Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ricinusolaj és a nyirokrendszer
  2020-12-27 23:13:53, vasárnap
 
   
  A régi orvosok már több mint száz éve sikeresen alkalmazták az egyszerű kémiai anyagokat.
A ricinusolajat az ősi Egyiptomtól a korai középkorig használták, mint gyógyszert. Az utóbbi időben népgyógyászati szernek tekintik.

A ricinusolajról ismert, hogy hatásos különféle vírusok, baktériumok, gombák és penészgombák növekedésének megakadályozásában. Ez magyarázza sikeres alkalmazását bőrgomba, keratózis (nem rákos, szemölcsszerű bőrnövekedés), bőrgyulladás, bőrsérülés, gombafertőzött kéz- és lábujjak, akne, krónikus pruritus (viszketés) esetén.

Általánosan ezekre az állapotokra egyszerűen becsavarjuk az érintett területet ricinusolajjal átitatott szövetanyaggal egész éjszakán keresztül, vagy kisebb helyen, olajjal átitatott ragasztószalaggal. Makacsabb fertőzésnél, mint a kéz- és lábkörmök, melyek elszíneződtek és megkeményedtek, 10-20 perces keserűsóban áztatás után alkalmazzák az olajos betekerést, így felgyorsul a gyógyulási folyamat.

A ricinusolaj baktériumellenes hatása is nagyon lenyűgöző, azonban a kutatások csak nagyon apró része foglalkozott az orvosi előnyeivel.

Orvosi alkalmazásként a haj helyreállításához használják (1 rész olaj és 10 rész gabona alkohol), székrekedés, bőrfekélyek, néhány fertőző nőgyógyászati állapot és szemirritációk kezelésére.

A ricinusolaj Indiából ered, ahol kiterjedten használják minden típusú emésztőrendszeri probléma, mint székrekedés, gyulladásos bélbetegség kezelésére. Alkalmazzák vese- és hüvelyfertőzések, illetve asztma ellen is.

Azt mondták, hogy a maghéjat (a mag nélkül) tejben és vízben lehet főzni, belsőleg fogyasztva hatásos az arthritis, és az ülőideg gyulladással járó derékfájdalom kezelésére.

A Kanári-szigeteken borogatásként használták a ricinusbab leveleit.
A szoptató nők a mellükre helyezték, hogy ezzel növeljék a tejkiválasztást, csökkentsék a mellbimbó gyulladását. A borogatást a hasi területen alkalmazva megelőzhető a menstruációval járó fájdalom.

Számos AIDS beteg képes volt növelni T-sejtjeinek mennyiségét és számtalan más problémát megszüntetni a következőkben leírt technikával. Mások hasznosnak találták az epilepsziával járó krónikus problémák, a hiperaktivitás, a máj és epebetegségek és a krónikus folyadék visszatartás megszüntetésében.
Szerencsére nem kell megértenünk a működését.

Megfelelően használva, a ricinusolaj pakolás javítja a csecsemőmirigy (egy nyirokszerv, a T-limphociták érésének legfőbb helye) és más immunrendszeri területek működését.
A limphociták az immunrendszer betegség ellen küzdő sejtjei.
Főként a nyirokszövetekben jönnek létre és tárolódnak, mely magába foglalja a csecsemőmirigyet, a lépet, a nyirokcsomókat és a nyirokszöveteket, ezek a vékonybelet ölelik körbe. (Peyer-plakkoknak nevezik). Különös, a legtöbb orvos tudja, hogy ez hozza létre a szervezet fehérvérsejtjeit, mégsem ismerik különösebben a nyirokrendszert.

A nyirokrendszer csodálatosan összetett szerkezet. Kéz a kézben működik együtt a vérkeringéssel és az emésztő rendszerrel.

A vérkeringésben a friss oxigénes vér a tüdőkből a szív felé halad az egyre vékonyabb artériákon, míg eléri a legvékonyabb ereket, a kapillárisokat. Ezekben a mikroszkopikus vékony csövekben cserélődik a vérben levő oxigén és tápanyagok, a körülötte levő sejtekben elhasználódott anyagokra. A kapillárisok ezt követően fokozatosan egyre vastagabbá válnak, vénákká formálódnak, és ezeken keresztül jut vissza az oxigén nélküli, elhalt sejtanyagokat tartalmazó vér a tüdőkbe, majd a szívhez, majd innen folytatja végeláthatatlan keringését.

