Regisztráció  Belépés
piroska0101.blog.xfree.hu
Soha sem nézz hátra csak előre, a mult a multé,a jövő a tiéd! Molnár Piroska
1962.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
További szép napot
  2017-06-05 14:43:50, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Finom sütirecept
  2017-06-05 14:39:21, hétfő
 
  Hideg túrótorta recept


Hozzávalók 4 főre
3 tojássárgája
12,5 dkg margarin
13 dkg porcukor
50 dkg túró
3 dl tej
2 csomag étkezési zselatin
stnes,vagy színtelen tortazselé
reszelt citromhéj
kiwi,vagy más gyümölcs

Elkészítés:

A tojássárgáját a margarinnal, a cukorral, a túróval és a citrom reszelt héjával kikeverjük. A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a zselatint. A zselatinos tejet hozzáadjuk a túróhoz, jól elkeverjük, s beleöntjük egy zománcozott tepsibe. Ha kihűlt, rárakjuk a felszeletelt gyümölcsöt. A tetejére pedig tortazselét készítünk az előírás szerint. Ha ezzel is megvagyunk, hűtőbe tesszük egy kicsit megdermedni.






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Finom falatok
  2017-06-05 14:34:19, hétfő
 
  Almás-paprikás májfalat

Hozzávalók

50 dkg csirkemáj
2 db sárga kaliforniai paprika
2 db nagyobb alma
20 dkg olívabogyó
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 ek olaj
őrölt fekete bors



Elkészítés

1. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, nagyobb cikkekre felvágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, azt fehéredésig sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
2. A serpenyőben visszamaradt hagymás olajhoz adjuk a kimagozott, felcsíkozott paprikát a megmosott, kimagozott, cikkekre vágott almával együtt, és mindkettőt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az olívabogyót, a májat, továbbá a bort, és az egészet addig pároljuk, amíg a máj megpuhul. Végül sózzuk, borsozzuk. Friss kenyér illik hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó tudni!!
  2017-06-05 14:31:35, hétfő
 
  Miért olyan veszélyes a visszértágulat?


A nőknek a visszértágulat jelenti a XXI. század pestisét! A visszerektől szenvedő emberek 57%-a 10 éven belül vérrög vagy rák miatt hal meg! Tudd meg, hogyan élheted túl a betegséget - interjú a Magyar Tudományos Akadémia Vaszkuláris Kutatóközpontjának vezetőjével!
Szerkesztői jegyzet: Az Egészségügyi Világszervezet hivatalosan kijelentette, hogy a visszértágulat napjaink egyik leggyakoribb betegsége. Az elmúlt 20 évet lefedő statisztikák szerint, a visszértágulattól szenvedő emberek 57%-a, a diagnózistól számított 7 éven belül meghal. 29% az első 3,5 évben huny el. A halál okai a trombózistól és a trófikus fekélytől kezdve, egészen a rákos daganatokig terjednek.
Ma azokról az életmentő módszerekről fogunk beszélni, amik elengedhetetlen fontosságúak azok számára, akiknél visszértágulatot állapítottak meg. Interjúalanyunk a Magyar Tudomány Akadémia Vaszkuláris Kutatóközpontjának vezetője, Dr. Kovács Laura.
Üdvözlöm, Laura. Az első kérdés a WHO statisztikáihoz kapcsolódna. Mennyire pontosak ezek, Ön egyetért a számadatokkal?

- Tudja, a WHO talán az egyetlen olyan nemzetközi egészségügyi szervezet, amely tényleg megbízható. A Vöröskereszt mellett, természetesen. De, amíg az utóbbi a mindennapos, úgymond, "piszkos munkát" végzi, a WHO figyelemmel követi a globális trendeket és olyan stratégiákat dolgoz ki, amelyekkel meg tudják védeni az embereket a betegségektől. A visszértágulat esetében, minden oka meg van az intézetnek, hogy megkongassa a vészharangokat. Az elmúlt tíz évben, éles növekedés volt megfigyelhető Magyarországon a visszértágulat miatt meghalt emberek számában. Figyelembe véve, milyen gyakran diagnosztizálnak újabbnál újabb betegeket, a betegség elterjedtsége és terjedése igen komoly probléma.

Meg szeretném erősíteni, hogy a WHO statisztikái megegyeznek Magyarország nemzeti statisztikai adataival. Amennyire tudom, a kollégák a szomszédos országokból ugyancsak ilyen eredményekről számolnak be.
Miért olyan veszélyes a visszértágulat? Nem csupán az erek szokásos kitágulásáról van szó?

