Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Forslean
  2010-12-14 06:52:58, kedd
 
   
 


Forslean - gyógynövény

A Coleus forskohlii egy ősi ayurvédikus gyógynövény, mely vadon terem Nepál, India és Thaiföld hegyvidéki lejtőin, és a menták és levendulák családjába tartozik. Ez egy dekoratív évelő növény, mely világszerte előfordul dísznövényként. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a coleus aktív hatóanyaga, a forskolin nagy szerepet játszik számos sejtfunkcióban, beleértve a hisztamin termelés megakadályozását, az izmok ellazítását, tiroidfunkció növelését és a zsírégetés felgyorsítását. Bár a kutatók még csak most kezdték bizonyítani a coleus előnyös hatásait, potenciális zsírégető hatásától már hangos a fogyókúrázók népes tábora. Bár egyelőre még nem mindenki ismeri a coleust, néhány kezdeti stádiumban lévő, ám annál ígéretesebb kutatás folytán arra lehet következtetni, hogy nagy előrelépést jelenthet a mellékhatásoktól mentes, hatásos zsírégetők felé vezető úton.

Élettani hatások:

csont, csontvelő,
organikus szervek,
vízháztartás,
kötőszövet.
Ezek mind megalapozzák a karcsú alkatot, mely által egészségesebbé tesz, fokozza a fizikai és mentális erőnlétet,
Csökkenti a betegségre való fogékonyságot és az idő előtti elhalálozást.
Növeli a véredény átmérőjét, ezáltal csökkenti a vérnyomást
Csillapítja az izomgörcsöket, értágító hatású.
Elősegíti az izomtömeg növekedését , a Forslean úgy képes csökkenteni a testünk zsírtömegét, hogy közben növeli az izomtömeget.
Hasnyálmirigyre való hatása miatt normalizálja az inzulinszintet, ezáltal csökkenti az étvágyat, ami súlyvesztéshez vezet,
Fiatalosabb külsőt biztosít
Javítja a hangulatot.
Különösen jót tesz a 40 éven felüli korosztálynak, akiknél a többi fogyasztószerek csak kevésbé hatásosak.
Teljesítmény fokozás
Miért használják a sportolók a coleust? Nem nehéz kitalálni, hogy miért voltak a sportolók oly elragadtatottak a Coleus forskohlii-val. Kezdetben a zsírégető hatás és az izomgörcsök feletti nagyobb kontroll csábítása tette ezt a növényt érdekessé számukra. Természetesen hamar népszerű lett tudományos körökben, mint az utca emberénél is potenciális zsírégető hatásai folytán.
Allergia
Szívpanaszok
Nagyban megnöveli a regenerálódást
Hatással van egy enzimre, mely a zsírégetést szabályozza
Növeli a tiroidhormon kiválasztást és termelést, így gyorsítja az anyagcserét
Asztma
Glaucoma
Szív-és érrendszeri megbetegedések
Magas vérnyomás
Elhízás
Bőrproblémák, pl. ekcéma és pikkelysömör
Insomnia/alvászavarok
Izomgörcsök és feszülések
További tudnivalók:
Zsírégető hatás:

Íme, egy rövid kis összefoglaló a tényekről... Zsírégetőként való felhasználásának egyik alaptétele, hogy az aktív hatóanyag, a forskolin kémiai reakciók olyan sorozatát indítja be, melynek eredményeképpen a zsírsejtek leadják energiájukat és szétolvadnak. Kicsit részletesebben, a forskolin az adenilát cikláz enzim termelődését serkenti, ami egy másik enzim, a cAMP (ciklikus AMP) szintjét növeli meg, mely a zsírban található. A cAMP aztán stimulál egy újabb enzimet, a hormon érzékeny lipáz enzimet, melynek a zsírégetésben van szerepe. Ráadásul egy hasonló reakción keresztül a tiroid hormon termelését is megnöveli, így felgyorsítja az anyagcserét, hogy a test még több kalóriát tudjon elégetni.
Coleus VS. efedrin
A forskolin az efedrinhez hasonló reakciósorozatot indít el. A különbség abban rejlik, hogy az efedrin az adrenergikus receptorokat stimulálja (mely az efedrin elsődleges hatása, annak ellenére, hogy nem ez a mechanizmus felelős zsírégető hatásáért) mielőtt a cAMP-hez érne.. Sajnos sok negatív mellékhatás tapasztalható mikor ezek a receptorok stimulust kapnak, pl. magas vérnyomás, szorongás, stb.
(Ezért tapasztalnak az efedrin tartalmú kiegészítőket fogyasztó sportolók gyakran nem várt és veszélyes mellékhatásokat).
A coleusnak az az előnye, hogy átugorja az adrenergikus receptorokat, és közvetlenül a cAMP ciklusba jut el amely az efedrin zsírégető hatásának következő lépése és ennek következményeképpen az efedrinhez köthető káros mellékhatásokat szintén kikerüli.
Egyszerűen kifejezve ez ugyanolyan, mint mikor két lehetőséged van, hogy bejuss a munkahelyedre: ugyanazt a célt éred el, ugyanannyi idő alatt, ám az egyik út (coleus) egy nyugodt vidéken keresztül vezet, ahol nincs forgalom, míg a másik (efedrin) egy zsúfolt, gyorsforgalmi autóút, mely minden sávváltásnál újabb és újabb veszélyeket és kockázatokat rejt (ÉN tudom, hogy melyiket választanám!)

