Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Céklával a magas vérnyomás ellen
  2022-10-03 21:10:10, hétfő
 
 


Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy napi csupán fél liter cékla lé elfogyasztása jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást. Az American Heart Association folyóiratban megjelent tanulmány szerint ez komoly hatással lehet a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatára. A kutatás azt mutatta, hogy a cékla levében található tápanyagok - a zöld, leveles zöldségekéhez hasonlóan - vérnyomáscsökkentő hatással bírnak. Korábban a zöldségekben gazdag étrend pozitív hatásait azok magas antioxidáns és vitamintartalmának tulajdonították.

A kutatócsoport azt tapasztalta, hogy egészséges alanyok esetében mindössze egy órával a cékla lé elfogyasztása után szignifikánsan csökkent a vérnyomás, majd 3-4 óra elteltével tetőzött a hatás. Bizonyos mértékű csökkenés egészen napon át megfigyelhető volt.

A kutatók szerint a vérnyomáscsökkenés a cékla levében található nitrátoknak köszönhető, melyek a nyelv baktériumai által nitritté alakulnak a nyálban. A nitrit a gyomor savas környezetében nitrogén-oxid lesz vagy újra nitritként lép be a keringésbe (a nitrogén monoxid a leghatékonyabb természetes értágító anyag, amit csak ismerünk).

A felnőtt lakosság több mint 25 százaléka magas vérnyomás betegségben szenved és a becslések szerint ez az arány 2025-re eléri a 29 százalékot (hazánkban 2,5 millió honfitársunknak magas a vérnyomása!). Ezen túlmenően a magas vérnyomás okolható a szívkoszorúér-betegségek kialakulásának a feléért és az agyvérzés körülbelül 75 százalékáért.

A kutatók véleménye szerint a zöldségekben gazdag étrend szívvédő hatását a nitrátoknak köszönheti, így a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésének természetes és olcsó módját kínálja. A cékla lé vagy más nitrátokban gazdag zöldségek rendszeres fogyasztása egyszerű módja lehet az szív- és érrendszer egészségének megőrzésére, valamint a magas vérnyomás ellni harcban is segítséget nyújthat.

A céklát elsősorban gyógynövényként használták, csak a modern időkben vált élelmiszerré. Gazdag B-vitaminban, ami a vérszegénység megelőzésének egyik alappillére, valamint anti-tumor hatással is rendelkezik és védi a sejtek DNS-ét a káros mutációktól.

A céklának más egészségügyi hatása is ismert. Bőségesen tartalmaz vízben oldódó és oldhatatlan rostokat, amiknek fontos szerepük van a bélrendszer problémamentes működésében, továbbá a vércukor- és koleszterin szint optimális fenntartásában. A cékla emellett igen gazdag káliumban, ami a szívműködést és vérnyomást szabályozza.

Sejtjeink legfőbb kationja a kálium. Sok beteg szed ,,vízhajtó" gyógyszereket, melyek többségéhez a káliumot külön pótolni kell tabletta formájában. Ez sokaknak okoz gyomorpanaszokat. A kálium pótlás természetes módja a cékla lé ivása rendszeresen. Nem biztos, hogy mellette a kálium tabletta elhagyható, de a dózisa biztosan csökkenthető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: gyomorpanaszokat, tulajdonították, honfitársunknak, gyógynövényként, problémamentes, fenntartásában, szignifikánsan, leghatékonyabb, megbetegedések, kialakulásának, megállapításra, vérszegénység, zöldségekéhez, megfigyelhető, környezetében, megelőzésének, elfogyasztása, gyógyszereket, kutatócsoport, szívkoszorúér, zöldségekben, élelmiszerré, rendszeresen, csökkenthető, szívműködést, egészségügyi, egészségének, csökkentheti, százalékáért, folyóiratban, természetes, működésében, nitrátokban, kezelésének, tapasztalta, koleszterin, megállapításra jutottak, magas vérnyomást, cékla levében, zöldségekben gazdag, kutatók szerint, nyelv baktériumai, gyomor savas, nitrogén monoxid, leghatékonyabb természetes, felnőtt lakosság, becslések szerint, arány 2025-re, magas vérnyomás, agyvérzés körülbelül, kutatók véleménye, nitrátoknak köszönheti, American Heart Association, Gazdag B-vitaminban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Táplálékok a máj egészségének ...  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Egy hét kihagyás  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Az idegen országok éghajlata  Paul David Tripp Március 27  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Az út  Kékfestőről pár szóban  Szép estét  Virág lány  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Az út  Ködvirágok  Virágvasárnap a húsvét előtti  Öröknek hinni . . .  Alvó baby  Boldogság  Nárcisz  Szép estét  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Tedd őt foglyul, Uram  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Válaszok a halál után  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Fülpontok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Esti kép  Válaszok a halál után  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Kövesd a vezetőt  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 26  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  képre írva  Könyvek  Az idegen országok éghajlata  2004-es kivégzés után  Várnai Zseni - Éveim  Jó éjszakát  Alvó baby  Tudd, hogy magától az élet soh...  Talppontok közérthetően  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Sokszor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sok ember olyan,  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Most - segíts meg Mária ,  A pálma a győzelem és a diadal...  Maci az északi fény alatt  Tudd, hogy magától az élet soh...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Soli Deo gloria  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Virágvasárnap: az élet és a re...  Alvó cica  virágvasárnap 
Bejegyzés Címkék
megállapításra jutottak, magas vérnyomást, cékla levében, zöldségekben gazdag, kutatók szerint, nyelv baktériumai, gyomor savas, nitrogén monoxid, leghatékonyabb természetes, felnőtt lakosság, becslések szerint, arány 2025-re, magas vérnyomás, agyvérzés körülbelül, kutatók véleménye, nitrátoknak köszönheti, céklát elsősorban, modern időkben, vérszegénység megelőzésének, sejtek DNS-ét, káros mutációktól, bélrendszer problémamentes, cékla emellett, káliumot külön, kálium pótlás, kálium tabletta, dózisa biztosan, gyomorpanaszokat, tulajdonították, honfitársunknak, gyógynövényként, problémamentes, fenntartásában, szignifikánsan, leghatékonyabb, megbetegedések, kialakulásának, megállapításra, vérszegénység, zöldségekéhez, megfigyelhető, környezetében, megelőzésének, elfogyasztása, gyógyszereket, kutatócsoport, szívkoszorúér, zöldségekben, élelmiszerré, rendszeresen, csökkenthető, szívműködést, egészségügyi, egészségének, csökkentheti, százalékáért, folyóiratban, természetes, működésében, nitrátokban, kezelésének, tapasztalta, koleszterin, kockázatára, nitrátoknak, antioxidáns, bélrendszer, baktériumai, megőrzésére, alappillére, association, rendelkezik, mutációktól, fogyasztása, oldhatatlan, szabályozza, érrendszeri, többségéhez, betegségben, formájában, vitaminban, köszönhető, vérnyomása, érrendszer, százalékot, használták, elhagyható, segítséget, elteltével, tápanyagok, elsősorban, rendszeres, betegségek, vérnyomást, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 5153
  • e Hónap: 25015
  • e Év: 200890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.