|
2021-09-08 22:02:09, szerda
|
|
|
A csontjaink állapotáról nemigen kapunk képet, így annyira nem is törődünk az egészségével. Kivéve azok a személyek, akiknek már vannak panaszaik, és a csontegészség javulása érdekében vitaminokat, étrend-kiegészítőket fogyasztanak. Ahhoz, hogy a csontjaik erősek és egészségesek legyenek, már életünk első két évtizedében sokat kell tenni, hiszen ekkor még túlsúlyban vannak a csontépítő folyamatok, később már a csontbontó folyamatok kerülnek előtérbe. Ennek ellenére sokat tehetünk annak érdekében, hogy lelassuljanak, mutatjuk is, melyek ezek.
Az egyik legfontosabb dolog, amit a csontjaink egészségéért megtehetünk, az a rendszeres zöldségfogyasztás, mivel ezek a táplálékok tartalmazzák azokat az alapvető tápanyagokat, vitaminokat és az ásványi anyagokat, amelyekre a csontjainknak szüksége van. A legtöbb zöldség tartalmaz C-vitamint, amely segíthet megvédeni a csontjainkat a károsodástól. A sárga és zöld színű zöldségek támogatják a csontok mineralizációját, amely a felnőtteknél segít fenntartani a csontok erejét és tömegét.
A zöldségek rendszeres fogyasztása megakadályozhatja az osteopenia, azaz az alacsony csonttömeg és csontritkulás kialakulását, így megelőzhetjük, hogy törékennyé váljanak a csontjaink. Zöldségek, amelyek jót tesznek a csontegészségnek: petrezselyem, kelkáposzta, paradicsom, pitypang, zöld leveles zöldségek, cékla, kelkáposzta, articsóka, édesburgonya.
A rendszeres testedzés, mint például a gyaloglás, a túrázás, a kocogás, a teniszezés, a tánc, a lépcsőzés mind növeli a csontok ásványianyag-sűrűségét és szilárdságát, erejét, miközben csökkentik a gyulladást.
A fehérjefogyasztás is hatással van a csontokra. A túl kevés fehérjebevitel csökkenti a kalcium felszívódását, ám ha túl sokat fogyasztunk ebből a táplálékból, az kalciumot von el a csontokból, hogy ellensúlyozza a vér ,,savasságát". A rendszeres fehérjebevitel csökkenti a csonttörések kialakulásának a kockázatát. Kutatások igazolják, hogy a fehérjék hatására megnövekszik a csontsűrűség, így elmondhatjuk, hogy a fehérjében gazdag ételek, mintegy csonterősítő táplálékként működnek.
A legfontosabb ásványi anyag a kalcium, amelyre a csontjainknak szüksége van. Természetesen emellett más tápanyagok is nélkülözhetetlenek, leginkább a K2-vitamin, magnézium és D-vitamin. Ez utóbbi elősegíti a kalcium felszívódását, a K2-vitamin pedig segíti a csontokba való beépülését.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Natúr kezelések |
|
Címkék: mineralizációját, csontegészségnek, kialakulásának, fehérjebevitel, felszívódását, megelőzhetjük, csontegészség, kiegészítőket, csontritkulás, lelassuljanak, csontjainknak, ellensúlyozza, természetesen, egészségesek, felnőtteknél, legfontosabb, csontjainkat, károsodástól, petrezselyem, kialakulását, szilárdságát, csonttörések, fogyasztanak, tartalmazzák, egészségével, megnövekszik, csontsűrűség, elmondhatjuk, ásványianyag, tápanyagokat, édesburgonya, csonterősítő, táplálékként, egészségéért, fogyasztunk, vitaminokat, csontjaink állapotáról, csontegészség javulása, csontjaik erősek, csontépítő folyamatok, csontbontó folyamatok, egyik legfontosabb, csontjaink egészségéért, táplálékok tartalmazzák, alapvető tápanyagokat, ásványi anyagokat, csontjainknak szüksége, legtöbb zöldség, csontok mineralizációját, felnőtteknél segít, csontok erejét, zöldségek rendszeres,
|
|
|
|
csontjaink állapotáról, csontegészség javulása, csontjaik erősek, csontépítő folyamatok, csontbontó folyamatok, egyik legfontosabb, csontjaink egészségéért, táplálékok tartalmazzák, alapvető tápanyagokat, ásványi anyagokat, csontjainknak szüksége, legtöbb zöldség, csontok mineralizációját, felnőtteknél segít, csontok erejét, zöldségek rendszeres, alacsony csonttömeg, rendszeres testedzés, lépcsőzés mind, kalcium felszívódását, rendszeres fehérjebevitel, csonttörések kialakulásának, fehérjék hatására, fehérjében gazdag, legfontosabb ásványi, csontokba való, mineralizációját, csontegészségnek, kialakulásának, fehérjebevitel, felszívódását, megelőzhetjük, csontegészség, kiegészítőket, csontritkulás, lelassuljanak, csontjainknak, ellensúlyozza, természetesen, egészségesek, felnőtteknél, legfontosabb, csontjainkat, károsodástól, petrezselyem, kialakulását, szilárdságát, csonttörések, fogyasztanak, tartalmazzák, egészségével, megnövekszik, csontsűrűség, elmondhatjuk, ásványianyag, tápanyagokat, édesburgonya, csonterősítő, táplálékként, egészségéért, fogyasztunk, vitaminokat, állapotáról, fenntartani, fogyasztása, évtizedében, táplálékból, kelkáposzta, megtehetünk, táplálékok, fehérjében, csontjaink, támogatják, rendszeres, kockázatát, tápanyagok, paradicsom, törékennyé, csontokból, teniszezés, beépülését, csökkentik, gyulladást, csonttömeg, folyamatok, savasságát, csontbontó, csontépítő, túlsúlyban, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2407
- e Hét: 11189
- e Hónap: 42675
- e Év: 247376
|
|
|