Asztma és egyéb betegségek
A Hoechst gyógyszergyár az Indiai Központi Gyógyszerkutató Intézettel karöltve 1974-ben kezdte el tanulmányozni ezt a gyógynövényt, és azt találták, hogy a növény gyökere csökkentette az asztma tüneteit a cAMP növelésén keresztül mely sok sejtfunkcióhoz nélkülözhetetlen. A ciklikus AMP (cAMP) miatt tudják az asztmagyógyszerek ellazítani a hörgők körüli izmokat.
A forskolin a hisztamin és egyéb gyulladást okozó anyagok termelődését is kontrollálja, pl. a vérlemezke-aktiváló faktorét (PAF) 7 is, ami hatásossá teszi az asztma, az ekcémák és egyéb allergiás reakciók ellen.
Ráadásul a forskolin ellazítja a simaizmokat (szív és tüdő), ez egy újabb oka annak, hogy miért hatásos az asztma ellen, valamint a menstruációs görcsök, angina, irritált bél szindróma, húgyúti fertőzések és magas vérnyomás ellen. Segíthet a pikkelysömör ellen is, mivel ez a fájdalmas betegség összefügg a bőrsejtekben lévő cAMP-vel. A forskolin által megnövelt cAMP szint kitágítja a vérereket és növeli a tiroid hormon kiválasztást is.
Arra is van bizonyíték, hogy szívproblémák esetében is előnyös lehet a coleus használata,és az ezekkel összefüggő tüneteket is enyhítheti, ilyenek pl. a magas vérnyomás vagy az izomgörcsök.
Következtetés
Zsírégető hatásával kapcsolatos információk kifejezetten ígéretesek, és a jelek szerint tudományos körökben is egyre inkább elismerik azokat, egyre inkább úgy tűnik, hogy hatásos eszköz lehet a zsírégetés megkönnyítésére és a testsúly megtartására.
Mit mutatnak a kutatások?
A tudósok már 15 éve tanulmányozzák a coleus hatásait, és sok előnyös tulajdonságára derítettek már fényt, beleértve a zsírégető és sovány izomtömeg növelő hatást. Mindazonáltal a kutatók csak most kezdik megérteni, hogy hogyan is működnek ezek a mechanizmusok a valós életben.
Ráadásul vannak még ezeknél is ígéretesebb kutatások a horizonton.

Az áttörés:
Ígéretes kutatásokról esett szó, hát lássuk...
A sporttáplálék kiegészítés egyik legelismertebb alakja, Dr. Richard Kreider érdekes prezentációt tartott, fedra alternatívák címmel a Nutraconnál, Anaheimben.
Kitért számos egyelőre spekulatív, ám ígéretes kiegészítőre, az egyik közülük a coleus volt.
Dr. Kreider azt állította, hogy a kezdeti kísérleti kutatások alapján a Coleus forskohlii elősegítheti a súly-és zsírcsökkentést, és csillapíthatja a zsírfelhalmozódást a túlsúlyos páciensek esetében.
A 2002-es Kísérleti Biológiai Találkozón szintén adatokat közölt, ekkor saját maga által nemrég végzett kutatásairól a coleussal. Egy kettős vak, véletlenszerű kísérletben 23 túlsúlyos nő étrendjét egészítették ki ForsLeannal
(A coleus egy szabadalommal védett formája, ezt használjuk egy különleges kúránál is, melyről itt részletesebben is olvashatsz. )
mely egy 25mg forskolin tartalmú kivonat; ezt napi két alkalommal kapták 12 héten keresztül. A résztvevők testkompozícióját minden negyedik hétben mérték a 12 hetes periódus alatt, az esetleges mellékhatásokat pedig heti rendszerességgel rögzítették. A kutatás eredménye az volt, hogy bár kalória és makro tápanyag bevitelben nem volt számottevő eltérés a korábbiakhoz képest, a ForsLean segített megakadályozni a testtömeg növekedését mi több, a ForsLeant szedő alanyok még súlycsökkenést is tapasztaltak, míg a placebo csoport testsúlya továbbra is növekedett. Ráadásul az alanyok nem tapasztaltak akkora fáradtságot, tehát több energiájuk maradt. Étvágyuk csökkent, hosszabb ideig volt teltségérzetük étkezés után.

