Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A muskátliolajról
  2021-02-21 21:24:02, vasárnap
 
  A muskátliolaj nemcsak az egészségünket védheti, hanem a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy eredményesen csökkenti a depressziós tüneteket, illetve a szorongást is jól oldja.

Ez a gyógynövény még a gyulladás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A muskátliolajban két olyan vegyület is van, melyek lehetővé teszik, hogy egyes egészségügyi problémák orvoslására is alkalmazzuk.

A muskátliolaj antimikrobiális, antibakteriális és antiszeptikus hatással rendelkezik. A benne található fontos vegyület, a citronellol csökkenti a gyulladást, mely leginkább az agyban fejti ki a hatását, amivel az agysejtek rohamos pusztulását is megakadályozhatja. Egyes tanulmányok szerint éppen emiatt nagyon hatékony lehet az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex kiegészítő kezelésében.

Amennyiben túl sok folyadék halmozódik fel a testben, a szövetekben, úgy ödéma alakulhat ki. Ilyenkor nemcsak egy-egy végtag duzzadhat meg, de a bőr is fényessé válik, illetve fejfájás és más fájdalom is megjelenhet. Mivel a muskátliolaj gyulladást is csökkent, így hasznos lehet az ödéma kezelésében is.

A muskátliolajat a kozmetikai ipar is előszeretettel használja különféle szépészeti és kozmetikai termékekben. De az aromaterápiában is használhatjuk, mivel pozitívan hat az agy limbikus rendszerére, jó hatással van a tanulási funkciókra, a hangulatra, és még a memóriára is kedvező hatást gyakorol. Az olajat csakis külsőleg, és az aromaterápiában lehet alkalmazni, belsőleg fogyasztani tilos, mivel mérgező hatásokkal rendelkezik.

Az muskátliolajat pattanásokra és gyulladásos bőrproblémákra is használhatjuk. Talán kevesen tudják, de a muskátli olaja az öregedési folyamatokat is lassítja, hiszen kisimítja a bőrt és csökkenti a finom vonalak és a mélyebb ráncok megjelenését.

Amennyiben valamilyen bőrsérülésben szenvedünk, akkor óvatosnak kell lennünk, hogy a sebben ne szaporodjanak el a baktériumok, mert az akár végzetes is lehet. A muskátliolaj nagyon hasznos lehet ebben az esetben is, hiszen megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a fertőzések kialakulását.

Mivel a muskátliolaj összehúzó hatással is rendelkezik, így a sebre akkor is használhatjuk, ha a vérzés nem akar elállni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szépségápolásban, aromaterápiában, antimikrobiális, muskátliolajban, antibakteriális, megakadályozza, elszaporodását, csökkentésében, muskátliolajat, előszeretettel, bőrproblémákra, használhatjuk, segítségünkre, antiszeptikus, egészségünket, szaporodjanak, bőrsérülésben, kialakulását, muskátliolaj, eredményesen, tulajdonsága, folyamatokat, megjelenését, pattanásokra, egészségügyi, pusztulását, alkalmazzuk, rendelkezik, citronellol, orvoslására, fogyasztani, gyulladásos, baktériumok, rendszerére, kezelésében, szövetekben, muskátliolaj nemcsak, egészségünket védheti, egyik legjobb, depressziós tüneteket, gyulladás csökkentésében, segítségünkre lehet, muskátliolaj antimikrobiális, benne található, citronellol csökkenti, agyban fejti, agysejtek rohamos, szklerózis multiplex, muskátliolaj gyulladást, ödéma kezelésében, kozmetikai ipar, tanulási funkciókra,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Előnyök, amelyeket a meditáció...  Önmaga ellenére  Anyák napjára  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó kislány  képre írva  Sorsunk miatt...  Tavaszi este  képre írva  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Megígért békesség  Magyar költészet napja  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimn...  Latinovits Zoltán tollából  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Emlékezz  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Paul David Tripp Április 12  Hamvas Béla  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Segíts neki dicsérni Téged  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Vito Giaquinto gondolata  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Megígért békesség  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esterházy Péterre emlékezünk  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Bársony székben  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egyszerű  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Egyszerű  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szabó T. Anna - Pitypang  Robert Merle tollából  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Vito Giaquinto gondolata  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Azért kaptad  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
muskátliolaj nemcsak, egészségünket védheti, egyik legjobb, depressziós tüneteket, gyulladás csökkentésében, segítségünkre lehet, muskátliolaj antimikrobiális, benne található, citronellol csökkenti, agyban fejti, agysejtek rohamos, szklerózis multiplex, muskátliolaj gyulladást, ödéma kezelésében, kozmetikai ipar, tanulási funkciókra, olajat csakis, aromaterápiában lehet, muskátliolajat pattanásokra, muskátli olaja, öregedési folyamatokat, finom vonalak, mélyebb ráncok, akár végzetes, muskátliolaj nagyon, baktériumok elszaporodását, fertőzések kialakulását, muskátliolaj összehúzó, sebre akkor, szépségápolásban, aromaterápiában, antimikrobiális, muskátliolajban, antibakteriális, megakadályozza, elszaporodását, csökkentésében, muskátliolajat, előszeretettel, bőrproblémákra, használhatjuk, segítségünkre, antiszeptikus, egészségünket, szaporodjanak, bőrsérülésben, kialakulását, muskátliolaj, eredményesen, tulajdonsága, folyamatokat, megjelenését, pattanásokra, egészségügyi, pusztulását, alkalmazzuk, rendelkezik, citronellol, orvoslására, fogyasztani, gyulladásos, baktériumok, rendszerére, kezelésében, szövetekben, megjelenhet, termékekben, tanulmányok, depressziós, gyógynövény, amennyiben, halmozódik, alkalmazni, szklerózis, gyulladást, fertőzések, szenvedünk, valamilyen, szorongást, kozmetikai, hangulatra, szépészeti, hatásokkal, kiegészítő, funkciókra, található, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 587
  • e Hét: 6943
  • e Hónap: 20692
  • e Év: 225393
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.