Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Reumára, megfázásra és szívpanaszok kezelésére: kámfor
  2020-10-23 20:49:07, péntek
 
 



A kámfort érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően számos betegség kezelésére használhatjuk. Bőrbe dörzsölve igen hatásos fájdalomcsillapító hatása van, ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk, segít az érzékeny idegek elzsibbasztásában és érzéstelenítésében.

A kámfor egy fehér, áttetsző, kristályos szilárd anyag, amelyet a Japánban, Kínában és Borneo szigetén növő örökzöld fából, a kámfor fából vonnak ki. A hatalmasra növő, hosszú életű, örökzöld kámforfa (Cinnamomumcamphora)a babérfélék családjába tartozik. Kissé emlékeztet a hársfára, de magassága elérheti a 30 m-t, törzse pedig az 5 m-es vastagságot is.A gyógyhatású kámfort az idősebb kámforfák gyökeréből és kérgéből nyerik.A kámfor a kámforfa kérgében, valamint az afrikai bazsalikom, a fekete üröm és a rozmaring levelében is megtalálható.

A kámfor illata, aromája utánozhatatlan, és több kozmetikai termékben megtalálható, mivel számos jótékony gyógyhatással rendelkezik. Ezek közül talán a legismertebb az érzéstelenítő hatása

A közönséges kámforfából nyert kámfor használatát már i.e. 400 körül kelt szanszkrit és kínai szövegek is megemlítik, Európában - arab közvetítéssel - csak mintegy másfél ezer évvel később terjedt el. Hagyományosan a hűsítő és illatosító hatása miatt púderként alkalmazták, vagy vallási ceremóniákon füstölőkben égették el.

A 13. században Marco Polo feljegyezte, hogy a kínaiak a kámforolajat gyógyszerként, illatszer alapanyagaként, és mint balzsamozáshoz használt folyadékot egyaránt nagyra értékelték.

A kámfort, illetve a kámfortartalmú készítményeket napjainkban is széles körben használják az ízületi gyulladásos és reumás fájdalmak, a neuralgia és a derékfájás enyhítésére.

A kámfor gyógyászati felhasználása
- A kámfor erős illatának köszönhetően segít az orrdugulás megszüntetésében. A kámfor beszippantása stimulálja az orrjáratok levegőztetését, az orrdugulás mellett a kámfor segíthet a köhögés enyhítésében is.
- A mellkasra kenve a kámfor segíthet légcsőhurutos megbetegedések, asztma, és más légúti betegségek gyógyításában.
- Hasznos lehet a kámfor olyan bőrproblémák, mint az ajak herpesz és az enyhébb fagyás okozta duzzanatok esetén, és a mellkas bedörzsölésére bronchitisz vagy egyéb mellkasi fertőzések során. Gyakran használják a gőz-inhalálásban, a légutak megtisztítására, s a köhögés csillapítására.
- Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a kámfort számos bőrbetegség kezelésére is használhatjuk. A bőrbe dörzsölve igen hatásos fájdalomcsillapító hatása van ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.
- A kámfor segít az érzékeny idegek elzsibbasztásában és érzéstelenítésében is.
- Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a kámfor krém enyhíti a sérülések, ficamok által okozott fájdalmakat is.
- Általános erősítő, lázcsillapító. Enyhíti a meghűléses betegségek tüneteit, csillapítja a gyomor- és bélpanaszokat.
- Gombafertőzésnél is hatékony fertőtlenítő, csillapítja a fájdalmat és erősíti az idegeket. Gombaölő hatása miatt a lábápolószerek egyik összetevője.
- A kámfornak izomgörcsoldó, idegnyugtató, gombaellenes hatása is van.
- Bedörzsölőszerként reuma ellen hat. Belélegezve is alkalmas a nátha és az influenza tüneteinek enyhítésére, valamint segíti a józan gondolkodást, a döntésképességet és a magabiztosságot. Használ depresszió és hisztéria ellen is.
- A kámfor jó a kirepedezett ajkak meglágyítására is, és enyhíti a viszkető érzést olyan kisebb bőrirritációk esetében, mint az ekcéma vagy a rovarcsípés. Segíti az enyhébb égések, apróbb bőrsérülések gyógyulását.



