Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
/4/ Kezelheted magad a gyógyító természettel
  2021-01-09 22:11:26, szombat
 
  Petrezselyem
A petrezselyem vízhajtó, kőoldó, női nemi szerveket gyógyító (emmenagogum), székelést elősegítő (laxatív), szélhajtó, emésztést serkentő, kőhajtó, görcsoldó hatással rendelkezik.

A petrezselyem gyökér és mag, a borókabogyó vízháztartásra és húgyúti szerveire vonatkozóan hasonló hatással bír, de annál enyhébb, és kevésbé irritáló. Serkenti a máj és a vese működését.

Isiász, és lumbágó kezelésére is használható. Ilyenkor gyökeréből masszát is készíthetünk, és langyos állapotban a felületre köthetjük. Ízületi fájdalmak, vagy mozgáskorlátozottság esetén is jót tesznek az ilyen pakolások, kevés tormával, vagy mustárral keverve. Mellkasi elhurutosodás, vizenyő, mellkasi és szívből eredő nehézlégzésre mind pakolásként, mind teaként használhatjuk.

A levél és gyökér vizelethajtó, étvágyjavító, vesekőhajtó, és a hólyaghurut gyógynövénye.
Feloldja és eltávolítja a vese- és epeköveket. A vesegörcsök erősségét némileg csillapítja is.

Melegítő hatású vízhajtó, legyengült egyénnél, meghűlések esetén is alkalmazható vízhajtóként, amikor más gyógynövények tiltottak. Főleg a levél alkalmazása nem igényel óvatosságot. Húgyúti fertőzések esetén, főleg a felfázásból eredő fájdalmas, sűrű vizelés, húgycsőgyulladás, gyermekek vizeletmegrekedése esetén teakeverékek alkotórésze. Ajánlott bodzával és babhüvellyel együtt alkalmazni. Ebből a keverékből ülőfürdőt is vehetünk. Nagy megkönnyebbülést hoz.

Külsőleg a népgyógyászat mind a mai napig sokrétűen alkalmazza, a tökhöz és a káposztához hasonlóan (pl. a felmelegített káposztalevél mézzel bekenve és a felületre kötve), szemgyulladás, mindenféle mirigyduzzanat, torokfájdalom, reuma, ütődött vagy zúzott sebek kezelésére, - mint vajban, zsírban kifőzött gyökért, - a megfelelő felületre rakja, és azt melegen tartja. Bármelyik alkotórésze ásványokban, A- és C-vitaminban és vasban gazdag.

A magyar konyha alapvető fűszere. Levesekben főleg gyökere használatos. A friss levél C-vitamint is tartalmaz, ilyenkor nem szabad főzni, csak az étel tetejére terítjük rá az apróra vagdalt levelet. Szárítva, vagy sóban rétegezve, télire tárolható. Minden ízesítő alkotórésze (Vegeta, ízesítő kockák stb.). Csaknem az összes zöldségféléhez használható, salátákhoz, mártásokhoz, nyers ételekhez, túróhoz, burgonyához, töltelékekhez.

Ne használjuk vesegyulladás és vese belső hártyáinak sérülései és a női nemi szervek hirtelen feltámadt gyulladása esetén. A gyökér és a mag használata óvatosságot igényel, mert túlzottan hevítő tulajdonsága irritálhatja a vesebolyhokat, valamint az anyaméhet. Ilyen esetben, vese esetén használjuk orvosi zilizzel együtt. A petrezselyemgyökér és a mag túlzott használata vesevérzést és abortuszt okozhat. Terhesek sem teaként, sem gyógyszerként ne alkalmazzák a mag illóolaját. Nagy adagokban fogyasztva szédülést, felfájást, fülzúgást okozhat. A gyökér fűszerként kis mennyiségben alkalmazható. A levelek nem erős hatásúak.

Retek - Jégretek, Fekete-retek
A retek illóolaja a tormánál leírtak szerinti betegségekben alkalmazható, de csak a fekete retek erőssége felel meg minden alkalmazásában. A tormától eltér pár tulajdonságában. Félbevágott, nagy jégretket kivájunk, mézet rakunk a kivájt részbe, és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezt a felvizesedett reteklét fogyasszuk nehézlégzéssel járó megfázásoknál és köhögés esetén.

Sárgarépa
A népi orvosláson kívül kevesen gondolják, hogy a sárgarépa nemcsak jóízű főzelék, hanem gyógynövény is. Sárgarépalé borogatásként égésre, fagyásra, sebkezelésre használható. Mézzel keverve gennykeltőkkel fertőzött sebek kezelésére is alkalmas.

