Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hogyan kezeljük otthon a légúti rendellenességeket?
  2021-01-06 22:08:49, szerda
 
  A légzési problémák széles skálán mozognak, hiszen ide sorolandó az enyhe légzési nehézség, az asztma, a hörghurut és a nagyon súlyos COPD, azaz krónikus obstruktív tüdőbetegség is. Amennyiben nem veszünk tudomást a légzési problémáinkról, akár súlyos következményekkel is járhat. Az orvosi kivizsgálás elengedhetetlen, hiszen csak a diagnózis tud abban segíteni, hogy a megfelelő otthoni módszereket alkalmazzuk. A természetes gyógymódok is rengeteget segíthetnek a légzés megkönnyítésében.

Gyógynövények közül a gyömbér nagyon hasznos lehet ebben a helyzetben, hiszen a hatóanyagai megakadályozzák, hogy a tüdőben váladék termelődjön, ez pedig elősegíti, hogy ne tapadjanak meg olyan kórokozók, melyek fertőzést okozhatnak. Az asztma és a bronchitis tüneteinek enyhítésében kiemelkedő szerepet játszik a fokhagyma is.

A légzőrendszer és a légutak megtisztításában sokat segíthet a sós vízzel történő gargarizálás is. Talán nem gondolná, de a kávéban található koffein is jó hatással van a légutakra, ezért a kávé lehet a légzőszervi problémák egyik gyógymódja.

Az egyik leghatékonyabb otthoni módszer az inhalálás. Akármilyen tüdőbetegségeben vagy légzési problémától szenvedünk, az inhaláció, a gőzölés segíthet, hiszen megtisztítja a tüdőt, ami könnyebb légzést eredményez.

Amennyiben valaki asztmától vagy asztmás panaszoktól szenved, mindenképpen szerezzen be mustárolajat. A mellkas mustárolajjal történő bedörzsölése ugyanis megkönnyíti a légzést, és segítségével könnyebben áramlik a levegő a tüdőben.

Hörghurut és asztma ellen kiváló még, ha rendszeresen fogyasztunk citrusos gyümölcsöket, hiszen ezek tele vannak antioxidáns C-vitaminnal, amely szintén a tüdő egészségét szolgálja.

A légzési problémák gyakran járnak együtt zihálással, kapkodó légvétellel. Ennek leküzdésében segíthet az antibiotikus hatással rendelkező méz fogyasztása, például este lefekvés előtt fogyasszunk el egy teáskanálnyi mézet.

A légzőszervi problémák közül az egyik leggyakoribb az asztma, amely során a légutak begyulladnak, és ez jelentősen megnehezíti a légzést. Tünetei közé tartozik a zihálás, a száraz köhögés, a mellkasi fájdalom és a légszomj. Ezekben a kellemetlen helyzetben a fokhagyma, a mustárolaj és a gyömbérterápia válhat be.

A bronchitis, azaz a hörghurut is a légutak gyulladásával jár együtt, kísérheti láz, a mellkasban jelentkező feszítő érzés, de légszomj és sípoló kilégzés is jellemző tünet lehet. Bronchitis esetén a sós vízzel történő gargarizálás segít megtisztítani a tüdőt, de szükséges növelni a folyadékbevitelt is.

A COPD megakadályozza a normális kilégzést és légszomjat is okozhat. A reggeli köhögés jellemzője a nagy mennyiségű váladék felköhögése, melyet jól támogatja az inhaláció. A fokhagyma fogyasztása is hasznos lehet, hiszen segít felszakítani a letapadt váladékot és a levegő áramlását is megkönnyítheti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megkönnyítésében, folyadékbevitelt, megtisztításában, tüdőbetegségeben, elengedhetetlen, megakadályozzák, gyömbérterápia, problémáinkról, megakadályozza, megkönnyítheti, leghatékonyabb, mustárolajjal, megtisztítani, légzőrendszer, gyulladásával, gyógynövények, bedörzsölése, mustárolajat, antibiotikus, teáskanálnyi, enyhítésében, segítségével, rendszeresen, gargarizálás, felszakítani, gyümölcsöket, leküzdésében, leggyakoribb, megtisztítja, begyulladnak, mindenképpen, tüdőbetegség, módszereket, légzőszervi, felköhögése, fogyasztunk, légzési problémák, enyhe légzési, nagyon súlyos, légzési problémáinkról, orvosi kivizsgálás, megfelelő otthoni, természetes gyógymódok, légzés megkönnyítésében, gyömbér nagyon, hatóanyagai megakadályozzák, tüdőben váladék, bronchitis tüneteinek, légutak megtisztításában, kávéban található, kávé lehet, légzőszervi problémák,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Png ház  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Alvó cicák  Hiányzik  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  képre írva  Régi emberek, akikre máig büsz...  Elköszönt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png lepke  Hogy lehet megtartani  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Zilahy Lajos gondolata  A sors  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Neked tudnod kell  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ágai Ágnes – Csendélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Fekete István - Akác  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akik bántanak téged  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png virág  Facebookon kaptam  Png telefon  Png lepke  Popper Péter szavai  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Facebookon kaptam  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Ami embereknek lehetetlen, az... 
Bejegyzés Címkék
légzési problémák, enyhe légzési, nagyon súlyos, légzési problémáinkról, orvosi kivizsgálás, megfelelő otthoni, természetes gyógymódok, légzés megkönnyítésében, gyömbér nagyon, hatóanyagai megakadályozzák, tüdőben váladék, bronchitis tüneteinek, légutak megtisztításában, kávéban található, kávé lehet, légzőszervi problémák, egyik leghatékonyabb, gőzölés segíthet, mellkas mustárolajjal, tüdő egészségét, antibiotikus hatással, teáskanálnyi mézet, egyik leggyakoribb, légutak begyulladnak, száraz köhögés, mellkasi fájdalom, kellemetlen helyzetben, gyömbérterápia válhat, légutak gyulladásával, mellkasban jelentkező, normális kilégzést, reggeli köhögés, nagy mennyiségű, fokhagyma fogyasztása, letapadt váladékot, levegő áramlását, megkönnyítésében, folyadékbevitelt, megtisztításában, tüdőbetegségeben, elengedhetetlen, megakadályozzák, gyömbérterápia, problémáinkról, megakadályozza, megkönnyítheti, leghatékonyabb, mustárolajjal, megtisztítani, légzőrendszer, gyulladásával, gyógynövények, bedörzsölése, mustárolajat, antibiotikus, teáskanálnyi, enyhítésében, segítségével, rendszeresen, gargarizálás, felszakítani, gyümölcsöket, leküzdésében, leggyakoribb, megtisztítja, begyulladnak, mindenképpen, tüdőbetegség, módszereket, légzőszervi, felköhögése, fogyasztunk, alkalmazzuk, természetes, segíthetnek, fogyasztása, panaszoktól, hatóanyagai, problémától, termelődjön, megkönnyíti, légvétellel, kivizsgálás, megnehezíti, fogyasszunk, antioxidáns, kellemetlen, akármilyen, jelentkező, mellkasban, szenvedünk, bronchitis, helyzetben, mennyiségű, kiemelkedő, tüneteinek, okozhatnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.