A vérrel érkező folyadékok, a nagy protein molekulák megszöknek ezekből a kapillárisokból, melyekhez még a test minden sejtjéből kiválasztott “hulladék" és folyadék is csatlakozik. Ezek a folyadékok kis helyen, a sejtek között gyűlnek.
Ha ezek az anyagok valahogy nem tudnának eltávozni, elkezdenénk dagadni, mint a béka, és 24 órán belül meghalnánk. Szerencsére van egy teljesen különálló keringési rendszerünk, a nyirokrendszer, mely képes felszívni és eltávolítani ezeket a folyadékokat, proteineket és elhasználódott anyagokat.

A kiterjedt nyirokhálózat több száz kilométernyi csőből áll, melyek a teljes testet behálózzák. Ezeken a vezetékeken keresztül minden anyag visszajut a vérbe, ahol elhasználódik, majd a testből eltávozik.

A nyirokvezetékek mentén körte formájú tömeg található, melyet nyirokcsomónak nevezünk. Szűrőként működik, antitesteket állít elő, amikor idegen proteineket észlel. Bizonyára Ön is tapasztalta a gyengeséget és a megdagadt nyirokcsomót.
Rendszerint annak eredményeként, amikor az antitestek küzdtek egy fertőzés ellen, magában a nyirokcsomóban vagy a nyirokrendszer valamelyik részében.

A keringési rendszerből megszökő folyadék visszajuttatásán és az immunrendszer számára antitestek létrehozásán kívül a nyirokrendszernek egy másik, nagyon fontos funkciója is van. Csomósítsa a nyirokszöveteket, más néven Peyer-plakkokat, a vékonybélen keresztül. Más tápanyagoktól eltérően, a zsírmolekulák általában túl nagyok ahhoz, hogy közvetlenül felszívódjanak a bélből. Helyette, ezek a plakkok szívják el, és továbbítják a nyirokrendszeren keresztül, majd elengedik a véráramba.
A belekből felszívódó összes zsír 80-90%-a igényli a nyirokrendszer segítségét.

Amikor a fő betegségeket kezelik, alig veszik figyelembe a nyirokrendszert.
Az orvos egyetemistákat arra tanítják, hogy a nyirokrendszer azért fontos, mert ebből észlelhető az ödéma pontja, a szövetekben felgyülemlő folyadék, azaz duzzanat a lábon, a bokáknál és a kezeken. Az ödéma teszt meglehetősen egyszerű.
A duzzanatnál egy újjal megnyomják a bőrt, majd gyorsan elengedik.
A bőr benyomva marad, azaz egy kis mélyedést formáz, amely egészen addig megmarad, amíg a sejten kívüli folyadék nem tér vissza a helyére. Ez 5 és 30 mp közötti idő lehet. Sajnos a kutatások azt mutatták, hogy a benyomódásos ödémát és a folyadék visszatartást nem lehet észrevenni, amíg a sejten kívüli folyadék mennyisége nem haladja meg 30%-kal a normális szintet. Más szavakkal, már jóval előbb kialakulhat a komoly nyirokrendszeri probléma, mielőtt felismerhetővé válik.

Különböző problémák keletkeznek, amikor a nyirokfolyadék áramlása lelassul, és a folyadék felgyűlik a sejtek körül. Először az egyedi sejtek távolodnak el a kapillárisoktól. Az átadott oxigén és tápanyag szintje lecsökken. A megerőltetéstől és stressztől a sejtek elpusztulhatnak, vagy arra kényszerülnek, hogy túlélve a saját mérgező melléktermékükben éljenek. Az az állapot a szervek degenerálódásához és leépüléséhez vezet. Például a szívből rosszul távozó nyirokfolyadék a szövetek sérülését okozhatja, sőt még szívleállást is. Hasonló probléma történik a májban, vesékben és más szervekben.

A folyadék sejteken kívüli felgyülemlése kitágítja azon a területeken levő szöveteket. Minél tovább tágulnak, és minél hosszabb ideig marad fenn ez az állapot, annál nehezebben áll helyre.

