegségek (szívgyengeség), gyomorhurut, légcsőhurut, endokrin-mirigy bántalmak (elégtelenség), sebek kezelése.

A dió:
nagyszerű forrása a telítetlen zsírsavaknak, és néhány szem dió egy-egy magas zsírtartalmú, nehéz étkezés után normalizálhatja a koleszterinszintet. A dió segít megőrizni a vérerek rugalmasságát is. A gyümölcsben ráadásul sok omega-3 zsírsav és antioxidáns is található. Néhány tanulmány szerint napi 3-4 szem dió elropogtatása segít megvédeni a szívet a betegségektől. Vértisztító, serkenti az emésztést, ugyanakkor bélféregűző hatásáról is ismert. Nagyon hatékony gyomor- és bélhurut ellen. Kutatások kimutatták, hogy a diófogyasztás csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegséget nőknél. A legújabb kutatások azt is kimutatták, hogy fontos szerepe van a rák megelőzésében, mert a dióban található polifenolok egyes tagjai antimutagén és antioxidáns aktivitással bírnak, így segítenek a rákburjánzás kialakulásának megakadályozásában.Számos jótékony hatását a kozmetikai ipar sem nézte tétlenül. Bőrbetegségekre, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén lemosásra, borogatására, gyulladásgátlásra használják, aranyér ellen pedig a levélből készített ülőfürdő ajánlott.

Nem csak finom édesség lesz a méz és dió keverékéből, hanem hihetetlenül egészséges is. Számtalan, a szervezetünk számára fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, nagyon tápláló, de különböző diétákba is beépíthetjük.

Nézzük, mi mindenre jó ez a két szuper egészséges élelmiszer :

Kiváló kombináció a vérszegénység kezelésére. Keverj össze 50 dkg mézet és 50 dkg apróra vágott vagy darált dióval, és add hozzá egy citrom levét. Tedd üvegbe és naponta 3 x fogyassz el belőle 1 teáskanálnyit.

Ha magas a vérnyomásod, fogyaszd el 100 g dió és 100 g méz keverékét minden nap egy hónapon keresztül.

Gyakran fáj a fejed? A dió és méz keveréke megszünteti a panaszaidat. Gyógyszere helyett 1:1 arányban keverj össze mézet és diót, és naponta 1-2 evőkanállal fogyassz el belőle. (Álmatlanság esetén is hatásos.)

Fél kiló mézbe tegyünk fél kiló nagyobb darabokra vágott diót, és csavarjunk bele egy fél citrom levét is. Tároljuk egy csavaros üvegben, és naponta háromszor fogyasszunk belőle egy-egy kanállal. A keverék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy erősíti az érfalat, védi a szívet, és tisztítja a vért.

Ha este elalvás előtt megeszünk belőle egy kanállal, segíti a könnyű és nyugodt alvást. Fejfájás esetén szintén gyors megoldást nyújthat a mézes, diós keverék.

Sohasem gondoltuk volna, hogy a gyomorfekélyre az egyik legjobb orvosság a dió. Húsz gramm apróra tört diót forrázzunk le, majd pár perc után szűrjük le. A kapott léhez kavarjunk két evőkanál mézet, és étkezések előtt együnk meg belőle 2-3 evőkanállal.

Az elkészítése roppant egyszerű:
- üvegekbe szórjunk a diót és engedjük fel mézzel.
Ez egy lassú folyamat, mert a méz lassan fog lecsurogni
az üveg aljára.
- a végén töltsük fel teljesen mézzel és hagyjuk,
hogy az összes levegőbuborék eltávozzon.
- csavarjuk rá a kupakot
- tegyük el olyan helyre, ahol nincs szem előtt.
Kb. 1 hónapra van szükség, hogy összeérjen. Ekkor vegyük csak elő.

Fogyasztása:
akár reggelente egy - egy kanál dió mézzel elfogyasztva
joghurtra öntve reggeliként
csak úgy, ha valami édes finomságra vágyunk
rossz közérzet, rossz hangulat ellen
ha fáradtak és nyűgösek vagyunk,
bármikor, ha kedvünk van hozzá

Ez a páros biztosítja szervezeted számára az összes szükséges vitamint, ásványi anyagot, fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat.

