Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Chlorella alga: 7 lenyűgöző egészségügyi előny
  2021-04-16 13:36:56, péntek
 
  A spirulinához hasonlóan a chlorella alga szintén számos egészségügyi előnnyel bír. A kutatások során ígéretes eredményeket mutatott a koleszterinszint javításában és a test toxinoktól való megszabadításában.

Mi a Chlorella?
A Chlorella egysejtű, zöld édesvízi alga. Több, mint 30 különféle faja létezik, de a kutatásokhoz leggyakrabban két típust - a Chlorella vulgaris-t és a Chlorella pyrenoidosa-t - használják.

Mivel a chlorellának van egy kemény sejtfala, amelyet az emberek nem tudnak megemészteni, előnyeinek kiaknázása érdekében érdemes étrend-kiegészítő formájában fogyasztani. Kapszula, tabletta, por és kivonat formájában is kapható, így igen széles választék áll rendelkezésünkre.

1. Nagyon tápláló
A Chlorella lenyűgöző táplálkozási profilja miatt néhányan ,,szuper ételnek", ,,superfoodnak" is nevezik. Míg pontos tápanyagtartalma a növekedési körülményektől, az alkalmazott fajoktól és a kiegészítők feldolgozásának módjától függ, egyértelmű, hogy számos hasznos tápanyagot tartalmaz:

Fehérje: A chlorella alga 50-60%-ban fehérje. Ráadásul teljes értékű fehérjeforrás, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amire szükségünk van.

Vas és C-vitamin: A chlorella jó vasforrás lehet. Étrend-kiegészítőtől függően a napi szükséglet 6-40% -át is fedezheti. Emellett kiváló C-vitamin-forrás is, amely segíti a vas felszívódását.

Egyéb antioxidánsok: Ezek az apró zöld sejtek az antioxidánsok széles skáláját biztosítják.

Egyéb vitaminok és ásványi anyagok: A Chlorella kis mennyiségben tartalmaz magnéziumot, cinket, rezet, káliumot, kalciumot, folsavat és más B-vitaminokat is.

Omega-3: Más algákhoz hasonlóan a chlorella is tartalmaz omega-3-at. Általában 3 gramm chlorella 100 mg omega-3-at tartalmaz.

Rost: Nagy mennyiségben a chlorella jó rostforrás lehet.

2. A chlorella alga segíti a méregtelenítést
A Chlorella képes segíteni a test méregtelenítésében. Az állatkísérletek azt mutatják, hogy hatékonyan segít eltávolítani a nehézfémeket és más káros vegyületeket a szervezetből.

A nehézfémek között van néhány olyan elem, amely kis mennyiségben nélkülözhetetlen a szervezet számára, például vas és réz. De akadnak olyanok is, amik nagy mennyiségben akár mérgezők is lehetnek, mint például a kadmium és az ólom.

Bár ritkán fordul elő, hogy az emberek rendszerében veszélyes mennyiségű nehézfém található, az emberek szennyezés vagy bizonyos munkák, például bányászat útján ki lehetne téve ennek a veszélynek.

Az állatkísérletek során kiderült, hogy az algák, beleértve a chlorellát is, csökkentik a máj, az agy és a vesék nehézfém-toxicitását.

Továbbá, a chlorella segít csökkenteni az élelmiszerekben néha előforduló egyéb káros vegyi anyagok mennyiségét. Ezek egyike a dioxin, ami egy hormonbontó anyag, amely szennyezheti az állatokat az élelmiszer-ellátásban.

Ezen bizonyítékok alapján úgy tűnik, hogy a chlorella alga hozzájárulhat a szervezet természetes toxin-tisztító képességéhez.

3. Javíthatja immunrendszerét
Az immunrendszer segít a fertőzések elleni küzdelemben. Ez egy bonyolult rendszer, amely több mechanizmusból áll, amelyek azonnal beindulnak, amikor egy betolakodó belép a testedbe.

