Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért fogyasszunk foszforban gazdag élelmiszereket?
  2020-10-17 23:51:09, szombat
 
 



A foszfor a kalcium után a csont egészségének megőrzéséhez szervezetünk második legfontosabb eleme. Minden étrend nélkülözhetetlen alkotóeleme.

A foszfor egészségügyi előnyei között szerepel az egészséges csontképződés, a jobb emésztés, a szabályozott kiválasztás, a fehérjeképződés és a hormonális egyensúly.

Mi a foszfor?
A foszfor az emberi csontok fontos alkotóeleme, ami azt jelenti, hogy testünk normális működése lehetetlen megfelelő mennyiségű ásványi anyag nélkül. A foszfor egyéb egészségügyi előnyei létfontosságúak főleg a gyermekek növekedése és fejlődése szempontjából. Hatással van az agy-, a vese- és a szív működésére és a vérképzésre is.

A foszfor fontos forrásai:
A legtöbb proteinben gazdag étel jó foszforforrás, ám néhány nem fehérjetartalmú élelmiszer is tartalmaz foszfort.

Fehérjében gazdag, foszfor gazdag élelmiszerek: hús, dió, hüvelyesek, magvak, tojás, mogyoró vaj, tonhal, sertés és a tejtermékek.

Nem fehérjetartalmú, foszforban gazdag ételek: teljes kiőrlésű gabonafélék, fokhagyma, burgonya, brokkoli és a szárított gyümölcsök.


Lássuk részletesen, hogy a foszfor milyen előnyökkel jár egész testünk számára

Erősíti a csontokat és a fogakat
A foszfor hatással van a növekedésre, a csontok és fogak fejlődésének, karbantartásának létfontosságú része. Hozzájárul az íny és a fogzománc egészségének javításához. Enyhíti a csontritkulás (osteoporozis) csökkenését. megvédheti magát a szív- és érrendszeri betegségektől.

Fokozza az emésztést
A foszfor fontos szerepet játszik az emésztés megkönnyítésében. Ezt a riboflavin és a niacin emésztésének hatékony serkentésével teszi.

Méregtelenítés
A foszfor fontos szerepet játszik a vesék egészséges működésében. Biztosítja a vesékből történő hulladék megfelelő kibocsátását a vizelés és a kiválasztás során. A foszfor elősegíti a testből eltávolított összes folyadék és anyag egészséges egyensúlyát, ezáltal segíti az egész testet egészséges és toxinmentes maradni.

Csökkenti a gyengeséget
A test normál foszforszintje nagyszerű módja annak, hogy fittek és aktívak maradjunk. A foszfor képes orvosolni az izomgyengeséget, zsibbadást és a fáradtságot. Ha testünk megfelelő foszfortartalommal rendelkezik, akkor szexuális életünkre is hatással van.

Támogatja a kognitív fejlődést
A foszfor elengedhetetlen elem az agy sejtjein belül és belül is, felelős a fontos funkciókért. A megfelelő foszforszint garantálja az agy megfelelő működését, kognitív növekedést és fejlődést. Tanulmányok összekapcsolták a foszforhiányt a kognitív rendellenességek fokozott kockázatával és a neurológiai állapotok korai kialakulásával, mint például az Alzheimer- kór és a demencia.

Biztosítja a hormonális egyensúlyt
Segít szabályozni a hormonok létrehozását és felszabadulását, a foszfor az ellenőrző rendszer pótolhatatlan része. Alapvető a hormonok egyensúlyának szabályozásában.

