Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A resveratrol csodálatos hatásai
  2021-02-26 20:17:36, péntek
 
 



A resveratrol nem más, mint egy polifenol, mely számos bogyós gyümölcsben és a szőlőben is megtalálható. Egy erős antioxidáns növényi vegyületről van szó, amely remekül csökkenti a szervezetben kialakult gyulladást.

Sok kutatást végeztek vele kapcsolatban, megállapították, hogy nagyon hatékony lehet olyan mentális betegségekre, mint a szorongás vagy a depresszió, illetve pozitívan hat a kognitív funkciókra is. Így bátran alkalmazható neurodegeneratív betegségek megelőzésére.

Idősebb korban gyakran alakulnak ki az idegrendszert érintő betegségek, mint például a Parkinson-kór vagy az Alzheime-kór. Prevenciós jelleggel is fogyaszthatjuk a resveratrolt, amely nagyon sokat segíthet, hogy elkerüljük ezeket, vagy az ezekhez hasonlatos betegségeket.

Egy kutatásba idősebb férfiakat és a menopauza szakaszába került nőket vontak be. A vizsgálati alanyok 3 hónapon keresztül mindennap kaptak resveratrol-kiegészítőt. Mindkét nem esetében javulást tapasztaltak a kognitív funkciók működésében. Azt is megállapították, hogy a resveratrol fokozza az agy véráramlását, amelynek köszönhetően javulnak az agyi funkciók.

Az emberek egy része sajnos megtapasztalja a depressziót. Kialakulásában nagy szerepe van annak, hogy gyulladás és oxidatív stressz keletkezik az agyban. A kutatások azonban bebizonyították, hogy a resveratrol segíthet csökkenteni az oxidatív stresszt és a gyulladást is, így pedig sokkal kisebb az esélye a depresszió kialakulásának.

A resveratrol nagyon sok antioxidáns tartalmaz, így a vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A magas vérnyomás azért is veszélyes, mert ez az artériák merevségét okozza, ami az egyik kockázati tényezője a szívinfarktusnak. A resveratrol azonban elősegíti a nitrogén-oxid termelését és ellazítja az ereket, ami vérnyomáscsökkenést eredményez.

A resveratrol a vérzsírok szintjére is pozitívan hat, hiszen mérsékeli az összkoleszterinszintet, míg a jó, azaz a HDL-koleszterinszintet megemeli. Ennek köszönhetően csökken a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata.

További jó tulajdonsága, hogy javítja az inzulinérzékenységet, így a cukorbetegség szövődményeinek kialakulásának esélye is csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szívinfarktusnak, neurodegeneratív, bebizonyították, szövődményeinek, megállapították, csökkentésében, megtapasztalja, kialakulásában, kialakulásának, fogyaszthatjuk, cukorbetegség, segítségünkre, idegrendszert, kapcsolatban, alkalmazható, betegségeket, tulajdonsága, resveratrolt, tapasztaltak, megelőzésére, véráramlását, köszönhetően, betegségekre, megtalálható, szervezetben, resveratrol, depressziót, antioxidáns, gyümölcsben, érrendszeri, kiegészítőt, működésében, vegyületről, csökkenteni, betegségek, hasonlatos, erős antioxidáns, szervezetben kialakult, szorongás vagy, kognitív funkciókra, idegrendszert érintő, ezekhez hasonlatos, kutatásba idősebb, menopauza szakaszába, vizsgálati alanyok, kognitív funkciók, resveratrol fokozza, agyi funkciók, része sajnos, kutatások azonban, resveratrol segíthet, oxidatív stresszt,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  virágvasárnap  Facebookon kaptam Krisztinától  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Levél lány  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Inkább ad  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Márciuzs 24.  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti képek  Márciuzs 24.  Táplálékok a máj egészségének ...  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Inkább ad  Nem látom őket  Alvó cica  Facebookon kaptam  Szép estét  Sadhguru idézet  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó baby  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Esti képek  A nagyhét eseményei  Hibáztam már  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Egy hét kihagyás  Heltai Jenő: Március  Levél lány  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Paul David Tripp Március 28  Ne hagyd  Nem látom őket  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Heltai Jenő: Március  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Várnai Zseni - Éveim  Játékos kis cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Paul David Tripp Március 27  Színház az egész világ,  Nem hazudnak  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  A nagy természet  Esti kép  A csend aranyat ért  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam Krisztina b...  Virágvasárnap: az élet és a re... 
Bejegyzés Címkék
erős antioxidáns, szervezetben kialakult, szorongás vagy, kognitív funkciókra, idegrendszert érintő, ezekhez hasonlatos, kutatásba idősebb, menopauza szakaszába, vizsgálati alanyok, kognitív funkciók, resveratrol fokozza, agyi funkciók, része sajnos, kutatások azonban, resveratrol segíthet, oxidatív stresszt, depresszió kialakulásának, resveratrol nagyon, vérnyomás csökkentésében, segítségünkre lehet, magas vérnyomás, artériák merevségét, egyik kockázati, resveratrol azonban, nitrogén-oxid termelését, vérzsírok szintjére, cukorbetegség szövődményeinek, szívinfarktusnak, neurodegeneratív, bebizonyították, szövődményeinek, megállapították, csökkentésében, megtapasztalja, kialakulásában, kialakulásának, fogyaszthatjuk, cukorbetegség, segítségünkre, idegrendszert, kapcsolatban, alkalmazható, betegségeket, tulajdonsága, resveratrolt, tapasztaltak, megelőzésére, véráramlását, köszönhetően, betegségekre, megtalálható, szervezetben, resveratrol, depressziót, antioxidáns, gyümölcsben, érrendszeri, kiegészítőt, működésében, vegyületről, csökkenteni, betegségek, hasonlatos, gyulladást, vizsgálati, szakaszába, csökkenhet, merevségét, depresszió, prevenciós, elkerüljük, termelését, eredményez, keletkezik, funkciókra, kutatásba, férfiakat, kockázata, elősegíti, ellazítja, menopauza, vérnyomás, tartalmaz, gyulladás, kutatások, mérsékeli, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 201156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.