Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nyári bőrproblémák kezelése kókuszolajjal
  2021-07-09 22:29:55, péntek
 
  A pattanásoktól a napégésig: gyakori nyári problémák kezelése kókuszolajjal :

1 - A napégés gyógyítása
Sokak számára a nyár egyenlő a vízparttal, fürdőruha hordásával, és a napsugarak élvezésével. A túlzott ultraibolya (UV) sugárzás azonban napégést okozhat.

Emellett az UV sugarak felgyorsíthatják a bőr öregedési folyamatait, és megnövelhetik a melanoma, azaz a bőrrák egyik fajtájának kialakulási esélyeit.

A napégés gyógyítására alkalmazzon kókuszolajat. Zsírsav tartalma segíti a gyulladás csökkentését és a bőr újratáplálását. Hidratáló hatása pedig megakadályozza bőre lehámlását, amely a napégés gyakori tünete.

Masszírozzon egy kevés extraszűz kókuszolajat a napégett bőrfelületbe és hagyja néhány órán át hatni. Egy kevés aloe vera gélt vagy esszenciális olajat, mint például levendulaolajat is belekeverhet az olajba alkalmazása előtt. Néhány napon át naponta többszö alkalmazza bőre megfelelő gyógyulása érdekében.

A nyári hónapokban ne hagyja el otthonát megfelelő naptej alkalmazása nélkül, mindenképpen legalább 30 faktoros, vízálló naptejet alkalmazzon. Megfelelő mennyiségben, indulás előtt 15-20 perccel vigye fel azokra a bőrfelületekre, amelyeket napfény fog érni, és szükség esetén ismételten kenje be magát.

2 - Harc a pattanások ellen
A pattanások és mitesszerek, illetve egyéb bőrproblémák gyakrabban jelentkeznek a nyári hónapok során, mivel az izzadtság elkeveredik a bőrén található kosszal és olajokkal, eltömítve pórusait és bőrproblémákat okozva. Emellett bizonyos naptejek és kültéri pollenek is hozzájárulhatnak pórusai eltömődéséhez.

A kókuszolaj tisztítja bőrét, emellett antioxidáns, gombaölő, és antibakteriális hatásai is vannak. Ezáltal segíti a pattanásokat okozó kórokozók eltüntetését és a bőr hibáinak gyógyítását.

Lefekvés előtt kenjen egy kevés extraszűz kókuszolajat bőrére, majd reggel mossa le. Emellett naponta kétszer mossa meg arcát egy gyengéd arctisztítóval, igyekezzen ne kezeit használni az izzadtság letörlésére.

3 - A kellemetlen testszagok kezelése
A forró nyári napokban sokan átélik a túlzott izzadás és a kellemetlen testszagok okozta problémákat. Az izzadás önmagában nem okoz testszagot, a kellemetlen testszag akkor jelentkezik, ha a test izzadtsága összekeveredik a meleg és nedves környezetben gyorsan szaporodó baktériumokkal.

Az extra szűz kókuszolajat alkalmazhatja dezodorként. Enyhe telített zsírsav tartalmának köszönhetően segíti a kellemetlen testszagok megszüntetését

Finoman masszírozzon egy kevés kókuszolalajat azokba a testrészeibe, amelyeket a leginkább érint az izzadás okozta kellemetlenség, frissé és édeskés illatúvá varázsolva testét. Ezen kívül igyon megfelelő mennyiségű vizet a nap során, és zuhanyozzon le naponta 2-3 alkalommal.

4 - A gubancos haj megszelídítése
A gubancos, száraz hajjal a legnagyobb probléma, hogy nagyon nehéz kezelni. A túlzott mennyiségű pára és a nagy nyári melegek rossz hatással lehetnek haja egészségére. A problémát csak súlyosbítja az, ha klóros vízben úszik, valamint hajszárítót használ.

Hajproblémáit kezelje kókuszolajos hajpakolással. A kókuszolaj hidratáló hatásainak köszönhetően segíti a nedvesség benntartását hajában, ezáltal megfelelően tápláltak és simák lesznek tincsei.

Kenjen hajára felmelegített kókuszolajat, tegyen fejére és hajára egy zuhanysapkát, majd tekerjen feje köré egy meleg törölközőt, ezáltal bezárva az olaj hidratáló hatásait. Hagyja fél órán keresztül hatni, majd mossa meg haját a szokásos módon.
Alkalmazza hetente 2-3 alkalommal.

