Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szelén sok testi funkciót javít
  2020-12-16 20:59:37, szerda
 
 



Az egészséges táplálkozás mindenkor rendkívül fontos. Idősebb korban még inkább oda kell figyelnünk a tápanyagok bevitelére és akár laborvizsgálatokkal kideríteni, hogy megfelelő-e az adott tápanyag felszívódása. A cikkben a szelén fontos szerepéről lesz szó.

A szelén egy ritka, de nélkülözhetetlen nyomelem, amely a test sok-sok funkcióját támogatja. A szelénnek kitüntetett szerepe van többek között az öregedési folyamatok lassításában és a pajzsmirigy egészségének fenntartásában.

A szelén egy antioxidáns ásványi anyag, s mint ilyen képes semlegesíteni a káros hatású szabad gyököket. Az antioxidánsok a sejtek számára jelentenek védelmet. Számos kutatás igazolta már azt is, hogy a szelén a rákos betegségekkel szemben is néminemű védelmet nyújthat, leginkább az emlő-, a prosztata-, a tüdő- és a vastagbéldaganattal szemben hatásos.

Ennek az ásványi anyagnak van még egy pozitív tulajdonsága, mégpedig az, hogy csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladást. Idősebb korban ez nagyon hasznos, mert így mérséklődhet a szívkoszorúér-betegség kialakulásának kockázata.

Ahogy öregszünk, úgy egyre inkább lassul az anyagcserénk, ami sajnos elhízáshoz vezethet. Manapság pajzsmirigybetegségben is egyre többen szenvednek, ami szintén okozhat súlyproblémákat, illetve elhízást.

Ahhoz, hogy a pajzsmirigy megfelelően működjön szelénre is szükség van. Voltaképpen a pajzsmirigy tartalmazza a legtöbb szelént az emberi szervezetben, így nemcsak az oxidatív stresszel szemben védi meg a pajzsmirigyet, de a hormontermelésére is befolyással van.

A szelén támogatja a pajzsmirigy működését és hozzájárul a gyulladás csökkenéséhez is, emellett még a hangulatot is fokozza. Ez nagyon kedvező hír, hiszen ezek a tünetek, azaz a gyulladás és a negatív hangulat nagyon is jellemző azokra, akik valamilyen pajzsmirigybetegségben szenvednek.

Amennyiben gondok vannak a pajzsmiriggyel, úgy az anyagcserénkkel is problémák lehetnek. Azonban, ha rendszeresen fogyasztunk szelénben gazdag táplálékokat vagy szedünk szelént kiegészítő formájában, úgy az anyagcserezavar is megszűnhet, ez pedig elindíthatja a fogyást.

A szelén még a bőrre is pozitívan hat, hiszen antioxidánsként csökkenti az öregedés legszembetűnőbb jeleit, a ráncokat. A brazildió rendszeres fogyasztása azért is hasznos, mert nagyon sok szelént tartalmaz.

A kutatások szerint a szelénnek az agy működéséhez is köze van. Az orvosok azt tapasztalták, hogy az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében alacsonyabb a szervezetükben a szelén mennyisége, viszont azoknak, akik szelént kaptak, javult az emlékezőképességük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, súlyproblémákat, anyagcserezavar, legszembetűnőbb, antioxidánsként, anyagcserénkkel, kialakulásának, szervezetükben, fenntartásában, pajzsmiriggyel, semlegesíteni, antioxidánsok, betegségekkel, szívkoszorúér, csökkenéséhez, pajzsmirigyet, tapasztalták, rendszeresen, egészségének, lassításában, szervezetben, elindíthatja, tulajdonsága, táplálékokat, mérséklődhet, anyagcserénk, felszívódása, fogyasztása, pajzsmirigy, antioxidáns, alacsonyabb, voltaképpen, táplálkozás, megfelelően, befolyással, fogyasztunk, egészséges táplálkozás, tápanyagok bevitelére, adott tápanyag, szelén fontos, test sok-sok, szelénnek kitüntetett, öregedési folyamatok, pajzsmirigy egészségének, antioxidáns ásványi, káros hatású, sejtek számára, rákos betegségekkel, ásványi anyagnak, pozitív tulajdonsága, szervezetben kialakuló, pajzsmirigy megfelelően,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Isten áldja  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Az embernek fiatal korában van  Ne engedd el kezem!  Egyet értesz?  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Az embernek fiatal korában van  Nem kellett volna!  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Tavaszról álmodom,  Csendes éjszakán  Heltai Jenő: Szabadság  1848. március 15-én  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  1848. március 15-én  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Minden jónak végeszakad egysze...  Intelem  Benned is ezerféle szín van  Nem foghatunk rá minden sérülé...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A gyomorrontás tojással is kez...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Paul David Tripp Március 17  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Sötétség és világosság  Március  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Alvó baby  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Keresd azt a valakit,...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Aztán itt van egy másik szerep...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Kokárda  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Cicus virággal  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Facebookon kaptam  Házi botox  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Heltai Jenő: Szabadság  Ted Engstrőm gondolata  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Március 15 emlékére virágba bo...  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
egészséges táplálkozás, tápanyagok bevitelére, adott tápanyag, szelén fontos, test sok-sok, szelénnek kitüntetett, öregedési folyamatok, pajzsmirigy egészségének, antioxidáns ásványi, káros hatású, sejtek számára, rákos betegségekkel, ásványi anyagnak, pozitív tulajdonsága, szervezetben kialakuló, pajzsmirigy megfelelően, pajzsmirigy tartalmazza, legtöbb szelént, emberi szervezetben, oxidatív stresszel, szelén támogatja, pajzsmirigy működését, gyulladás csökkenéséhez, negatív hangulat, öregedés legszembetűnőbb, brazildió rendszeres, kutatások szerint, szelén mennyisége, nélkülözhetetlen, súlyproblémákat, anyagcserezavar, legszembetűnőbb, antioxidánsként, anyagcserénkkel, kialakulásának, szervezetükben, fenntartásában, pajzsmiriggyel, semlegesíteni, antioxidánsok, betegségekkel, szívkoszorúér, csökkenéséhez, pajzsmirigyet, tapasztalták, rendszeresen, egészségének, lassításában, szervezetben, elindíthatja, tulajdonsága, táplálékokat, mérséklődhet, anyagcserénk, felszívódása, fogyasztása, pajzsmirigy, antioxidáns, alacsonyabb, voltaképpen, táplálkozás, megfelelően, befolyással, fogyasztunk, tartalmazza, működéséhez, kitüntetett, megszűnhet, mennyisége, bevitelére, jelentenek, amennyiben, valamilyen, szenvednek, egészséges, kideríteni, hozzájárul, formájában, folyamatok, elhízáshoz, rendszeres, szerepéről, funkcióját, figyelnünk, hangulatot, tápanyagok, kiegészítő, gyulladást, szelénnek, kockázata, öregszünk, csökkenti, mindenkor, rendkívül, leginkább, prosztata, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.