Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyógynövények, a természet csodái
  2021-09-16 21:07:16, csütörtök
 
  A gyógynövények csoportjába nemcsak a hagyományos értelemben vett gyógynövények tartoznak, hanem a magvak, a zöldségek, a gyümölcsök, a bogyók, levelek, kérgek, virágok és egyes növények gyökerei is ebbe a kategóriába tartoznak. A gyógynövények belsőleg fogyaszthatók teák, tinktúrák, kapszulák és tabletták formájában, illetve külsőleg is alkalmazhatjuk például borogatásként.

Nagyon sokféle gyógynövény létezik, amelyek hatékonyak a gyulladás kezelésében. A krónikus gyulladás olyan betegségek kialakulását segítheti elő, mint a szívbetegség, a cukorbetegség, az ízületi gyulladás vagy a rákos megbetegedések.

Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő gyógynövény nem más, mint a kurkuma. Számos klinikai vizsgálat igazolta, hogy a kurkuma bioaktív hatóanyaga, a kurkumin csökkenti a szervezetben azoknak az enzimeknek a számát, amelyek gyulladást okoznak.

A kurkuma egy erős antioxidáns, amely sokkal erősebb hatású, mint a C- vagy az E-vitamin. Ez a gyógynövény az immunrendszer megerősítésében is aktívan részt vesz.

A gyógynövények között olyanokat is bőségesen találunk, amelyek segítségünkre lehetnek az energia fokozásában. Az egyik ilyen gyógynövény a maca, amely nemcsak az energiaszintet, hanem az állóképességet is megnöveli és egy nagyszerű libidófokozó is egyben. Ezen kívül hagyományosan a női hormonok kiegyensúlyozására használják, illetve vizsgálatok sokasága igazolja hatékonyságát a menopauza tüneteinek enyhítésében.

Az energiát a ginszeng nevű gyógynövény is segíthet fokozni, hiszen jelentősen növelheti a szellemi és a fizikai energiánkat is. Hosszabb ideig nem lehet alkalmazni, mivel fejfájást okozhat és a menstruációs ciklust is megzavarhatja.

Számos tanulmány igazolja, hogy a rozmaring kiváló memóriafokozó hatással rendelkezik, még idősebb emberek esetében is. A Ginkgo biloba egy másik olyan gyógynövény, amely pozitívan hat a memóriára és segít fenntartani a fókuszt, pozitívan hat az agy egészségére, mivel fokozza az agyi vérkeringést.

Egyes gyógynövények pedig akkor hasznosak, ha idegesek és stresszesek vagyunk. A levendula, a komló, az orbáncfű, a kamilla és a citromfű hatékonyan oldja a stresszt, csökkenti a szorongást és akkor is a segítségünkre lehetnek, ha nehezen alszunk el vagy éjjel többször is felkelünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megerősítésében, állóképességet, alkalmazhatjuk, megbetegedések, leghatékonyabb, energiaszintet, fogyaszthatók, gyógynövények, segítségünkre, hagyományosan, immunrendszer, cukorbetegség, borogatásként, hatékonyságát, megzavarhatja, memóriafokozó, menstruációs, vérkeringést, libidófokozó, kialakulását, szervezetben, szívbetegség, enyhítésében, gyógynövény, stresszesek, fenntartani, kezelésében, antioxidáns, rendelkezik, csoportjába, energiánkat, kategóriába, hagyományos, vizsgálatok, egészségére, fokozásában, gyógynövények csoportjába, hagyományos értelemben, kategóriába tartoznak, gyógynövények belsőleg, gyulladás kezelésében, krónikus gyulladás, ízületi gyulladás, rákos megbetegedések, egyik leghatékonyabb, kurkuma bioaktív, kurkumin csökkenti, szervezetben azoknak, erős antioxidáns, immunrendszer megerősítésében, gyógynövények között, energia fokozásában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kaffka_Margit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png fotel  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét  Jó éjszakát  Png ház  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 21  Szép álmokat!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Rátalálsz  A sors  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Png telefon  Png nő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Mindig jusson idő nevetni  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Április 19  George Byron - Ahogy itt jár -...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mai harmónia kártyám  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Alázat  Gonosz démon-álarc  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png csokor  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 21  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  képre írva  Png kislány  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Elköszönt  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy hatékony szolga  Éretlen vers  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
gyógynövények csoportjába, hagyományos értelemben, kategóriába tartoznak, gyógynövények belsőleg, gyulladás kezelésében, krónikus gyulladás, ízületi gyulladás, rákos megbetegedések, egyik leghatékonyabb, kurkuma bioaktív, kurkumin csökkenti, szervezetben azoknak, erős antioxidáns, immunrendszer megerősítésében, gyógynövények között, energia fokozásában, egyik ilyen, nagyszerű libidófokozó, menopauza tüneteinek, ginszeng nevű, fizikai energiánkat, menstruációs ciklust, rozmaring kiváló, másik olyan, agyi vérkeringést, citromfű hatékonyan, segítségünkre lehetnek, megerősítésében, állóképességet, alkalmazhatjuk, megbetegedések, leghatékonyabb, energiaszintet, fogyaszthatók, gyógynövények, segítségünkre, hagyományosan, immunrendszer, cukorbetegség, borogatásként, hatékonyságát, megzavarhatja, memóriafokozó, menstruációs, vérkeringést, libidófokozó, kialakulását, szervezetben, szívbetegség, enyhítésében, gyógynövény, stresszesek, fenntartani, kezelésében, antioxidáns, rendelkezik, csoportjába, energiánkat, kategóriába, hagyományos, vizsgálatok, egészségére, fokozásában, használják, betegségek, jelentősen, enzimeknek, szorongást, tüneteinek, hatóanyaga, alkalmazni, gyulladást, hatékonyan, gyümölcsök, hatékonyak, formájában, értelemben, tinktúrák, memóriára, kapszulák, levendula, csökkenti, tabletták, bőségesen, pozitívan, tartoznak, rozmaring, növelheti, fejfájást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 4385
  • e Hónap: 35871
  • e Év: 240572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.