Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hagymás, tormás, gyömbéres immuntámogató elixír
  2021-06-16 20:43:16, szerda
 
  Sokan azt gondolják, hogy csak télen van szükségünk immuntámogatásra, hiszen a hideg hónapokban több kihívás előtt áll a szervezetünk, ám az immunrendszerünket egész évben támogatnunk szükséges. Nagyon hasznos immunerősítő kiegészítőket vásárolni, de mi magunk is készíthetünk csodálatos, immunerősítő italt, egy elixírt, amelyet kúraszerűen fogyaszthatunk.

Cikkünkben először bemutatjuk a hagymából, tormából és gyömbérből álló elixírünk hozzávalóit és a pozitív hatásait, ezt követően a receptet is közöljük, amelyet nagyon gyorsan és egyszerűen el tudunk készíteni.

Az immuntámogató elixírben található torma erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, növeli a vérkeringést, fokozza a véráramlást. Ezen kívül glükozinolátokat is tartalmaz, amelyek rákellenes hatással is rendelkeznek és segítenek a szervezet méregtelenítésében.

A hagyma eredményesen harcol a testben zajló gyulladásokkal szemben. Kéntartalmú vírusellenes és antibakteriális vegyületeket is tartalmaz, nem beszélve a magas C-vitamin-tartalmáról, illetve a benne található flavonoid vegyületről, a kvercetinről, amely erős antioxidáns hatással rendelkezik. Ez a vegyület megvédi a sejteket a károsodástól, és influenza esetén is nagy segítség lehet a szervezetünk számára.

A fokhagyma erős antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes hatásokkal rendelkezik. Nagyon hatékony az immunsejtek működésének javításában, így csökkentheti a megfázás és az influenza súlyosságát.

A gyömbér is tartalmaz gyulladáscsökkentő vegyületet, a gingerolt, amely egész egyszerűen blokkolja a szervezetben a gyulladást. A gyömbér rendszeres fogyasztása csökkenti a vírusok által okozott betegségek kialakulását.

A Cayenne-bors fokozza a véráramlást, csökkenti a gyulladást és a fájdalmat, és hatékonyan támogatja az immunrendszerünk működését.

Az almaecet nemcsak az emésztést javítja, hanem az immunrendszerre is pozitívan hat. A nyers méz pedig egy olyan természetes édesítőszer, amely antimikrobiális és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik.

Az immuntámogató elixír

Hozzávalók:
1 nagyobb fokhagyma
1 kisebb szár torma
1 közepes fej hagyma
1 nagyobb darab gyömbér
Negyed teáskanál Cayenne-bors
almaecet
ízlés szerint méz

Elkészítése:
Készítsünk elő egy tiszta befőttes üveget. Tisztítsuk meg a hagymát, a fokhagymát, a tormát és a gyömbért, majd vágjuk mindet apró darabokra. Le is reszelhetünk őket, de elég, ha csak a gyömbért reszeljük le, a többi összetevőt kisebb darabokra vághatjuk. Keverjük el a hozzávalókat egy tálkában, majd öntsük az egészet az előkészített befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a Cayenne-borsot és alaposan rázzuk fel az üveget, majd öntsük fel annyi almaecettel, amennyi ellepi.

Helyezze az üveget legalább 2-3 hétig száraz, hűvös helyre. Majd szűrje le az üveg tartalmát és adjon hozzá egy kevés mézet. Tárolja hűtőben. Minden nap csak egy kis kupicával fogyasszon el belőle. Ha megbetegedett, akkor két adagot is elfogyaszthat belőle naponta. Kurkumát is tehetünk (1/4 teáskanállal) az üvegbe, de csak akkor, ha nincs ellenjavallata a fogyasztásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: immuntámogatásra, immunrendszerünk, glükozinolátokat, antibakteriális, immunrendszerre, antimikrobiális, befőttesüvegbe, gyulladásokkal, fogyasztásának, ellenjavallata, fogyaszthatunk, megbetegedett, kiegészítőket, elfogyaszthat, immuntámogató, csökkentheti, szervezetünk, készíthetünk, rendelkeznek, károsodástól, immunerősítő, reszelhetünk, előkészített, hozzávalókat, vegyületeket, kvercetinről, vírusellenes, teáskanállal, kialakulását, gombaellenes, eredményesen, szervezetben, vérkeringést, véráramlást, antioxidáns, fogyasztása, hideg hónapokban, pozitív hatásait, immuntámogató elixírben, hagyma eredményesen, testben zajló, benne található, vegyület megvédi, szervezetünk számára, fokhagyma erős, immunsejtek működésének, influenza súlyosságát, gyömbér rendszeres, vírusok által, immunrendszerünk működését, almaecet nemcsak, emésztést javítja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Vito Giaquinto gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Emlékezz  képre írva  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Esterházy Péterre emlékezünk  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy tavasz  Szép estét  Egyszerű  Márai Sándor tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  képre írva  Borzasztó  Pitypang szökőkút  Eduardo Sacheri gondolata  Tanmese  Otthon  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam Krisztinától  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szabó T. Anna - Pitypang  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Hogyan válunk hűségesekké?  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Esterházy Péterre emlékezünk  Kertem  James Allen  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Csend  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Horváth Szilvia tollából  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Horváth Szilvia tollából  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimn...  Magyar költészet napja  József Attila – Keresek ...  Ott van  Anyák napjára  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Segíts neki dicsérni Téged  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Hamvas Béla  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Egyszerű  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hideg hónapokban, pozitív hatásait, immuntámogató elixírben, hagyma eredményesen, testben zajló, benne található, vegyület megvédi, szervezetünk számára, fokhagyma erős, immunsejtek működésének, influenza súlyosságát, gyömbér rendszeres, vírusok által, immunrendszerünk működését, almaecet nemcsak, emésztést javítja, olyan természetes, immuntámogató elixír, tiszta befőttes, gyömbért reszeljük, többi összetevőt, előkészített befőttesüvegbe, üveget legalább, üveg tartalmát, kevés mézet, immuntámogatásra, immunrendszerünk, glükozinolátokat, antibakteriális, immunrendszerre, antimikrobiális, befőttesüvegbe, gyulladásokkal, fogyasztásának, ellenjavallata, fogyaszthatunk, megbetegedett, kiegészítőket, elfogyaszthat, immuntámogató, csökkentheti, szervezetünk, készíthetünk, rendelkeznek, károsodástól, immunerősítő, reszelhetünk, előkészített, hozzávalókat, vegyületeket, kvercetinről, vírusellenes, teáskanállal, kialakulását, gombaellenes, eredményesen, szervezetben, vérkeringést, véráramlást, antioxidáns, fogyasztása, működésének, immunsejtek, rendelkezik, kéntartalmú, súlyosságát, javításában, édesítőszer, tartalmáról, kúraszerűen, elkészítése, támogatnunk, almaecettel, természetes, vegyületről, hozzávalóit, készítsünk, tisztítsuk, gyömbérből, betegségek, fokhagymát, gyulladást, hónapokban, összetevőt, hatásokkal, fogyasszon, rákellenes, hozzávalók, egyszerűen, cikkünkben, bemutatjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.