Állatorvosi és humán vizsgálatokban is kiderült, hogy a chlorella fokozza az immunválaszt, ami gyakorlatilag növeli az immunrendszer hatékonyságát.

Egy kis tanulmány során megállapították, hogy a férfiak több antitestet termeltek a chlorella fogyasztásakor, mint akkor, amikor placebót szedtek. Az antitestek segítenek harcolni a testben lévő idegen betolakodók ellen, vagyis ez a megállapítás meglehetősen ígéretes.

Egy 8 hetes vizsgálat során egészséges felnőttek fogyasztottak chlorellát. A vizsgálat végére mindegyiküknél megnövekedtek az immunaktivitás markerei.

4. Segíthet javítani a koleszterint
Számos tanulmány azt sugallta, hogy a chlorella-kiegészítők segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében.

Több tanulmány kimutatta, hogy napi 5-10 gramm chlorella segíthet csökkenteni az össz- és az LDL-koleszterin és a trigliceridek szintjét a magas vérnyomással és/vagy enyhén emelkedett koleszterinszinttel rendelkező emberek esetében.

5. A chlorella alga antioxidánsként hat
A Chlorella számos vegyületet tartalmaz, amelyek antioxidánsnak számítanak, beleértve a klorofillt, a C-vitamint, a béta-karotint, a likopint és a luteint egyaránt. Ezek az antioxidánsok számos krónikus betegség elleni küzdelemben segíthetnek.

Ezen antioxidánsok egy része segíthet csökkenteni a cukorbetegség számos szövődményeinek kialakulását.

Ezenkívül egy tanulmány kimutatta, hogy a chlorella-kiegészítők megnövelték az antioxidáns szintet a krónikus dohányzók szervezetében. Ez azért is hasznos előny, mert ez a társadalmi réteg van leginkább kitéve az oxidatív stressz negatív hatásainak. Így a megnövelt antioxidáns szint hatékonyan csökkentheti a szabadgyökök számát.

6. Segít a vérnyomás normalizálásában
A chlorella alga elősegítheti a szív és a vese egészségének megőrzését, ami elengedhetetlen a normális vérnyomás kialakításához.

Egy tanulmány során az enyhén magas vérnyomásban szenvedők 12 héten keresztül naponta négy gramm chlorellát fogyasztottak. A végére ezeknek az embereknek alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint azoknak a résztvevőknek, akik csupán placebót kaptak.

Egy egészséges férfiakkal végzett kis tanulmány kimutatta, hogy a chlorella-kiegészítők fogyasztása képes csökkenteni az artériák merevségét, amely így kedvezően befolyásolta a vérnyomást is.

7. Javíthatja a vércukorszintet
Egyes kutatások azt mutatják, hogy a chlorella segíthet csökkenteni a vércukorszintet.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a chlorella alga 12 hétig történő fogyasztása csökkenti az éhgyomri vércukorszintet az egészséges egyének esetében, és azoknál is, akiknél nagy a kockázata az életmóddal összefüggő betegségek kialakulásának.

Más tanulmányok kimutatták, hogy a chlorella algával történő kiegészítés segítheti a vércukorszint-szabályozását és növelheti az inzulinérzékenységet alkoholmentes zsírmájbetegségben szenvedő betegeknél.

Egyéb lehetséges előnyök
Javítja a szem egészségét: A chlorella luteint és zeaxantint tartalmaz, két karotinoidot, amelyek védik a szemet és csökkentik a makula degeneráció kockázatát.

Támogatja a máj egészségét: A chlorella-kiegészítők javítják a máj egészségének mutatóit a májbetegségben szenvedők esetében. Az azonban egyelőre nem világos, hogy van-e előnye az egészséges emberek számára.

