Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem tud aludni? A magnézium segíthet!
  2021-01-18 17:11:58, hétfő
 
  Az alvásnak nagyon fontos szerepe van az életünkben, hiszen ha pihenéssel telik az éjszakánk, akkor jobb lesz a hangulatunk és a kognitív funkciók is megfelelően működnek majd a nap során. Ha viszont nem alszunk eleget, vagy nem jól alszunk, az negatív kihatással lehet az egészségünkre nézve, illetve a másnapi teljesítményünk sem lesz megfelelő, hiszen nem tudunk figyelni, koncentrálni a fáradtságtól.

Kutatások igazolják, hogy összefüggés van a bevitt tápanyagok, azaz a vitaminok, az ásványi anyagok és az alvás, pontosabban annak minősége és mennyisége között. Az egyik legfontosabb ásványi anyag ilyen szempontból a magnézium.

A magnézium rendkívüli szerepét jól mutatja, hogy közel 400 élettani funkcióban játszik aktív szerepet, megtalálható a sejtekben, a csontokban és az izmokban is. Szerepe van az energiatermelésben, az izmok összehúzódásában, az idegek megfelelő működésében és a vércukorszint szabályozásában is.

A természetes magnéziumforrások közé tartoznak a diófélék, a magvak, a teljes kiőrlésű gabonák, a halak, a tenger gyümölcsei és a zöld leveles zöldségek.

A mai ember jellemzően magnéziumhiányban szenved. Ennek több oka is lehet, akár az alacsony D-vitamin-szint, az antibiotikumok szedése, a cukorbetegség, de maga az öregedés folyamatai is csökkenthetik a szervezetben a magnéziumszintet. A dohányzás és alkoholfogyasztás pedig csak tovább ront a helyzeten.

Krónikus vagy hosszú távú stressz esetén magnéziumhiány alakul ki, ennek hatására viszont megemelkedik az agyban a noradneralin szintje, ami pedig fokozott stresszérzékenységet generál.

Az érzelmi, a fizikai és a környezeti stressz is oka lehet, ha valaki csak nehezen tud elaludni. Mivel a magnézium hormonszabályzó is, kiemelt feladataként részt vesz a stresszhormonok csökkentésében.

Számos tanulmány számolt be arról, hogy a rossz alvás és az álmatlanság elősegítheti a gyulladás kialakulását, illetve az oxidatív stressz létrejöttét a szervezetben, ami pedig magnéziumhiányhoz vezethet.

Amennyiben valaki rosszul alszik, először is azt kell megnézni, hogy van-e elegendő magnézium a szervezetében, mert ennek a pótlása is segíthet az alvás minőségének javításában. Ez az ásványi anyag ugyanis kulcsszerepet játszik az alvás szabályozásában, a melatonin működésében és az idegrendszer megnyugtatásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: magnéziumszintet, összehúzódásában, megnyugtatásában, szabályozásában, hormonszabályzó, teljesítményünk, stresszhormonok, antibiotikumok, magnéziumhiány, csökkentésében, cukorbetegség, egészségünkre, csökkenthetik, szervezetében, kulcsszerepet, vércukorszint, kialakulását, megemelkedik, szervezetben, legfontosabb, noradneralin, feladataként, elősegítheti, koncentrálni, megtalálható, idegrendszer, fáradtságtól, álmatlanság, összefüggés, pontosabban, szempontból, létrejöttét, hangulatunk, természetes, megfelelően, működésében, alvásnak nagyon, kognitív funkciók, negatív kihatással, egészségünkre nézve, másnapi teljesítményünk, bevitt tápanyagok, ásványi anyagok, egyik legfontosabb, magnézium rendkívüli, izmok összehúzódásában, idegek megfelelő, vércukorszint szabályozásában, természetes magnéziumforrások, teljes kiőrlésű, tenger gyümölcsei, zöld leveles,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Ne engedd el kezem!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Mély, puha álom - sárga féltés  Alvó baby  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  A kávé  Csörög a telefonom  Alvó kislány  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Az ünnepről  Üdvözöllek az oldalamon  Üdvözöllek az oldalamon  Üdvözöllek az oldalamon  Könnyáztatta asszonysorsok  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A kávé  Cicus virággal  A gyomorrontás tojással is kez...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Rőzsehordó nő szobra  Ted Engstrőm gondolata  Egyet értesz?  Mai harmónia kártyám  Rochefoucauld - a bölcs  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Por  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A gyász  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Keresd azt a valakit,...  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Nemzeti  Facebookon kaptam  Nemzeti  Esti kép  Alvó kislány  Síró nő  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Szent-Györgyi Albert gondolata  Csörög a telefonom  Isten áldja  A gyomorrontás tojással is kez...  A szív és a cselekvés egységes...  Egyet értesz?  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Egyet értesz?  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Szeretettel  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Por  Facebookon kaptam  Március  Csörög a telefonom  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Intelem  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Március 15 emlékére virágba bo...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A gyász  A közszereplő  Szabó Norbert – Szabadsá...  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Március 15-re emlékve 
Bejegyzés Címkék
alvásnak nagyon, kognitív funkciók, negatív kihatással, egészségünkre nézve, másnapi teljesítményünk, bevitt tápanyagok, ásványi anyagok, egyik legfontosabb, magnézium rendkívüli, izmok összehúzódásában, idegek megfelelő, vércukorszint szabályozásában, természetes magnéziumforrások, teljes kiőrlésű, tenger gyümölcsei, zöld leveles, alacsony D-vitamin-szint, antibiotikumok szedése, öregedés folyamatai, noradneralin szintje, környezeti stressz, magnézium hormonszabályzó, stresszhormonok csökkentésében, rossz alvás, álmatlanság elősegítheti, gyulladás kialakulását, oxidatív stressz, alvás minőségének, ásványi anyag, alvás szabályozásában, melatonin működésében, idegrendszer megnyugtatásában, magnéziumszintet, összehúzódásában, megnyugtatásában, szabályozásában, hormonszabályzó, teljesítményünk, stresszhormonok, antibiotikumok, magnéziumhiány, csökkentésében, cukorbetegség, egészségünkre, csökkenthetik, szervezetében, kulcsszerepet, vércukorszint, kialakulását, megemelkedik, szervezetben, legfontosabb, noradneralin, feladataként, elősegítheti, koncentrálni, megtalálható, idegrendszer, fáradtságtól, álmatlanság, összefüggés, pontosabban, szempontból, létrejöttét, hangulatunk, természetes, megfelelően, működésében, minőségének, javításában, környezeti, mennyisége, pihenéssel, tápanyagok, életünkben, gyümölcsei, rendkívüli, jellemzően, funkcióban, amennyiben, folyamatai, kihatással, csontokban, magnézium, vitaminok, helyzeten, dohányzás, sejtekben, tartoznak, zöldségek, igazolják, megfelelő, tanulmány, gyulladás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 1501
  • e Hónap: 14492
  • e Év: 190367
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.