Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csipkebogyó olaj: az univerzális csodaszer
  2020-10-28 22:31:34, szerda
 
 



A csipkebogyó számos gyógyhatásairól már mindenki hallott, azt viszont már kevesen tudják, hogy a belőle készült olaj szuper hatásokkal rendelkezik.

A vadrózsa áltermése a csipkebogyó vagy más néven hecsedli. Magyarországon hagyományosan élelmiszereket készítenek belőle (csipkebogyó szörp, csipkebogyó lekvár, csipkebogyó por), köszönhetően magas vitamintartalmának és immunerősítő hatásának. A csipkebogyó alapvető jó tulajdonságát, a magas C-vitamin tartalmat talán mindenki ismeri, de az első őszi fagyok idején beérő piros kis bogyó ennél jóval többet tud.

Tartalmaz C-vitamint, A-, P-, B1-, B2- és K-vitamint is, de gyümölcssavak, magnézium, kalcium, vas és rengeteg illóolaj is található benne.

Az ősi maja birodalomban és Egyiptomban azonban egy egészen más módon is felhasználták: ez volt az egyik féltve őrzött szépségtitkuk, rendkívül erős gyógyító hatása miatt.

A csipkebogyómag olajjal, vagy más néven vadrózsa olajjal gyakran találkozunk, ha a ránctalanító kozmetikumok összetevőit böngésszük. Igazán azonban akkor figyelt fel erre az olajra a világ, amikor Katalin hercegné, Kate Hudson és az egykori Viktoria's Secret modell is elárulta, hogy ennek az olajnak köszönhetik még mindig ragyogó bőrük titkát.

A csipkebogyómag olaj ugyanis tele van finom bőrtápláló és regeneráló tápanyagokkal, ráadásul még nagyon könnyű is, ezért gyorsan, ugyanakkor mélyen szívódik be a bőrbe.

Tökéletesen helyettesíti a hidratáló és ránctalanító krémeket, ráadásul mindezt vegyi anyagok nélkül teszi. Sőt ez a minőség, még meg is ehető, és belsőleges fogyasztása szintén hozzájárul a feszesebb, egészségesebb kötőszövet kialakításához.

A csipkebogyómag olaj belsőleg is fogyasztható, hiszen kiemelkedő mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, karotinoidokat, tokoferolokat és egyéb zsírban oldódó antioxidánsokat, melyek étrendi dúsítása hozzájárul a

- szív- és érrendszer egészségéhez,
- javítja a vérkeringést,
- védi szemeink egészségét és
- csökkenti a belső gyulladásokat.

A csipkebogyómag olaj tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és esszenciális zsírsavakkal, amelyek tudvalevőleg halványítják a sötét foltokat, és hidratálják a száraz, viszkető bőrt, miközben enyhítik a forradásokat és a finom ráncokat.
- Tökéletesen helyettesíti a hidratáló és ránctalanító krémeket, ráadásul mindezt vegyi anyagok nélkül teszi.
- Kiegyenlíti a bőr tónusát, ezért érdemes alkalmazni hiper-pigmentáció, öregségi foltok, vagy más, apróbb bőrelszíneződések esetén.
- Halványítja a hegeket, égési sérüléseket és terhességi csíkokat. Korrigálja az UV sugárzás káros hatását.
- Bőrpanaszok, irritációk esetén is támaszkodhatunk rá. ajánlott pikkelysömör, rozácea és ekcéma kiegészítő kezelésére is.

A csipkebogyóolaj különösen jó ránctalanító

A csipkebogyó magjából hidegsajtolással előállított csipkebogyóolaj kozmetikumok, elsősorban ránctalanító krémek alapanyaga, és mivel préselt olaj, nem tartalmaz allergéneket, nem irritál, így a legérzékenyebb bőrön is bátran használható.

A csipkebogyóolaj magas C-vitamin tartalma révén támogatja a bőr kollagén termelését.

- Magas omega-3 és omega-6 zsírsav tartalmának köszönhetően segíti a hegek gyógyulását.
- Retinolsav tartalmának köszönhetően segít megelőzni a ráncok kialakulását.
- Gyorsan felszívódó olaj, így könnyebben bejut a bőr mélyebb rétegeibe és segíti a sejtek megújulását.

Mit tartalmaz a csipkebogyó olaj?
- Ez az olaj rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban (omega-3, omega-6). Az esszenciális zsírsavak épp olyan nélkülözhetetlenek a szervezetnek, mint a vitaminok. Az omega-3 zsírsavak javítják az erek állapotát és a vérkeringést, természetes gyulladáscsökkentő hatásúak, az omega-6 zsírsavak gyorsítják a bőrgyulladások gyógyulását.
- Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően gátolja a sejtek öregedését. Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, mely hasonlóan az antioxidánsokhoz, segít semlegesíteni a szabadgyököket.

● Likopint is tartalmaz, ami szintén antioxidáns hatásával lassítja a bőr öregedését, és védelmet nyújt a nap káros sugaraival szemben.

● Transzretinol-savat tartalmaz, ami az A-vitamin előanyaga, melyből a szervezet megfelelő mennyiségű A-vitamint állít elő magának.

● C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti a bőrben lévő kötőszöveteket és hajszálereket, így késleltetve a bőr öregedését. A C-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet és a bőr számára. C-vitamin nélkül nem lehetséges a kollagén képződés, melynek hiányában bőrünk ráncosodik és öregszik.



Mire használható a csipkebogyó olaj?