Emellett próbálja meg a levegőn megszárítani haját és kerülje a hajszárító és egyéb hajformázó eszközök használatát.

5 - A száraz és viszkető bőr gyógyítása
Amennyiben napját szabadtéren töltötte, a túlzott napfény kiszáríthatja bőrét, erős viszkető érzést okozva. A bőr kiszáradását és viszketését ezen kívül a légkondicionálók és a dehidratáció is fokozhatják.

A probléma megszüntetéséhez csupán kókuszolajat kell alkalmaznia, amely bőrébe zárja a nedvességet. Hidratáló hatása nyugtatja és ápolja bőrét, valamint a szárazságot is megszünteti. Zuhanyzás vagy kádfürdő előtt kenje be testét langyos kókuszolajjal.

Várjon nagyjából 30 percet, majd zuhanyozzon le és kenje be bőrét nem túl zsíros testápolóval. Ismételje naponta a bőrszárazság és a viszkető érzés elkerülése érdekében.

Igyekezzen kerülni a szappanok, izzadásgátló dezodorok, parfümök használatát, valamint ne vegyen forró fürdőket sem. Igyon megfelelő mennyiségű vizet, amely segíti szervezete belső hidratálását.

6 - Megszünteti a nyári forróság okozta kiütéseket
A meleg, párás nyári levegő erős izzadást okozhat, amely eltömítheti az izzadást segítő mirigyeket és ezáltal bezárhatja az izzadtságot a bőr alá.

Ez fokozatosan irritálja a bőrt, amelyen végül kiütések fognak megjelenni. A kerek, piros kiütésekkel együtt járhat szúró érzés és intenzív viszketés is.

A kókuszolaj könnyen a bőrbe hatol és megszünteti a viszkető érzést, ráadásul megakadályozza a fertőzések kialakulását és csökkenti a gyulladást is.

Tegyen két evőkanálnyi meleg kókuszolajat egy tálba. Dobjon bele egy kámfor tablettát is és hagyja pár órát pihenni. A kiütések elmulasztása érdekében alkalmazza a keveréket az érintett bőrfelületeken naponta néhány alkalommal.

Emellett kerülje a magas páratartalmú helyeket, és igyekezzen könnyű, légáteresztő anyagból készült ruhákat hordani. Mivel a hő és az izzadás súlyosbíthatja a bőrviszketést, igyekezzen a lehető legtöbbet hűvös helyen tartózkodni.

7 - A mérges-szömörce okozta bőrproblémák kezelése
Ha bőre mérges-szömörcével érintkezik, bőre kiütésekkel reagálhat a növényre, amelynek levelei, szára, és gyökerei is allergiás reakciót okozhatnak. A kiütések mellé apró, nedvvel teli hólyagok és erős viszketés is jellemezhetik a reakciót.

A viszketés megszüntetése érdekében naponta többször kenje be kókuszolajjal az érintett bőrfelületet. A kókuszolaj ráadásul a gyógyulási folyamatot is meggyorsítja és csökkenti a gyulladások kialakulási esélyeit.

Próbálja meg nem vakarni az érintett bőrfelületet, mivel az gyulladást okozhat. Emellett fontos az érintett bőrfelület tisztán tartása, rendszeresen mossa meg bőrét sebszappannal és meleg vízzel.

8 - A rovarcsípések kezelése
Az időjárás melegedésével sokan a szabadban töltik a délutáni és esti órákat, amely megnöveli a rovarcsípések elszenvedésének esélyeit.

Amennyiben rovarcsípés érte, kenje be az érintett bőrfelületet egy kevés kókuszolajjal, amely nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően megszünteti a fájdalmat és elmulasztja a viszketést, valamint antibakteriális hatásainak köszönhetően csökkenti a fertőzések kialakulási esélyeit is.

