Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöldbab–gyógynövényként
  2010-12-15 11:18:57, szerda
 
   
 


Zöldbab - gyógynövény

A zöldbab egyik fő táplálékunk a nyári hónapokban. Sok fajtáját különböztetünk meg. Vannak futók, nagy széles hüvelyekkel, vagy csak sorára, vagy fészekre vetett zöldbab, amely szintén terjeszkedik egy kissé. A legtöbb esetben a zölden fogyasztható bab fajtában különbözik attól, amelyiket télire, azaz száraz fogyasztásra szánunk.

Tápanyagtartalma:
A zöldbabban nincs kiemelkedően magas ásvány, sem sok vitamint tartalmaz, de az arányos elosztás megbecsülendő. A többi vitaminnál talán szokatlanul nagy mennyiségben a folsav található, a B9 vitamin.

Gyógyhatása:
A cukorbetegség nem örökölt betegség, bár kialakulásában közrejátszanak örökölt hajlamok. Az inzulinadagolás nem gyógyít, csupán a napi adag cukor hasznosítását teszi lehetővé, de nem helyettesítheti a természetes inzulint. Az egyes növényi levek fogyasztásával a szervezetet olyan anyagokhoz juttatjuk, amelyek a hasnyálmirigy számára legjobban hasonlítanak a természetes inzulin összetételéhez.
Biztató eredményt érünk el, ha sárgarépa, saláta, zöldbab és kelbimbó levéből naponta egy litert, vagy spenót és sárgarépa léből naponta egy litert fogyasztunk öt-hat héten keresztül. Ha kellemetlen tüneteket tapasztalunk, hagyjuk el a sárgarépa lét és pótoljuk paradicsom lével, de más módosítást is végezhetünk, amíg meg nem találjuk a saját szükségletünknek megfelelő italt. Vigyázzunk a cukortartalomra.

Ha méreg van a vérben:
A zöldbab-lé elősegíti a protein emésztését és felszívódását. Elősegíti és serkenti továbbá a máj működését és különösen jó hatással van a vérben levő méreganyag eltávolítására. Bármilyen méregtől sikeresen megszabadítja a szervezetet, akár alkoholról, akár pedig kábítószerről van szó, de egyéb szennyező anyagoktól is képes megtisztítani a vért a zöldbab. A méreg a széklettel távozik a testből.

Ideggyengeség:
A helytelen táplálkozás következménye is lehet az ideggyengeség, vagy személyiségi probléma. Ha nincs meg a megfelelő mennyiségű B vitamin felszívódás, személyiségi zavarok léphetnek fel. A B vitaminok felszívódását egy csomó tényező gátolhatja, így a túlzott cukorfogyasztás a gyerekeknél, a kávé, valamint az alkohol fogyasztás a felnőtteknél. Amikor a szervezet már megtelt a mérgező anyagokkal, beindul az ördöngös kör. A vér méregtelenítésére kitűnően megfelel a zöldbab-lé. Súlyosabb esetekben B vitaminokat a vérbe adják injekció formájában. Ha végül is sikerül méregteleníteni a vért és ellátni B vitaminokkal a testet, a táplálékból is megkezdődik a felszívódás, a személyiségi problémák elhárulnak.

Cukorbajosoknak:
Az egyik legjobb táplálék a cukorbajosoknak a zöldbab, mert szabályozza az inzulin jelenlétét a vérben. Ennek a gyógymódnak egyébként a népi hagyományban megtaláljuk a gyökereit. A száraz babhéj tea szintén ajánlott a cukorbajosoknak. De nem elégedhetnek meg csak azzal, hogy elfogyasztják a napi háromszor fél csésze zöldbab léjüket. A táplálkozásra továbbra is nagyon kell ügyelniük, nemcsak arra, hogy mit, arra is, hogy mennyit esznek, milyen időközönként. A legutóbbi vélemények szerint vissza kell térni a napi három nagy adag étkezésre, hogy a hasnyálmirigynek megadjuk a pihenést. Jót tesz továbbá számukra a magas szerves sótartalmú zöldségféle, mint a spenót, vagy retek-lé. A zöldbablét keverhetik ezekkel a zöldségfélékkel, vagy paradicsommal, de legtöbb szerves só a kelbimbóban van. Ha A vitaminra van szükségünk keverjük a zöldbablét spenót-lével.

Köszvény:
A savas vér rendkívül nagy ellensége az egészségünknek. A sav-lúg egyensúly akkor bomlik fel a vérben, ha a táplálékunk huzamosabb ideig fehérje meg keményítő és csak kevés vagy egyáltalán nem fogyasztunk zöldséget és gyümölcsöt. A köszvény a savas vér hatására alakul ki, még pedig attól, hogy sok olyan fehérjét fogyasztunk, amiben nagymennyiségű a húgysavkő. Purint, vagy húgysavkőt a húsok tartalmaznak, a szardínia, a hüvelyesek, de legtöbbet a csokoládé és a kakaó. A húgysavkő testbe kerülése esetén, a májra majd a vesére hárul a kiszűrés, de ha a vér lassan elsavasodik, a vese sem képes feladata maradéktalan végzésére, így a húgysavkő lassan lerakodik, idővel pedig kialakul a köszvény vagy a kiválasztó rendszerben a homok, vagy kő. A zöldbab-lé egyik hatékony gyógyszer lehet a testben a kő-lerakódás ellen.

