Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fogyasszunk minden nap hagymát
  2020-10-23 21:59:02, péntek
 
 



Szerencsére akadnak kiváló orvosok, pártatlan kutatók, akik nem a gyógyszerlobbi, vagy a pánikra szomjazó média madzagon rángatott Marionett-bábui.

Dr. Bieler és dr. Gurewich is ezek közé tartozik. Ezért aligha hallhattál róluk.

Dr. Bieler föltette azt az egyszerű kérdést, hogy hogyan tudja az érfalunk egy életen át megőrizni épségét. Az érfalad ugyanis hasonlatos egy igen sebes sodrású patakhoz, melynek falát a víz folyton vájja.

Lassú víz, partot mos. Hát még a gyors...

Ha a partot hamar kimossa a víz, hogyan lehetséges akkor, hogy a rendkívül gyors folyású véred mégsem veri szét az érfaladat?

Elgondolkodtál-e már azon, hogy ha a szíved percenként 5-20 liter vért forgat meg érrendszeredben, hogyan maradhatsz életben 70-80 évig?

Az érrendszer épségét többek között egy csodálatos kenőanyag biztosítja. Ez a ,,gépzsír" ha nem lenne, a véráram hamar cafatokra szaggatná az érrendszeredet. Ezt a bámulatos kenőanyagot májad állítja elő, ez a hihetetlen szerved, mely több, mint 500 különféle feladatot tud ellátni!

Adózz egy pillanatra csodálattal májadnak, e pompás műremeknek, mely megtermeli minden kenőanyagok öregapját: a koleszterint!

A kocsidban rendszeresen cserélned kell a kenőanyagot, míg a májad jobbat készít, és nem is tudsz róla.

Kerüld a zsírban, olajban sült ételeket (minden sült hús annak számít, hiszen saját zsírja hő hatására átalakul), a melegen sajtolt olajok használatát!

Ugyanakkor fokozd a hidegen sajtolt olajok jelenlétét étkezéseidben! Ne gondolj semmi misztikumra, salátádra bőven locsolj olíva-, napraforgó-, mák-, szőlőmagolajokat!

Emellett fogyassz sok olajos magvat: diót, mandulát, mogyorót, napraforgómagot stb. Ez főleg télen fontos, mert az olajból nemcsak érrendszered kenőanyaga származik, de szervezeted ezzel tudja az állandó testhőmérsékletedet tartani.

Továbbá az olajokban található hőérzékeny E-vitamin fontos építője ez érrendszernek.

Mi a titokzatos vörös koleszterinbajnok?
A népi gyógymód évezredek óta ismeri és veti be ezt liliomfélék családjába tartozó növényt.

Javítja a májfunkciót, az emésztést, használták vértisztítóként, szíverősítőként. Jól alkalmazható megfázások ellen, de mégis most a koleszterinjavító hatását emelném ki a vöröshagymának.

Dr. Gurewich, a Tufts Egyetem professzorát elkeserítette a szívinfarktuson átesett betegei koleszterinszintje. Ugyanis a szívroham egyik oka a kevés HDL koleszterin, és sok LDL koleszterin. Ha a beteg ugyanazt az étrendet folytatja, ami szívrohamának oka volt, a jövőben további szívrohamokra számíthat, és előbb-utóbb belehal.

Szóval a professzor - jó orvosként együtt érezve betegeivel - kereste a megoldást. Egyik lengyel származású munkatársára hallgatva döntötte el, hogy szívbetegeit hagymakúrára fogja. Szokatlan a közönséges élelmiszerek gyógyszerhatástani kutatása, de mint pártatlan tudós, nyitottan nekivágott. A napi egy nyers hagyma fogyasztása megdöbbentő eredményekre vezetett.

Minden 1%-nyi koleszterinszint-csökkenés 2%-kal csökkenti a szívroham kockázatát!

A vöröshagyma bebizonyította, hogy a természet megint jobbat alkot, mint a vegyipar.

Koleszterinügyben a hagymák közül a vöröshagyma bizonyult a leghatékonyabbnak, de csak nyersen okozott javulást. Sajnos a hőkezelés hatására a hagyma értékes illóolaja megsemmisül.

A kísérlet kapcsán arra is felfigyeltek, hogy minél csípősebb a hagyma, annál hatásosabb.

Mitől működik a dolog?
A professzor nem találta meg azt a vegyületet, ami ezt a rendkívül kedvező hatást okozta. További 150 hatóanyagot fedeztek még fel a hagymában, további kutatás kérdése, melyik hogyan védi egészségedet.

Mik a vöröshagyma főbb alkotói?
100 g hagyma 85-90%-a víz, fehérjetartalma 4-5%, gazdag ásványi anyagokban, kálium, kalcium, magnézium, cink, réz és bór tartalma jelentős.

A magyar a hagymát is hagymával ette, s még népdalaink némelyike is utalt a tarisznyában lapuló vöröshagymára. Nem is betegeskedtek annyit, míg kenyéren és hagymán éltünk.

Még miért jó ez Neked?
A hagyma hígítja a vért, csökkenti a vérrögképződést (ezt sütve, főzve is képes), elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet. Még az emésztést is segíti!

Koleszterinjavító hatása mellett a hagyma kiváló tüdőtisztító is, ezért a városi embernek egyenesen kötelező hagymát fogyasztani, bár erre a lila fajta a megfelelőbb.
Hát nem hihetetlen, hogy egy ilyen gyakori növény ennyire csodálatos gyógyszer?

Nem azért ilyen olcsó, mert csak ennyit ér, hanem mert a természet nagyvonalú, és azt szeretné, ha mindenki hozzájuthatna!

