Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ízületi fájdalmakra
  2021-07-04 21:12:16, vasárnap
 
  Az ízületi fájdalom sok embert gyötör, és sajnos egyre többen szenved ebben a betegségben. Az ízületi gyulladás az év minden szakában okozhat kellemetlen és fájdalmas tüneteket, mégis sokan mondják, hogy a fájdalom elsősorban a hideg, téli hónapokban lángol fel. Amellett, hogy az ízületek fájdalmasakká válnak, még merevek is lehetnek, amely jelentősen korlátozza a végtagok mozgását.

Igaz, nincs olyan étrend, ami teljesen meggyógyítja az ízületi gyulladást, mégis léteznek olyan táplálékok, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben, erősítik a csontokat és az immunrendszer támogatásában is aktívan részt vesznek.

Az egyik ilyen táplálék a hal, amely omega-3 zsírsavban és D-vitaminban is rendkívül gazdag. Mindkettő nagyszerű gyulladáscsökkentő. Ezen kívül a halak EPA-ban és DHA-ban is gazdagok, amely összetevők csökkentik azoknak az enzimeknek, citokineknek és immunsejteknek a termelését, amelyek gyulladást okoznak a szervezetben.

A fokhagyma szintén tartalmaz egy olyan gyulladáscsökkentő vegyületet, amely korlátozza a citokinek hatását és ezzel mérsékli a fájdalmat.

A zöld tea antioxidáns polifenolokkal van tele, illetve nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezek segíthetnek csökkenteni a belső gyulladást. A zöld tea is tartalmaz egy olyan speciális antioxidáns vegyületet, amely blokkolja azoknak a molekuláknak a képződését, amelyek ízületi károsodást okoznak.

A diófélék és a magvak előnyösen hatnak az egészségünkre. Ezek a táplálékok is gazdag forrásai az omega-3 zsírsavaknak. Már napi egy adag dió, mandula, lenmag vagy chiamag is segíthet csökkenteni az ízületi gyulladást és a kötőszöveti problémákat.

Az ízületi fájdalmak csökkentésében az áfonya és más bogyós gyümölcsök is segítségünkre lehetnek. Ezek a gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok, amelyek megszabadíthatnak a szabad gyökök okozta oxidatív károsodásoktól, és ezzel együtt az ízületi gyulladás és fájdalom csökkentésében is hasznunkra lehetnek.

Kutatások azt igazolják, hogy a teljes kiőrlésű gabonák a magas rosttartalmuk miatt hozzájárulhatnak gyulladás mérsékléséhez. Ezek a táplálékok csökkenthetik a C-reaktív fehérje szintjét, amely a gyulladást jelzi a szervezetben. Ez azért is nagyon fontos, mert a gyulladás szorosan kapcsolódik a cukorbetegség, a szívbetegség kialakulásához.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antioxidánsokban, hozzájárulhatnak, polifenolokkal, csökkentésében, immunsejteknek, károsodásoktól, kialakulásához, immunrendszer, csökkenthetik, segítségünkre, rosttartalmuk, fájdalmasakká, támogatásában, egészségünkre, cukorbetegség, mérsékléséhez, molekuláknak, mennyiségben, meggyógyítja, szívbetegség, szervezetben, citokineknek, zsírsavaknak, betegségben, csökkenteni, antioxidáns, kötőszöveti, kellemetlen, segíthetnek, küzdelemben, vitaminokat, kapcsolódik, problémákat, gyulladást, termelését, táplálékok, ízületi fájdalom, ízületi gyulladás, fájdalom elsősorban, ízületek fájdalmasakká, végtagok mozgását, ízületi gyulladást, gyulladás elleni, immunrendszer támogatásában, egyik ilyen, halak EPA-ban, fokhagyma szintén, citokinek hatását, belső gyulladást, olyan speciális, magvak előnyösen, omega-3 zsírsavaknak,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  képre írva  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kaffka_Margit  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Irgalom és ítélet  Png férfi  Minden harmadik...  Erdőn  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Leonardo da Vinci gondolata  Mit beszél, nem értem, hogy m...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akik bántanak téged  Png kutya  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png lepke  Png csokor  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Sose bánj semmit  Png kislány  Facebookon kaptam  Png nő  A boldog családok mind hasonló...  Fekete István - Akác  Png telefon  Facebookon kaptam  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  A boldog családok mind hasonló...  Julian Brass gondolata  képre írva  A Megváltó szolgálatában  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  Reménység és erő Krisztustól e...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kövesd a cowboyt!  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Nagyi telefonál  Radikális szeretet  Alázat  Őrizkednünk kell...  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Még csak most kezdődik a nap  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Rátalálsz  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A sors  Reggel van  Paul David Tripp Április 19  Irgalom és ítélet  Bertolt Brecht -től idézet 
Bejegyzés Címkék
ízületi fájdalom, ízületi gyulladás, fájdalom elsősorban, ízületek fájdalmasakká, végtagok mozgását, ízületi gyulladást, gyulladás elleni, immunrendszer támogatásában, egyik ilyen, halak EPA-ban, fokhagyma szintén, citokinek hatását, belső gyulladást, olyan speciális, magvak előnyösen, omega-3 zsírsavaknak, kötőszöveti problémákat, ízületi fájdalmak, gyümölcsök antioxidánsokban, szabad gyökök, teljes kiőrlésű, magas rosttartalmuk, táplálékok csökkenthetik, gyulladást jelzi, gyulladás szorosan, antioxidánsokban, hozzájárulhatnak, polifenolokkal, csökkentésében, immunsejteknek, károsodásoktól, kialakulásához, immunrendszer, csökkenthetik, segítségünkre, rosttartalmuk, fájdalmasakká, támogatásában, egészségünkre, cukorbetegség, mérsékléséhez, molekuláknak, mennyiségben, meggyógyítja, szívbetegség, szervezetben, citokineknek, zsírsavaknak, betegségben, csökkenteni, antioxidáns, kötőszöveti, kellemetlen, segíthetnek, küzdelemben, vitaminokat, kapcsolódik, problémákat, gyulladást, termelését, táplálékok, hasznunkra, vitaminban, zsírsavban, összetevők, csökkentik, enzimeknek, elsősorban, képződését, gyümölcsök, vegyületet, hónapokban, károsodást, jelentősen, korlátozza, mindkettő, nagyszerű, előnyösen, blokkolja, rendkívül, gyulladás, tartalmaz, fájdalmat, citokinek, anyagokat, fokhagyma, kutatások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.