Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Téli gyógyszer – fokhagyma
  2021-10-20 14:04:41, szerda
 
 



A fokhagyma évszázadok óta hasznos helyet foglal el a konyhában. A gyógynövény gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, legfőképpen antiszeptikus és antibakteriális hatásai miatt. Egy allicin nevű vegyületet is tartalmaz, de számos olyan tápanyagban is gazdag, mint például C- és K-vitamin, niacin, kálium, magnézium, foszfor és cink.

A foghagyma nagyon hasznos lehet megfázás és köhögés esetén, de segíthet kivédeni ezeknek a betegségnek a kialakulását. Az allicin csökkenti az LDL-oxidációját, és ha csökken a koleszterinszint, akkor javul a szív egészsége is. A fokhagyma rendszeres fogyasztása megakadályozhatja a vérrögök kialakulását és így a trombózis megelőzésében is segítségünkre lehet.

Ez a gyógynövény antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik, és ezzel az agy működését is aktívan támogatja. Hatékony lehet az olyan neurodegeneratív betegségek ellen is, mint például Alzheimer-kór vagy demencia.

Az emésztési problémáink is javulhatnak, ha az étrendünkbe mindig belecsempészünk 1-2 gerezd nyers fokhagymát. Ennek előnye vitathatatlan, hiszen csökkenti a belekben kialakuló gyulladást. A fokhagyma mellett szól az is, hogy elpusztítja a bélben lévő úgynevezett rossz bélbaktériumokat és védelmezi a jó baktériumokat.

A fokhagyma azok számára is hasznos, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, vagy a megelőzést tartják fontosnak, hiszen nagyon hatékonyan szabályozza a vércukorszintet.

A fokhagyma véd a szabad gyökök ellen is és megakadályozhatja a sejtek károsodását. A benne található cink az immunitás fokozásában vesz aktívan részt, a C-vitamin pedig segít a fertőzések leküzdésében. Ez a gyógynövény szem- és fülfertőzések esetén is nagyon hatásos lehet, mivel antimikrobiális hatásokkal rendelkezik.

A fokhagyma nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek védelmet jelenthetnek a tüdő-, a prosztata, a húgyhólyag-, a gyomor-, a máj- és a vastagbélrákkal szemben. Antibakteriális hatása pedig megakadályozhatja a gyomorfekély kialakulását és a bélfertőzés ellen is nagyon hatásos lehet.

Ha fogyni szeretnénk, akkor is gondoljunk erre a gyógynövényre, mivel a fokhagyma növeli a termogenezis folyamatát a szervezetben, ez több zsír elégetéséhez vezet, és ennek hatására még az LDL-koleszterin-szint is csökkenhet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: neurodegeneratív, koleszterinszint, tulajdonságokkal, cukorbetegségben, bélbaktériumokat, antimikrobiális, vércukorszintet, antibakteriális, belecsempészünk, antioxidánsokat, vastagbélrákkal, segítségünkre, baktériumokat, gyógynövényre, megelőzésében, vitathatatlan, antiszeptikus, fülfertőzések, kialakulását, termogenezis, jelenthetnek, szervezetben, elégetéséhez, gyomorfekély, leküzdésében, mennyiségben, gyógynövény, antioxidáns, rendelkezik, úgynevezett, bélfertőzés, betegségnek, étrendünkbe, javulhatnak, problémáink, fogyasztása, fokhagyma évszázadok, gyógynövény gyógyító, allicin nevű, foghagyma nagyon, allicin csökkenti, szív egészsége, fokhagyma rendszeres, vérrögök kialakulását, trombózis megelőzésében, gyógynövény antioxidáns, olyan neurodegeneratív, emésztési problémáink, étrendünkbe mindig, belekben kialakuló, fokhagyma mellett, bélben lévő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kávé  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Isteni zsebkendők  Amikor még rangja volt...  Talpra vándor  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Tavaszról álmodom,  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Ibolya  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Kokárda  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Az élet  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Ted Engstrőm gondolata  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Házi botox  Síró nő  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Szép estét kedves látogatóimna...  Házi botox  Alvó cica  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  A kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Magyarország ilyen hely.  Alvó cica  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Tavaszról álmodom,  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Nagy László - Szerelem emléke  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Szép estét kedves látogatóimna...  Nemzeti  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  képre írva Március 15 -re emlé...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az élet  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Alvó cica  Mai harmónia kártyám  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Alvó kislány  A gyomorrontás tojással is kez...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Esti kép  A magukat nyílt és őszinte emb...  Minden jónak végeszakad egysze...  képre írva Március 15 -re emlé...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fokhagyma évszázadok, gyógynövény gyógyító, allicin nevű, foghagyma nagyon, allicin csökkenti, szív egészsége, fokhagyma rendszeres, vérrögök kialakulását, trombózis megelőzésében, gyógynövény antioxidáns, olyan neurodegeneratív, emésztési problémáink, étrendünkbe mindig, belekben kialakuló, fokhagyma mellett, bélben lévő, fokhagyma azok, megelőzést tartják, szabad gyökök, sejtek károsodását, benne található, immunitás fokozásában, fertőzések leküzdésében, gyógynövény szem-, fokhagyma nagy, vastagbélrákkal szemben, gyomorfekély kialakulását, bélfertőzés ellen, fokhagyma növeli, termogenezis folyamatát, neurodegeneratív, koleszterinszint, tulajdonságokkal, cukorbetegségben, bélbaktériumokat, antimikrobiális, vércukorszintet, antibakteriális, belecsempészünk, antioxidánsokat, vastagbélrákkal, segítségünkre, baktériumokat, gyógynövényre, megelőzésében, vitathatatlan, antiszeptikus, fülfertőzések, kialakulását, termogenezis, jelenthetnek, szervezetben, elégetéséhez, gyomorfekély, leküzdésében, mennyiségben, gyógynövény, antioxidáns, rendelkezik, úgynevezett, bélfertőzés, betegségnek, étrendünkbe, javulhatnak, problémáink, fogyasztása, oxidációját, elpusztítja, fokozásában, károsodását, legfőképpen, szabályozza, tápanyagban, koleszterin, húgyhólyag, hatásokkal, gondoljunk, fertőzések, évszázadok, csökkenhet, szeretnénk, folyamatát, betegségek, rendszeres, vegyületet, megelőzést, szenvednek, hatékonyan, gyulladást, fokhagymát, tartalmaz, trombózis, fokhagyma, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 23761
  • e Év: 199636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.