Az ayurvédikus gyógyászat többek között az izomfájdalmak, a keringéselégtelenség és az asztma gyógyítására látja a kámfort alkalmasnak.

Amikor kámforos kenőccsel vagy géllel kenik be a mellkast, torkot vagy a hátat, a testhő meggyorsítja a kámforgőzök felszabadulását, ami a belégzés során segít a nyálkahártya megtisztításában, és megkönnyíti a levegő áramlását.

Nézzük, milyen további jótékony hatással rendelkezik a kámfor
- serkenti a vérkeringést,
- vízhajtó hatású,
- enyhíti a visszértágulást,
- javítja az emésztést,
- csökkenti a gyulladásokat, a haspuffadást,
- enyhíti a légzési problémák okozta tüneteket,
- csökkenti a stresszt,
- megszünteti az álmatlanságot,
- oldja a görcsöket,
- növeli a vérnyomást,
- izzasztó hatású,
- serkenti a vérkeringést.

Egyre gyakrabban találkozhatunk kámforos zsákocskákkal, amelyek sok embernek segítenek abban, hogy át tudják aludni az éjszakákat, hogy többé ne hánykolódjanak álmatlanul az ágyban. A zsákocskát a nyakba kell akasztani, így a kámfor különleges illata enyhíti a köhögést, kitisztítja az orr- és a tüdő járatait is.

Kámforillóolaj
A boltokban kapható illóolaj változatát bátran használhatjuk, mivel meghatározott kámforszinttel kerülhetnek csak forgalomba. Az illóolajban monoterpének, cineol és borneol is található.

Kámforos szesz
Ez a kámfor 10%-os alkoholos oldata. A kámforos bedörzsölés javítja a bőr vérellátását, csillapítja a fájdalmakat.

Kenőcs
A gyógyszertárak sokféle kámforos kenőcsöt kínálnak ízületi és izomfájdalmak kezelésére.

Szájöblítő és arctisztító tonik
A kámfor enyhén antibakteriális hatású, ezért kis mennyiségben szájöblítők és arctisztító tonikok készítésénél is felhasználják.

A kámfor hatásos rovarirtó, illetve légfrissítő. Erős illata és kábító hatása miatt igen hatékony a molylepkék ellen.

Inhaláló szerek
A köhögés elleni inhaláló szerek, valamint a mellkas bedörzsöléséhez használt kenőcsök néha tartalmaznak görcsoldó és köptető hatású kámfort. Ezeket a készítményeket azonban tilos alkalmazni csecsemőknél és kisgyermekeknél.Csecsemők és kisgyermekek számára már 1 gramm kámfor halálos lehet. Mivel a bőrön és a belélegzett levegőn keresztül is bejut a szervezetbe, számukra a használata külsőleg is tilos. Alkalmazása után fulladás, görcsroham, végül eszméletvesztés léphet fel.

