Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A székrekedés sok embert érint, mégsem beszélünk róla
  2021-09-22 18:53:54, szerda
 
  Az olyan emésztési gondról, mint a székrekedés, nem szívesen beszélünk. Talán a gyerekkorunkban alakul ez ki, hogy még a hozzánk legközelebb állóknak sem beszélünk erről a gondról, és igazából még az orvos előtt sem szívesen tárjuk fel a problémát. Pedig a székrekedés nemcsak a jelen pillanatában jelenthet kellemetlenséget, hiszen távon súlyos következményei is lehetnek. Valójában könnyen orvosolható, csak az étkezésünket kell kicsit megreformálni és az életmódunkon kell változtatni.

Székrekedésről akkor beszélünk, ha hetente három alkalomnál kevesebbszer kell a mosdóba mennünk a nagydolgunkat intézni.

Miért is olyan lényeges, hogy rendszeresen legyen székletünk?
Amennyiben ez nem valósul meg, úgy toxinok, méreganyagok halmozódnak fel és a szervezetünk nem tisztul meg hatékonyan. A székrekedés következménye lehet többek között az aranyér, egyes emésztési zavarok, a hányinger, a rossz lehelet, de akár az akne, a magas koleszterinszint, a gyakori fejfájás és a súlygyarapodás is.

A székrekedés egyik oka a nem megfelelő táplálkozás. De előidézhetik még a nagy mennyiségben fogyasztott feldolgozott és cukros élelmiszerek is, illetve ha a táplálkozásunkból hiányzik az élelmi rost.

A székrekedés gyakori okai közé tartozik a kiszáradás, a hashajtó gyakori szedése, az emésztőenzimek hiánya, a bélflóra egyensúlyának felborulása, a stressz és a szorongás. A problémát okozhatják egyes betegségek, mint a pajzsmirigy-túlműködés, az IBS, a hormonális egyensúlyhiány, az ösztrogéndominancia.

Hashajtó helyett mindenképpen a természetes megoldásokat kell előnyben részesítenünk. Fontos, hogy növeljük az oldható és az oldhatatlan rostok bevitelét. Jó rostforrásnak számít az útifűmaghéj, az őrölt lenmag, a chiamag.

Fontos, hogy növeljük a növényi táplálékok, mint a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztását, illetve együnk minél több nyers diófélét és más magvakat.

A testmozgást se hagyjuk ki az életünkből, hiszen ezzel átmozgatjuk a beleket és megszüntetjük a renyheségüket. A bélflóra egyensúlyának megteremtése érdekében fogyasszunk rendszeresen prebiotikumokat és probiotikumokat.

És ami még nagyon fontos, ha mennünk kell a mosódba, soha ne tartsuk vissza, mert ha így teszünk, akkor a problémánk csak fokozódhat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: koleszterinszint, kellemetlenséget, probiotikumokat, gyerekkorunkban, prebiotikumokat, egyensúlyhiány, székrekedésről, következményei, súlygyarapodás, emésztőenzimek, következménye, nagydolgunkat, egyensúlyának, megreformálni, megszüntetjük, renyheségüket, rostforrásnak, részesítenünk, kevesebbszer, életmódunkon, mindenképpen, rendszeresen, megteremtése, étkezésünket, méreganyagok, előidézhetik, mennyiségben, élelmiszerek, pillanatában, megoldásokat, fogyasztását, szervezetünk, feldolgozott, halmozódnak, pajzsmirigy, természetes, olyan emésztési, gyerekkorunkban alakul, hozzánk legközelebb, orvos előtt, székrekedés nemcsak, jelen pillanatában, étkezésünket kell, életmódunkon kell, mosdóba mennünk, nagydolgunkat intézni, székrekedés következménye, rossz lehelet, magas koleszterinszint, gyakori fejfájás, székrekedés egyik, nagy mennyiségben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Fehér virág  Nem tudhatod  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A jó emberek mindig szépek mar...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png férfi  Elköszönt  Mi lenne ha  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png cica  Nem számIt  Erdőn  Idő  Hazára minden embernek szükség...  Png kislány  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  s immár én is felragyogva, ért...  Szép álmokat!  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png telefon  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Nem számIt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fehér virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete-erdő desszert  Mi lenne ha  Fekete-erdő desszert  Png kutya  Png telefon  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kutya  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Annuska bar...  Julian Brass gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy bizonyos határt  Fekete-erdő desszert  Tavaszi kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
olyan emésztési, gyerekkorunkban alakul, hozzánk legközelebb, orvos előtt, székrekedés nemcsak, jelen pillanatában, étkezésünket kell, életmódunkon kell, mosdóba mennünk, nagydolgunkat intézni, székrekedés következménye, rossz lehelet, magas koleszterinszint, gyakori fejfájás, székrekedés egyik, nagy mennyiségben, táplálkozásunkból hiányzik, élelmi rost, székrekedés gyakori, hashajtó gyakori, emésztőenzimek hiánya, bélflóra egyensúlyának, problémát okozhatják, hormonális egyensúlyhiány, természetes megoldásokat, oldhatatlan rostok, őrölt lenmag, növényi táplálékok, gyümölcsök fogyasztását, problémánk csak, koleszterinszint, kellemetlenséget, probiotikumokat, gyerekkorunkban, prebiotikumokat, egyensúlyhiány, székrekedésről, következményei, súlygyarapodás, emésztőenzimek, következménye, nagydolgunkat, egyensúlyának, megreformálni, megszüntetjük, renyheségüket, rostforrásnak, részesítenünk, kevesebbszer, életmódunkon, mindenképpen, rendszeresen, megteremtése, étkezésünket, méreganyagok, előidézhetik, mennyiségben, élelmiszerek, pillanatában, megoldásokat, fogyasztását, szervezetünk, feldolgozott, halmozódnak, pajzsmirigy, természetes, oldhatatlan, útifűmaghéj, felborulása, székrekedés, táplálkozás, legközelebb, fogyasztott, orvosolható, változtatni, fogyasszunk, átmozgatjuk, testmozgást, betegségek, hatékonyan, túlműködés, hormonális, okozhatják, kiszáradás, problémánk, székletünk, amennyiben, fokozódhat, alkalomnál, életünkből, táplálékok, gyümölcsök, érdekében, jelenthet, emésztési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1199
  • e Hét: 3337
  • e Hónap: 34823
  • e Év: 239524
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.