Ezért érdemes mindennap fogyasztani!!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szénhidrátforrás, bőrbetegségekre, vitamintartalma, normalizálhatja, cukorbetegséget, kialakulásának, szívbetegségek, gyomorfekélyre, leglényegesebb, legjelentősebb, szénhidrátokat, elfogyasztunk, felhasználási, levegőbuborék, vérszegénység, betegségektől, teáskanálnyit, monoszacharid, vitaminforrás, enzimtartalma, megelőzésében, szívgyengeség, diófogyasztás, elropogtatása, rugalmasságát, legfontosabb, szervezetünk, beépíthetjük, elégtelenség, tulajdonsága, sajátosságát, rákburjánzás, elfogyasztva, hihetetlenül, megtalálható, csökkentheti, dióbél nemcsak, bélműködést serkenti, tartós egészség, örök szépség, marék diót, hatás mézzel, alábbiakban eláruljuk, leglényegesebb vitamintartalma, jelentős antibiotikus, telítetlen zsírsavaknak, vérerek rugalmasságát, gyümölcsben ráadásul, diófogyasztás csökkentheti, 2-es típusú, legújabb kutatások, dióban található, Elsősorban C-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Martin Buber, A haszidim meséi  Minden tavaszból őrizz..  Egy tavasz  Hogyan válunk hűségesekké?  Az ember  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Hamvas Béla  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Martin Buber, A haszidim meséi  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Magyar költészet napja  Bornyi Veronika haiku verse  Gebhardt Nóra versei II.  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Sík Sándor - Ha jő a perc  Magyar költészet napja  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy tavasz  Andrássy Réka - A bolond Böske  Robert Merle tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  39 ígéret  Tavaszi este  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robert Merle tollából  Alvó kislány  Otthon  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét  Eduardo Sacheri gondolata  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  Ady Endre - Mindegy átka  Spenót fasírttal  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  "Ez egy csoda"  Horváth Szilvia tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  József Attila - Kopogtatás nél...  Ma van a magyar költészet napj...  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nevelőszülőkhöz adták,  képre írva  József Attila - Kopogtatás nél...  Tanmese  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyámról való emlékek  Önmaga ellenére  Az ember  Egy barátság története  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép álmokat!  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Tanmese 
Bejegyzés Címkék
dióbél nemcsak, bélműködést serkenti, tartós egészség, örök szépség, marék diót, hatás mézzel, alábbiakban eláruljuk, leglényegesebb vitamintartalma, jelentős antibiotikus, telítetlen zsírsavaknak, vérerek rugalmasságát, gyümölcsben ráadásul, diófogyasztás csökkentheti, 2-es típusú, legújabb kutatások, dióban található, rákburjánzás kialakulásának, kozmetikai ipar, levélből készített, szervezetünk számára, vérszegénység kezelésére, citrom levét, hónapon keresztül, csavaros üvegben, keverék egyik, egyik legjobb, kapott léhez, elkészítése roppant, lassú folyamat, üveg aljára, végén töltsük, összes levegőbuborék, páros biztosítja, összes szükséges, szénhidrátforrás, bőrbetegségekre, vitamintartalma, normalizálhatja, cukorbetegséget, kialakulásának, szívbetegségek, gyomorfekélyre, leglényegesebb, legjelentősebb, szénhidrátokat, elfogyasztunk, felhasználási, levegőbuborék, vérszegénység, betegségektől, teáskanálnyit, monoszacharid, vitaminforrás, enzimtartalma, megelőzésében, szívgyengeség, diófogyasztás, elropogtatása, rugalmasságát, legfontosabb, szervezetünk, beépíthetjük, elégtelenség, tulajdonsága, sajátosságát, rákburjánzás, elfogyasztva, hihetetlenül, megtalálható, csökkentheti, zsírtartalmú, borogatására, aktivitással, antibiotikus, zsírsavaknak, illóolajokat, keverékéből, légcsőhurut, fiziológiai, evőkanállal, beletennünk, gyomorhurut, panaszaidat, álmatlanság, antimutagén, vitaminokat, alábbiakban, vérnyomásod, bélféregűző, ismereteink, antioxidáns, polifenolok, megszünteti, fogyasztása, reggeliként, vértisztító, szervezeted, gyümölcsben, elkészítése, bélműködést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3318
  • e Hét: 13432
  • e Hónap: 27181
  • e Év: 231882
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.