Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit tegyünk a köhögés ellen?
  2021-01-25 19:50:41, hétfő
 
  A köhögés és a megfázás nem minden esetben súlyos, azonban az állandó köhögés nagyon megzavarhatja az életünket. Cikkünkben olyan gyógymódokat sorolunk fel, melyek segíthetnek a köhögés csillapításában és megszüntetésében.

A köhögés nem más, mint a testünk védekező mechanizmusa a tüdőbe vagy a légcsőbe került idegen, irritáló anyagok ellen. Leggyakrabban a vírusok és baktériumok váltják ki, de az egyik tünete is lehet az influenzának vagy a megfázásnak. Ok lehet még az asztma, a COPD, a tüdő daganatos megbetegedése is, de más egyéb tüdőbetegség tünete is lehet a szűnni nem akaró köhögés.

A sós vízzel történő gargalizálás nagyon hasznos lehet ebben az esetben is, mivel segít megszabadulni a felesleges nyáktól, és a torok gyulladását is nagyon jól csillapíthatja.

A köhögést soha nem szabad elhanyagolni, mert bizonyos esetekben komoly szövődményei is lehetnek amennyiben hosszú ideig fennáll. A torokgyulladás csillapítására az egyik leghatékonyabb gyógymód a forró tea, de akár egy meleg leves is hatékony lehet a gyulladás csökkentésében és a fájdalom enyhítésében.

A köhögés csillapításában az is segíthet, ha a fejünk magasabban helyezkedik el alváskor, mint a lábunk. Próbáljon olyan párnán aludni, amelyen kellemes a pihenés és így meglátja, hogy éjszaka is kevésbé kínozza majd a köhögés.

A gyógycukorkák és szirupok is a segítségünkre lehetnek ebben a helyzetben. Ezek a torokpasztillák nyugtató összetevőket tartalmaznak, például mézet, mentolt, borsmentaolajat vagy eukaliptusz-olajat.

Nagyszerű ájurvédikus módszer lehet a méz alkalmazása, ugyanis csökkenti a torok gyulladását és irritációját, így a köhögés is jelentősen csillapodhat. Keverjen el 2 dl meleg vízben pár csepp citromlevet és egy teáskanál mézet, naponta 3 alkalommal is ihat ebből keverékből.

A meleg tej és a méz kombinációja is nagyon hatásos, amennyiben száraz köhögéssel küzdünk. Igyuk a meleg tejet este lefekvés előtt, ez a finom ital még a gyors és pihentető alvást is elősegíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: megszüntetésében, csillapításában, torokpasztillák, borsmentaolajat, csökkentésében, csillapítására, csillapíthatja, torokgyulladás, leghatékonyabb, gyógycukorkák, megbetegedése, leggyakrabban, megszabadulni, segítségünkre, megzavarhatja, összetevőket, enyhítésében, csillapodhat, mechanizmusa, kombinációja, influenzának, elhanyagolni, gargalizálás, irritációját, gyógymódokat, szövődményei, tüdőbetegség, tartalmaznak, eukaliptusz, baktériumok, gyulladását, megfázásnak, citromlevet, segíthetnek, helyezkedik, alkalmazása, állandó köhögés, köhögés csillapításában, testünk védekező, tüdőbe vagy, légcsőbe került, egyik tünete, influenzának vagy, tüdő daganatos, felesleges nyáktól, torok gyulladását, köhögést soha, torokgyulladás csillapítására, egyik leghatékonyabb, meleg leves, gyulladás csökkentésében, fájdalom enyhítésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  Png kutya  Akik bántanak téged  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Makszim Gorkij gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png csokor  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Esti kép  Adakozás  Lóhere  Nagyon különös  Radikális szeretet  képre írva  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Minden harmadik...  Png nő  Akarat  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Reggel van  Png ház  Kerüld el az evangélium örömén...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A jó emberek mindig szépek mar...  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Bounty krémes  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Png lepke  Ami embereknek lehetetlen, az...  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Németh László tollából  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png cica  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Bounty krémes  Akarat  Png telefon  Kellemes délutánt kívánok  Paul David Tripp Április 21  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
állandó köhögés, köhögés csillapításában, testünk védekező, tüdőbe vagy, légcsőbe került, egyik tünete, influenzának vagy, tüdő daganatos, felesleges nyáktól, torok gyulladását, köhögést soha, torokgyulladás csillapítására, egyik leghatékonyabb, meleg leves, gyulladás csökkentésében, fájdalom enyhítésében, fejünk magasabban, segítségünkre lehetnek, torokpasztillák nyugtató, teáskanál mézet, meleg tejet, finom ital, megszüntetésében, csillapításában, torokpasztillák, borsmentaolajat, csökkentésében, csillapítására, csillapíthatja, torokgyulladás, leghatékonyabb, gyógycukorkák, megbetegedése, leggyakrabban, megszabadulni, segítségünkre, megzavarhatja, összetevőket, enyhítésében, csillapodhat, mechanizmusa, kombinációja, influenzának, elhanyagolni, gargalizálás, irritációját, gyógymódokat, szövődményei, tüdőbetegség, tartalmaznak, eukaliptusz, baktériumok, gyulladását, megfázásnak, citromlevet, segíthetnek, helyezkedik, alkalmazása, ájurvédikus, helyzetben, keverékből, felesleges, magasabban, cikkünkben, amennyiben, köhögéssel, jelentősen, alkalommal, esetekben, csökkenti, nagyszerű, daganatos, teáskanál, elősegíti, próbáljon, életünket, pihentető, gyulladás, megfázás, meglátja, kellemes, lehetnek, lefekvés, keverjen, segíthet, sorolunk, fájdalom, alváskor, hatékony, szirupok, gyógymód, védekező, irritáló, bizonyos, nyugtató, légcsőbe, köhögést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.