Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A testhőmérséklet szabályozói
  2021-12-03 22:57:51, péntek
 
  Előfordul, hogy megemelkedik a testhőmérsékletünk, miközben csendben lappang bennünk valami betegség, viszont létezik néhány nagyon egyszerű módszer, amellyel csökkenthetjük a lázunkat. Mutatjuk is, milyen módszereket vethetünk be a testhőmérsékletünk csökkentésére.

A kókuszvíz az egyik legjobb ital, hiszen hűsítő tulajdonságokkal rendelkezik. Hidratálja a szervezetet és természetes módon hozza egyensúlyba a test hőmérsékletét is szabályozó elektrolitokat. A kókuszvizet önmagában is fogyaszthatjuk, de a testünk lemosására, borogatására is alkalmas.

Az Aloe vera is nagyszerűen csökkenti a lázat vagy a hőemelkedést mind külsőleg, mind belsőleg. Alkalmazhatjuk a bőrre, így közvetlenül is érzékelhetjük a gyógynövény hűsítő hatását. De pakolást is készíthetünk belőle uborka és menta hozzáadásával. Ehhez pépesítsünk uborkát és mentát, adjunk hozzá Aloe vera gélt, majd simítsunk egy adagot belőle a testfelületre. Ez a keverék a gyulladás csökkentésében is segítségünkre lehet, ami szintén megemelheti a testhőmérsékletet.

A mentát gyakran használják Indiában. Ételeket és italokat is készítenek belőle, hogy csökkentsék a lázat vagy a hőemelkedést. A menta nemcsak szabályozza a testhőmérsékletet, hanem hűsítő hatással is rendelkezik. A mentás citromos limonádé nagyon hatásos lehet, akár télen, akár nyáron emelkedik meg a testhőmérsékletünk.

A görögdinnye több mint kilencven százalékban tartalmaz vizet. Ez a magas víztartalom nemcsak a kiszáradás ellen óvhat meg bennünket, hanem a testhőmérséklet csökkentésében is hasznunkra válhat, hiszen a görögdinnye nagyszerű hűsítő hatású.

Az uborka csakúgy, mint a görögdinnye, nagy mennyiségben tartalmaz vizet, emellett tele van rostokkal is, ami elősegíti a jobb emésztést, de a testhő szabályozásában is aktívan részt vesz. Az uborka nemcsak saláta készítésekor lehet hasznunkra, hanem egy-egy uborkakarika a szemünket is megnyugtathatja.

A citromos víz C-vitaminban gazdag, amely szintén csökkentheti a testünk hőmérsékletét. Hidratálja a szervezetünket és energiával látja el, nem beszélve arról, hogy kirobbanó formába hozza a testünket.

A zellernek is nagyon magas a rosttartalma, emellett létfontosságú tápanyagokat is tartalmaz és még a testhőmérsékletünket is szabályozza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tulajdonságokkal, megnyugtathatja, testhőmérséklet, szabályozásában, fogyaszthatjuk, alkalmazhatjuk, csökkentésében, csökkenthetjük, elektrolitokat, szervezetünket, hőmérsékletét, hozzáadásával, csökkentésére, testfelületre, segítségünkre, érzékelhetjük, létfontosságú, megemelkedik, tápanyagokat, készítésekor, uborkakarika, mennyiségben, hőemelkedést, készíthetünk, borogatására, csökkentheti, rosttartalma, egyensúlyba, görögdinnye, kókuszvizet, víztartalom, nagyszerűen, természetes, százalékban, rendelkezik, szervezetet, egyik legjobb, test hőmérsékletét, kókuszvizet önmagában, testünk lemosására, lázat vagy, hőemelkedést mind, gyógynövény hűsítő, adagot belőle, gyulladás csökkentésében, mentát gyakran, menta nemcsak, mentás citromos, görögdinnye több, magas víztartalom, kiszáradás ellen, testhőmérséklet csökkentésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Németh László tollából  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Neked tudnod kell  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Régi emberek, akikre máig büsz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Akarat  Éretlen vers  Szép napot kívánok  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Akik bántanak téged  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  A boldog családok mind hasonló...  Reménység és erő Krisztustól e...  Zilahy Lajos gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png virág  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Az igazi szeretetért rendszeri...  Rátalálsz  Az engedelmesség miért nem vál...  Lóhere  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tavaszi kép  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Reggel van  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Próbálj meg ...  Hiányzik  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Esti kép  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik legjobb, test hőmérsékletét, kókuszvizet önmagában, testünk lemosására, lázat vagy, hőemelkedést mind, gyógynövény hűsítő, adagot belőle, gyulladás csökkentésében, mentát gyakran, menta nemcsak, mentás citromos, görögdinnye több, magas víztartalom, kiszáradás ellen, testhőmérséklet csökkentésében, görögdinnye nagyszerű, uborka csakúgy, jobb emésztést, testhő szabályozásában, uborka nemcsak, testünk hőmérsékletét, tulajdonságokkal, megnyugtathatja, testhőmérséklet, szabályozásában, fogyaszthatjuk, alkalmazhatjuk, csökkentésében, csökkenthetjük, elektrolitokat, szervezetünket, hőmérsékletét, hozzáadásával, csökkentésére, testfelületre, segítségünkre, érzékelhetjük, létfontosságú, megemelkedik, tápanyagokat, készítésekor, uborkakarika, mennyiségben, hőemelkedést, készíthetünk, borogatására, csökkentheti, rosttartalma, egyensúlyba, görögdinnye, kókuszvizet, víztartalom, nagyszerűen, természetes, százalékban, rendelkezik, szervezetet, csökkentsék, szabályozza, megemelheti, módszereket, pépesítsünk, gyógynövény, közvetlenül, hidratálja, kiszáradás, készítenek, használják, lemosására, energiával, szabályozó, vitaminban, hasznunkra, kókuszvíz, vethetünk, rostokkal, előfordul, elősegíti, tartalmaz, emésztést, zellernek, szemünket, emelkedik, kilencven, testünket, önmagában, bennünket, gyulladás, kirobbanó, csökkenti, simítsunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 2876
  • e Hónap: 34362
  • e Év: 239063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.