Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Indián gyógyítás növényekkel
  2020-10-25 23:15:07, vasárnap
 
 



Az indiánok minden betegséget gyógynövényekkel gyógyítottak .
A cherokee indián törzs az Egyesült Államok dél-keleti részén őshonos. A törzs tagjai úgy gondolták, a Teremtőtől kapták ajándékba azt a képességet, hogy megismerjék és tudják használni a gyógynövényeket. A természet patikájában hittek és azt használták fel betegségek ellen.

Az indiánok tudták, hogy a növények hamar kipusztulnak, ha csak egyszerűen leszedik őket, ezért bevezették azt a módszert, hogy csak minden harmadik növényt szedték le és gondoskodtak arról, hogy a gyógynövényeik újra tudjanak szaporodni.

A felsorolásban szereplő gyógynövényeket az indiánok szinte az összes betegség ellen alkalmazták. Azonban mielőtt használni kezdenénk őket, fontos tudni, hogy erős hatású és nem megfelelő használat mellet veszélyes növényekről van szó. Tartsuk szem előtt, hogy a cherokee gyógyítók évszázados tapasztalatok birtokában kezelték a betegségeket.

Vad gyömbér
Az indiánok szerint a vad gyömbér gyökeréből főzött enyhe tea, javítja az emésztést, megnyugtatja a háborgó gyomrot, csökkenti a bélgáz képződést és kezeli a kólikát. A gyömbér erős főzete megszünteti a tüdőben a váladék képződését. Egy másik indián törzs a fülfájást gyógyította a vad gyömbér zúzott szárával.

Táskavirág
Száj- és torokbetegségek kezelésére használták, csökkentették vele a gyulladásokat, kezelték a cisztákat, tumorokat, hatékonyan alkalmazták magas vérnyomás és nyirok elzáródás ellen.
Az indiánok vízhajtóként is alkalmazták, hogy javítsák a vesék működését, de felhasználták megnagyobbodott lép, aranyér, mandulagyulladás, menstruációs vérzés, megnagyobbodott nyirokcsomók kezelésére is.
A növény leveleit és virágait 5 percre forró vízbe dobták, majd melegen elfogyasztották a legjobb eredmény érdekében.

Szárcsagyökér
A növény gyökerei sok keményítőt tartalmaznak, ami bőséges kalóriaforrás. Szárai és levelei sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak. Gyökereit a burgonyához hasonlóan használhatjuk fel.

Húgyúti fertőzések esetén enyhe vizelethajtóként és vértisztítóként is használhatjuk. Kérgéből és leveleiből kenőcsöt készítettek sebek, sérülések gyógyításához. A leveleiből főzött tea jó ízületi gyulladásra, bogyóit nyersen vagy lekvárként elkészítve fogyaszthatjuk.

Menta
A menta erős antioxidáns hatással bír, emellett magas az A- és C-vitamin, a rost-, magnézium, kalcium, kálium és foszfor tartalma. Az indiánok az emésztés javításához használták, leveleiből kenőcsöt készítettek, összezúzták és borogatásként vagy fürdővízhez adva alkalmazták bőrviszketés kezelésére. Leveleit és szárait felhasználták magas vérnyomás ellen. A mentás víz a szoptatástól berepedezett mellbimbó kezelésére is alkalmas.

Fekete szeder
Gyomorpanaszok ellen a legnépszerűbb orvosság, de ezenkívül számos más célra is felhasználták. Ha leveleit rágcsáljuk, csillapíthatjuk a fogínyvérzést. A gyökerek főzetét juharsziruppal vagy mézzel édesítve köhögés elleni szirupot készíthetünk. A gyökérből főzött erős tea csökkenti az ízületek duzzanatait. A finom bogyók bővelkednek tápanyagokban, min az A-, B6-, C-, E- és K-vitamin, riboflavin, tiamin, folsav és a niacin, valamint a kálium, cink, kalcium, magnézium, vas és foszfor. Továbbá sok rost és esszenciális aminosav található bennük.
Ez a növény erősíti az immunrendszert, csökkenti az endothel diszfunkciót, alkalmas rákmegelőzésre, emésztés javítására, szívműködés támogatására.

Gyékény
Ez a növény hatásos betegségmegelőző, könnyen emészthető, segíti a regenerációt betegségek után. Szárától és az érett levelektől eltekintve valamennyi része felhasználható. Gyökere sok keményítőt tartalmaz, hasonló módon készíthetjük el, mint a burgonyát. Megfőzhetjük, áttörhetjük. A kapott pasztával kezelhetjük a sebeket, égési sérüléseket. Virágai hasmenés ellen segítenek. A virág bolyhait is felhasználhatjuk bőr irritáció megelőzésére csecsemőknél, pl. pelenkakiütés ellen.

Szömörce
Az egész növény értékes gyógyhatásokkal rendelkezik. A kérgéből készült enyhe főzet ideális hasmenés és torokfájás ellen, az érett gyümölcs sok C-vitamint tartalmaz, lé formájában fogyasztják, a növény leveleiből pedig lázcsillapító teát készítenek. Zúzott leveleiből kenőcsöt lehet készíteni, ami kiváló gyógyír kiütés ellen. A szömörce rendszeres fogyasztása pedig egy kutatás szerint alkalmas a koleszterinszint csökkentésére.

Vadrózsa
Gyümölcs magas C-vitamin tartalmú, megfázás, nátha kezelésére használhatjuk. Az indiánok bogyójának enyhe főzetét a vese és a húgyhólyag működésének javításához használták fel. Szirmainak főzete enyhíti a torokfájást, gyökerének főzete jó hasmenés ellen. Szirmaiból finom lekvár és készíthető.