Elkészítési mód:
Ha fogyasztjuk a zöldbabot, igyekezzünk minél kevesebb vízben főzni és semmi képpen se daraboljuk el hosszába, mert kilúgozódik belőle a vitamin és ásvány tartalma. Keverékként a párolt zöldségnek kitűnő része lehet, amit csupán néhány percig párolunk a fehérje, vagy a keményítő étel mellé. Ha kúraszerűen használjuk, napi másfél dl-rel kezdjük, de a napi felvételünk ne haladja meg a kettő és fél dl-t. Keverhetjük más zöldség-lével, aszerint, milyen betegséget szeretnénk gyógyítani.



Forrás: jenfee
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: hasnyálmirigynek, tápanyagtartalma, szükségletünknek, cukortartalomra, inzulinadagolás, helyettesítheti, cukorbajosoknak, zöldségfélékkel, méregteleníteni, cukorfogyasztás, eltávolítására, összetételéhez, fogyasztásával, különböztetünk, egészségünknek, nagymennyiségű, közrejátszanak, kialakulásában, megbecsülendő, hasnyálmirigy, cukorbetegség, paradicsommal, hasznosítását, elfogyasztják, megtisztítani, következménye, ideggyengeség, felszívódását, kábítószerről, táplálkozásra, megszabadítja, mennyiségben, tartalmaznak, vitaminokkal, személyiségi, felnőtteknél, zöldbab egyik, nyári hónapokban, legtöbb esetben, zölden fogyasztható, zöldbabban nincs, arányos elosztás, többi vitaminnál, folsav található, napi adag, természetes inzulint, egyes növényi, szervezetet olyan, hasnyálmirigy számára, természetes inzulin, litert fogyasztunk, saját szükségletünknek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Megígért békesség  40 felett  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Jázmin  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szép estét  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Kertem  Szép estét kedves látogatóimna...  Gebhardt Nóra versei II.  Anyák napjára  Borzasztó  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szép estét  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Minden tavaszból őrizz..  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 13  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Robert Merle tollából  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szívek  Facebookon kaptam Krisztinától  Van néhány kérdés, amin gondol...  Otthon  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Anyák napjára  A sorsod  Anyámról való emlékek  Nevelőszülőkhöz adták,  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Különleges  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ma van a magyar költészet napj...  Robin Wight pitypang szobra  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Jázmin  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Ismeretlen: Ikarusz monda 
Bejegyzés Címkék
zöldbab egyik, nyári hónapokban, legtöbb esetben, zölden fogyasztható, zöldbabban nincs, arányos elosztás, többi vitaminnál, folsav található, napi adag, természetes inzulint, egyes növényi, szervezetet olyan, hasnyálmirigy számára, természetes inzulin, litert fogyasztunk, saját szükségletünknek, zöldbab-lé elősegíti, protein emésztését, vérben levő, széklettel távozik, helytelen táplálkozás, megfelelő mennyiségű, csomó tényező, túlzott cukorfogyasztás, alkohol fogyasztás, mérgező anyagokkal, vérbe adják, személyiségi problémák, egyik legjobb, inzulin jelenlétét, gyógymódnak egyébként, népi hagyományban, száraz babhéj, napi háromszor, táplálkozásra továbbra, legutóbbi vélemények, napi három, hasnyálmirigynek megadjuk, magas szerves, zöldbablét keverhetik, zöldbablét spenót-lével, sav-lúg egyensúly, táplálékunk huzamosabb, húsok tartalmaznak, húgysavkő testbe, májra majd, vesére hárul, húgysavkő lassan, köszvény vagy, kiválasztó rendszerben, zöldbab-lé egyik, kő-lerakódás ellen, párolt zöldségnek, keményítő étel, napi felvételünk, hasnyálmirigynek, tápanyagtartalma, szükségletünknek, cukortartalomra, inzulinadagolás, helyettesítheti, cukorbajosoknak, zöldségfélékkel, méregteleníteni, cukorfogyasztás, eltávolítására, összetételéhez, fogyasztásával, különböztetünk, egészségünknek, nagymennyiségű, közrejátszanak, kialakulásában, megbecsülendő, hasnyálmirigy, cukorbetegség, paradicsommal, hasznosítását, elfogyasztják, megtisztítani, következménye, ideggyengeség, felszívódását, kábítószerről, táplálkozásra, megszabadítja, mennyiségben, tartalmaznak, vitaminokkal, személyiségi, felnőtteknél, elégedhetnek, hagyományban, időközönként, kiemelkedően, hasonlítanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2186
  • e Hét: 12300
  • e Hónap: 26049
  • e Év: 230750
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.