Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Káposzta - az egészségünk szolgálatában
  2021-10-15 19:02:13, péntek
 
 



A káposzta az egyik legegészségesebb zöldség, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat. Népszerűségét mutatja, hogy már az 1600-as évektől termesztik és fogyasztják az emberek. A káposzta gazdag forrása a rostoknak, a C- és a K-vitaminnak.

A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz szulforafán nevű vegyületet, amely rákellenes hatással rendelkezik, de az immunitást is fokozza, ezt a hatást a magas C-vitamin tartalmának köszönhetjük. A C-vitamin ugyanis egy olyan antioxidáns vitamin, amelynek kiemelkedő szerepe van az immunrendszer megerősítésében.

A káposztalé rendszeres fogyasztása nagyon hasznos, hiszen csökkenti a gyomor- és a nyombélfekély kialakulásának esélyét. Fekélyellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezen hatása segít a gyomorproblémák elleni küzdelemben.

Aminosavakban is bővelkedik, amelyek segítenek a gyulladás elleni küzdelemben. Ezek az aminosavak megkönnyítik a táplálékok megemésztését, mivel az emberi szervezetben segítik a fehérjéket, hogy maximálisan le tudják bontani a táplálékokat.

Béta-karotinban is gazdag a káposzta, amely megakadályozhatja mind a makula degeneráció, mind a szürkehályog kialakulását. Glutamint is tartalmaz, ami szerepet játszik a bélrendszer egészségének fenntartásában és a jó emésztés biztosításában. A sok rostja szintén hozzájárul a jó emésztéshez.

A káposzta rendszeres fogyasztásával a csontjaink és a fogaink is egészségesek maradnak, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, amely a fogak és a csontok szilárdságát biztosítja.

A szívünknek is jót tesz, ha rendszeresen fogyasztjuk a káposztát, mivel tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyek támogatják a szív működését. Ilyen például a kalcium és a kálium, de ezek az ásványi anyagok a vércukorszint szabályozásában is aktívan részt vesznek.

A szépségünknek is jót tesz a káposzta rendszeres fogyasztása, ugyanis ez a zöldség lassítja az öregedési folyamatokat, így sokkal fiatalabbnak tűnünk. A káposzta ezen kívül bőrtisztító tulajdonságokkal is rendelkezik, ez által sokkal szebbé varázsolja a bőrt. A hajunkkal is ,,csodákat" tesz, hiszen támogatja a haj növekedését és eredményesen kezeli a száraz haj problémáját.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: tulajdonságokkal, legegészségesebb, megerősítésében, szabályozásában, gyomorproblémák, fogyasztásával, kialakulásának, biztosításában, fenntartásában, fekélyellenes, aminosavakban, nyombélfekély, megemésztését, vércukorszint, immunrendszer, népszerűségét, szépségünknek, szürkehályog, megkönnyítik, kialakulását, folyamatokat, táplálékokat, szervezetben, tápanyagokat, köszönhetjük, egészségének, mennyiségben, szilárdságát, rendszeresen, egészségesek, fiatalabbnak, eredményesen, problémáját, antioxidáns, növekedését, fogyasztása, egyik legegészségesebb, 1600-as évektől, káposzta gazdag, káposzta nagy, magas C-vitamin, olyan antioxidáns, immunrendszer megerősítésében, káposztalé rendszeres, nyombélfekély kialakulásának, gyomorproblémák elleni, gyulladás elleni, aminosavak megkönnyítik, táplálékok megemésztését, emberi szervezetben, makula degeneráció, szürkehályog kialakulását,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Idő  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Hogy lehet megtartani  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az engedelmesség miért nem vál...  Lóhere  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Németh László tollából  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Png kislány  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  A jó emberek mindig szépek mar...  Tavaszi kép  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Tavaszi kép  Minden harmadik...  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép napot kívánok  Radikális szeretet  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc 
Bejegyzés Címkék
egyik legegészségesebb, 1600-as évektől, káposzta gazdag, káposzta nagy, magas C-vitamin, olyan antioxidáns, immunrendszer megerősítésében, káposztalé rendszeres, nyombélfekély kialakulásának, gyomorproblémák elleni, gyulladás elleni, aminosavak megkönnyítik, táplálékok megemésztését, emberi szervezetben, makula degeneráció, szürkehályog kialakulását, bélrendszer egészségének, káposzta rendszeres, csontok szilárdságát, szív működését, ásványi anyagok, vércukorszint szabályozásában, zöldség lassítja, öregedési folyamatokat, káposzta ezen, tulajdonságokkal, legegészségesebb, megerősítésében, szabályozásában, gyomorproblémák, fogyasztásával, kialakulásának, biztosításában, fenntartásában, fekélyellenes, aminosavakban, nyombélfekély, megemésztését, vércukorszint, immunrendszer, népszerűségét, szépségünknek, szürkehályog, megkönnyítik, kialakulását, folyamatokat, táplálékokat, szervezetben, tápanyagokat, köszönhetjük, egészségének, mennyiségben, szilárdságát, rendszeresen, egészségesek, fiatalabbnak, eredményesen, problémáját, antioxidáns, növekedését, fogyasztása, bőrtisztító, tartalmának, emésztéshez, fogyasztjuk, bélrendszer, maximálisan, rendelkezik, küzdelemben, degeneráció, szulforafán, fogyasztják, vitaminokat, bővelkedik, varázsolja, aminosavak, vitaminnak, támogatják, káposztalé, rendszeres, vegyületet, táplálékok, fehérjéket, termesztik, csontjaink, hozzájárul, anyagokkal, rákellenes, szívünknek, biztosítja, karotinban, immunitást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 645
  • e Hét: 5490
  • e Hónap: 36976
  • e Év: 241677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.