Az egészségügyi problémáktól függetlenül a legtöbb orvos azt feltételezi, hogy a nyirokrendszer megfelelően működik. Ez a feltételezés a beteg állapotát veszélyezteti. A kutatások azt mutatták, hogy az öregedés folyamán szerveink degenerálódni kezdenek. A csecsemőmirigy az immunrendszer fő alkotórésze. Ez felelős a nyirokrendszer megfelelő fejlődéséért, de öregkorban gyakorlatilag nincs jelen.
A Peyer-plakkok az öregedés során egyre kisebbé válnak és bizonyos betegségek hatására gyakran elpusztulnak.

Cayce azt tapasztalta, hogy az általános egészség és a test jóléte a Peyer-plakkok egészségéhez kapcsolódik. Számtalan esetnél állította, hogy bizonyos összetevők alakulnak ki ezekben a plakkokban, melyek az idegrendszer integritásának fenntartásában szükségesek.

Lehet, hogy igaza van.
A mai napig nem értik a csecsemőmirigy és a Peyer-plakkok funkcióját és fontosságát.

Minden egészségügyi probléma esetén meg kell kísérelni a nyirokrendszer funkcióinak javítását. Ez vonatkozik az AIDS, szívbetegség, hasmenés, és minden más esetben.

Nem létezik olyan gyógyszer, mely javítani képes a nyirokfolyadék áramlását, mindazonáltal, könnyen kezelhetjük a feladatot ricinusolaj alkalmazásával.

Amikor a ricinusolaj felszívódik a bőrön keresztül, néhány rendkívüli esemény történik.
A vérben található lymphociták száma megemelkedik, amely pozitív hatással van a csecsemőmirigyre és/vagy a nyirokszövetekre.

A nyirokfolyadék áramlása is emelkedik a szervezetben. Ez felgyorsítja a sejteket körbevevő méreganyagok eltávozását, és csökkenti a megdagadt nyirokcsomók méretét. Eredményeként általános javulás tapasztalható a szervek működésében, csökken a fáradtság, illetve a depresszió.

A mérgezés csökkenésével a nyál pH értéke is kevésbé savassá válik, mely mutatja a javuló egészséget. A Peyer-plakkok hatásosabban szívják fel a zsírsavakat, ezek fontosak a növekedéshez és helyreállításhoz szükséges hormonok képződésében.

A ricinusolaj általános használata
Legáltalánosabb a szájon át használat. Ajánlott dózis a székrekedés megszűntéséhez felnőttnél rendszerint 1 evőkanál, gyermeknél 1 teáskanál.

Rendszerint a szervezet kiürüléshez 4-6 óra szükséges.

Közvetlenül a bőrbe dörzsölés vagy masszírozás

Néhány állapothoz az olajat egyszerűen a bőrbe lehet masszírozni.

Használható masszázshoz, melyről úgy tűnik, hogy a gerinc vonalában különösen hatásos. A testfelületen a masszírozás irányának követnie kell a nyirokváladék folyásának irányát.

Állapotok, melyek a felületi alkalmazásra "válaszolnak"

Ezeknél az állapotoknál nincs szükség a csomagra, csodálatos eredményeket lehet elérni közvetlenül a bőrön alkalmazással is.

A következő rövid listában a legáltalánosabb állapotok szerepelnek.
bőr keratosis,
ótvar,
gombás és baktériális fertőzések,
sebek, sérülések,
hasi terhességi csík (megelőzés),
bursitis,
faggyús ciszták,
szemölcsök,
máj vagy öregségi foltok (senile lentigo),
izomrándulás,
ízületi ficam,
viszketés.

Ricinusolaj csomagok

Egyik legfontosabb és mégis legkevésbé alkalmazott módszer a ricinusolaj csomag használata. A csomag gazdaságos és hatásos mód a ricinussav és egyéb gyógyító összetevők közvetlenül a testszövetekbe felszívódásához.

A csomag elkészítéshez a következők szükségesek:
hidegen préselt ricinusolaj,
szabványos melegítőpárna,
műanyag szemetesszák,
2 vagy 3 db 30×30 cm-es gyapjú vagy flanel és egy nagyobb méretű törülköző.

