Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit ne együnk, ha nem akarunk a hormonok működésébe beavatko
  2021-07-22 19:55:06, csütörtök
 
  Mit ne együnk, ha nem akarunk a hormonok működésébe beavatkozni?

Amikor a szervezet megfelelően működik, azaz minden funkció tökéletes, akkor a testünk és az agyunk is egészséges. Azonban bizonyos dolgok bezavarhatnak ebbe az ideális állapotba, például ha felborul a hormonális egyensúly, bizony problémák keletkezhetnek a szervezet működésében és akár betegségek is kialakulhatnak.

A hormonok megfelelő működése és az egészséges állapot szoros összefüggést mutat. Ha a hormonokkal nem stimmel valami, akkor egy sor megbetegedés, egészségügyi gond is előállhat. A hormonok voltaképpen különböző utasításokat adnak a testünknek, az egyes szerveinknek a hatékony munkavégzéshez. Bizonyos testi funkciókat is kontrollálnak, például az éhséget, a haj növekedését, a testsúlyt, de még a libidót, a vérnyomást és még a pulzusszámot is befolyásolják.

Nagyon sokféle hormon létezik az emberi szervezetben. Többek között ilyenek a női és a férfi nemi hormonok, az inzulin, a kortizol, az adrenalin és a dopamin is. Amikor veszélyben vagyunk, az adrenalin hormon szintje emelkedik meg, stressz esetén a kortizol, míg boldogság esetén a dopamin lesz nagyobb mennyiségben a szervezetünkben.

A hormonok működése sok mindentől függ. Többek között attól is, hogy mit eszünk. A nem megfelelő életmód és a nem kiegyensúlyozott, egészségtelen táplálkozás felboríthatja a hormonális rendszerünket. Ennek következménye lehet például súlygyarapodás, állandó fáradtság, hajhullás, emésztési zavarok vagy akár álmatlanság.

Egyes ételek és italok is nagy befolyással vannak a hormonok működésére. A koffein például megnöveli a kortizol szintjét a szervezetben. Jellemzően reggel a legmagasabb ennek a stresszhormonnak a szintje, míg este a legalacsonyabb.

A cukornak is hatása van a hormonok működésére, nagy mennyiségű fogyasztása például megemeli az inzulin szintjét a szervezetben. De a leptin és a ghrelin működését is megzavarhatja - ezek az éhség és a jóllakottság hormonjai. Ha zavar keletkezik az egyensúlyukban, egyenes út vezet az elhízáshoz és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához.

A keresztesvirágú zöldségek ugyan egészségesek, de nagy mennyiségben fogyasztva hozzájárulhatnak a pajzsmirigybetegségek kialakulásához.

A feldolgozott élelmiszerek és a cukor is gyulladást generálhatnak a szervezetben, de más negatív folyamatot is elindíthatnak. Többek között megnövelik a stresszhormonok szintjét, de rendszeres fogyasztásuk összefüggésbe hozható az autoimmun betegségek kialakulásával is. Így a feldolgozott élelmiszerek akár hormonális egyensúlytalanságot is okozhatnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: hozzájárulhatnak, stresszhormonnak, kiegyensúlyozott, szervezetünkben, keresztesvirágú, stresszhormonok, munkavégzéshez, kialakulásához, egyensúlyukban, kialakulásával, súlygyarapodás, legalacsonyabb, kialakulhatnak, keletkezhetnek, elindíthatnak, generálhatnak, kontrollálnak, felboríthatja, egészségtelen, rendszerünket, következménye, bezavarhatnak, befolyásolják, cukorbetegség, megzavarhatja, összefüggésbe, pulzusszámot, egészségesek, szervezetben, megbetegedés, mennyiségben, fogyasztásuk, egészségügyi, összefüggést, feldolgozott, élelmiszerek, hormonok működésébe, szervezet megfelelően, ideális állapotba, hormonális egyensúly, szervezet működésében, hormonok megfelelő, egészséges állapot, hormonok voltaképpen, egyes szerveinknek, hatékony munkavégzéshez, emberi szervezetben, férfi nemi, adrenalin hormon, dopamin lesz, hormonok működése, hormonális rendszerünket,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gonosz démon-álarc  Még csak most kezdődik a nap  Elköszönt  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Adakozás  Idő  Szívem tiéd  Jó éjszakát  Esti kép  Facebookon kaptam  Png ház  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png férfi  Hazára minden embernek szükség...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Nevem  Png virág  Akik bántanak téged  Nagyon különös  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kövesd a cowboyt!  Garai Gábor - Takarítás  Bertolt Brecht -től idézet  A másik dolog,  Facebookon kaptam Annuska bar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyi telefonál  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A boldog családok mind hasonló...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem számIt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  Radikális szeretet  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Png férfi  Png csokor  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Nem tudhatod  Miért nem menti meg Jézus a jó... 
Bejegyzés Címkék
hormonok működésébe, szervezet megfelelően, ideális állapotba, hormonális egyensúly, szervezet működésében, hormonok megfelelő, egészséges állapot, hormonok voltaképpen, egyes szerveinknek, hatékony munkavégzéshez, emberi szervezetben, férfi nemi, adrenalin hormon, dopamin lesz, hormonok működése, hormonális rendszerünket, hormonok működésére, koffein például, kortizol szintjét, legmagasabb ennek, inzulin szintjét, ghrelin működését, jóllakottság hormonjai, 2-es típusú, keresztesvirágú zöldségek, feldolgozott élelmiszerek, stresszhormonok szintjét, autoimmun betegségek, hozzájárulhatnak, stresszhormonnak, kiegyensúlyozott, szervezetünkben, keresztesvirágú, stresszhormonok, munkavégzéshez, kialakulásához, egyensúlyukban, kialakulásával, súlygyarapodás, legalacsonyabb, kialakulhatnak, keletkezhetnek, elindíthatnak, generálhatnak, kontrollálnak, felboríthatja, egészségtelen, rendszerünket, következménye, bezavarhatnak, befolyásolják, cukorbetegség, megzavarhatja, összefüggésbe, pulzusszámot, egészségesek, szervezetben, megbetegedés, mennyiségben, fogyasztásuk, egészségügyi, összefüggést, feldolgozott, élelmiszerek, utasításokat, jóllakottság, szerveinknek, beavatkozni, táplálkozás, megfelelően, befolyással, legmagasabb, növekedését, hormonokkal, fogyasztása, voltaképpen, működésében, álmatlanság, hormonális, mennyiségű, testünknek, működésébe, keletkezik, betegségek, vérnyomást, működésére, elhízáshoz, egészséges, folyamatot, veszélyben, megnövelik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 209
  • e Hét: 2347
  • e Hónap: 33833
  • e Év: 238534
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.