Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Laskagomba, a gyógyító gomba
  2020-12-06 16:03:52, vasárnap
 
 



A laskagomba egy egészen különleges gomba, melyet orvosi kutatások bizonyítottak. A gomba az egyetlen olyan nem állati eredetű élelmiszer, amely D-vitamint tartalmaz.

A természetnek végtelen a csodája, csak észre kell venni és alkalmazni őket. E csodák közé tartozik a laskagomba is. Ezt a szaprofita gombát sokáig csak csemegeként ismertük, de orvosi kutatások bizonyították, hogy annál sokkal értékesebb. A laskagomba egészségre gyakorolt hatását a kínaiak már évszázadokkal ezelőtt is ismerték, azonban a mi étrendünkben csak a múlt század végén jelent meg.

A gombafajok többsége lebontó (szaprofiton) szervezet. Sejtjeik olyan anyagokat juttatnak a környezetükbe, amelyek lebontják, ezzel felvehetővé teszik az ott található szerves vegyületeket. Az így átalakított anyagokat a gombafonalak felveszik, és felhasználják anyagcseréjükhöz. A lebontó szervezeteknek a talajban és a vízben található szerves maradványok hasznosításával kiemelkedően fontos szerepük van az életközösségek anyagforgalmában. A szaprofita gombák közé tartozik például a kalapos gombák többsége, a penészgombák és az élesztők.

A laskagomba is a szaprofita gombák közé tartozik. Nem zöld szervezetként a zöld szervezetekből, azaz a fákból, sok, az életfeltételeihez szükséges olyan anyagot választ ki, amelyekre nekünk, embereknek is szükségünk van. A laskagomba olyan anyagokat tartalmaz, olyan mennyiségben és arányban, amik az emberi szervezetnek teljes mértékben megfelelnek. A laskagomba a fákból felveszi táplálékát, így a gomba fogyasztásával mi is hozzájuthatunk.

Nagy mennyiségben tartalmaz B-, D-, C- és K-vitamint, proteint, szterolokat, krómot, rezet, vasat, jódot, nátriumot, szelént, cinket, káliumot, foszfort és néhány zsírsavat is. Laskagomba fogyasztásával szervezetünk a lerakódott káros anyagoktól is megtisztul a benne található rostanyagoknak köszönhetően. Magas emészthetetlen rosttartalma miatt csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét. Vesebetegek azonban csak kisebb mennyiségben fogyaszthatják magas káliumtartalma miatt.

A szárított laskagombát Kínában a vénák erősítésére, az izmok lazítására használják. Nagyon nagy segítséget nyújt lumbágóra, az izmok és a végtagok merevsége esetén.

Orosz tudósok a laskagombából antibiotikumot izoláltak.

Japán kutatók a laskagomba vizes kivonatával sikeresen csökkentették egyes daganatok növekedési sebességét.

A laskagomba gyógyhatásai:

gyulladáscsökkentő,

kedvezően hat a vérnyomásra,

szabályozza a koleszterin szintet,

segít a vércukor szinten tartásában,

csökkenti az allergia és az asztma tüneteit,

ízületi problémákra is hatásos,

bőrbetegségeket is kezelhetünk vele, pl. szemölcsöket, ekcémát,

máj-, vese-, hasnyálmirigy-betegségben szenvedőknek is ajánlják, regenerálja a belső szerveket,

javítja az anyagcserét,

regenerálja a sejteket, lassítja az öregedést,

a laskagomba nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek felveszik a harcot a HIV-vel.

Egészséged érdekében ajánlott naponta fogyasztani laskagombát, azonban nem említhetjük együtt a hússal, nem tekinthetjük egyenértékűnek vele, hiszen a gombák fehérjetartalma lényegesen kisebb és fehérjéik biológiai értéke is valamelyest alulmaradnak a húsokhoz képest.

A laskagomba más gombákhoz hasonlóan az egészséges táplálkozás fontos eleme. Fogyókúrázók, cukorbetegek, köszvényben és magas vérnyomásban szenvedők diétájában egyaránt kiválóan felhasználható beltartalma miatt.

