Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mitől lehet légszomjunk és hogyan orvosolhatjuk?
  2020-10-20 21:08:58, kedd
 
  A légszomj nem hangzik túl jól, és még veszélyes is lehet. De mi is ez valójában, mikor és miért alakul ki? Ez a kellemetlen jelenség sok embernél előfordulhat, hiszen még egy ,,egyszerű" pánikroham is hozzájárulhat a létrejöttéhez, de azok is megtapasztalhatják, akik rendszeresen és keményen edzenek. Gondoljunk csak a futókra vagy az aktívan versenyzőkre, azonban kiválthatja asztma vagy tüdőgyulladás is.

Ha valakinek nem áll komoly betegség a háttérben, azaz csak a nem megfelelő lelkiállapot miatt alakul ki a légszomj, úgy néhány természetes módszer is segíthet a probléma orvoslásában. Azonban ha egyre gyakrabban és egyre hosszabb ideig tapasztalja meg ezt a kellemetlen állapotot, feltétlenül orvosi segítségre van szükség.

A légszomj legtöbbször nemcsak önmagában jelentkezik, hanem más tünetek is társulnak hozzá. Megjelenhet akár szédülés, szorongás, fáradtság, nyaki és mellkasi fájdalom, zihálás, köhögés, ájulás, sőt rosszabb esetben véres köpet is. Ezt a kellemetlen tünetegyüttest sok dolog kiválthatja. Ilyen lehet például allergia, szorongás, asztma, szívroham, vérszegénység, alacsony vérnyomás, tüdőembólia, COPD is, de gondolnunk kell szívproblémákra, illetve a tüdő hegesedésére, elhízásra, sőt akár tüdőrákra is.

Amennyiben valakinek gyakran van légszomja, mindenképpen ki kell deríteni, hogy milyen betegség áll a háttérben, majd a diagnózist követően az alapbetegséget és a légszomjat is kezelni szükséges. Mutatjuk is, mit tehetünk a kiváltó tényezők ellen.

A szorongásra hajlamos emberek gyakrabban vesznek levegőt és aprókat lélegeznek, ami nem tesz jót a tüdőnek. A mélylégzésnek kiemelt szerepe van a szorongás csökkentésében, hiszen oldja a stresszt és javítja a tüdő működését.

Nemhiába tanácsolják azt, hogy gyakran szellőztessünk, hiszen a tüdőnknek is fontos, hogy friss, tiszta levegőhöz jusson. Az áporodott levegő ártalmas lehet, mint ahogyan a dohányfüst, az állatszőr is, ezek légzési nehézséget okozhatnak. Szellőztessünk annyiszor, amennyiszer csak tudunk, és ha van rá lehetőségünk, sétáljunk minél többet a friss levegőn kint a természetben, hiszen ezzel nemcsak a légzésünk, hanem a tüdő működése is javulni fog.

A folyamatosan fennálló stressz nemcsak fizikailag, de lelkileg is megbetegíthet bennünket. A stressz oldásában segíthet a jóga és a meditáció is. Ezeket a gyakorlatokat mindenképpen érdemes beiktatni az életünkbe, hiszen egyaránt szolgálhatják a lelki békét és a testi egészséget.

