Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gomba egészségügyi előnyei
  2021-02-20 22:08:12, szombat
 
 



Ha eddig nem szerette a gombát, akkor jól teszi, ha megkedveli, mivel rengeteg egészségügyi előnnyel és pozitív hatással rendelkezik. Tele van értékes antioxidánsokkal, melyeknek kiemelt szerepe van a káros hatású szabad gyökök elpusztításában és azok elleni védelemben.

A szabad gyökök elszaporodása rákos megbetegedéseket is okozhat, de mivel a gombában lévő antioxidánsok eredményesen pusztítják el ezeket, így csökkenthet ennek a súlyos betegség kialakulásának a kockázata.

Amennyiben megkedveljük a gombát és rendszeresen fogyasztjuk is, akkor ezzel az immunitásunkat is növelhetjük, hiszen a gomba jelentős immunerősítő hatással rendelkezik. De segítséget kapunk a kórokozók elpusztításában is, ami azért lényeges, mert ezek tehetők felelőssé a különféle fertőzések kialakulásáért.

A gombák még a fogyást is támogatják, hiszen csak alacsony kalóriatartalommal bírnak, felgyorsítják a szervezet anyagcseréjét is, így szintén a támaszunk lehet, ha éppen fogyókúrázunk. A gombák egy béta-glükán nevű oldható rostban is rendkívül gazdagok, ami megakadályozza, hogy a koleszterin felszívódjon a véráramban. Emellett egy eritadenin nevű vegyületben is bővelkednek, ami pedig a lipidképződést akadályozza meg, így biztos, hogy kevesebb zsírpárna rakódik le a hasunkra és más testrészeinkre.

A vérszegénység nagyon kellemetlen állapot, hiszen gyakran jár együtt szédüléssel. Amikor valaki vérszegény, akkor kevesebb vörösvértest képződik a szervezetében, az egyik leggyakoribb oka, hogy csak kevés vas van a szervezetben.

A vérszegénység gyakori tünetei között szerepel a fáradtság, a gyengeség, a mellkasi fájdalom, a légszomj és a sápadt bőr. Kezelésének és megelőzésének egyik legjobb módja, ha vasban gazdag táplálékokat fogyasztunk. A gombákkal elegendő vasat vihetünk be a szervezetünkbe, hiszen bővelkednek ebben a tápanyagban.

A csontok egészségének fenntartásához kalciumra is szükségünk van. A gomba gazdag forrása ennek az ásványi anyagnak is. A kalcium az egyik legfontosabb tápanyag, amelyre a szervezetünknek szüksége van, hiszen erősíti a csontokat, a fogakat, illetve az ízületek egészségének megőrzéséhez is aktívan hozzájárul.

A magas vércukorszint azért is veszélyes, mivel ez hajlamosít a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására. A rostban gazdag táplálékok azonban csökkentik, pontosabban szabályozzák a vércukorszintet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megbetegedéseket, antioxidánsokkal, elpusztításában, szervezetünknek, vércukorszintet, megakadályozza, lipidképződést, szervezetünkbe, kialakulásáért, testrészeinkre, immunitásunkat, kialakulásának, fenntartásához, fogyókúrázunk, megelőzésének, felgyorsítják, vércukorszint, antioxidánsok, elszaporodása, anyagcseréjét, szervezetében, vérszegénység, cukorbetegség, kialakulására, megőrzéséhez, leggyakoribb, egészségének, felszívódjon, legfontosabb, megkedveljük, rendszeresen, szabályozzák, immunerősítő, eredményesen, szervezetben, táplálékokat, káros hatású, szabad gyökök, gombában lévő, súlyos betegség, gomba jelentős, kórokozók elpusztításában, különféle fertőzések, szervezet anyagcseréjét, támaszunk lehet, béta-glükán nevű, koleszterin felszívódjon, eritadenin nevű, lipidképződést akadályozza, vérszegénység nagyon, egyik leggyakoribb, vérszegénység gyakori,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Tavaszi kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Egy lelki imádság  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Adakozás  Png rózsa csokor  Szép estét  Akarat  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Sokan azt tartják  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Hiányzik  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Lóhere  Szép estét  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png kislány  Egy bizonyos határt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 19  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Nem méltó hozzád  s immár én is felragyogva, ért...  Ágai Ágnes – Csendélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Az engedelmesség miért nem vál...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
káros hatású, szabad gyökök, gombában lévő, súlyos betegség, gomba jelentős, kórokozók elpusztításában, különféle fertőzések, szervezet anyagcseréjét, támaszunk lehet, béta-glükán nevű, koleszterin felszívódjon, eritadenin nevű, lipidképződést akadályozza, vérszegénység nagyon, egyik leggyakoribb, vérszegénység gyakori, mellkasi fájdalom, gombákkal elegendő, csontok egészségének, gomba gazdag, ásványi anyagnak, egyik legfontosabb, szervezetünknek szüksége, ízületek egészségének, magas vércukorszint, 2-es típusú, rostban gazdag, megbetegedéseket, antioxidánsokkal, elpusztításában, szervezetünknek, vércukorszintet, megakadályozza, lipidképződést, szervezetünkbe, kialakulásáért, testrészeinkre, immunitásunkat, kialakulásának, fenntartásához, fogyókúrázunk, megelőzésének, felgyorsítják, vércukorszint, antioxidánsok, elszaporodása, anyagcseréjét, szervezetében, vérszegénység, cukorbetegség, kialakulására, megőrzéséhez, leggyakoribb, egészségének, felszívódjon, legfontosabb, megkedveljük, rendszeresen, szabályozzák, immunerősítő, eredményesen, szervezetben, táplálékokat, egészségügyi, vörösvértest, rendelkezik, szédüléssel, tápanyagban, fogyasztjuk, növelhetjük, fogyasztunk, csökkenthet, pontosabban, kellemetlen, kezelésének, koleszterin, bővelkednek, vegyületben, akadályozza, véráramban, fertőzések, támogatják, eritadenin, szükségünk, amennyiben, segítséget, vérszegény, pusztítják, védelemben, megkedveli, hajlamosít, csökkentik, hozzájárul, táplálékok, kockázata, gombákkal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2549
  • e Hét: 7394
  • e Hónap: 38880
  • e Év: 243581
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.