Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bélrendszer egészségének fenntartása egyszerűen
  2021-01-14 22:24:53, csütörtök
 
 



Manapság nagyon sokan küzdenek bélrendszeri és emésztési panaszokkal, legyen az akár hasi görcsök, puffadás, hasfájás, székrekedés vagy hasmenés. Néhány egyszerű gyógymód is létezik az egészséges emésztés megőrzésére, illetve arra, hogy a bélrendszerünk sokáig egészséges maradjon. A cikkben néhány egyszerű, természetes gyógymódról írunk.

Az egyik legfontosabb lépés az egészséges bélrendszer megőrzéséért, ha helyesen táplálkozunk, hiszen a feldolgozott és tartósítószerekkel teli ételek a rossz bélbaktériumoknak kedveznek.

A bio zöldségek és gyümölcsök, az organikus táplálékokon és a jó körülmények között tartott, hormonokkal nem kezelt állati eredetű termékek, illetve zöldségek, gyümölcsök, olajok és a teljes kiőrlésű gabonák mind-mind hozzájárulnak az egészséges emésztőrendszerhez. Ha hasonló alapanyagokból készítjük el az ételeinket, akkor a bélflóránk egyensúlya is megfelelő lesz.

A bélrendszer akkor maradhat egészséges, ha megfelelően tápláljuk és kellően hidratáljuk. A legjobb folyadék a szerveztünk számára a tiszta víz. A bél sejtjeinek nemcsak vízre, hanem elektrolitokra is szükségük van, hiszen ezek elősegítik a bél megfelelő mozgását, de megelőzik a fáradtság kialakulását, a kiszáradást, és még a székrekedés megelőzésében is segítségünkre lehetnek.

A bélflóra egyensúlyát úgyis fenntarthatjuk, ha rendszeresen fogyasztunk probiotikumokat és prebiotikumokat. A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek nagyon hasznosak az emésztőrendszer számára. Olyan jó baktériumokról van szó, melyek elősegítik a bélrendszerben a jó és rossz baktériumok arányának egyensúlyát, és ezzel hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez.

Az egészséges bélrendszernek olyan prebiotikumokra is szüksége van, mint például az inulin vagy a cikória, de a csicsóka vagy a pitypang is prebiotikus hatással rendelkezik.

A megfelelő emésztéshez szükség van arra is, hogy elegendő rostban gazdag táplálékot fogyasszunk, ezek leginkább zöldségek, gyümölcsök, gabonák, diófélék, illetve magvak. A székrekedést csak úgy szüntethetjük meg, ha elegendő rostban gazdag táplálékot és folyadékot fogyasztunk, illetve aktív életet élünk.

A halolajnak is kulcsszerepe van a jól működő emésztőrendszer fenntartásában, hiszen jó hatással van a vastagbélre és a mikrobiomra. Kutatások igazolják, hogy a halolaj a szív egészséges működését is támogatja.
Forrás : [link]A bélrendszer akkor maradhat egészséges, ha megfelelően tápláljuk és kellően hidratáljuk. A legjobb folyadék a szerveztünk számára a tiszta víz. A bél sejtjeinek nemcsak vízre, hanem elektrolitokra is szükségük van, hiszen ezek elősegítik a bél megfelelő mozgását, de megelőzik a fáradtság kialakulását, a kiszáradást, és még a székrekedés megelőzésében is segítségünkre lehetnek.

A bélflóra egyensúlyát úgyis fenntarthatjuk, ha rendszeresen fogyasztunk probiotikumokat és prebiotikumokat. A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek nagyon hasznosak az emésztőrendszer számára. Olyan jó baktériumokról van szó, melyek elősegítik a bélrendszerben a jó és rossz baktériumok arányának egyensúlyát, és ezzel hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez.

Az egészséges bélrendszernek olyan prebiotikumokra is szüksége van, mint például az inulin vagy a cikória, de a csicsóka vagy a pitypang is prebiotikus hatással rendelkezik.

A megfelelő emésztéshez szükség van arra is, hogy elegendő rostban gazdag táplálékot fogyasszunk, ezek leginkább zöldségek, gyümölcsök, gabonák, diófélék, illetve magvak. A székrekedést csak úgy szüntethetjük meg, ha elegendő rostban gazdag táplálékot és folyadékot fogyasztunk, illetve aktív életet élünk.