Amennyiben az esti óráit szabadtéren tölti, igyekezzen minimális mennyiségű időt tölteni vízparton, mivel az a környezet vonzza a rovarokat és bogarakat. Emellett viseljen laza ruhákat, amelyek az egész testfelületét védik. Amennyiben rovarcsípés érte, ne vakarózzon, mivel az gyulladást okozhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Címkék: légkondicionálók, felgyorsíthatják, hozzájárulhatnak, megszüntetéséhez, levendulaolajat, elszenvedésének, antibakteriális, újratáplálását, megakadályozza, kókuszolalajat, megszelídítése, bőrfelületekre, megszüntetését, baktériumokkal, súlyosbíthatja, bőrproblémákat, bőrfelületeken, kellemetlenség, arctisztítóval, összekeveredik, felmelegített, hajproblémáit, kiszáríthatja, kókuszolajjal, bőrviszketést, jellemezhetik, megszüntetése, megnövelhetik, hajpakolással, rovarcsípések, sebszappannal, testfelületét, alkalmazhatja, pattanásoktól, eltömődéséhez, melegedésével, napégés gyógyítása, nyár egyenlő, napsugarak élvezésével, túlzott ultraibolya, bőrrák egyik, napégés gyógyítására, gyulladás csökkentését, napégés gyakori, kevés extraszűz, napégett bőrfelületbe, kevés aloe, olajba alkalmazása, nyári hónapokban, pattanások ellen, nyári hónapok, izzadtság elkeveredik,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kinyílni egy beteg világban: v...  Paul David Tripp Március 25  Nagy Feró megmondta?  Virágos mező  Szép álmokat!  Fülpontok  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Galaktikus kapcsolat  A jó kedv a világon  képre írva  A máj egészségét biztosító és ...  Vérnyomáscsökkentés  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  képre írva  Isten . . .  Maci az északi fény alatt  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Nárciszok  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Táplálékok a máj egészségének ...  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti kép  Apu  Halhatatlan boldog percek . ....  Boldog virágvasárnapot minden...  Szép estét  A jó lelkek  Alvó cica  Harang ( gif )  Alvó baby  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Karinthy Frigyes: Almafa  Paul David Tripp Március 25  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Tudd, hogy magától az élet soh...  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  J. Donald Walters  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Humor is meg nem is szerinted?  A Víz Világnapja.  Esti képek  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Havazás  A jó kedv a világon  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Havasi gyopár  Facebookon kaptam  Szép estét  Talppontok közérthetően  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Nárciszok  Alvó cica  Facebookon kaptam  Nárcisz 
Bejegyzés Címkék
napégés gyógyítása, nyár egyenlő, napsugarak élvezésével, túlzott ultraibolya, bőrrák egyik, napégés gyógyítására, gyulladás csökkentését, napégés gyakori, kevés extraszűz, napégett bőrfelületbe, kevés aloe, olajba alkalmazása, nyári hónapokban, pattanások ellen, nyári hónapok, izzadtság elkeveredik, bőrén található, kókuszolaj tisztítja, pattanásokat okozó, gyengéd arctisztítóval, izzadtság letörlésére, kellemetlen testszagok, forró nyári, túlzott izzadás, izzadás önmagában, kellemetlen testszag, test izzadtsága, extra szűz, kevés kókuszolalajat, leginkább érint, izzadás okozta, legnagyobb probléma, túlzott mennyiségű, nagy nyári, problémát csak, kókuszolaj hidratáló, nedvesség benntartását, meleg törölközőt, olaj hidratáló, szokásos módon, levegőn megszárítani, túlzott napfény, probléma megszüntetéséhez, viszkető érzés, nyári forróság, izzadást segítő, kókuszolaj könnyen, bőrbe hatol, viszkető érzést, fertőzések kialakulását, kámfor tablettát, kiütések elmulasztása, érintett bőrfelületeken, magas páratartalmú, izzadás súlyosbíthatja, lehető legtöbbet, mérges-szömörce okozta, kiütések mellé, viszketés megszüntetése, érintett bőrfelületet, kókuszolaj ráadásul, gyógyulási folyamatot, gyulladások kialakulási, gyulladást okozhat, érintett bőrfelület, rovarcsípések kezelése, időjárás melegedésével, szabadban töltik, rovarcsípések elszenvedésének, kevés kókuszolajjal, fertőzések kialakulási, esti óráit, egész testfelületét, légkondicionálók, felgyorsíthatják, hozzájárulhatnak, megszüntetéséhez, levendulaolajat, elszenvedésének, antibakteriális, újratáplálását, megakadályozza, kókuszolalajat, megszelídítése, bőrfelületekre, megszüntetését, baktériumokkal, súlyosbíthatja, bőrproblémákat, bőrfelületeken, kellemetlenség, arctisztítóval, összekeveredik, felmelegített, hajproblémáit, kiszáríthatja, kókuszolajjal, bőrviszketést, jellemezhetik, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.