Ugye csak viccel? Amit Ön az "erek szokásos kitágulásának" hív, az egy nagyon komoly szövődményekkel együtt járó betegség. Nézzük meg néhány képen, miről is beszélek.

Először is, meg kell említenünk a thrombophlebitist, a vénák vérrög miatti begyulladását. Egyszerűen fogalmazva, vérrög alakul ki, ami elzárja az ereket. Ez bármilyen következménnyel járhat. Ha a vérrög leszakad és belép a szív vagy a tüdő vérkeringésébe, akkor az akár halállal is járhat, de legjobb esetben is elhal az érintett ér, ami belső bomláshoz vezet. Ez köztudottan üszkösödést okoz, ami már csak a végtag amputációjával gyógyítható. A thrombophlebitis egy nagyon súlyos szövődmény, ami a betegségtől szenvedők 75-80%-át érinti. Azonban a legtöbben sajnos, nem foglalkoznak ezzel.
Elzárult ér (Thromboembólia)
A következő komoly probléma a trófikus fekély. Ezt a visszércsomók okozzák, ez is egy nagyon veszélyes probléma. Az erek károsodása és az elhanyagolt visszértágulat fekélyhez vezethet, amelyet annak felbukkanása után szinte lehetetlen teljesen kiirtani. Az egyetlen megoldás a rohadás terjedésének megállítása, a lábak csak így megmenthetők. Sajnos, mást nem tehetünk. Ebben az esetben, fontos, hogy a beteg folyamatosan odafigyeljen a lábai állapotára, hogy leküzdhesse a visszaesést.
Végül, fennáll a rákos daganatok kialakulásának esélye is, természetesen. Ezeket okozhatja trófikus fekély is, hiszen az szabadgyököket termel, amelyek a daganatok kialakulásáért felelősek. Mindkét szövődmény rákot okozhat. Mivel, ahogy már említettem, a thrombophlebitis az érintettek 75-80%-ánál jelen van, nyugodtan kimondhatjuk, hogy a visszértágulat nagyon veszélyes betegség lehet.

A visszértágulat fokozatai

Milyen kezelési lehetőségeket biztosít a modern orvostudomány?

Létezik a klasszikus kezelés, amely során gyógyszereket írunk fel, masszázst és kevés fizikai terhelést ajánlunk. Lényegében, a lehető legalacsonyabbra csökkentjük le a komplikációk kialakulásának esélyét. A legnagyobb probléma ezzel a kezelési módszerrel az, hogy a gyógyszerek ugyan viszonylag kényelmesen szedhetők, a modern ember mindennapjai nagyon nyüzsgők, ezért a fizikai aktivitás és terhelés nehezen korlátozható. Ráadásul, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy hetente legalább 3-4-szer masszíroztassák magukat. A kezelés sajnos csak akkor hatékony, ha az említett módszereket együttesen végezzük el. Máskülönben, hatástalan az egész.
Másik lehetőség a fekvőbeteges kezelés, amely egy összetett módszer. Sajnos, ezt csak a legjobban felszerelt magánklinikák képesek megfelelően biztosítani, így ez rendkívül drága választás lehet. Az átlagos ára egy ilyen terápiának 350-700 ezer forint között mozog. A közkórházakban csak az egyszerű műtét elérhető, ami további gondokhoz vezethet.
Az utolsó opció egy új visszérellenes krém, a Varikosette, amely Magyarország összes érspecialistáját lenyűgözte. A gyógyszert Németországban tervezték, a készítmény elképesztő eredményeket biztosít. A krém minden magyarországi minőségi és laboratóriumi ellenőrzésen sikeresen átesett, így a piacon már elérhető. A termék világszerte hatalmas pozitív visszhangot keltett, hiszen ez az egyetlen olyan visszér ellenes kezelési módszer, amelyet hivatalosan támogat az Egészségügyi Minisztérium. Amennyire tudható, a gyártó nagyon nehezen képes megfelelni a keresletnek és a rendelések teljesítésének, olyan hatalmas az érdeklődés.

Varikosette visszér ellenes krém
Szóval, miért olyan kiváló ez a visszér ellenes krém? Miért akarják ezt annyian?

