Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A resveratrol csodálatos hatásai
  2021-02-26 20:17:36, péntek
 
 



A resveratrol nem más, mint egy polifenol, mely számos bogyós gyümölcsben és a szőlőben is megtalálható. Egy erős antioxidáns növényi vegyületről van szó, amely remekül csökkenti a szervezetben kialakult gyulladást.

Sok kutatást végeztek vele kapcsolatban, megállapították, hogy nagyon hatékony lehet olyan mentális betegségekre, mint a szorongás vagy a depresszió, illetve pozitívan hat a kognitív funkciókra is. Így bátran alkalmazható neurodegeneratív betegségek megelőzésére.

Idősebb korban gyakran alakulnak ki az idegrendszert érintő betegségek, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheime-kór. Prevenciós jelleggel is fogyaszthatjuk a resveratrolt, amely nagyon sokat segíthet, hogy elkerüljük ezeket, vagy az ezekhez hasonlatos betegségeket.

Egy kutatásba idősebb férfiakat és a menopauza szakaszába került nőket vontak be. A vizsgálati alanyok 3 hónapon keresztül mindennap kaptak resveratrol-kiegészítőt. Mindkét nem esetében javulást tapasztaltak a kognitív funkciók működésében. Azt is megállapították, hogy a resveratrol fokozza az agy véráramlását, amelynek köszönhetően javulnak az agyi funkciók.

Az emberek egy része sajnos megtapasztalja a depressziót. Kialakulásában nagy szerepe van annak, hogy gyulladás és oxidatív stressz keletkezik az agyban. A kutatások azonban bebizonyították, hogy a resveratrol segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt és a gyulladást is, így pedig sokkal kisebb az esélye a depresszió kialakulásának.

A resveratrol nagyon sok antioxidáns tartalmaz, így a vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A magas vérnyomás azért is veszélyes, mert ez az artériák merevségét okozza, ami az egyik kockázati tényezője a szívinfarktusnak. A resveratrol azonban elősegíti a nitrogén-oxid termelését és ellazítja az ereket, ami vérnyomáscsökkenést eredményez.

A resveratrol a vérzsírok szintjére is pozitívan hat, hiszen mérsékeli az összkoleszterinszintet, míg a jó, azaz a HDL-koleszterinszintet megemeli. Ennek köszönhetően csökken a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

További jó tulajdonsága, hogy javítja az inzulinérzékenységet, így a cukorbetegség szövődményeinek kialakulásának esélye is csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívinfarktusnak, neurodegeneratív, bebizonyították, szövődményeinek, megállapították, csökkentésében, megtapasztalja, kialakulásában, kialakulásának, fogyaszthatjuk, cukorbetegség, segítségünkre, idegrendszert, kapcsolatban, alkalmazható, betegségeket, tulajdonsága, resveratrolt, tapasztaltak, megelőzésére, véráramlását, köszönhetően, betegségekre, megtalálható, szervezetben, resveratrol, depressziót, antioxidáns, gyümölcsben, érrendszeri, kiegészítőt, működésében, vegyületről, csökkenteni, betegségek, hasonlatos, erős antioxidáns, szervezetben kialakult, szorongás vagy, kognitív funkciókra, idegrendszert érintő, ezekhez hasonlatos, kutatásba idősebb, menopauza szakaszába, vizsgálati alanyok, kognitív funkciók, resveratrol fokozza, agyi funkciók, része sajnos, kutatások azonban, resveratrol segíthet, oxidatív stresszt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Nevem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Egy bizonyos határt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Örülök, hogy látlak!  Lóhere  Esti kép  Popper Péter szavai  Akarat  Facebookon kaptam  Png kislány  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Sose bánj semmit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Albert Einstein gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Ágai Ágnes – Csendélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kaffka_Margit  képre írva  Tanuld meg ezt a versemet  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Nevem  Png nő  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  képre írva  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png nő  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png fotel  Fekete István - Akác  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mai harmónia kártyám  Png kislány  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  Reggel van  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
erős antioxidáns, szervezetben kialakult, szorongás vagy, kognitív funkciókra, idegrendszert érintő, ezekhez hasonlatos, kutatásba idősebb, menopauza szakaszába, vizsgálati alanyok, kognitív funkciók, resveratrol fokozza, agyi funkciók, része sajnos, kutatások azonban, resveratrol segíthet, oxidatív stresszt, depresszió kialakulásának, resveratrol nagyon, vérnyomás csökkentésében, segítségünkre lehet, magas vérnyomás, artériák merevségét, egyik kockázati, resveratrol azonban, nitrogén-oxid termelését, vérzsírok szintjére, cukorbetegség szövődményeinek, szívinfarktusnak, neurodegeneratív, bebizonyították, szövődményeinek, megállapították, csökkentésében, megtapasztalja, kialakulásában, kialakulásának, fogyaszthatjuk, cukorbetegség, segítségünkre, idegrendszert, kapcsolatban, alkalmazható, betegségeket, tulajdonsága, resveratrolt, tapasztaltak, megelőzésére, véráramlását, köszönhetően, betegségekre, megtalálható, szervezetben, resveratrol, depressziót, antioxidáns, gyümölcsben, érrendszeri, kiegészítőt, működésében, vegyületről, csökkenteni, betegségek, hasonlatos, gyulladást, vizsgálati, szakaszába, csökkenhet, merevségét, depresszió, prevenciós, elkerüljük, termelését, eredményez, keletkezik, funkciókra, kutatásba, férfiakat, kockázata, elősegíti, ellazítja, menopauza, vérnyomás, tartalmaz, gyulladás, kutatások, mérsékeli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1035
  • e Hét: 3173
  • e Hónap: 34659
  • e Év: 239360
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.