|
2021-11-22 23:05:39, hétfő
|
|
|
A fahéj egy nagyon finom és kellemes illatú fűszer, amelyet nemcsak sütemények készítésére használhatunk és nemcsak karácsonykor gondolhatunk rá, hanem egész évben, hiszen számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik. A fahéj ősidők óta az egyik legnépszerűbb fűszer, nagyon sok rostot, kalciumot, A-, B- és K-vitamint és antiociánokat tartalmaz.
A fahéj fő aktív összetevője a cinnamaldehid, amely a különböző fertőzések elleni küzdelemben lehet a segítségünkre. Ez a vegyület antibakteriális, vírusellenes és gombaellenes hatásokkal is rendelkezik, hatékonyan gátolja az olyan baktériumok elszaporodását, amelyek légúti fertőzéseket okozhatnak. Olyan erős, hogy élelmiszerek természetes tartósítószereként is remekül működik.
A fahéj antioxidánsokban is bővelkedik, így az olyan krónikus betegséggel szemben is megvédhet bennünket, mint a 2-es típusú cukorbetegség.
Ez a csodás fűszer nemcsak a fertőzések ellen harcol, hanem a sérült szövetek helyreállításában is jeleskedik. A benne lévő cinnamaldehid csökkenti a duzzanatot és segít megakadályozni a vérlemezkék összetapadását. Hasznos lehet az olyan akut és krónikus fájdalom esetén is, mint például ízületi gyulladás. A fahéj ezen kívül keringésfokozóként is működik, az ízületekben is javítja a keringést, így csökkentve az ízületben kialakuló fájdalmat.
Az inzulin fontos hormon a vércukorszint szabályozásában. A fahéj napi fogyasztása javíthatja az inzulinérzékenységet és segít szabályozni a vércukorszintet, miközben lassítja a szénhidrátok lebontását az emésztőrendszerben.
A fahéj egy cinnamate nevű vegyületet is tartalmaz, amely csökkenti a koleszterinszintet emelő enzimaktivitást, ezáltal mérsékelve a vérben lévő zsírsavak mennyiségét. Emellett hozzájárul a rossz koleszterinszint csökkentéséhez is, amelynek köszönhetően segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását.
Bizonyítékok utalnak arra, hogy a fahéj rendszeres fogyasztása a vérnyomás csökkenésével jár együtt, ami a koleszterinszint normalizálásához és a szívbetegségek kialakulásának minimalizálásához is hozzájárul.
A fahéj rákellenes hatásokkal is rendelkezik. Gátolja a rákos sejtek növekedését és megakadályozza az erek kialakulását a daganatokban. A fahéj napi fogyasztása védelmet jelenthet a rákos betegségekkel, különösen a vastagbélrákkal szemben. De ez a fűszer enyhíti az emésztési problémákat, javítja a szem egészségét és még a fogyást is támogatja.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: normalizálásához, koleszterinszint, antioxidánsokban, enzimaktivitást, vércukorszintet, antibakteriális, szabályozásában, vastagbélrákkal, szívbetegségek, elszaporodását, csökkentéséhez, megakadályozza, összetapadását, kialakulásának, megakadályozni, cukorbetegség, betegségekkel, legnépszerűbb, cinnamaldehid, csökkenésével, vércukorszint, antiociánokat, használhatunk, segítségünkre, köszönhetően, élelmiszerek, szénhidrátok, fertőzéseket, gombaellenes, gondolhatunk, karácsonykor, kialakulását, egészségügyi, bizonyítékok, daganatokban, vírusellenes, nagyon finom, fahéj ősidők, egyik legnépszerűbb, különböző fertőzések, vegyület antibakteriális, olyan baktériumok, fahéj antioxidánsokban, olyan krónikus, 2-es típusú, csodás fűszer, fertőzések ellen, sérült szövetek, benne lévő, vérlemezkék összetapadását, olyan akut, fahéj ezen,
|
|
|
|
nagyon finom, fahéj ősidők, egyik legnépszerűbb, különböző fertőzések, vegyület antibakteriális, olyan baktériumok, fahéj antioxidánsokban, olyan krónikus, 2-es típusú, csodás fűszer, fertőzések ellen, sérült szövetek, benne lévő, vérlemezkék összetapadását, olyan akut, fahéj ezen, ízületben kialakuló, inzulin fontos, vércukorszint szabályozásában, fahéj napi, szénhidrátok lebontását, cinnamate nevű, vérben lévő, rossz koleszterinszint, szívbetegségek kialakulását, fahéj rendszeres, vérnyomás csökkenésével, koleszterinszint normalizálásához, szívbetegségek kialakulásának, fahéj rákellenes, rákos sejtek, erek kialakulását, rákos betegségekkel, vastagbélrákkal szemben, fűszer enyhíti, emésztési problémákat, szem egészségét, normalizálásához, koleszterinszint, antioxidánsokban, enzimaktivitást, vércukorszintet, antibakteriális, szabályozásában, vastagbélrákkal, szívbetegségek, elszaporodását, csökkentéséhez, megakadályozza, összetapadását, kialakulásának, megakadályozni, cukorbetegség, betegségekkel, legnépszerűbb, cinnamaldehid, csökkenésével, vércukorszint, antiociánokat, használhatunk, segítségünkre, köszönhetően, élelmiszerek, szénhidrátok, fertőzéseket, gombaellenes, gondolhatunk, karácsonykor, kialakulását, egészségügyi, bizonyítékok, daganatokban, vírusellenes, fogyasztása, szabályozni, küzdelemben, vérlemezkék, baktériumok, rendelkezik, ízületekben, mennyiségét, készítésére, növekedését, természetes, problémákat, összetevője, betegséggel, duzzanatot, egészségét, okozhatnak, hatékonyan, csökkentve, sütemények, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
137 db bejegyzés |
e év: |
472 db bejegyzés |
Összes: |
49265 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 697
- e Hét: 5938
- e Hónap: 25800
- e Év: 201675
|
|
|