A gyomor- és bélgyulladás egy legjobb gyógyszere, megszünteti a bélben a rothadást. Főképpen kisgyermekek és csecsemők gyomor- és bélbetegségeinél érhető el jó eredmény.

Torok- és fülfájás esetén sárgarépakúra: pálinkás sárgarépa-kötés a torokra, sárgarépalé fülbe csepegtetése. Napi 3-4 sárgarépa levének éhgyomorra való elfogyasztása megakadályozza a felső légúti fertőzésekre való hajlamot, immunitása növekszik. Rosszul fejlődő vagy fejlődésben megrekedt csecsemőnek, ha sárgarépapépet adnak, nő a testsúlya, a fertőző (főleg meghűlésként számon tartott felső légút) betegségekkel, torokgyulladással, gégehuruttal, hörghuruttal szemben ellenállóereje növekszik.

Norvégiában kiváló eredményt értek el az úgynevezett Oslo-reggelivel. Az egyoldalú hal- és kenyértáplálék, valamint a rossz éghajlati viszonyok - kevés napsütés, hosszú tél - miatt az iskolás gyerekek általános egészségi állapota és tanulmányi eredménye sokkal rosszabb volt, amíg reggelenként, a tanítás kezdete előtt nem kaptak Oslo-reggelit. Ez a következőképp készül: estétől reggelig zabpelyhet áztatnak tejben (sűrű pépesen), reggel lereszelnek személyenként egy-egy sárgarépát, hozzákeverik a tejes zabpehelyhez, amelyet enyhén felmelegítenek, és mézzel édesítenek.

A következő sárgarépaital is kitűnő élénkítő, erősítő, gondolkozást serkentő: fél csésze tejjel keverjünk össze egy deci frissen turmixolt sárgarépalét.

Mindez a sokoldalú gyógyító hatás a sárgarépa hatóanyagaival magyarázható. Nagyon magas a karotin A-provitamin - tartalma, amelyből a máj A-vitamint állít elő. A vitamin hiányára a bőr, a száj, a torok, a gyomor, a bél, a hörgő nyálkahártyájának szárazsága, gyulladás- és fertőzéshajlama jellemző. Ilyenkor a sebek sarjadzása, hámosodása, gyógyulása elhúzódó, gátolt; az epeútban és az epehólyagban kőképződési hajlam áll fenn. Az A-vitamin bőr- és nyálkahártyavédő vitamin, a bőr- és a nyálkahártya - elváltozások gyógyszere és megelőző szere. Szem látóbíborának is alkatrésze az A-vitamin, hiányának következménye látászavar lehet (pl. szürkületi vakság). A-provitamin tekintetében a sütőtök sem megvetendő táplálék.

A-vitaminon kívül, ha kisebb mennyiségben is, de tartalmaz a sárgarépa E-, H-, B1-, B2-, B6-, C-vitamint és pantoténsavat is. A B-vitaminok az idegrendszer vitaminjai, az E-vitamin erősítő-regeneráló hatású, a H-vitamin és a pantoténsav (B5-vitamin) bőrvédő vitaminok, a bőr és a nyálkahártyák ellenálló képességét növelik a gyulladásokkal szemben. A vitaminokon kívül tartalmaz még illóolajat, növény hormont (fitoszterint), glutamint, almasavat, pektint, galaktint, xantophyllt, nyálkát, keményítőt és még más hatóanyagot, amelyeknek nagy része az emésztést, a gyomor- és bélműködést segíti elő.

Kalciumot, foszfort, vasat és nagy mennyiségben pektint tartalmaz, ami a belek periszaltikájára van hatással. Ha lehet, főleg nyersen, de főzve, párolva is többet fogyasszunk belőle.

Spárga
A spárga gyökerét és gyöktörzsét (étkezési Spárga) használjuk gyógynövénynek. Gyulladáscsökkentő, erősítő, tápláló, vízháztartást szabályozó, nyálkahártya regeneráló hatással rendelkezik. Használható folyadékhiány, kiszáradás (dehidratáció), tüdőtályog, vérhányás, köhögés, lábadozás, gyengeség, rák, idült lázas betegségek esetén.

Kellemes, élvezeti értékkel bíró táplálék, és megbízható vértisztító és vizelethajtó. Hatékony nyálkahártya erősítő, regeneráló, hámosító, gyulladáscsökkentő. Tüdőbetegségek, máj, gyomor és bélrendszeri panaszok, vesebetegségek, hólyaggyulladás, nemi szervi megbetegedések, prosztatatúltengés utókezelésének jó gyógynövénye. Tisztítja a májsejteket és a lépet. A gyulladt, vagy sérült hámsejtek helyreállítását segíthetjük elő a spárga rendszeres fogyasztásával. A kiszáradt nyálkahártyákat védelmezi. Fekélyek esetén is alkalmazható. Táplálja és bevonja a nyálkahártyákat.