Elsősorban, rendkívül hatékony. A laboratóriumi vizsgálatok eredménye alapján, a krém a résztvevők 84%-ának segített teljesen felépülnie. A maradék 16%-nál jelentős javulás volt megfigyelhető. Továbbá, a gyógyszer megszüntette a thrombophlebitist szinte az összes résztvevőnél. Ez azt jelenti, hogy a betegség rákkeltő hatása megszüntetésre került.
Az Európai vizsgálatok során, a megfigyelt számértékek 83% és 17% voltak. A vizsgálatot a CAPIO MOSEL-EIFEL-KLINIK, egy berlini innovatív érsebészettel foglalkozó kutatólabor végezte el. Egyértelműen látható, hogy a két vizsgálat közötti eltérés szinte minimális.
A krém bármilyen további gyógyszer nélkül könnyedén használható. A termék folyamatos hatást fejt ki a lábra, illetve kompenzálja a fizikai terhelés hatását is. Ez hatalmas előny azok számára, akik egész nap a lábukon vannak munka közben. Az első használatot követően, a krém megszünteti a visszértágulat borzasztó tüneteit. Ráadásul, a krém elpusztítja a vérrögöket, javítja a vérkeringést, és regenerálja az érfalakat.
Miből készült a Varikosette?
A készítmény organikus és biztonságos növényekből áll össze. Minden összetevő hozzájárul a krém kifejtett hatásához. Az alkotóelemek egymás hatását fokozva és feldobva segítenek csodálatos eredményt elérni a visszértágulat kezelése során. Röviden szeretném megemlíteni az összetevőket.

Troxerutin (megszünteti a fájdalmat és a lábak fáradtságát);
Ginkgo biloba és méz (serkenti a vér mikrokeringését a lábakban);
Vadgesztenye és varázsmogyoró levél (megerősítik az érfalakat);
Karbamid, kukoricaolaj, napraforgó olaj (táplálják és hidratálják a bőrt);
Mentil-laktát és mentol (fájdalomcsillapító hatásúak;

Szerintem, minden olvasónk tudni szeretné, honnan szerezhető be a Varikosette visszér ellenes krém.
Jelenleg, a magyarországi patikáknak nem sikerült megállapodást kötniük a gyártóval, ezért a termék csupán néhány városban és gyógyszertárban elérhető. Ezt nem nehéz megmagyarázni. A termék elképesztő hatását és a hihetetlenül nagy keresletet figyelembe véve, a patikák legalább 500-700%-kal drágábban adnák a krémet az eredeti árhoz képest. Ugyanakkor, a gyártó azt szeretné, hogy a készítmény korrekt áron, normális árrésekkel kerüljön be a forgalomba, hogy minél több embernek legyen esélye kipróbálnia azt. Jelenleg, a feleknek nem sikerül dűlőre jutniuk, de remélhetőleg, sikerül majd megállapodniuk. Különösen, hiszen az Egészségügyi Minisztérium is belépett a tárgyalásokba.
Jelenleg, a visszér ellenes krémet egy speciális weboldalon értékesítik. Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy a gyógyszer mindenki számára elérhetővé váljon. Nemrég megnéztem, hogyan működik a weboldal, és meg kell, hogy mondjam, az egész rendelési folyamat rendkívül kényelmes. Elég mindössze a nevünk és a telefonszámunk megadnunk, majd egy értékesítési munkatárs visszahív a szállítási adatokkal és részletekkel. Fizetni csak a termék átvétele után kell, így a rendelés nagyon kényelmes azoknak is, akik csak ritkán rendelnek az Internetről termékeket.
Laura, van még valami, amit szeretne megosztani az olvasóinkkal az interjú vége előtt?
Csak azt szeretném még egyszer kiemelni, hogy ez a betegség rendkívül veszélyes. A visszértágulat nem csupán egy kis jelentéktelen nyavalya, hanem halálos betegség. Ha bárki észlelte magán a betegség első jeleit - kidülledő ereket vagy ércsomópontokat, esetleg a gyakori lábdagadást, nehézségérzetet vagy fájdalmat, akkor tudja, mivel áll szemben.
Ne várjatok addig, amíg a levált vérrög trombózist vagy rákot okok. Kezeljétek a betegséget addig, amíg az még megállítható. Ha nincs időtök vagy pénzetek a magánklinikákra, használjátok a Varikosette visszér ellenes krémet. Ez napjaink egyik leghatékonyabb és legolcsóbb gyógymódja a piacon.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egészség!!
  2017-06-05 14:14:15, hétfő
 
  Mai világunkban a test kerül előtérbe, a szépség a fontos, a karcsú, csinos, izmos alak. A lélekre, belső érzésekre, történésekre is egyre inkább kezdünk odafigyelni, de ez egy sokkal nehezebb dolog, folyamat, mint a futógép kezelése, vagy súlyzók emelgetése.

