|
2022-06-20 14:38:50, hétfő
|
|
|
|
|
|

A görögdinnye is az a gyümölcs, mely megérdemli a ,,tápanyag-sztár" státuszt, mivel felveszi a harcot az artériákban felhalmozódott lerakódások ellen, így segít megelőzni a szívrohamot, valamint a súlykontrollban is hasznosnak bizonyul.
A görögdinnye csökkenti a szívbetegség kockázatát.
Az egészségtudatos emberek számára nem meglepő, hogy egy természetes gyümölcs, zöldség, dióféle vagy olajos mag vegyülete közvetlenül módosíthatja a génexpressziót az egészség fenntartása és a krónikus betegséges megelőzése céljából. Számos korábbi tanulmány beszámolt a ,,napi egy alma" evésének áldásos hatásáról a szív- és érrendszeri megbetegedések, agyvérzés és rák megelőzésében.
A Journal of Nutritional Biochemistry folyóiratban közzétett tanulmány szerint a görögdinnye számos bioaktív vegyületet tartalmaz, beleértve a citrullint, ami befolyásolhatja az érelmeszesedés kialakulását.
A kutatók az emberi biokémiát tükröző egérmodellt használva megállapították, hogy a görögdinnyét és annak levét tartalmazó étrend jelentős egészségügyi előnyökkel jár, összehasonlítva a kontrollcsoporttal. A citrullin csökkentette az úgynevezett ,,rossz koleszterin" szintjét és az artériás lerakódás mennyiségét, valamint elősegítette a testsúly csökkentését.
A kutatók két csoportra osztották az egereket, melyek telített zsírban és koleszterinben gazdag étrendet kaptak. Az egerek fele görögdinnyelével dúsított vizet ivott, míg a másik csoport vizébe a dinnyelével megegyező szénhidrát tartalmú oldatot kevertek. A görögdinnyés csoport oxidált LDL-koleszterin szintje felére csökkent a kontrollcsoportéhoz képest, összhangban korábbi kutatások eredményeivel.
Ami ennél is fontosabb, hogy az artériás lerakódás mennyisége is felére csökkent a dinnyét fogyasztó csoportban.
Emellett ezen egerek 30 százalékkal kevesebbet híztak, mint a kontroll csoportban lévő társaik. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a görögdinnye citrullin tartalmának köszönhetően kiváló hatással van testünk egészségre.
Bár a táplálkozáskutatók továbbra is tanulmányozzák a görögdinnye pontos egészségjavító mechanizmusát, mi bátran hozzáadhatjuk a krónikus betegségeket megelőző természetes, nyers ételek listájához. Csökkenthetjük a szívroham, szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, amennyiben feldolgozott és finomított ételektől mentes étrend részeként fogyasztjuk, heti több alkalommal.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: görögdinnyelével, megállapították, összehasonlítva, befolyásolhatja, egészségtudatos, következtetésre, súlykontrollban, tanulmányozzák, felhalmozódott, megbetegedések, érelmeszesedés, csökkenthetjük, génexpressziót, koleszterinben, egészségjavító, hozzáadhatjuk, mechanizmusát, megelőzésében, eredményeivel, módosíthatja, köszönhetően, egészségügyi, szívbetegség, csökkentette, görögdinnyés, feldolgozott, csökkentését, elősegítette, kialakulását, folyóiratban, biochemistry, betegségeket, görögdinnyét, mennyiségét, úgynevezett, egérmodellt, artériákban felhalmozódott, görögdinnye csökkenti, szívbetegség kockázatát, egészségtudatos emberek, természetes gyümölcs, egészség fenntartása, krónikus betegséges, görögdinnye számos, érelmeszesedés kialakulását, emberi biokémiát, citrullin csökkentette, úgynevezett „, artériás lerakódás, testsúly csökkentését, egerek fele, másik csoport, Nutritional Biochemistry,
|
|
|
|
artériákban felhalmozódott, görögdinnye csökkenti, szívbetegség kockázatát, egészségtudatos emberek, természetes gyümölcs, egészség fenntartása, krónikus betegséges, görögdinnye számos, érelmeszesedés kialakulását, emberi biokémiát, citrullin csökkentette, úgynevezett „, artériás lerakódás, testsúly csökkentését, egerek fele, másik csoport, dinnyelével megegyező, görögdinnyés csoport, dinnyét fogyasztó, kontroll csoportban, kutatók arra, következtetésre jutottak, görögdinnye citrullin, görögdinnye pontos, krónikus betegségeket, görögdinnyelével, megállapították, összehasonlítva, befolyásolhatja, egészségtudatos, következtetésre, súlykontrollban, tanulmányozzák, felhalmozódott, megbetegedések, érelmeszesedés, csökkenthetjük, génexpressziót, koleszterinben, egészségjavító, hozzáadhatjuk, mechanizmusát, megelőzésében, eredményeivel, módosíthatja, köszönhetően, egészségügyi, szívbetegség, csökkentette, görögdinnyés, feldolgozott, csökkentését, elősegítette, kialakulását, folyóiratban, biochemistry, betegségeket, görögdinnyét, mennyiségét, úgynevezett, egérmodellt, százalékkal, görögdinnye, érrendszeri, nutritional, koleszterin, fenntartása, összhangban, dinnyelével, közvetlenül, természetes, artériákban, tartalmának, szívrohamot, fogyasztjuk, lerakódások, tartalmazó, csoportban, előnyökkel, amennyiben, finomított, citrullint, alkalommal, vegyületet, megérdemli, betegségek, kockázatát, listájához, szénhidrát, betegséges, hasznosnak, egészségre, kevesebbet, , ,
|
|
|
|
2022. Július
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
12 db bejegyzés |
e év: |
1409 db bejegyzés |
Összes: |
44975 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 106
- e Hét: 15388
- e Hónap: 3252
- e Év: 529889
|
|
|