Gyengeségből eredő rendszertelen, vagy lassú szívdobogás és cukorbaj esetén is fontos táplálékforrás, és egyben gyógyító erejű gyógynövény is. Folyadék visszatartó hatással rendelkezik, ezért jó hasmenés és vérhas (dizentéria) esetén. Kiszáradással együtt járó tünetek csökkentésére alkalmas. Kevés folyadékot fogyasztók, és idős korban előforduló kiszáradás esetén vizes pép formájában fogyasztjuk. Erős hányás, hasmenés esetén teaként is ihatjuk. Ilyen esetekben csicsóka sziruppal együtt még táplálóbb hatású is.

Külsőleg merev ízületekre, nyakmerevségre, izomgörcsökre jó lágyítószer. Pépjét hidegen vagy melegen kenjük ruhára, így helyezzük a felületre. Egyszerű megfázások esetén ajánlott. Egyáltalán ne, vagy csak alkalmanként használjuk magas fertőzöttség, és erős váladékozás esetén.

Szezámmag
A szezámmag olajat, proteineket, vitaminokat tartalmaz. Nálunk étolaj és kenőcsalkatrész. Lágyító, bevonó tulajdonságú. Torokgyulladás esetén meleg vízben áztatás után a köhögési ingert és a fájdalmat csökkenthetjük levének iszogatásával, vagy a torok öblögetésével. Nyugtatja a nyálkahártyákat. Szünteti a gyulladást. Használható idült köhögés, tüdőgyengeség, lesoványodás, lábadozás esetén.

Kevés kámforral, kardamommal és fahéjjal, massza alakjában fejre kenve migrént, szédülést kezelhetünk vele. A porrá tört magvakból is készíthetünk pakolást. A hindu mitológiában a halhatatlanság jelképe. Magvát erősítőnek, vízhajtónak, vérhas és húgyúti panaszok kezelésére használják. Méregtelenít, hasmenést szüntet, olaja fekélyt gyógyít, méhet mozgékonnyá tesz.

Inkább kalciumtartalma miatt a csont gyógyítója.


Túró
A túró élettani szempontból értékes a magas fehérje- és kalciumtartalma miatt. Melegben a tejsavbaktériumok segítségével erjesztik. Túrót tehén- és juhtejből készítenek. A juhtúró igen kövér, mivel a juhtej zsírtartalma is magasabb. Kitűnő gyomorfogó hasmenés esetén.

Meghűlés esetén gyulladásos állapotokban alkalmazzunk a nyakra túrópakolásokat. Mézzel, cukorral, vagy egyéb cukrot helyettesítő növénysziruppal bevéve a légúti megbetegedések gyógyszere.

Enyhíti a köhögést, oszlatja a nyirokcsomókat, gümőket, lerakódásokat. Tisztítja a légutak csatornáit és a tüdőt. Tüdőtisztításra csak megfelelő diéta alkalmazásával együtt eredményes, melyben szintén a fehérje diéta az elsődleges, főleg túró, tej formájában, valamint lágyító zöldségfélék alkalmazása, és a keményítőt tartalmazó étkek háttérbeszorításával együtt.

Mellhártyagyulladás, vagy nehézlégzés esetén nagy adagban ruha közé kötve a teljes mellkasra rakjunk belőle pakolást, melyet felhelyezés előtt disznózsírral kenjünk be. Nyugtatja a nyálkahártyákat, a bőrt, és erősíti a szöveteket.

Vöröshagyma
A modern tudományos kutatás megerősíti, hogy a fokhagyma és a vereshagyma a legjelentősebb az összes birtokunkban levő ,,ételgyógyszer" között. Tokin fedezte fel a magasabb rendű, jó illatú növények: zsálya, rozmaring, borsos menta, fenyőfélék, kakukkfű stb. - önvédelmet szolgáló fitoncidokat, amelyek baktérium-, vírus-, gomba- és protozonpusztító hatásúak. Legjelentősebb a veres- és a fokhagyma ilyen tulajdonsága. Sikeresen kezelhető vöröshagyma- és fokhagymazúzalékkal gennyes sebek, idült fekélyek, kelések, tályogok és más gennyes bőrelváltozások, garathurut, mandulagyulladás, influenza, felső légúti hurut, gége- és fülbajok, gyomorhurut, idült bélgyulladás, fertőző betegségek (vérhas, szalmonellafertőzés, diftéria, tuberkulózis, szamárköhögés).

