Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fertőző betegségek elkerülése
  2022-04-23 23:26:29, szombat
 
  Az immunrendszerünk egyik kiemelt feladata, hogy megóvjon bennünket a kórokozóktól, például a vírusoktól, a baktériumoktól és a gombáktól. Ezek a mikroorganizmusok ugyanis fertőzéseket okozhatnak a szervezetben. Az immunrendszernek - ha egészséges - az a feladata, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy ne kapjunk el semmilyen fertőzést és ne legyünk betegek. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy megtámogassuk az immunrendszerünket, annak működését és egészségét.

Nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, azaz minél több tápanyagban dús táplálékot fogyasszunk és minél kevesebb feldolgozott élelmiszer kerüljön a tányérunkra, hiszen ezzel is erősítjük az immunrendszerünket, amely így sokkal hatékonyabban lesz képes dolgozni.

A minőségi és mennyiségi alvás is hihetetlenül erőssé teszi az immunrendszert. Alvás közben a szervezetben citokin fehérjék termelődnek, amelyeknek kiemelkedő szerepük van a gyulladás csökkentésében és a betegségek megelőzésében.

A fertőző betegségeket tehát elkerülhetjük, ha egészségesen táplálkozunk. Lássuk is, milyen táplálékok lehetnek a segítségünkre az immunrendszer megerősítésében. Az egyik ilyen táplálék nem más, mint a bodza, ugyanis tele van antioxidáns tápanyagokkal, amelyek eredményesen veszik fel a harcot mindenféle gyulladással szemben. A bodza az influenzavírusok ellen is nagyon hatékony.

A gomba nemcsak szelént, hanem B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Ha csak kevés szelén van a szervezetünkben, akkor nagyobb lesz az esélye az influenzafertőzés kialakulásának.

Az immunrendszerünknek nemcsak szelénre, hanem cinkre is szüksége van, amelynek egyik jellemzője, hogy vírusellenes hatása van. A cink nemcsak létrehozza, hanem aktiválja is az immunválaszban részt vevő fehérvérsejteket. Ez is segíti az immunrendszert a fertőzésekkel szembeni védekezésben.

A görögdinnye antioxidáns glutationban is bővelkedik, amely erősíti az immunrendszert és így hatékonyan tudja felvenni a harcot a fertőzéseket okozó kórokozókkal szemben. Likopint is nagy mennyiségben tartalmaz, amely szintén antioxidáns hatással rendelkezik.

A fehér tea, a fekete tea, a zöld tea nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat és flavonoidokat. Ezek olyan antioxidánsok, amelyek eredményesen harcolnak a sejtkárosító szabad gyökökkel szemben.

Már az ókori egyiptomiak is használták a gránátalmát a különféle fertőzések leküzdésére. A gránátalma sokféle baktérium és vírus ellen nagyon hatásos, többek között az influenzavírus ellen is nagyon hatékonynak bizonyult a vizsgálatok során.
Forrás : Link

Az immunrendszerünknek segítenünk szükséges, hiszen ahhoz, hogy eredményesen vegye fel a harcot a különféle kórokozókkal, azaz vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szemben, nekünk is sok mindent meg kell tennünk. Elsősorban az egészséges táplálkozással támogathatjuk meg az immunrendszerünket, de a rendszeres testmozgás, a súlyfelesleg leadása, a dohányzás abbahagyása, a cukor- és alkoholfogyasztás csökkentése is nagyon sokat segíthet, hogy elkerüljük a fertőző betegségeket. Cikkünkben olyan táplálékok kerülnek terítékre, amelyek segítik és támogatják az immunrendszer megfelelő működését és annak egészségét.

A búzacsíra cinket, antioxidánsokat és B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Ezen kívül rostokban, egészséges zsírokban és fehérjékben is bővelkedik, amely tápanyagokra szintén szükségünk van a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Az erjesztett ételek - mint a joghurt, a kefir, a savanyúságok és a savanyú káposzta - probiotikumokban bővelkednek, amelyek védelmet jelentenek a megfázással szemben, de ha már megfáztunk, akkor nagy szerepük van a tünetek enyhítésében.

A spenót szuperételnek is tekinthető, mert nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz. Az egyik ilyen tápanyag a folát, amelynek kiemelkedő a sejtvédő hatása. Ezen kívül rostokban és antioxidáns C-vitaminban is bővelkedik. A rostok jót tesznek az emésztésnek, ez pedig fontos, hiszen az immunrendszer jelentős hányada az emésztőrendszerben található.

Az édesburgonya pedig nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely A-vitaminná alakul a szervezetben. Az A-vitamin szintén egy remek antioxidáns, amely nagy segítséget nyújt az immunrendszernek a kórokozókkal szembeni védekezésben.