Ökörfarkkóró
Ez a gyógynövény segítségünkre lehet asztma és mellkasi torlódás ellen. Az indiánok úgy hitték, a gyökerek és levelek égetéséből keletkező füst belégzése megnyugtatja a tüdőt és megnyitja a légutakat. Virágaiból enyhe nyugtató hatású teát készítettek. Csodálatosan képes megnyugtatni a nyálkahártyát is. Meleg főzetével csillapítható az ízületi gyulladás, a fájdalom és a duzzanat, ha lábvízként használjuk. Erős gyulladáscsökkentő hatásával enyhíti a szövetek irritációját és fájdalmát.

Fodros lórom
Gyakran használják a konyhában, mivel hasonló a spenóthoz, de annál jóval több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Gyökerei mélyen a földből gyűjtik a tápanyagokat. Magas vastartalmú levelei nagyon jó hashajtók. A szárából készült főzet alkalmas viszketés, kisebb sebek, pelenka kiütés kezelésére. A zúzott gyökerek főzete gyulladáscsökkentő hatásával meleg lemosáshoz használható.

Közönséges cickafark
Erőteljes vérzéscsillapító tulajdonságai miatt friss, zúzott levelei alkalmasak sebek kezelésére. Leve forrásvízzel keverve megállítja a gyomorból eredő belső vérzést és jót tesz bélrendszeri betegségek esetén. A leveleiből főzött tea javítja az emésztést, javítja a bélműködést és nagyon jó az akné kezelésére. Epehólyag és vese problémák ellen is felhasználhatjuk, akárcsak bőrirritáció kezelésére, repedezett bőr regenerálására.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: vérzéscsillapító, felhasználhatjuk, betegségmegelőző, mandulagyulladás, vizelethajtóként, koleszterinszint, gyógynövényekkel, megnagyobbodott, vértisztítóként, gyógyhatásokkal, elfogyasztották, gyógynövényeket, csillapíthatjuk, torokbetegségek, juharsziruppal, gyógynövényeik, immunrendszert, rákmegelőzésre, regenerálására, fogyaszthatjuk, felhasználható, gyomorpanaszok, felsorolásban, szárcsagyökér, csökkentésére, tulajdonságai, felhasználták, kalóriaforrás, használhatjuk, borogatásként, csillapítható, lázcsillapító, legnépszerűbb, pelenkakiütés, gyulladásokat, gyógyításához, indiánok minden, cherokee indián, törzs tagjai, természet patikájában, indiánok tudták, növények hamar, gyógynövényeik újra, felsorolásban szereplő, indiánok szinte, összes betegség, cherokee gyógyítók, indiánok szerint, háborgó gyomrot, bélgáz képződést, gyömbér erős, váladék képződését, Egyesült Államok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Akinek vaj van a fején...  Esti kép  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Szent-Györgyi Albert gondolata  Amikor 5 éves voltam,  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Paul David Tripp Március 17  Csörög a telefonom  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Amikor még rangja volt...  A nemzet csak akkor...  Paul David Tripp Március 17  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Az agyat és a csontokat is erő...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A csonk és a facsemete  Nyíljatok meg  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Benned is ezerféle szín van  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aztán itt van egy másik szerep...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Kezdet  Törött csészék  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Alvó cica  A halolaj és a hal még a migré...  Imádkozás Krisztus értelméért  A csonk és a facsemete  Nem kell ide békemenet  Gősi Vali - Tükre lennék...  Ibolya  Aztán itt van egy másik szerep...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  A közszereplő  ...és mégis ráismersz  A kávé  Ne engedd el kezem!  Egyet értesz?  Sajnos ezt elBalogozták  Kokárda  Márciusi eső  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Testünk a szenvedélyek izzó f...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
indiánok minden, cherokee indián, törzs tagjai, természet patikájában, indiánok tudták, növények hamar, gyógynövényeik újra, felsorolásban szereplő, indiánok szinte, összes betegség, cherokee gyógyítók, indiánok szerint, háborgó gyomrot, bélgáz képződést, gyömbér erős, váladék képződését, másik indián, fülfájást gyógyította, indiánok vízhajtóként, vesék működését, növény leveleit, legjobb eredmény, növény gyökerei, burgonyához hasonlóan, leveleiből főzött, menta erős, emésztés javításához, szoptatástól berepedezett, legnépszerűbb orvosság, gyökerek főzetét, gyökérből főzött, ízületek duzzanatait, finom bogyók, növény erősíti, endothel diszfunkciót, növény hatásos, regenerációt betegségek, érett levelektől, kapott pasztával, virág bolyhait, egész növény, kérgéből készült, érett gyümölcs, növény leveleiből, szömörce rendszeres, kutatás szerint, koleszterinszint csökkentésére, indiánok bogyójának, húgyhólyag működésének, gyógynövény segítségünkre, ízületi gyulladás, szövetek irritációját, földből gyűjtik, szárából készült, zúzott gyökerek, gyomorból eredő, akné kezelésére, vérzéscsillapító, felhasználhatjuk, betegségmegelőző, mandulagyulladás, vizelethajtóként, koleszterinszint, gyógynövényekkel, megnagyobbodott, vértisztítóként, gyógyhatásokkal, elfogyasztották, gyógynövényeket, csillapíthatjuk, torokbetegségek, juharsziruppal, gyógynövényeik, immunrendszert, rákmegelőzésre, regenerálására, fogyaszthatjuk, felhasználható, gyomorpanaszok, felsorolásban, szárcsagyökér, csökkentésére, tulajdonságai, felhasználták, kalóriaforrás, használhatjuk, borogatásként, csillapítható, lázcsillapító, legnépszerűbb, pelenkakiütés, gyulladásokat, gyógyításához, csökkentették, segítségünkre, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 4005
  • e Hónap: 23867
  • e Év: 199742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.