Javítja az emésztést: Számos forrás állítja, hogy a chlorella alga megkönnyíti az emésztést és csökkenti a puffadást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tápanyagtartalma, koleszterinszint, rendelkezésünkre, normalizálásában, nélkülözhetetlen, szövődményeinek, antioxidánsként, vércukorszintet, feldolgozásának, állatkísérletek, megállapították, immunrendszerét, méregtelenítést, elengedhetetlen, élelmiszerekben, májbetegségben, csökkentésében, fogyasztásakor, kialakításához, immunaktivitás, mechanizmusból, antioxidánsnak, vizsgálatokban, körülményektől, kialakulásának, mindegyiküknél, trigliceridek, szabályozását, antioxidánsok, cukorbetegség, alkoholmentes, hatékonyságát, felszívódását, immunrendszer, hozzájárulhat, kiegészítőtől, spirulinához hasonlóan, chlorella alga, kutatások során, koleszterinszint javításában, test toxinoktól, kutatásokhoz leggyakrabban, kemény sejtfala, növekedési körülményektől, alkalmazott fajoktól, kiegészítők feldolgozásának, kilenc esszenciális, napi szükséglet, apró zöld, antioxidánsok széles, nehézfémek között, szervezet számára,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  40 felett  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Isten hűségének mértéke  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Különleges  Jázmin  Tavaszi este  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  A felvilágosodás...  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Hamvas Béla  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Mindig lesz olyan  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  különleges  Jázmin  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Hogyan válunk hűségesekké?  Azért kaptad  A Magyar Költészet napja alkal...  Ma van a magyar költészet napj...  Előfordul, hogy  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bársony székben  Tanácsok egy pszichológustól  Azért kaptad  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Különleges  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Müller Péter tollából  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Szívek  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  39 ígéret  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  képre írva  Anyák napjára  Mindent de mindent visszakap  Az ember  Hogyan válunk hűségesekké?  Megígért békesség  Egyszerű  Csend  Paul David Tripp Április 12  Paul David Tripp Április 12  Előfordul, hogy  Jázmin  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
spirulinához hasonlóan, chlorella alga, kutatások során, koleszterinszint javításában, test toxinoktól, kutatásokhoz leggyakrabban, kemény sejtfala, növekedési körülményektől, alkalmazott fajoktól, kiegészítők feldolgozásának, kilenc esszenciális, napi szükséglet, apró zöld, antioxidánsok széles, nehézfémek között, szervezet számára, emberek rendszerében, emberek szennyezés, állatkísérletek során, chlorella segít, élelmiszerekben néha, hormonbontó anyag, szervezet természetes, immunrendszer segít, fertőzések elleni, bonyolult rendszer, betolakodó belép, chlorella fokozza, immunrendszer hatékonyságát, férfiak több, chlorella fogyasztásakor, antitestek segítenek, testben lévő, megállapítás meglehetősen, vizsgálat végére, immunaktivitás markerei, koleszterinszint csökkentésében, trigliceridek szintjét, magas vérnyomással, luteint egyaránt, antioxidánsok számos, része segíthet, cukorbetegség számos, tanulmány kimutatta, antioxidáns szintet, krónikus dohányzók, társadalmi réteg, oxidatív stressz, megnövelt antioxidáns, szabadgyökök számát, vérnyomás normalizálásában, vese egészségének, normális vérnyomás, tanulmány során, enyhén magas, végére ezeknek, embereknek alacsonyabb, egészséges férfiakkal, artériák merevségét, chlorella segíthet, éhgyomri vércukorszintet, egészséges egyének, életmóddal összefüggő, chlorella algával, szem egészségét, chlorella luteint, makula degeneráció, májbetegségben szenvedők, azonban egyelőre, egészséges emberek, tápanyagtartalma, koleszterinszint, rendelkezésünkre, normalizálásában, nélkülözhetetlen, szövődményeinek, antioxidánsként, vércukorszintet, feldolgozásának, állatkísérletek, megállapították, immunrendszerét, méregtelenítést, elengedhetetlen, élelmiszerekben, májbetegségben, csökkentésében, fogyasztásakor, kialakításához, immunaktivitás, mechanizmusból, antioxidánsnak, vizsgálatokban, körülményektől, kialakulásának, mindegyiküknél, trigliceridek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3008
  • e Hét: 9364
  • e Hónap: 23113
  • e Év: 227814
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.