A rendszeres masszázs is nagyon hasznos, hiszen hatására megszűnhet bennünk a feszültség. Egy kellemes masszázs ugyanis hozzájárul a kortizolszint csökkenéséhez, így a stressz megszűnéséhez, és ezzel párhuzamosan megemeli a szerotonin-, illetve a dopaminszintet, amelyek a boldogságért felelős hormonok a szervezetünkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szívproblémákra, szervezetünkben, tünetegyüttest, csökkentésében, szellőztessünk, dopaminszintet, alapbetegséget, mélylégzésnek, létrejöttéhez, hozzájárulhat, tüdőgyulladás, gyakorlatokat, megszűnéséhez, szolgálhatják, csökkenéséhez, kortizolszint, megbetegíthet, vérszegénység, természetben, versenyzőkre, mindenképpen, párhuzamosan, rendszeresen, lehetőségünk, folyamatosan, hegesedésére, lelkiállapot, boldogságért, orvoslásában, előfordulhat, jelentkezik, szorongásra, tapasztalja, kellemetlen, legtöbbször, feltétlenül, kellemetlen jelenség, futókra vagy, aktívan versenyzőkre, probléma orvoslásában, kellemetlen állapotot, légszomj legtöbbször, kellemetlen tünetegyüttest, tüdő hegesedésére, diagnózist követően, kiváltó tényezők, szorongásra hajlamos, mélylégzésnek kiemelt, szorongás csökkentésében, tüdő működését, áporodott levegő, friss levegőn,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Rőzsehordó nő szobra  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Aztán itt van egy másik szerep...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Éljen a magyar szabadság!  Márciusi eső  A magukat nyílt és őszinte emb...  Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Könnyáztatta asszonysorsok  Nemzeti  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tékozló és Isten gondviselés...  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Az élet  Szeretettel  Nem kell ide békemenet  Mélységes szomorúsággal  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Mélységes szomorúsággal  A magyar sajtó napja március 1...  Aztán itt van egy másik szerep...  Dóró Sándor: Tétova lét  Intelem  Facebookon kaptam  Esti kép  képre írva Március 15 -re emlé...  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Amikor 5 éves voltam,  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Március 15 emlékére virágba bo...  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  A gyász  Őri István - Dal az életről  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  A közszereplő  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Csörög a telefonom  Ne feledjük: a föld jóval több...  Sötétség és világosság  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ted Engstrőm gondolata  ...és mégis ráismersz  Őri István - Dal az életről  Egyet értesz?  Ted Engstrőm gondolata  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Márciusi eső  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Isten áldja  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Alvó baby  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Atyám !  Amikor 5 éves voltam,  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Egyet értesz? 
Bejegyzés Címkék
kellemetlen jelenség, futókra vagy, aktívan versenyzőkre, probléma orvoslásában, kellemetlen állapotot, légszomj legtöbbször, kellemetlen tünetegyüttest, tüdő hegesedésére, diagnózist követően, kiváltó tényezők, szorongásra hajlamos, mélylégzésnek kiemelt, szorongás csökkentésében, tüdő működését, áporodott levegő, friss levegőn, tüdő működése, folyamatosan fennálló, stressz oldásában, gyakorlatokat mindenképpen, lelki békét, testi egészséget, rendszeres masszázs, kellemes masszázs, kortizolszint csökkenéséhez, stressz megszűnéséhez, boldogságért felelős, szívproblémákra, szervezetünkben, tünetegyüttest, csökkentésében, szellőztessünk, dopaminszintet, alapbetegséget, mélylégzésnek, létrejöttéhez, hozzájárulhat, tüdőgyulladás, gyakorlatokat, megszűnéséhez, szolgálhatják, csökkenéséhez, kortizolszint, megbetegíthet, vérszegénység, természetben, versenyzőkre, mindenképpen, párhuzamosan, rendszeresen, lehetőségünk, folyamatosan, hegesedésére, lelkiállapot, boldogságért, orvoslásában, előfordulhat, jelentkezik, szorongásra, tapasztalja, kellemetlen, legtöbbször, feltétlenül, tanácsolják, megjelenhet, amennyiszer, tüdőembólia, kiválthatja, természetes, amennyiben, megszűnhet, rendszeres, segítségre, feszültség, gyakrabban, hozzájárul, gondolnunk, egészséget, légszomjat, gondoljunk, nehézséget, lélegeznek, dohányfüst, pánikroham, szerotonin, okozhatnak, diagnózist, fizikailag, áporodott, társulnak, levegőhöz, bennünket, légzésünk, önmagában, szorongás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 1256
  • e Hónap: 14247
  • e Év: 190122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.