A halolajnak is kulcsszerepe van a jól működő emésztőrendszer fenntartásában, hiszen jó hatással van a vastagbélre és a mikrobiomra. Kutatások igazolják, hogy a halolaj a szív egészséges működését is támogatja.[/link]
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: emésztőrendszer, prebiotikumokat, probiotikumokat, prebiotikumokra, bélrendszerünk, fenntarthatjuk, fenntartásában, baktériumokról, elektrolitokra, alapanyagokból, bélrendszernek, bélrendszerben, probiotikumok, hozzájárulnak, szüntethetjük, megelőzésében, segítségünkre, kialakulását, megőrzéséért, táplálkozunk, táplálékokon, rendszeresen, feldolgozott, székrekedést, legfontosabb, kulcsszerepe, bélrendszeri, egyensúlyát, emésztéshez, prebiotikus, rendelkezik, fogyasztunk, fogyasszunk, kiszáradást, bélrendszer, vastagbélre, akár hasi, egészséges emésztés, bélrendszerünk sokáig, cikkben néhány, egyik legfontosabb, egészséges bélrendszer, rossz bélbaktériumoknak, organikus táplálékokon, teljes kiőrlésű, bélflóránk egyensúlya, bélrendszer akkor, legjobb folyadék, szerveztünk számára, fáradtság kialakulását, székrekedés megelőzésében, bélflóra egyensúlyát,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Ez a miénk!  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Aztán itt van egy másik szerep...  Cicus virággal  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Tavaszról álmodom,  Törött csészék  Ne engedd el kezem!  Szép álmokat!  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  ...és mégis ráismersz  Szép estét  Március  Paul David Tripp Március 16  Esti kép  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Szeretettel  Esti kép  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Nem mindegy  Könnyáztatta asszonysorsok  Az ünnepről  Amikor 5 éves voltam,  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Kokárda  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Szép estét kedves látogatóimna...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Isten áldja  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  A szív és a cselekvés egységes...  Ted Engstrőm gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Imádkozás Krisztus értelméért  Mi a különbség  Könnyáztatta asszonysorsok  Nyíljatok meg  Alvó kislány  Ted Engstrőm gondolata  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Boldog ünnepeket kívánok minde...  A halolaj és a hal még a migré...  Esti kép  Ibolya  Ne engedd el kezem!  Paul David Tripp Március 17  Tavaszról álmodom,  Csendes éjszakán  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Isten áldja  Nyíljatok meg  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  mindent a népért...  Benned is ezerféle szín van  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Kezdet  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kezdet  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Őri István - Dal az életről  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyet értesz?  A magyar sajtó napja március 1...  Rőzsehordó nő szobra  Éljen a magyar szabadság! 
Bejegyzés Címkék
akár hasi, egészséges emésztés, bélrendszerünk sokáig, cikkben néhány, egyik legfontosabb, egészséges bélrendszer, rossz bélbaktériumoknak, organikus táplálékokon, teljes kiőrlésű, bélflóránk egyensúlya, bélrendszer akkor, legjobb folyadék, szerveztünk számára, fáradtság kialakulását, székrekedés megelőzésében, bélflóra egyensúlyát, probiotikumok olyan, emésztőrendszer számára, megfelelő emésztéshez, egészséges bélrendszernek, inulin vagy, csicsóka vagy, székrekedést csak, szív egészséges, emésztőrendszer, prebiotikumokat, probiotikumokat, prebiotikumokra, bélrendszerünk, fenntarthatjuk, fenntartásában, baktériumokról, elektrolitokra, alapanyagokból, bélrendszernek, bélrendszerben, probiotikumok, hozzájárulnak, szüntethetjük, megelőzésében, segítségünkre, kialakulását, megőrzéséért, táplálkozunk, táplálékokon, rendszeresen, feldolgozott, székrekedést, legfontosabb, kulcsszerepe, bélrendszeri, egyensúlyát, emésztéshez, prebiotikus, rendelkezik, fogyasztunk, fogyasszunk, kiszáradást, bélrendszer, vastagbélre, mikrobiomra, megfelelően, hidratáljuk, szerveztünk, székrekedés, baktériumok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 699
  • e Hét: 4277
  • e Hónap: 24139
  • e Év: 200014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.