1. Helyezze a melegítőpárnát lapos felületre és állítsa be magas hőfokra.
2. A párna tetejére helyezze a szemeteszsákot. Ezután nedvesítse át a flanel darabot a kb. fél csészényi olajban, és fektesse a szemeteszsák és melegítőpárna fölé.
3. A teljes csomagot helyezze a testére úgy, hogy az olajjal átitatott anyag kerüljön a bőrére. Általános esetben a csomagot helyezze a hasára. Derékfájás esetén a derekára. Ahhoz, hogy a csomag a helyén maradjon és az olaj ne folyjon az ágyneműre, csavarja körbe a testét a nagy törülközővel.
4. A csomagnak legalább 1 órán keresztül a helyén kell maradnia, és a melegítőpárna hőmérséklete maradjon olyan magas, melyet a páciens még elvisel.
5. A csomag eltávolításakor a maradék olaj belemasszírozható a bőrbe, vagy 2 evőkanál szódabikarbóna és egy kis szódavíz keverékével eltávolítható.
6. A flanel vagy gyapjúdarabot újra felhasználhatja, ha megfelelő módon tárolja.

Tegye egy műanyag zsákba vagy cipzáras tárolóba és helyezze el a hűtőgépben.
A következő használat előtt hagyja felmelegedni, és használjon 1-2 evőkanál friss ricinusolajat. 1 hónap után dobja ki és használjon új anyagot.

Állapotok, melyek ,,reagálnak" a ricinusolaj csomagra
A ricinusolaj zsírsav tartalmának számos hatása miatt széleskörű egészségügyi probléma esetén lehet használni külsőleg.

Nyirokrendszer elzáródása
A nyirokfolyadék rossz áramlása miatti állapotok és panaszok esetén előnyös:
1. krónikus folyadék visszatartás miatti duzzadt ízületek és fájdalom,
2. arthritis,
3. felső légúti fertőzések, melyek a légzőnyílást, belső fület és mandulát érintik,
4. bélproblémák, mint Crohn betegség vagy colitis,
5. epeprobléma,
6. furunkulus,
7. májcirrózis, hepatitis, megnagyobbodás vagy elzáródás,
8. menstruációval kapcsolatos vérbőség
9. vakbélgyulladás,
10. hiperaktivitás,
11. székrekedés, béltapadás,
12. dagadt nyirokmirigyek,
13. vese és hüvelyi fertőzések.

Neurológiai problémák
1. ideggyulladás, mint sciatica, övsömör, stb.
2. Parkinson kór
3. sclerosis multiplex
4. migrénes fejfájás
5. bénulás

AIDS
,,Az immunrendszert stresszelő vagy károsító állapotokra nagyon gyakran előnyös a ricinusolaj csomag. Semminél sem látványosabb, mint az AIDS-nél. Több olyan AIDS beteg emberrel beszéltem, akik a kezelésükhöz kiegészítésként napi 1 órán keresztül nagyon pozitív eredménnyel alkalmazták a ricinusolajat. Két héten belül nem ritkán látható a fehérvérsejtszám, a platelet szám emelkedése, és vörösvérsejtszám is növekszik.

A ricinusolaj pakoláson kívül olívaolaj és citromlé kombináció fogyasztásával tovább stimulálták a nyirokrendszer áramlását és a máj aktivitását.

Ezt az alábbi módon lehet elkészíteni:
1 tiszta, egész citrom (héj, hús, magok), lé,
1 evőkanál extraszűz olívaolaj,
1 1/2 csésze desztillált víz,
4 evőkanál fagyasztott narancslé koncentrátum.

Az összeturmixolt anyagot le kell szűrni rozsdamentes fémszűrőn. A gyümölcs húsa nem szükséges. A maradék folyadékot 4 egyenlő részre kell osztani, 1/4 csészénként, és egy adagot kell elfogyasztani a három fő étkezéssel, illetve lefekvés előtt.

A nyirokfolyadék stimulálásán kívül a keverék megnöveli a májból és epéből kiválasztott folyadék mennyiségét, amely javítja az esszenciális zsírsavak felszívódását a Peyer-plakkok segítségével a vékonybélben. Nem ritka az AIDS betegeknél a súlynövekedés, és a panaszok hosszú listájának eltűnése, melyek gyakran a zsírsavak hiányával kapcsolatosak."

Következtetés
Cayce különböző eredményekkel hozta összefüggésbe a ricinusolajat. A legtöbb a szervezet nyirokrendszerével kapcsolatos. Azt is feltételezte, hogy a ricinusolaj vibrációs minősége segít a sejtek harmonizálásában és gyógyításában. Ezt a kijelentést nagyon sok orvos ostobaságnak nevezi.