Hogyan edd?
Nyersen rakhatod kenyérre, vagy vághatod salátába. A nyers-fogyasztás szabályát betartva csak képzeleted szab határt annak, hogyan, mivel készíted el.

Mennyit egyél?
A kísérletek alapján már napi fél vöröshagyma hatásos.

Meddig tartson a kúrád?
Ha koleszterincsökkentés a célod, legalább 2 hónapig végezd!

Összegezve, koleszterinszinted javulása érdekében:
- Egyél több nyerset, és kerüld a zsírban, olajban sütött dolgokat. Használj hidegen sajtolt olajat és egyél magvakat, hogy májad az érvédő HDL koleszterint állítsa elő. Ezt tanácsolja dr. Bieler.
- Egyél hónapokig naponta legalább egy fél fej vöröshagymát, hogy megjavítsa csökkentse a rossz, és javítsa a jó koleszterin mennyiségét véredben - javasolja dr. Gurewich. Minél csípősebb a hagyma, annál jobb a hatásfoka!

Az LDL koleszterin magas értéke miatt az érfalra rakódó nyálkát kiválóan oldja egy csodálatos déligyümölcs: a grapefruit. Sajátos vegyületei úgy oldják fel a lerakódott, érszűkítő anyagot, mint zsíroldó a tűzhelyre égett zsírt.

Ha nem vagy hajlandó lemondani a zsíros ételekről, legalább fogyassz rendszeresen grapefruitot!

Ne várd a csodát, mert csodák között élsz.
Egyik ilyen csoda a hagyma, kezdd el fogyasztani még ma!
Forrás :Vadász Ákos Tullió Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, szőlőmagolajokat, vérrögképződést, fehérjetartalma, napraforgómagot, vértisztítóként, szíverősítőként, szívinfarktuson, vércukorszintet, érrendszeredben, vöröshagymának, gyógyszerlobbi, elgondolkodtál, érrendszeredet, bebizonyította, szívrohamának, betegeskedtek, elkeserítette, vöröshagymára, érrendszernek, hozzájuthatna, étkezéseidben, szívrohamokra, baktériumokat, felfigyeltek, egészségedet, tarisznyában, koleszterint, eredményekre, tüdőtisztító, élelmiszerek, hagymakúrára, szívbetegeit, munkatársára, rendszeresen, vöröshagymát, pánikra szomjazó, egyszerű kérdést, érfalad ugyanis, igen sebes, partot hamar, rendkívül gyors, szíved percenként, érrendszer épségét, csodálatos kenőanyag, véráram hamar, bámulatos kenőanyagot, hihetetlen szerved, pillanatra csodálattal, kocsidban rendszeresen, májad jobbat, melegen sajtolt, Tufts Egyetem, Vadász Ákos Tullió,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva Március 15 -re emlé...  Jó éjszakát  Az élet  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Alvó baby  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó baby  William Shakespeare-től idéze...  Alvó cica  A magyar sajtó napja március 1...  Házi botox  Szép estét  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Fújjad márciusi szél . . .  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Isten áldja  Ted Engstrőm gondolata  Könnyáztatta asszonysorsok  ...és mégis ráismersz  Jó éjszakát  Magyarország ilyen hely.  Őri István - Dal az életről  Március  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Jó éjszakát  Isten áldja  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Törött csészék  Müller Péter tollából  Nem kell ide békemenet  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Kokárda  Szép estét kedves látogatóimna...  A csonk és a facsemete  Szép Álmokat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Mai harmónia kártyám  ...és mégis ráismersz  Ez a miénk!  ...és mégis ráismersz  A Mindenható Istenben bízva  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Ibolya  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Alvó kislány  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A kávé  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pánikra szomjazó, egyszerű kérdést, érfalad ugyanis, igen sebes, partot hamar, rendkívül gyors, szíved percenként, érrendszer épségét, csodálatos kenőanyag, véráram hamar, bámulatos kenőanyagot, hihetetlen szerved, pillanatra csodálattal, kocsidban rendszeresen, májad jobbat, melegen sajtolt, hidegen sajtolt, olajból nemcsak, olajokban található, titokzatos vörös, népi gyógymód, koleszterinjavító hatását, szívinfarktuson átesett, szívroham egyik, beteg ugyanazt, étrendet folytatja, jövőben további, közönséges élelmiszerek, nyers hagyma, szívroham kockázatát, vöröshagyma bebizonyította, természet megint, hagymák közül, vöröshagyma bizonyult, hőkezelés hatására, hagyma értékes, kísérlet kapcsán, rendkívül kedvező, vöröshagyma főbb, tarisznyában lapuló, hagyma hígítja, hagyma kiváló, városi embernek, lila fajta, ilyen gyakori, természet nagyvonalú, nyers-fogyasztás szabályát, kísérletek alapján, érfalra rakódó, csodálatos déligyümölcs, tűzhelyre égett, zsíros ételekről, koleszterinszint, szőlőmagolajokat, vérrögképződést, fehérjetartalma, napraforgómagot, vértisztítóként, szíverősítőként, szívinfarktuson, vércukorszintet, érrendszeredben, vöröshagymának, gyógyszerlobbi, elgondolkodtál, érrendszeredet, bebizonyította, szívrohamának, betegeskedtek, elkeserítette, vöröshagymára, érrendszernek, hozzájuthatna, étkezéseidben, szívrohamokra, baktériumokat, felfigyeltek, egészségedet, tarisznyában, koleszterint, eredményekre, tüdőtisztító, élelmiszerek, hagymakúrára, szívbetegeit, munkatársára, rendszeresen, vöröshagymát, érrendszered, alkalmazható, déligyümölcs, professzorát, grapefruitot, elpusztítja, koleszterin, májfunkciót, használatát, szabályozza, szerencsére, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4466
  • e Hónap: 24328
  • e Év: 200203
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.