Soha ne szedj gombát az erdőben, főleg ne fogyaszd el, ha nincs megfelelő képesítésed abban, hogy megkülönböztesd az ehető és nem ehető gombákat. Ha mégis szednél, akkor a biztonság érdekében vizsgáltasd meg a gombát egy szakértővel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: anyagforgalmában, anyagcseréjükhöz, antioxidánsokat, megkülönböztesd, fehérjetartalma, bőrbetegségeket, hasznosításával, kialakulásának, fogyaszthatják, káliumtartalma, emészthetetlen, fogyasztásával, életközösségek, szervezeteknek, szervezetekből, hozzájuthatunk, rostanyagoknak, antibiotikumot, felhasználható, egyenértékűnek, felhasználják, bizonyították, csökkentették, évszázadokkal, környezetükbe, szervezetként, bizonyítottak, hasnyálmirigy, laskagombából, gombafonalak, mennyiségben, vegyületeket, étrendünkben, szervezetünk, kiemelkedően, fogyókúrázók, egészen különleges, egyetlen olyan, természetnek végtelen, szaprofita gombát, laskagomba egészségre, múlt század, gombafajok többsége, gombafonalak felveszik, lebontó szervezeteknek, vízben található, életközösségek anyagforgalmában, szaprofita gombák, kalapos gombák, zöld szervezetekből, életfeltételeihez szükséges, laskagomba olyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne engedd el kezem!  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Evan Esar tollából  mindent a népért...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Az ünnepről  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Ibolya  A nemzet csak akkor...  Por  Kokárda  Heltai Jenő: Szabadság  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  A kávé  Könnyáztatta asszonysorsok  Síró nő  Majthényi Flóra: Mi a haza?  1848. március 15-én  Vágy, élet és sugár  Intelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Alvó cica  Cicus virággal  Szép álmokat!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  A gyász  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Isten áldja  Ne engedd el kezem!  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  A nemzet csak akkor...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hernádkak  Márciusi eső  Éljen a magyar szabadság!  Szeüleidtől tanultad  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Őri István - Dal az életről  Szabó Norbert – Szabadsá...  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Nem kell ide békemenet  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Dóró Sándor: Ma  Dóró Sándor: Tétova lét  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Sötétség és világosság  Március 15 emlékére virágba bo...  Jó éjszakát  Alvó cica  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Vágy, élet és sugár  Esti kép  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Ted Engstrőm gondolata  Paul David Tripp Március 15  Akinek vaj van a fején...  Kezdet  Szent-Györgyi Albert gondolata  Házi botox  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egészen különleges, egyetlen olyan, természetnek végtelen, szaprofita gombát, laskagomba egészségre, múlt század, gombafajok többsége, gombafonalak felveszik, lebontó szervezeteknek, vízben található, életközösségek anyagforgalmában, szaprofita gombák, kalapos gombák, zöld szervezetekből, életfeltételeihez szükséges, laskagomba olyan, emberi szervezetnek, fákból felveszi, gomba fogyasztásával, lerakódott káros, benne található, vastagbélrák kialakulásának, szárított laskagombát, vénák erősítésére, izmok lazítására, végtagok merevsége, laskagombából antibiotikumot, laskagomba vizes, laskagomba gyógyhatásai, koleszterin szintet, vércukor szinten, asztma tüneteit, belső szerveket, laskagomba nagy, gombák fehérjetartalma, húsokhoz képest, egészséges táplálkozás, biztonság érdekében, anyagforgalmában, anyagcseréjükhöz, antioxidánsokat, megkülönböztesd, fehérjetartalma, bőrbetegségeket, hasznosításával, kialakulásának, fogyaszthatják, káliumtartalma, emészthetetlen, fogyasztásával, életközösségek, szervezeteknek, szervezetekből, hozzájuthatunk, rostanyagoknak, antibiotikumot, felhasználható, egyenértékűnek, felhasználják, bizonyították, csökkentették, évszázadokkal, környezetükbe, szervezetként, bizonyítottak, hasnyálmirigy, laskagombából, gombafonalak, mennyiségben, vegyületeket, étrendünkben, szervezetünk, kiemelkedően, fogyókúrázók, köszönhetően, penészgombák, alulmaradnak, vastagbélrák, rosttartalma, tekinthetjük, cukorbetegek, természetnek, szemölcsöket, szervezetnek, vérnyomásban, szenvedőknek, gyógyhatásai, fogyasztani, említhetjük, szaprofiton, köszvényben, felvehetővé, laskagombát, megfelelnek, szterolokat, táplálkozás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 995
  • e Hét: 4573
  • e Hónap: 24435
  • e Év: 200310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.