Csipkebogyó olaj az arc megfiatalítására, ránctalanításra

A csipkebogyóolaj vitamin, antioxidáns és telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően tisztítja és megfiatalítja a bőrt. Rendszeres használata segíti a pórusok összehúzódását, segítség a mitesszerek és a fehér zsírcsomók eltávolításában. Mivel gyorsan felszívódik, ezért zsíros bőrre is alkalmazható. Vegyes bőrre is kiváló, mivel telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően kiváló hidratáló.

- Kitűnő arctisztító,
- bőrregeneráló,
- rugalmassá teszi a bőrt,
- hatásos pigmentfoltok ellen,
- bőrirritáció ellen,
- zsíros bőrre,
- mitesszerek ellen,
- leégés után,
- hegek kezelésére,
- terhességi csíkok eltüntetésére,
- szemkörnyék ápolására,
- pattanások ellen,
- körömerősítésre,
- vékonyszálú hajra,
- hajnövesztésre,
- hajhullás ellen,
- fejbőr korpásodása ellen,
- töredezett hajvégekre,
- repedezett sarkak ellenszere,
- pelenka kiütések ellen,
- csípések kezelésére,
- szakáll puhítására,
- cserepes ajkak,
- ajakápolás,
- tetoválás után,
- faggyúmirigyek működésének segítése,
- nyugtatja az elmét, a testet és a lelket,
- térdfájdalomra.

Színe mélysárga, ezért váron pár percet a felszívódással mielőtt bőröd ruhaneművel, vagy ágyneművel érintkezne.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, hidegsajtolással, antioxidánsokkal, antioxidánsokhoz, megfiatalítására, ránctalanításra, körömerősítésre, antioxidánsokat, csipkebogyóolaj, támaszkodhatunk, gyógyhatásairól, eltávolításában, legérzékenyebb, magyarországon, faggyúmirigyek, bőrgyulladások, hajnövesztésre, élelmiszereket, csipkebogyómag, kötőszöveteket, összehúzódását, felszívódással, kialakításához, szabadgyököket, térdfájdalomra, karotinoidokat, tulajdonságát, gyulladásokat, tokoferolokat, hagyományosan, egészségesebb, transzretinol, hajszálereket, megfiatalítja, szépségtitkuk, gyümölcssavak, csipkebogyó számos, belőle készült, vadrózsa áltermése, csipkebogyó vagy, csipkebogyó alapvető, magas C-vitamin, első őszi, egyik féltve, csipkebogyómag olajjal, ránctalanító kozmetikumok, egykori Viktoria’, olajnak köszönhetik, csipkebogyómag olaj, belső gyulladásokat, sötét foltokat, finom ráncokat, Tartalmaz C-vitamint, Kate Hudson, Magas E-vitamin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  40 felett  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Ismeretlen: Ikarusz monda  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  ajándék, mellyel meglepem  Robert Merle tollából  James Allen  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Az ember  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét  A hagyma antibakteriális hatás...  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Töröld le  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Erdei gyöngyvirág  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Robert Merle tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  39 ígéret  A pitypang legendája  Robin Wight pitypang szobra  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Szép estét kedves látogatóimn...  Jázmin  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanmese  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Borzasztó  képre írva  Alvó kislány  Egyszerű  József Attila – Keresek ...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Zilahy Lajos mondta  Magamnak  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Borzasztó 
Bejegyzés Címkék
csipkebogyó számos, belőle készült, vadrózsa áltermése, csipkebogyó vagy, csipkebogyó alapvető, magas C-vitamin, első őszi, egyik féltve, csipkebogyómag olajjal, ránctalanító kozmetikumok, egykori Viktoria&#8217, olajnak köszönhetik, csipkebogyómag olaj, belső gyulladásokat, sötét foltokat, finom ráncokat, csipkebogyóolaj különösen, csipkebogyó magjából, legérzékenyebb bőrön, csipkebogyóolaj magas, hegek gyógyulását, ráncok kialakulását, sejtek megújulását, csipkebogyó olaj, olaj rendkívül, esszenciális zsírsavak, omega-3 zsírsavak, erek állapotát, omega-6 zsírsavak, bőrgyulladások gyógyulását, sejtek öregedését, zsírban oldódó, szervezet megfelelő, bőrben lévő, kollagén képződés, csipkebogyóolaj vitamin, pórusok összehúzódását, fehér zsírcsomók, felszívódással mielőtt, nélkülözhetetlen, hidegsajtolással, antioxidánsokkal, antioxidánsokhoz, megfiatalítására, ránctalanításra, körömerősítésre, antioxidánsokat, csipkebogyóolaj, támaszkodhatunk, gyógyhatásairól, eltávolításában, legérzékenyebb, magyarországon, faggyúmirigyek, bőrgyulladások, hajnövesztésre, élelmiszereket, csipkebogyómag, kötőszöveteket, összehúzódását, felszívódással, kialakításához, szabadgyököket, térdfájdalomra, karotinoidokat, tulajdonságát, gyulladásokat, tokoferolokat, hagyományosan, egészségesebb, transzretinol, hajszálereket, megfiatalítja, szépségtitkuk, gyümölcssavak, semlegesíteni, pigmentfoltok, felhasználták, eltüntetésére, bőrregeneráló, tápanyagokkal, vitaminokkal, egészségéhez, vérkeringést, ránctalanító, helyettesíti, fogyasztható, kozmetikumok, mennyiségben, többszörösen, köszönhetően, szervezetnek, esszenciális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.