Dr. Johanna Budwig a lenolaj gyógyító képességét hozza összefüggésbe az egyedi kémiai kötésével, mely ugyanazon a frekvencián rezeg, mint a Nap. Úgy érzi, hogy a lenolajban levő esszenciális zsírsavak képesek felszívni és tárolni a napfény energiáját.
Lehetséges, hogy ricinusolajban levő speciális kötésű ricinussav hasonló módon működik.

Függetlenül a működésüktől, sokkal elégedettebbé válik a ricinusbab egyszerű olajának csodálatos hatásától. Évszázadokkal ezelőtt a ricinusbab növényét “Palma Christe." néven ismerték.

A ricinusolajat a gyógynövények királyának tekintik abban az értelemben, hogy kitűnően orvosolja a váta dósa által okozott, valamint az ízületi gyulladásos betegségeket. Tulajdonságai közé tartozik, hogy meleg, olajos, nehéz szer és kiváló hashajtó.

Összetevők
Fitoszterolok - brassicaszterol, kampeszterol, B-szitoszterol, B-amyrin, lupeol (a növény föld feletti részeiben találhatók).
Flavonoidok - kaempferol, quercetin, rutin (a növény föld feletti részeiben találhatók).
Állandó zsírsavak - ricinol, linol, palmitin, olein és sztearin zsírsavak (a növény magjában találhatók).
Alkaloida - ricinin (a növény magjában található)


Gyógyhatások
Enyhe hashajtó, illetve erőteljes hashajtó szer (mennyiségtől függően), ízületi gyulladások elleni szer, gombaölő szer, lágyító/puhító szer, oxitocin (többek között a szülés megindításában használják). Bizony ez az a módszer, amit a francia nők oly' szívesen alkalmaztak. Ezzel pucolták ki bélrendszerüket, jelentős fogyást elérve, az étkezési élvezetek bűntudatát mellőzve. A módszer elég drasztikus volt, ma is nagyon kell vigyázni.

Indikációk
Emésztés: Enyhébb formájában, hogy egyensúlyozza a székrekedést, a ricinusolaj ozmózisos hashajtóként funkcionál. Benntartja a vizet a belekben, és teljes mértékben kitisztítja a vastagbelet; ezzel így eltávolítható a felesleges pitta és a váta a szervezetből. A hatása azonban igencsak dósa függő és emiatt az enyhétől az erősig változhat a szer hashajtó ereje. Mint lágyító szer olajozza a testet, s így ellensúlyozza a váta által okozott szárazságot, valamint a megfelelő irányba igazgatja az apana vayu áramlását, azaz lefelé. Aranyérbántalom esetében is alkalmazható, mint kiegészítő kezelés.

Ízületi gyulladásra
Hagyományosan azoknál a személyeknél használják, akiknél az ama és a váta dósa keveredik. Ez úgy nyilvánul meg, hogy a csontok és az ízületek bedagadnak, deformálódnak, ami miatt fájdalom jelentkezik. A ricinusolajat általában külsőleg alkalmazzák, és csak olyan betegségeknél alkalmazzák belsőleg, mint az isiász, ízületi gyulladás, köszvény, valamint a paralízis.

Daganatok
Mindennemű lerakódás és kitapintható daganat esetében külsőleg szokták alkalmazni. Ilyen eseteknél forró borogatást kell alkalmazni a mellkas, máj, has, medence felületén. Bármilyen ciszta, gyulladás, tumor vagy daganat megjelenése esetén ezt az eljárást alkalmazzák.

Szem
A szem kezelésében a ricinusolajat úgy alkalmazzák, hogy a páciens szemébe öntik. Ezzel az olyan betegségeket kezelik, mint az árpa, kötőhártya-gyulladás, valamint ez a gyógykezelés a szembe jutott különféle szennyeződések eltávolítására is szolgál egyben.

Bőr
A szemölcsök, a bőr és a köröm gombás megbetegedései esetében nagyon hatékony ellenszer. Lágyítószerként használják az olyan bőr kiszáradását okozó betegségeknél, mint a pikkelysömör és az ekcéma.