A foszfor egyes gyógyszerekkel is kölcsönhatásba lép, ami a szervezet foszfor szintjének egyensúlyhiányát okozza. Ezért a gyógyszeres kezelés során fontos, hogy konzultáljon orvosával, mielőtt felveszi az étrendbe.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: karbantartásának, rendellenességek, egyensúlyhiányát, nélkülözhetetlen, megkönnyítésében, fehérjetartalmú, szabályozásában, létfontosságúak, felszabadulását, elengedhetetlen, izomgyengeséget, fehérjeképződés, összekapcsolták, gyógyszerekkel, kölcsönhatásba, méregtelenítés, kialakulásával, foszforszintje, létfontosságú, foszforhiányt, pótolhatatlan, csontritkulás, serkentésével, egyensúlyának, foszforforrás, csontképződés, betegségektől, szempontjából, létrehozását, kockázatával, egészségügyi, eltávolított, kibocsátását, emésztésének, foszforszint, fejlődésének, kalcium után, csont egészségének, foszfor egészségügyi, egészséges csontképződés, jobb emésztés, szabályozott kiválasztás, hormonális egyensúly, emberi csontok, foszfor egyéb, gyermekek növekedése, szív működésére, foszfor fontos, legtöbb proteinben, szárított gyümölcsök, foszfor milyen, foszfor hatással,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ma van a magyar költészet napj...  Kertem  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan válunk hűségesekké?  "Ez egy csoda"  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 13  különleges  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  39 ígéret  "Ez egy csoda"  Egy barátság története  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Alvó cicák  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Sík Sándor - Ha jő a perc  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy barátság története  Pitypang szökőkút  Baranyi Ferenc - N i n c s  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Szép estét  József Attila – Keresek ...  Jan Twardowski - Siessünk  Különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Magamnak  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Robert Merle tollából  Egy gondolat  Megígért békesség  Latinovits Zoltán tollából  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Bársony székben  Somlyó Zoltán - Orgonával  Magamnak  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Magyar költészet napja  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos mondta  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  jó reggelt  Pitypang szökőkút  Anyámról való emlékek  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Mindig lesz olyan  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jázmin  Reményik Sándor: Pierrot &...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szabó T. Anna - Pitypang  Bársony székben  Facebookon kaptam Krisztinától  Ott van  Az ókori görögök sebkezelésre ... 
Bejegyzés Címkék
kalcium után, csont egészségének, foszfor egészségügyi, egészséges csontképződés, jobb emésztés, szabályozott kiválasztás, hormonális egyensúly, emberi csontok, foszfor egyéb, gyermekek növekedése, szív működésére, foszfor fontos, legtöbb proteinben, szárított gyümölcsök, foszfor milyen, foszfor hatással, fogzománc egészségének, emésztés megkönnyítésében, niacin emésztésének, vesék egészséges, vesékből történő, kiválasztás során, foszfor elősegíti, testből eltávolított, egész testet, test normál, foszfor képes, kognitív fejlődést, foszfor elengedhetetlen, fontos funkciókért, megfelelő foszforszint, kognitív rendellenességek, neurológiai állapotok, hormonális egyensúlyt, hormonok létrehozását, ellenőrző rendszer, hormonok egyensúlyának, foszfor egyes, szervezet foszfor, gyógyszeres kezelés, karbantartásának, rendellenességek, egyensúlyhiányát, nélkülözhetetlen, megkönnyítésében, fehérjetartalmú, szabályozásában, létfontosságúak, felszabadulását, elengedhetetlen, izomgyengeséget, fehérjeképződés, összekapcsolták, gyógyszerekkel, kölcsönhatásba, méregtelenítés, kialakulásával, foszforszintje, létfontosságú, foszforhiányt, pótolhatatlan, csontritkulás, serkentésével, egyensúlyának, foszforforrás, csontképződés, betegségektől, szempontjából, létrehozását, kockázatával, egészségügyi, eltávolított, kibocsátását, emésztésének, foszforszint, fejlődésének, egészségének, megőrzéséhez, konzultáljon, osteoporozis, élelmiszerek, szervezetünk, legfontosabb, szabályozott, toxinmentes, egyensúlyát, részletesen, vérképzésre, tanulmányok, gyengeséget, tejtermékek, gabonafélék, fáradtságot, kiválasztás, rendelkezik, funkciókért, működésében, alkotóeleme, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3207
  • e Hét: 9563
  • e Hónap: 23312
  • e Év: 228013
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.