Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az immunrendszerünk hálás lesz, ha ezeket fogyasztjuk
  2021-02-27 23:32:10, szombat
 
  Az immunrendszernek sok és összetett feladata van. Elsősorban az a feladat hárul rá, hogy megvédjen bennünket az olyan kórokozóktól, mint a gombák, a baktériumok, a vírusok és egyéb paraziták. Az immunrendszerünknek mindig ébernek kell lennie, hiszen a megfelelő működése kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából. Tudnia kell, hogy mely mikroorganizmusok károsak és melyek hasznosak, azaz mely betolakodók ellen kell, és mely ellen nem szükséges támadást indítania.

Az immunrendszerünk akkor betegszik meg, ha a szervezetünk nem kap elegendő tápanyagot, illetve ha méreganyagokkal terheljük magunkat. Ilyen toxinok lehetnek a cigarettában és az alkoholban, de más forrásokból is bekerülhetnek a szervezetünkbe. Fontos, hogy rendszeresen mozogjunk és egészséges táplálékokat fogyasszunk, hiszen immunrendszerünk csak ebben az esetben képes kielégítően működni.

Az immunrendszer működését a citrusos gyümölcsök is támogatják, melyek sok antioxidáns vitamint tartalmaznak. A C-vitamin elősegíti a fehérvérsejtek termelését, ezeknek kulcsfontosságú szerepük van a fertőzések leküzdésében.

A brokkoli nagyon sok értékes tápanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Megtalálható benne az összes antioxidáns vitamin, azaz az A-, a C- és az E-vitamin, emellett rostban is gazdag, így az egyik legegészségesebb zöldség címet is megszerezte magának.

Az immunrendszer másik nagy barátja a fokhagyma, rendszeres fogyasztásával nemcsak a vérnyomásunk normalizálódhat, de a keringésünk is sokat javulhat, hiszen ez a gyógynövény megakadályozza az artériák merevségét és keménységét, ami sok esetben oka lehet a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának. A fokhagyma immunerősítő hatását a benne található allicin nevű vegyületnek köszönheti.

A védelmi rendszerünk számára hasznos lehet az is, ha legalább a téli hónapokban kúraszerűen gyömbért is fogyasztunk. Én sokféleképpen készítem. Főzök belőle teát, rendszeresen reszelek egy keveset a salátámba, de egy remek keveréket is szoktam csinálni, amit a téli hónapokban ki nem hagynék sohasem.

Így készítem el az immunerősítő gyömbéres finomságot: Egy tálban összekeverek 8-10 evőkanál mézet, ehhez reszelek 4-5 gerezd fokhagymát, és egy nagyobb darab meghámozott gyömbért is mellé reszelek. Ezt követően egy-egy késhegynyi fahéjat, kurkumát és egy csipet fekete borsot is adok hozzá. Valamikor cseppentek hozzá még egy frissen facsart citromlevet, így természetesen a citrom értékes rostjai is az üvegbe kerülnek.

A keveréket bárki ízlésének megfelelően elkészítheti. Kurkumát ne használjanak azok, akik valamilyen gyógyszert szednek, illetve a gyomor és emésztési panaszokkal küzdők hanyagolják a fekete borsot is. Én egész télen eszem ezt a keveréket, persze kisebb szüneteket mindig tartok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: immunrendszerünk, immunrendszernek, legegészségesebb, normalizálódhat, méreganyagokkal, kulcsfontosságú, megakadályozza, fehérvérsejtek, kialakulásának, fogyasztásával, szervezetünkbe, szempontjából, sokféleképpen, immunrendszer, bekerülhetnek, természetesen, rendszeresen, cigarettában, kórokozóktól, elkészítheti, szervezetünk, használjanak, táplálékokat, tartalmaznak, leküzdésében, megtalálható, immunerősítő, összekeverek, vérnyomásunk, antioxidáns, megszerezte, keringésünk, betolakodók, gyógynövény, keménységét, érrendszeri, olyan kórokozóktól, megfelelő működése, egészségünk szempontjából, immunrendszerünk akkor, esetben képes, immunrendszer működését, citrusos gyümölcsök, fehérvérsejtek termelését, fertőzések leküzdésében, brokkoli nagyon, összes antioxidáns, egyik legegészségesebb, immunrendszer másik, vérnyomásunk normalizálódhat, gyógynövény megakadályozza, artériák merevségét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esti kép  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Rochefoucauld - a bölcs  A gyász  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A gyász  Szép estét kedves látogatóimna...  Dóró Sándor: Tétova lét  Intelem  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Ne feledjük: a föld jóval több...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Hernádkak  Szép estét kedves látogatóimna...  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Keresd azt a valakit,...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Dóró Sándor: Tétova lét  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Kezdet  Egyet értesz?  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Könnyáztatta asszonysorsok  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Isten áldja  Március  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Alvó baby  Paul David Tripp Március 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Heltai Jenő: Szabadság  Paul David Tripp Március 17  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Szép estét  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Esti kép  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Esti kép  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Por  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Nem kell ide békemenet  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A közszereplő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Mindig tud adni , 
Bejegyzés Címkék
olyan kórokozóktól, megfelelő működése, egészségünk szempontjából, immunrendszerünk akkor, esetben képes, immunrendszer működését, citrusos gyümölcsök, fehérvérsejtek termelését, fertőzések leküzdésében, brokkoli nagyon, összes antioxidáns, egyik legegészségesebb, immunrendszer másik, vérnyomásunk normalizálódhat, gyógynövény megakadályozza, artériák merevségét, fokhagyma immunerősítő, benne található, védelmi rendszerünk, téli hónapokban, remek keveréket, immunerősítő gyömbéres, tálban összekeverek, nagyobb darab, csipet fekete, frissen facsart, citrom értékes, üvegbe kerülnek, keveréket bárki, fekete borsot, immunrendszerünk, immunrendszernek, legegészségesebb, normalizálódhat, méreganyagokkal, kulcsfontosságú, megakadályozza, fehérvérsejtek, kialakulásának, fogyasztásával, szervezetünkbe, szempontjából, sokféleképpen, immunrendszer, bekerülhetnek, természetesen, rendszeresen, cigarettában, kórokozóktól, elkészítheti, szervezetünk, használjanak, táplálékokat, tartalmaznak, leküzdésében, megtalálható, immunerősítő, összekeverek, vérnyomásunk, antioxidáns, megszerezte, keringésünk, betolakodók, gyógynövény, keménységét, érrendszeri, fogyasztunk, fogyasszunk, citromlevet, kielégítően, megfelelően, forrásokból, hanyagolják, panaszokkal, meghámozott, baktériumok, vegyületnek, rendszerünk, kúraszerűen, vitaminokat, egészségünk, egészséges, tápanyagot, alkoholban, gyümölcsök, termelését, támogatják, fertőzések, betegségek, valamilyen, gyógyszert, elsősorban, hónapokban, finomságot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 293
  • e Hét: 1256
  • e Hónap: 14247
  • e Év: 190122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.