Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Koriander gyógyhatásairól
  2020-11-03 13:17:59, kedd
 
 



Manapság egyre többen használnak főzéshez, sütéshez és salátakészítéshez különféle fűszernövényeket. A koriander kicsit érdekes illattal és ízvilággal rendelkezik, mégis érdemes beilleszteni a mindennapjainkba, hiszen nagyon egészséges. Mutatjuk is, hogy milyen pozitív hatásai vannak.

A koriander őshazája a Földközi tenger vidékén található, a mediterrán étrend egyik fontos összetevője, mint ahogyan a rozmaring és a bazsalikom is. A koriandert már az ókori Görögországban és Rómában is előszeretettel fogyasztották és hittek a gyógyító erejében.

Ez a fűszernövény rendkívül gazdag antioxidánsokban, pontosabban polifenolokban, például kvercetinben, apigeninben, illetve kemferolban, de tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik.

Milyen vitaminok találhatók meg a korianderben?
Leginkább B-, C- és K-vitamin, ásványi anyagok közül pedig főként kálium, kalcium, vas, mangánt és magnézium.

Kutatások sora igazolja, hogy a koriander antibakteriális, antiszeptikus és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Mivel polifenolokban és fenolsavakban is rendkívül gazdag, hozzájárulhat a reumás megbetegedések okozta duzzanatok mérsékléséhez is.

Ne utasítsuk el a koriandert csak azért, mert nem éppen kellemes az illata, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik, melyek mind-mind az egészségünket szolgálják. Hozzájárul többek között az LDL-koleszterin-szint csökkentéséhez, és a vércukorszint szabályozásában is aktívan részt vesz.

Sokan szenvednek valamilyen emésztési zavartól. Nos, a koriander ezt a rendellenességet is remekül orvosolja, segíthet émelygés, rosszullét és hányinger esetén. Emellett akkor is hasznunkra lehet, ha puffadással küzdünk.

Idősebb korunkban egyre többféle látási rendellenességgel, szemet érintő betegséggel kell megküzdenünk. De megfelelő táplálkozással sokat tehetünk a látásunk megőrzése érdekében. A korianderrel kapcsolatban például bebizonyosodott, hogy segítséget nyújt a makula degeneráció kockázatának csökkentésében.

Mire jó még ez a fűszernövény?
A koriander hatásos lehet az ekcéma tüneteinek mérséklésében, a bőr gombás fertőzéseinek leküzdésében, illetve a száraz bőr problémáját is orvosolni tudja. Azonban csak óvatosan bánjunk vele, mivel allergiás reakciókat válthat ki, illetve az orbáncfűhöz hasonlatosan fényérzékenységet is okozhat.

A koriandert nagyon sok országban kedvelik, mivel pikáns ízt kölcsönöz az ételeknek. Ezt a fűszernövényt előszeretettel használja a kínai, az afrikai, az indiai és a mediterrán konyha egyaránt.

Milyen ételekhez illik a koriander?
Mindenféle babbal, tojással, hallal készült ételhez jól passzol, de szószokat, leveseket és salátákat is ízesíthetünk vele.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: fűszernövényeket, antioxidánsokban, mindennapjainkba, tulajdonságokkal, rendellenességet, antibakteriális, bebizonyosodott, szabályozásában, csökkentésében, táplálkozással, csökkentéséhez, polifenolokban, megbetegedések, előszeretettel, görögországban, fenolsavakban, hozzájárulhat, fogyasztották, fertőzéseinek, mérséklésében, fűszernövényt, tápanyagokban, antiszeptikus, vércukorszint, mérsékléséhez, egészségünket, kockázatának, ízesíthetünk, kvercetinben, leküzdésében, korianderben, vitaminokban, fűszernövény, beilleszteni, megküzdenünk, kapcsolatban, koriander kicsit, koriander őshazája, mediterrán étrend, ókori Görögországban, gyógyító erejében, fűszernövény rendkívül, koriander antibakteriális, reumás megbetegedések, koriandert csak, egészségünket szolgálják, vércukorszint szabályozásában, látásunk megőrzése, korianderrel kapcsolatban, makula degeneráció, koriander hatásos, ekcéma tüneteinek, Leginkább B-,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Heltai Jenő: Március  Az izmaink nem csak testmozgás...  Jó éjszakát  Humor is meg nem is szerinted?  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  virágvasárnap  Alvó kisfiú  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Sárkány  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Paul David Tripp Március 25  Alvó baby  Facebookon kaptam  A nagy természet  üdvözöllek!  Nagyhétfő:  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Sárkány  Az út  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Nem jár  A máj egészségének javítása te...  Agárdi Gábor gondolata  Virágvasárnap a húsvét előtti  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Most - segíts meg Mária ,  képre írva  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Amikor még kicsi voltál...  Az idegen országok éghajlata  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyhétfő:  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Szép estét  A csend aranyat ért  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó kutya  Az erdőterápia egészségre gyak...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Óraállítás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Alvó kisfiú  A nagyhét eseményei  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti kép  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Haja van  Hibáztam már  Nem hazudnak  A nagy természet  Vérnyomáscsökkentés  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Az erdőterápia egészségre gyak...  Óraállítás  Humor is meg nem is szerinted?  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Az út  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Március 25  Humor is meg nem is szerinted? 
Bejegyzés Címkék
koriander kicsit, koriander őshazája, mediterrán étrend, ókori Görögországban, gyógyító erejében, fűszernövény rendkívül, koriander antibakteriális, reumás megbetegedések, koriandert csak, egészségünket szolgálják, vércukorszint szabályozásában, látásunk megőrzése, korianderrel kapcsolatban, makula degeneráció, koriander hatásos, ekcéma tüneteinek, orbáncfűhöz hasonlatosan, koriandert nagyon, fűszernövényt előszeretettel, mediterrán konyha, fűszernövényeket, antioxidánsokban, mindennapjainkba, tulajdonságokkal, rendellenességet, antibakteriális, bebizonyosodott, szabályozásában, csökkentésében, táplálkozással, csökkentéséhez, polifenolokban, megbetegedések, előszeretettel, görögországban, fenolsavakban, hozzájárulhat, fogyasztották, fertőzéseinek, mérséklésében, fűszernövényt, tápanyagokban, antiszeptikus, vércukorszint, mérsékléséhez, egészségünket, kockázatának, ízesíthetünk, kvercetinben, leküzdésében, korianderben, vitaminokban, fűszernövény, beilleszteni, megküzdenünk, kapcsolatban, hasonlatosan, korianderrel, gombaellenes, koleszterin, apigeninben, kemferolban, problémáját, orbáncfűhöz, pontosabban, betegséggel, rendelkezik, degeneráció, összetevője, puffadással, hozzájárul, valamilyen, rosszullét, hasznunkra, koriandert, segítséget, reakciókat, tüneteinek, duzzanatok, anyagokban, szenvednek, találhatók, szolgálják, bővelkedik, mindenféle, mediterrán, ízvilággal, használnak, egészséges, bazsalikom, salátákat, rozmaring, koriander, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1223
  • e Hét: 6464
  • e Hónap: 26326
  • e Év: 202201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.