A kórokozó bélbaktériumokat pusztítja. A hagyma rákmegelőző, rákellenes hatása is bizonyítható. Vércukorszint-csökkentő hatása jobb, mint bármely más fűszernövénynek!

A hagymafélék használatának egyik legjobban elfeledett területe a fertőtlenítő hatása. Erre a népgyógyászat a vöröshagymát alkalmazta évszázadokon keresztül. A hagymákat lepucolva lereszelték, majd levét tiszta, (forrón) kivasalt ruhán keresztül kinyomkodták. Ebben a lében mosták kezüket, vagy áztatták be a bábák szerszámaikat. Fertőzött ruhákat is áztattak, majd főztek ki hagyma levében.

Megfázás esetén vöröshagymát pucoltak és fölé hajolva, beszippantották illóanyagát. Cukrot pirítottak, kevés vízzel felöntötték, majd hagyma vörös levelét és magát a hagymát lassú tűzön megfőzték benne, ezt használták hurutos köhögés esetén, kortyonként, forrón. Tüdőfájdalom, nehézlégzés, erős dohányosok tüdőgyengeségére, napi két kisebb fej hagymát nyersen kell elfogyasztani.

A hagymareszelékből jó pakolást készíthetünk fagyott tagok és testrészek gyógyítására. A vörös- és a fokhagymában A-, B- és C-vitamin és a férfi és női nemi hormonokhoz hasonlóan ható hormonok is találhatók. Ezek is hozzájárulnak a ,,fiatalító", a bőrre és a nyálkahártyákra, az idegrendszerre való gyógyító, regeneráló hatáshoz.

Erőteljesen gátolja a vérrögök képződését és hígítja is vért. Még a fokhagymának és a medvehagymának ezen tulajdonságát is felülmúlja. Akadályozza a trombociták működését, oldja a vérben fellelhető fehérjéket, a vér megalvasztó képességét, így vérzékenység esetén, vagy vérhígítók szedésével együtt csak óvatosan, vagy nem alkalmazható. Trombózisveszély esetén viszont mindennapi fogyasztása javallott.

A szintén hagymaféléhez sorolt póréhagyma (Allium porrum) nyers nedvét és főzetét használjuk. Nyers salátákba is keverhető, vagy sózva bármely hideg étel mellé feladható.

Zeller
A zeller legfontosabb tulajdonsága, hogy pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést. Az optimális vérbőség pedig javítja a kismedence energia- és vérellátását. Akkor érvényesül legjobban, ha nyers állapotban fogyasztjuk. Tele van ugyanis szerves anyagokkal, sókkal, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a vér savtalanításához. De legnagyobb értéke a szerves nátrium tartalma, amely jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása. A vér sav és lúg tartalmának összhangja akkor bomlik meg, ha a táplálékunk hosszabb ideig többnyire fehérjét, tömény keményítőt, vagy tömény szénhidrátot, illetve a közönséges fehér vagy barna cukrot tartalmazza. A zellerlé rövid idő alatt egyensúlyba hozza a vér sav-lúg tartalmát.

A bőrkiütés a máj munkájának hanyatlását jelzi. Ha módosítjuk a savas végtermékű táplálékunkat, s több zöldségfélét fogyasztunk, akkor a bőrkiütések hamar eltűnnek. A nátrium fontos elem a szervezetben levő széndioxid kiküszöbölésére, kirekesztésére. A szerves só hiánya a tüdő működésének gyengüléséhez vezethet, illetve a hörgők érzékenységéhez, különösen akkor, ha dohányfüst is terheli a tüdőt. Jó torokfájás és reuma ellen is.

A zeller fokozza az alhasi vérkeringést, s ezáltal a genitáliáknak jobb lesz a vérellátása, illetve a hasüreg legmélyebb pontjain lerakódott nehézfémek és toxikus anyagok is a véráramba jutnak. Ily módon hatékonyabb a szervezet méregtelenítése, ami azt eredményezi, hogy pl. a prosztata ismét visszanyeri működőképességét,