Forrás: jenfee
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: mellékhatásoktól, felhasználásának, megakadályozását, nélkülözhetetlen, rendszerességgel, reakciósorozatot, zsírcsökkentést, gyógyszerkutató, mellékhatásokat, elragadtatottak, fogyasztószerek, megkönnyítésére, eredményeképpen, hasnyálmirigyre, súlycsökkenést, sejtfunkcióhoz, súlyvesztéshez, dísznövényként, felgyorsítását, legelismertebb, részletesebben, csillapíthatja, regenerálódást, megakadályozni, sejtfunkcióban, teltségérzetük, tulajdonságára, inzulinszintet, megbetegedések, egészségesebbé, tanulmányozzák, véletlenszerű, tanulmányozni, természetesen, zsírégetőként, zsírégetésben, dekoratív évelő, legújabb kutatások, coleus aktív, forskolin nagy, hisztamin termelés, izmok ellazítását, zsírégetés felgyorsítását, coleus előnyös, fogyókúrázók népes, mellékhatásoktól mentes, karcsú alkatot, betegségre való, véredény átmérőjét, izomtömeg növekedését, testünk zsírtömegét, többi fogyasztószerek, Coleus VS, Indiai Központi Gyógyszerkutató Intézettel, Richard Kreider, Kísérleti Biológiai Találkozón,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Éretlen vers  képre írva  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Soha ne kedvezz...  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Próbálj meg ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mi lenne ha  Kövesd a cowboyt!  A kételkedés kezelése  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép estét  Png lepke  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Kaffka_Margit  Minden harmadik...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 20  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Csak a fogyatkozás látható  Az engedelmesség miért nem vál...  Kerüld el az evangélium örömén...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Neked tudnod kell  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tavaszi kép  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Mindig jusson idő nevetni  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Soha ne kedvezz...  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mai harmónia kártyám  Nagyi telefonál  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő 
Bejegyzés Címkék
dekoratív évelő, legújabb kutatások, coleus aktív, forskolin nagy, hisztamin termelés, izmok ellazítását, zsírégetés felgyorsítását, coleus előnyös, fogyókúrázók népes, mellékhatásoktól mentes, karcsú alkatot, betegségre való, véredény átmérőjét, izomtömeg növekedését, testünk zsírtömegét, többi fogyasztószerek, zsírégető hatás, izomgörcsök feletti, növényt érdekessé, utca emberénél, zsírégetést szabályozza, tiroidhormon kiválasztást, aktív hatóanyag, forskolin kémiai, zsírsejtek leadják, adenilát cikláz, másik enzim, zsírban található, cAMP aztán, újabb enzimet, hormon érzékeny, hasonló reakción, tiroid hormon, efedrinhez hasonló, különbség abban, adrenergikus receptorokat, efedrin elsődleges, mechanizmus felelős, cAMP-hez érne, receptorok stimulust, efedrin tartalmú, cAMP ciklusba, efedrin zsírégető, efedrinhez köthető, célt éred, nyugodt vidéken, növény gyökere, asztma tüneteit, cAMP növelésén, asztmagyógyszerek ellazítani, hörgők körüli, forskolin ellazítja, asztma ellen, menstruációs görcsök, pikkelysömör ellen, fájdalmas betegség, bőrsejtekben lévő, forskolin által, coleus használata, ezekkel összefüggő, magas vérnyomás, jelek szerint, zsírégetés megkönnyítésére, testsúly megtartására, coleus hatásait, kutatók csak, valós életben, sporttáplálék kiegészítés, egyik közülük, coleus volt, kezdeti kísérleti, súly-és zsírcsökkentést, túlsúlyos páciensek, 2002-es Kísérleti, szabadalommal védett, különleges kúránál, 25mg forskolin, résztvevők testkompozícióját, esetleges mellékhatásokat, kutatás eredménye, korábbiakhoz képest, testtömeg növekedését, placebo csoport, mellékhatásoktól, felhasználásának, megakadályozását, nélkülözhetetlen, rendszerességgel, reakciósorozatot, zsírcsökkentést, gyógyszerkutató, mellékhatásokat, elragadtatottak, fogyasztószerek, megkönnyítésére, eredményeképpen, hasnyálmirigyre, súlycsökkenést, sejtfunkcióhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1344
  • e Hét: 6189
  • e Hónap: 37675
  • e Év: 242376
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.