Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bélrendszer egészségéért jó tudni
  2020-12-10 23:10:37, csütörtök
 
 



Manapság már mindenki tudja, hogy az immunrendszer mintegy 70-80 százaléka a bélrendszerben található. Amennyiben minden évben több alkalommal is elkapunk valamilyen fertőzést vagy gyakran vagyunk betegek, úgy gyanakodhatunk arra, hogy valójában az emésztőrendszerünkkel vannak gondok.

A bélrendszer egészségének fenntartása nem olyan bonyolult. Egy életmódváltás is elegendő ahhoz, hogy egészséges maradjon, és így az immunrendszerünk is erős legyen.

Amennyiben egészséges bélrendszerrel rendelkezünk, úgy sok minden megváltozhat az életünkben. Lehet, hogy korábban nem sikerült lefogynunk, pedig minden módszert és praktikát kipróbáltunk. A jól működő emésztőrendszer abban is segítséget nyújthat, hogy még a fogyókúra is könnyebben menjen, így ismét elérhetjük az ideális testsúlyunkat.

Amennyiben megfelelő az emésztésünk, és ezzel együtt a beleink is jó állapotban vannak, úgy sokkal több lesz az energiánk, ez pedig pozitív változásokat hozhat az életünkben.

Az egészséges bélrendszer az immunitást is fokozhatja. Márpedig, ha az immunfunkciók jól működnek, akkor kevesebb esélye van annak, hogy mindenféle fertőzést elkapunk és megbetegszünk.

A bélrendszerben sok-sok baktériumtörzs telepszik meg, ezek nemcsak az emésztést, hanem az anyagcsere megfelelő működését is segítik, de az agy és az immunrendszer egészségi állapotára is hatással vannak. Amennyiben a jó és a rossz baktériumok aránya felborul, úgy nagyon sok kellemetlenséggel kell szembenéznünk. A has puffadását, a fokozott bélgázképződést, de a székrekedést és a hasmenést is a felborult bélflóra okozhatja.

A bélrendszer egészségének fenntartása javarészt tőlünk függ, de természetesen hatással van rá a genetika, a stressz, a gyógyszerek, és bizonyos betegségek is befolyásolják az állapotát. Sokat javíthatunk a helyzeten, ha sok rostos táplálékot fogyasztunk, azaz minél több gyümölcsöt és zöldséget, illetve teljes kiőrlésű gabonát és probiotikus ételeket veszünk magunkhoz.

A vízfogyasztás is elengedhetetlen, ha ugyanis elegendő vizet iszunk, úgy nem lesznek gondjaink a bél egészségével, hiszen ez nélkülözhetetlen a tápanyagok felszívásában és megfelelő hasznosulásukban.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a rendszeres testmozgás mennyire fontos az egészség megőrzése szempontjából, így a belekre és az emésztésre nézve is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: immunrendszerünk, nélkülözhetetlen, hasznosulásukban, emésztőrendszer, bélgázképződést, elengedhetetlen, bélrendszerben, gyanakodhatunk, bélrendszerrel, baktériumtörzs, felszívásában, testsúlyunkat, befolyásolják, természetesen, vízfogyasztás, szembenéznünk, immunfunkciók, immunrendszer, szempontjából, életmódváltás, megbetegszünk, egészségének, változásokat, egészségével, székrekedést, rendelkezünk, megváltozhat, kipróbáltunk, hangsúlyozni, bélrendszer, fenntartása, baktériumok, gyógyszerek, emésztésünk, fogyasztunk, javíthatunk, immunrendszer mintegy, bélrendszerben található, bélrendszer egészségének, ideális testsúlyunkat, egészséges bélrendszer, bélrendszerben sok-sok, anyagcsere megfelelő, immunrendszer egészségi, rossz baktériumok, fokozott bélgázképződést, felborult bélflóra, tápanyagok felszívásában, rendszeres testmozgás, egészség megőrzése, emésztésre nézve,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robin Wight pitypang szobra  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Nagy és kis csodák  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 14  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Alvó kislány  Erdei gyöngyvirág  József Attila – Keresek ...  Sorsunk miatt...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul David Tripp Április 12  Bornyi Veronika haiku verse  39 ígéret  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Kertem  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Anyák napjára  különleges  Csend  Paul Éluard - És egy mosoly  Ott van  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gebhardt Nóra versei II.  Zilahy Lajos mondta  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Paul David Tripp Április 13  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Emlékezz  Anyák napjára  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul David Tripp Április 12  A hagyma antibakteriális hatás...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Önmaga ellenére  Tanmese  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Különleges  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
immunrendszer mintegy, bélrendszerben található, bélrendszer egészségének, ideális testsúlyunkat, egészséges bélrendszer, bélrendszerben sok-sok, anyagcsere megfelelő, immunrendszer egészségi, rossz baktériumok, fokozott bélgázképződést, felborult bélflóra, tápanyagok felszívásában, rendszeres testmozgás, egészség megőrzése, emésztésre nézve, immunrendszerünk, nélkülözhetetlen, hasznosulásukban, emésztőrendszer, bélgázképződést, elengedhetetlen, bélrendszerben, gyanakodhatunk, bélrendszerrel, baktériumtörzs, felszívásában, testsúlyunkat, befolyásolják, természetesen, vízfogyasztás, szembenéznünk, immunfunkciók, immunrendszer, szempontjából, életmódváltás, megbetegszünk, egészségének, változásokat, egészségével, székrekedést, rendelkezünk, megváltozhat, kipróbáltunk, hangsúlyozni, bélrendszer, fenntartása, baktériumok, gyógyszerek, emésztésünk, fogyasztunk, javíthatunk, probiotikus, testmozgás, immunitást, rendszeres, egészséges, valamilyen, anyagcsere, életünkben, fokozhatja, emésztésre, mindenféle, könnyebben, alkalommal, állapotára, lefogynunk, amennyiben, gyümölcsöt, táplálékot, segítséget, betegségek, állapotban, elérhetjük, tápanyagok, puffadását, megfelelő, energiánk, felborult, zöldséget, helyzeten, magunkhoz, gondjaink, megőrzése, állapotát, javarészt, telepszik, működését, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 741
  • e Hét: 10855
  • e Hónap: 24604
  • e Év: 229305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.