A zeller azok közé a népi gyógyszerek közé tartozik, a petrezselyemmel együtt, amelyek erős vizelethajtónak számítanak. Ha a továbbiakban rendszeresen használjuk, nem kell többé félnünk a vesehomoktól. A zeller A-, B1-, B2-, B12-, K-, P-vitamint, vasat, kalciumot, magnéziumot, ként és foszfort tartalmaz. Csökkenti a szervezet húgysavtartalmát, reuma, köszvény, vesebetegség esetén. Vizelethajtó és anyagcsere javító tulajdonságú. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: trombózisveszély, mandulagyulladás, bélbetegségeinél, savtalanításához, protozonpusztító, megkönnyebbülést, bélbaktériumokat, nyálkahártyavédő, húgysavtartalmát, húgycsőgyulladás, periszaltikájára, tüdőgyengeségére, működőképességét, bőrelváltozások, fűszernövénynek, beszippantották, nyálkahártyákat, kenőcsalkatrész, helyreállítását, hólyaggyulladás, fertőzéshajlama, tulajdonságában, nyálkahártyákra, növénysziruppal, túrópakolásokat, kalciumtartalma, tüdőtisztításra, vizelethajtónak, méregtelenítése, érzékenységéhez, kiküszöbölésére, petrezselyemmel, halhatatlanság, legjelentősebb, gennykeltőkkel, ellenállóereje, petrezselyem vízhajtó, petrezselyem gyökér, borókabogyó vízháztartásra, vese működését, felületre köthetjük, ilyen pakolások, hólyaghurut gyógynövénye, vesegörcsök erősségét, levél alkalmazása, felfázásból eredő, keverékből ülőfürdőt, népgyógyászat mind, káposztához hasonlóan, felmelegített káposztalevél, felületre kötve, megfelelő felületre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Latinovits Zoltán tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztina b...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ady Endre - Mindegy átka  Emlékezz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Sík Sándor - Ha jő a perc  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Sík Sándor - Ha jő a perc  képre írva  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Egy párkányon  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Anyámról való emlékek  Ott van  Vito Giaquinto gondolata  Paul David Tripp Április 14  Dóró Sándor: Embernek maradni  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Dóró Sándor: Embernek maradni  Töröld le  Szép álmokat!  Magyar költészet napja  Mindig lesz olyan  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nagy és kis csodák  Tanmese  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A sorsod  Horváth Szilvia tollából  Jázmin  Előfordul, hogy  Robert Merle tollából  IGEN így  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A pitypang legendája  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy tavasz  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Szép álmokat!  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Vannak emberek  Ott van 
Bejegyzés Címkék
petrezselyem vízhajtó, petrezselyem gyökér, borókabogyó vízháztartásra, vese működését, felületre köthetjük, ilyen pakolások, hólyaghurut gyógynövénye, vesegörcsök erősségét, levél alkalmazása, felfázásból eredő, keverékből ülőfürdőt, népgyógyászat mind, káposztához hasonlóan, felmelegített káposztalevél, felületre kötve, megfelelő felületre, magyar konyha, friss levél, étel tetejére, apróra vagdalt, összes zöldségféléhez, gyökér fűszerként, retek illóolaja, tormánál leírtak, fekete retek, tormától eltér, kivájt részbe, felvizesedett reteklét, népi orvosláson, sárgarépa nemcsak, legjobb gyógyszere, felső légúti, úgynevezett Oslo-reggelivel, egyoldalú hal-, rossz éghajlati, iskolás gyerekek, tanítás kezdete, következőképp készül, tejes zabpehelyhez, következő sárgarépaital, deci frissen, sokoldalú gyógyító, sárgarépa hatóanyagaival, karotin A-provitamin, vitamin hiányára, hörgő nyálkahártyájának, sebek sarjadzása, epehólyagban kőképződési, nyálkahártya &#8211, idegrendszer vitaminjai, nyálkahártyák ellenálló, gyulladásokkal szemben, vitaminokon kívül, belek periszaltikájára, spárga gyökerét, spárga rendszeres, kiszáradt nyálkahártyákat, szezámmag olajat, köhögési ingert, fájdalmat csökkenthetjük, torok öblögetésével, porrá tört, hindu mitológiában, halhatatlanság jelképe, csont gyógyítója, túró élettani, magas fehérje-, tejsavbaktériumok segítségével, juhtúró igen, juhtej zsírtartalma, nyakra túrópakolásokat, légúti megbetegedések, légutak csatornáit, fehérje diéta, keményítőt tartalmazó, teljes mellkasra, modern tudományos, összes birtokunkban, magasabb rendű, fokhagyma ilyen, kórokozó bélbaktériumokat, hagyma rákmegelőző, hagymafélék használatának, fertőtlenítő hatása, vöröshagymát alkalmazta, hagymákat lepucolva, lében mosták, bábák szerszámaikat, hagymát lassú, idegrendszerre való, vérrögök képződését, medvehagymának ezen, trombociták működését, vérben fellelhető, szintén hagymaféléhez, zeller legfontosabb, kóros baktériumokat, alhasi vérkeringést, optimális vérbőség, kismedence energia-, szerves nátrium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 587
  • e Hét: 6943
  • e Hónap: 20692
  • e Év: 225393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.