Intelmek a kámforral kapcsolatban:
Helyi kezelésre kizárólag kámfor krémet vagy kenőcsöt használjunk, mivel a kámforolaj igen mérgező anyag.Mielőtt kámfor krémet vagy kenőcsöt használnánk, olvassuk el figyelmesen a használati utasításokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megszüntetésében, megtisztításában, gombafertőzésnél, tulajdonságainak, döntésképességet, bedörzsöléséhez, magabiztosságot, visszértágulást, kisgyermekeknél, felszabadulását, idegbecsípődési, antibakteriális, megtisztítására, eszméletvesztés, hánykolódjanak, levegőztetését, kámforszinttel, gyógyszertárak, csillapítására, találkozhatunk, kámforillóolaj, alapanyagaként, utánozhatatlan, meglágyítására, lábápolószerek, készítményeket, bedörzsölésére, kámfortartalmú, balzsamozáshoz, megbetegedések, használhatjuk, gyógyszerként, meghatározott, izomfájdalmak, bőrirritációk, érzéstelenítő, kámfort érzéstelenítő, érzékeny idegek, kámfor fából, hatalmasra növő, babérfélék családjába, gyógyhatású kámfort, idősebb kámforfák, kámforfa kérgében, afrikai bazsalikom, fekete üröm, rozmaring levelében, kámfor illata, érzéstelenítő hatása, közönséges kámforfából, kámforolajat gyógyszerként, kámfortartalmú készítményeket, Marco Polo,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Radikális szeretet  Paul David Tripp Április 19  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem méltó hozzád  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png lepke  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Sose bánj semmit  Png férfi  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png virág  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Png nő  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Elköszönt  Gonosz démon-álarc  képre írva  Szép álmokat!  Akarat  Szívem tiéd  A kételkedés kezelése  Éretlen vers  Egy hatékony szolga  Reménység és erő Krisztustól e...  Png cica  Szép álmokat!  Sokan azt tartják  Kövesd a cowboyt!  Soha ne kedvezz...  Idő  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 19  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mi lenne ha  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem  A sors  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tavaszi kép  Adakozás  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Nem tudhatod  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Kerüld el az evangélium örömén...  Erdőn  Szívem  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy maradéktalanul uralt világ  Bounty krémes  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
kámfort érzéstelenítő, érzékeny idegek, kámfor fából, hatalmasra növő, babérfélék családjába, gyógyhatású kámfort, idősebb kámforfák, kámforfa kérgében, afrikai bazsalikom, fekete üröm, rozmaring levelében, kámfor illata, érzéstelenítő hatása, közönséges kámforfából, kámforolajat gyógyszerként, kámfortartalmú készítményeket, ízületi gyulladásos, derékfájás enyhítésére, kámfor gyógyászati, kámfor erős, orrdugulás megszüntetésében, kámfor beszippantása, orrjáratok levegőztetését, orrdugulás mellett, kámfor segíthet, köhögés enyhítésében, mellkasra kenve, kámfor olyan, ajak herpesz, enyhébb fagyás, mellkas bedörzsölésére, légutak megtisztítására, köhögés csillapítására, kámfort számos, bőrbe dörzsölve, kámfor segít, kámfor krém, meghűléses betegségek, lábápolószerek egyik, kámfornak izomgörcsoldó, influenza tüneteinek, józan gondolkodást, kirepedezett ajkak, viszkető érzést, ekcéma vagy, enyhébb égések, ayurvédikus gyógyászat, asztma gyógyítására, kámfort alkalmasnak, testhő meggyorsítja, kámforgőzök felszabadulását, belégzés során, nyálkahártya megtisztításában, levegő áramlását, légzési problémák, nyakba kell, kámfor különleges, tüdő járatait, boltokban kapható, illóolajban monoterpének, kámfor 10%-os, kámforos bedörzsölés, gyógyszertárak sokféle, kámfor enyhén, kámfor hatásos, molylepkék ellen, köhögés elleni, mellkas bedörzsöléséhez, készítményeket azonban, belélegzett levegőn, használata külsőleg, kámforral kapcsolatban, kámforolaj igen, használati utasításokat, megszüntetésében, megtisztításában, gombafertőzésnél, tulajdonságainak, döntésképességet, bedörzsöléséhez, magabiztosságot, visszértágulást, kisgyermekeknél, felszabadulását, idegbecsípődési, antibakteriális, megtisztítására, eszméletvesztés, hánykolódjanak, levegőztetését, kámforszinttel, gyógyszertárak, csillapítására, találkozhatunk, kámforillóolaj, alapanyagaként, utánozhatatlan, meglágyítására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3350
  • e Hét: 8195
  • e Hónap: 39681
  • e Év: 244382
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.