Kombinációk
Gyömbér, Triphala - székrekedés esetében teaként alkalmazható.
Haritaki (1 rész ricinusolaj, 4 rész Haritaki), ezzel a vegyítéssel Gandharva haritakit nyerünk - erőteljes hashajtóként funkcionál, amely kitűnő a váta túltengés kezelésére.
Guggul, Dashmoola - ízületi gyulladások forró kezelésére használják.

Kontraindikációk
Habár gyakran használják arra, hogy megindítsák a szülést (a szer oxitocin kibocsátásának köszönhetően), használata nem javasolt terhesség alatt. Ezen felül nem alkalmazható béldugulás, belső szervi gyulladások, valamint 12 év alatti gyerekek esetében. Nem javasolt hosszú távú használata, mert függőséget okoz.

Biztonsági előírások
Nem ismert semmilyen negatív kölcsönhatása más gyógyszerekkel. Csak a mennyiségre kell figyelni!

Adagolás
5-30 ml kortól, mérettől és a székrekedés szintjétől függően. Nagyon hatékony, ezért megfontoltan használjuk!

Megjegyzések
A ricinusolaj Afrikából származik, azonban India minden tájékán fellelhető; a növény maga egy évelő cserje.

A vörös és a fehér fajták közül a fehéret használják gyógyszerként.
A növény egész magja rendkívül mérgező, vagyis ha egészben elfogyasztják, halált okoz. Ezt a ricin fehérje magas méreg tartalma okozza. Miután a magot kisajtolják, a ricint denaturálják, és ezzel ártalmatlanná teszik.