A brokkoli is egy szupertáplálék, amely szintén sok értékes tápanyagot tartalmaz. Az antioxidánsok tárházának is nevezhetjük, hiszen A-vitaminban, C-vitaminban és glutationban is bővelkedik.

Az immunrendszer egyik legjobb barátja a nyers fokhagyma. Fogyasszuk rendszeresen, mert csakis jót teszünk az egészségünkkel, ha sokszor kerül az asztalunkra. A nyers fokhagyma segít leküzdeni a bőrfertőzéseket, illetve nagyon hatékony a baktériumok, a vírusok és a gombák elleni küzdelemben.

A gyömbér nagyon hatékonyan enyhíti a hányingert és csillapítja az émelygést, de nemcsak ilyen egészségügyi problémáknál számíthatunk a segítségére, hiszen antioxidánsként csökkenti a testünkben a gyulladást és mintegy fertőtlenítőként működik a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: immunrendszernek, fehérvérsejteket, probiotikumokban, influenzavírusok, kiegyensúlyozott, immunrendszerünk, fertőtlenítőként, antioxidánsokat, szervezetünkben, megerősítésében, bőrfertőzéseket, antioxidánsként, immunválaszban, egészségünkkel, kialakulásának, influenzavírus, immunrendszert, baktériumokkal, táplálkozással, táplálkozáshoz, csökkentésében, baktériumoktól, szupertáplálék, antioxidánsok, szuperételnek, elkerülhetjük, táplálkozzunk, immunrendszer, megtámogassuk, tápanyagokkal, megelőzésében, fertőzésekkel, flavonoidokat, polifenolokat, hatékonyabban, segítségünkre, immunrendszerünk egyik, mikroorganizmusok ugyanis, immunrendszernek –, szervezetben citokin, gyulladás csökkentésében, betegségek megelőzésében, fertőző betegségeket, immunrendszer megerősítésében, egyik ilyen, harcot mindenféle, influenzavírusok ellen, gomba nemcsak, influenzafertőzés kialakulásának, cink nemcsak, immunválaszban részt, fertőzésekkel szembeni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png fotel  Nem méltó hozzád  Png ház  Esti kép  Paul David Tripp Április 20  képre írva  Png férfi  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem számIt  képre írva  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Krisztinától  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Radikális szeretet  Soha ne kedvezz...  Fehér virág  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  képre írva  Png virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png ház  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Reménység és erő Krisztustól e...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Adakozás  Sose bánj semmit  Alázat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Png kutya  Mindig jusson idő nevetni  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Png virág  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png férfi  Sokan azt tartják  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
immunrendszerünk egyik, mikroorganizmusok ugyanis, immunrendszernek &#8211, szervezetben citokin, gyulladás csökkentésében, betegségek megelőzésében, fertőző betegségeket, immunrendszer megerősítésében, egyik ilyen, harcot mindenféle, influenzavírusok ellen, gomba nemcsak, influenzafertőzés kialakulásának, cink nemcsak, immunválaszban részt, fertőzésekkel szembeni, görögdinnye antioxidáns, fertőzéseket okozó, sejtkárosító szabad, ókori egyiptomiak, különféle fertőzések, gránátalma sokféle, influenzavírus ellen, vizsgálatok során, különféle kórokozókkal, egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgás, súlyfelesleg leadása, dohányzás abbahagyása, immunrendszer megfelelő, búzacsíra cinket, kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, erjesztett ételek, savanyú káposzta, megfázással szemben, tünetek enyhítésében, spenót szuperételnek, sejtvédő hatása, immunrendszer jelentős, édesburgonya pedig, remek antioxidáns, kórokozókkal szembeni, antioxidánsok tárházának, immunrendszer egyik, nyers fokhagyma, gombák elleni, gyömbér nagyon, immunrendszernek, fehérvérsejteket, probiotikumokban, influenzavírusok, kiegyensúlyozott, immunrendszerünk, fertőtlenítőként, antioxidánsokat, szervezetünkben, megerősítésében, bőrfertőzéseket, antioxidánsként, immunválaszban, egészségünkkel, kialakulásának, influenzavírus, immunrendszert, baktériumokkal, táplálkozással, táplálkozáshoz, csökkentésében, baktériumoktól, szupertáplálék, antioxidánsok, szuperételnek, elkerülhetjük, táplálkozzunk, immunrendszer, megtámogassuk, tápanyagokkal, megelőzésében, fertőzésekkel, flavonoidokat, polifenolokat, hatékonyabban, segítségünkre, támogathatjuk, hihetetlenül, egészségesen, kórokozókkal, betegségeket, védekezésben, szervezetben, glutationban, táplálkozunk, savanyúságok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6390
  • e Hét: 15172
  • e Hónap: 46658
  • e Év: 251359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.