Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szupertáplálékok
  2021-10-17 22:06:49, vasárnap
 
  Szupertáplálékok, amelyek felturbózzák az egészségünket

A szupertáplálékok olyan ételek, amelyek tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ebbe a csoportba tartozik a legtöbb zöldség és a gyümölcsök jó része, kiváltképp a bogyós gyümölcsök.

A szupertáplálékok nagyon sok élelmi rostot tartalmaznak, de megtalálható bennük a fehérjék, a szénhidrátok, az antioxidánsok és az egészséges zsírok is. Ezek a táplálékok gyógyírt jelenthetnek a fehérje- és a vashiányra, de sok omega-3 zsírsavat is tartalmaznak. Nagy mennyiségben jelen vannak bennük olyan értékes tápanyagok és az antioxidánsok, amelyek védelmet jelentenek sok-sok betegséggel szemben. Ilyen lehet többek között a cukorbetegség, a szívbetegség és a rákos megbetegedések.

Az alábbiakban néhány szupertáplálékot mutatunk be, amelyeket rendszeresen szükséges ahhoz fogyasztunk, hogy pozitív hatásai érvényesüljenek. Az egyik ilyen szupertáplálék a chiamag, amely javítja a hangulatot és növeli az energiát is. Sok egészséges összetevőt tartalmaz, például omega-3 zsírsavakat, szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és kalciumot is.

A chiamag megnöveli az EPA szintjét a vérben, amely egy szív egészségét védő zsírsav, de olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a vérnyomás szabályozásában.

A szezámmag nagyon sok növényi rostot tartalmaz, ez által segíthet a koleszterinszint csökkenésben, így minimalizálva a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatait. Olyan jótékony aminosavakat is tartalmaz, mint a metionin és a cisztein. A szezámmag hatékonyan csökkenti a vérnyomást és mivel nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, így a csontok egészségét is védi.

Mivel a szezámmagnak csak alacsony a szénhidráttartalma, de nagyobb mennyiségben tartalmaz egészséges zsírokat, így eredményesen szabályozza a vércukorszintet. Emellett hatékonyan csökkenti az oxidatív stresszt a szervezetben és ezzel együtt a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát is mérsékli.

A lenmag is szupertápláléknak számít, amely nagyfokú védelmet biztosít a mell-, a vastagbél- és a prosztatarákkal szemben. Alfa-linolénsavban is gazdag, amely a kutatási eredmények szerint csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát. A lenmagolaj nagyon hatékony hidratáló, mérsékli a bőr érzékenységét és elősegíti a simaságát és puhaságát.

A kendermag csökkenti az étvágyat, stabilizálja a vércukorszintet és elősegíti a bél egészségének fenntartását. A kendermagolaj segít a szív egészségének megőrzésében, emellett nagyon sok antioxidánst is tartalmaz, amelyek megvédik az agyat és a szívet a különféle károsodásoktól, javítják a funkciójukat és támogatják a sejtek működését is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: szupertáplálékok, antioxidánsokkal, koleszterinszint, szupertáplálékot, vércukorszintet, érvényesüljenek, prosztatarákkal, szabályozásában, szénhidrátokat, megbetegedések, kialakulásának, szupertáplálék, károsodásoktól, érzékenységét, egészségünket, linolénsavban, kendermagolaj, antioxidánsok, minimalizálva, cukorbetegség, szervezetben, vegyületeket, stabilizálja, megtalálható, szezámmagnak, tartalmaznak, jelenthetnek, mennyiségben, szénhidrátok, szívbetegség, fenntartását, aminosavakat, funkciójukat, vitaminokkal, antioxidánst, megőrzésében, szupertáplálékok olyan, csoportba tartozik, legtöbb zöldség, bogyós gyümölcsök, szupertáplálékok nagyon, egészséges zsírok, táplálékok gyógyírt, rákos megbetegedések, alábbiakban néhány, egyik ilyen, chiamag megnöveli, szív egészségét, vérnyomás szabályozásában, szezámmag nagyon, koleszterinszint csökkenésben, szezámmag hatékonyan,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Albert Einsteinről  Akarat  Bounty krémes  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Hogy lehet megtartani  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Bounty krémes  Garai Gábor - Takarítás  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Albert Einsteinről  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Png fotel  Radikális szeretet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gonosz démon-álarc  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  George Gordon Lord Byron: Inez...  Lóhere  Hogy lehet megtartani  Reggel van  Kerüld el az evangélium örömén...  képre írva  képre írva  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Fehér virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Julian Brass gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Reggel van  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A kételkedés kezelése  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Nem méltó hozzád  Tavaszi kép  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szupertáplálékok olyan, csoportba tartozik, legtöbb zöldség, bogyós gyümölcsök, szupertáplálékok nagyon, egészséges zsírok, táplálékok gyógyírt, rákos megbetegedések, alábbiakban néhány, egyik ilyen, chiamag megnöveli, szív egészségét, vérnyomás szabályozásában, szezámmag nagyon, koleszterinszint csökkenésben, szezámmag hatékonyan, csontok egészségét, szezámmagnak csak, oxidatív stresszt, krónikus betegségek, prosztatarákkal szemben, kutatási eredmények, stroke kialakulásának, lenmagolaj nagyon, kendermag csökkenti, kendermagolaj segít, szív egészségének, különféle károsodásoktól, sejtek működését, szupertáplálékok, antioxidánsokkal, koleszterinszint, szupertáplálékot, vércukorszintet, érvényesüljenek, prosztatarákkal, szabályozásában, szénhidrátokat, megbetegedések, kialakulásának, szupertáplálék, károsodásoktól, érzékenységét, egészségünket, linolénsavban, kendermagolaj, antioxidánsok, minimalizálva, cukorbetegség, szervezetben, vegyületeket, stabilizálja, megtalálható, szezámmagnak, tartalmaznak, jelenthetnek, mennyiségben, szénhidrátok, szívbetegség, fenntartását, aminosavakat, funkciójukat, vitaminokkal, antioxidánst, megőrzésében, egészségének, rendszeresen, csökkenésben, felturbózzák, eredményesen, szabályozza, érrendszeri, betegséggel, zsírsavakat, fogyasztunk, alábbiakban, kockázatait, tápanyagok, egészséges, vérnyomást, hangulatot, összetevőt, betegségek, fehérjéket, hatékonyan, kockázatát, egészségét, jelentenek, vashiányra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2395
  • e Hét: 4533
  • e Hónap: 36019
  • e Év: 240720
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.