A növény levelét és gyökerét is dicsérik, mint az ízületi gyulladások kitűnő ellenszerét.
Az ízületi gyulladások kezelésében fontos összetevő a Simhanada guggul (+ Triphala, Sulphur, Guggul).
Indiában a ricinusolajat gyakran hozzáadják, rákenik a csapátira (teljes kiőrlésű lisztből készült lepény) és ekképpen házi orvosságként használják a belek kitisztítására.
A ricinusolaj kis mennyiségben (5 ml) enyhe hashajtó, nagyobb mennyiségben (10 ml+) erős hashajtó szer.
A külsődleges alkalmazása kiváló a különféle fájdalmak, daganatok és vértolulások esetében.
Forrás : Begovits László Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: baktériumellenes, nyirokszövetekre, helyreállításhoz, harmonizálásában, fehérvérsejtszám, nyirokrendszeren, vörösvérsejtszám, csecsemőmirigyre, nyirokszöveteket, csecsemőmirigyet, fehérvérsejtjeit, visszajuttatásán, emésztőrendszeri, kontraindikációk, megszüntetésében, hüvelyfertőzések, nyirokrendszert, legáltalánosabb, tejkiválasztást, elpusztulhatnak, kapillárisoktól, végeláthatatlan, kapillárisokból, nyirokvezetékek, lágyítószerként, aranyérbántalom, nyirokrendszeri, bélrendszerüket, megerőltetéstől, brassicaszterol, kiegészítésként, felszívódásához, eltávolításakor, felhasználhatja, vakbélgyulladás, nyirokcsomónak, régi orvosok, egyszerű kémiai, korai középkorig, utóbbi időben, ricinusolajról ismert, állapotokra egyszerűen, érintett területet, olajos betekerést, gyógyulási folyamat, ricinusolaj baktériumellenes, kutatások csak, orvosi előnyeivel, ricinusolaj Indiából, ülőideg gyulladással, ricinusbab leveleit, mellükre helyezték, Számos AIDS, Bizonyára Ön, Johanna Budwig, Palma Christe, Begovits László,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot és hetet kívánok!  Eörsi István: A harmonikus éle...  Ha el tudnánk adni  Üdvözlet Szegedről !.......  A női szem fénye  Datolya  Üdvözlet Szegedről !.......  Facebookon kaptam  Virágpark Japánban  Kislány kutyával  Weöres Sándor: Üdvösség  Mindaddig falakat  Jácintözön  Facebookon kaptam  Alvó cica  Salátaboglárka  Szárazszem-szindróma. Hogyan k...  Kék virágözön  Minden....  Aludj jól  Boldog születésnapot a ma ünne...  Karácsonyi filmek: Apollo 24 ...  Az almaecet ezernyi arca és ha...  Miről álmodik az öreglány?  A női szem fénye  Facebookon kaptam  Minden embernek kell, legyen e...  Don Bosco  Napfelkelte  Facebookon kaptam  Verdens best  Spurgeon - Január 24  Csodaszép ima  Ribizli  Facebookon kaptam  Ő ad erőt  Békés estét kívánok Mindenkine...  Tulipánfa  Harmonia.......  Az Úr az én oltalmam  Fekete párduc !  Virágzó magnóliafa  Személyiségtesztem.......  Mennyit ér a büszkeség? Menny...  Nemes Nagy Ágnes: Lámpa  Visszapillantó tükör  Harmonia.......  Házi Áldás  Liszt Ferenc írta  Az Isten mindent lát . . .  Személyiségtesztem.......  Isten Veled, Bajnok 22 éve egy...  Facebookon kaptam  Don Bosco  Méz és fahéj  Áldott legyen  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az Úr az én oltalmam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Kék virágözön  Pipacsok  Nem látom már  Jácintözön  É(r)vek, képek és más varázsla...  Kellemes napot kívánok  A lélek álmodása  Primulák  Isten veled Bajnok!  4 különböző töltelékkel elláto...  Tanúi lehettünk annak,  Minden....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spurgeon - Január 25  Személyiségtesztem.......  Fehér rózsaszál  Ne hagyd, hogy a tűz kialudjon...  Esti kép  A természet szépsége......  Idézet  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kislány kutyával  Tulipánok és nefelejcsek  Virágpark Japánban  Vigyázz a szívedre  Ebéd, kávé, pihenés  Esti kép  Szamár  Motivácios üzenet !  Facebookon kaptam  Virágzó magnóliafa  Az Isten mindent lát . . .  Jó reggelt kívánok  Kesudió  Virágzó magnóliafa  Weöres Sándor: Üdvösség  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
régi orvosok, egyszerű kémiai, korai középkorig, utóbbi időben, ricinusolajról ismert, állapotokra egyszerűen, érintett területet, olajos betekerést, gyógyulási folyamat, ricinusolaj baktériumellenes, kutatások csak, orvosi előnyeivel, ricinusolaj Indiából, ülőideg gyulladással, ricinusbab leveleit, mellükre helyezték, mellbimbó gyulladását, hasi területen, menstruációval járó, következőkben leírt, epilepsziával járó, krónikus folyadék, ricinusolaj pakolás, immunrendszer betegség, nyirokszövetekben jönnek, vékonybelet ölelik, legtöbb orvos, szervezet fehérvérsejtjeit, nyirokrendszer csodálatosan, kézben működik, emésztő rendszerrel, friss oxigénes, szív felé, egyre vékonyabb, legvékonyabb ereket, mikroszkopikus vékony, vérben levő, körülötte levő, oxigén nélküli, vérrel érkező, nagy protein, test minden, sejtek között, anyagok valahogy, teljesen különálló, kiterjedt nyirokhálózat, teljes testet, vezetékeken keresztül, testből eltávozik, nyirokvezetékek mentén, megdagadt nyirokcsomót, antitestek küzdtek, fertőzés ellen, nyirokcsomóban vagy, nyirokrendszer valamelyik, keringési rendszerből, immunrendszer számára, vékonybélen keresztül, zsírmolekulák általában, plakkok szívják, nyirokrendszeren keresztül, belekből felszívódó, nyirokrendszer segítségét, orvos egyetemistákat, nyirokrendszer azért, ödéma pontja, szövetekben felgyülemlő, ödéma teszt, újjal megnyomják, sejten kívüli, benyomódásos ödémát, folyadék visszatartást, normális szintet, komoly nyirokrendszeri, nyirokfolyadék áramlása, folyadék felgyűlik, sejtek körül, egyedi sejtek, átadott oxigén, sejtek elpusztulhatnak, saját mérgező, szervek degenerálódásához, szívből rosszul, szövetek sérülését, folyadék sejteken, területeken levő, egészségügyi problémáktól, nyirokrendszer megfelelően, beteg állapotát, öregedés folyamán, nyirokrendszer megfelelő, öregedés során, általános egészség, test jóléte, idegrendszer integritásának, nyirokrendszer funkcióinak, nyirokfolyadék áramlását, feladatot ricinusolaj, ricinusolaj felszívódik, bőrön keresztül, vérben található, , ,
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 80 db bejegyzés
Összes: 43648 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3021
  • e Hét: 10198
  • e Hónap: 71245
  • e Év: 71245
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.