1. Ítélkezel magad felett

Ilyenkor ezeket a kijelentéseket szoktuk mondogatni magunknak:

Nem vagyok elég jó,
alkalmatlan vagyok különböző dolgok elvégzésére,
rossz vagyok,
vesztes vagyok,
csúnya vagyok,
kövér, vagy túl sovány vagyok.
Képzeld el most, hogy van egy gyereked, és neki is a fentebb felsoroltakat mondogatod naponta. Mi lesz, milyen ember lesz később ebből a gyerekből? Inkább nem is kell válaszolni erre. Gondoljunk bele, hogy ez a gyerek a mi kis belső énünk. Vigyázzunk lelkünkre, ne mondogassunk ilyeneket magunknak. Írtunk már arról, hogy a szavaknak mekkora ereje van, jó ha ezt is figyelembe veszed.

2. Ne csak az agyunkra figyeljünk

Mikor csak racionálisan gondolkodsz, akkor egyszerűen elnyomod magadban az érzelmeket. Persze könnyebb az ésszerűséget választani, ahelyett, hogy a megoldatlan lelki problémáinkkal szembenéznénk, de előbb vagy utóbb sort kell keríteni rá, hiszen csak kínlódás lesz az életünk a továbbiakban.

3. Ne meneküljünk pótcselekvésekbe

Nem mindig jó, ha lefoglaljuk magunkat és mondjuk csak a munkánkkal törődünk, ahelyett, hogy tisztába tennénk magunkban a dolgokat. Ha ez nem megy, esetleg forduljunk szakemberhez, akinek könnyebben megnyílhatunk, hiszen egy idegen személy és még a titoktartás is kötelezi.

4. Ha másokat hibáztatunk

Mindenki hajlamos valaki másban, a környezetében, vagy éppen az adott körülményekben keresni a hibát. Az élet tele van lehetőségekkel, mi kell megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat, nem szabad azt képzelni mindig, hogy mások akadályozzák, elrontják az életünket. Van megoldás!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekesség!
  2017-06-05 14:12:07, hétfő
 
  Az alma az emberiség történetének egyik legrégebbi gyümölcse, számos történet, hagyomány és hiedelem köthető hozzá. Nézzünk meg néhányat ezek közül!

Az alma a görög mitológia szerint az istenek gyümölcse. Ezt többek között azzal is magyarázták, hogy ha kettévágunk egy almát a közepe egy ötágú csillaggá alakul. Ezzel szemben a keresztény mitológiában az alma a tiltott gyümölcs, a bűnbeesés jelképeként van jelen. Mindez legtöbbünk számára azonban már nem újdonság.

De íme öt példa az alma misztikusságára, amiről még lehet, hogy te sem hallottál.

Álomfejtés almával

Az álomfejtés ,,mesterségében" is kiemelt szerepet tulajdonítanak az almának. Ha egy édes, érett piros (vagy zöld) színű almával álmodunk, az annak a jele, hogy a közeljövőben valami rég megérdemelt siker köszönt be hozzánk, melynek segítségével megtaláljuk a rég keresett egyensúlyt és harmóniát az életünkben.
Ha azonban az álmunkban megjelenő alma éretlen és keserű, akkor egy komolyabb veszteséggel kell szembenéznünk, vagy az egy barátság végét jelzi.
Ha rothadt almával álmodunk, az valami súlyos problémát jelez.
Az almás pitével álmodás, noha felettébb kellemes, mégis az álomfejtők szerint a túl magas elvárás és a csalódás jele.

Az írek almája

Az írek számára az alma a halhatatlanság egyik fő szimbóluma. Gyakran említik az orvoslás alapelemeként, magát az almafát pedig az ,,élet fájával" azonosítják, így a szentként tisztelt növények egyike.




A cigány hagyományok almája

Ha egy hölgy a jövendőbeli szerelméről szeretne jóslatot kapni, nem kell mást tennie, mint pontban éjfélkor elfogyasztani egy alma felét, majd rá fél órával a másikat is. Ezek után álmában megjelenik a férfi, akit neki szán a sors.

Európa szerelmi jóslata

Az európai népek közül többnek kedvelt szerelmi jóslási módszere a következő: almamagokból rakd ki a hőn szeretett férfi nevét, majd vesd a tűzbe őket. Ha a magok sercegve égnek, az annak a jele, hogy a férfi szívében szenvedélyes szerelemmel lángol érted.

Döntéshozás Ausztriában

Ausztriában hosszú idők óta bevált szokás, hogy ha valamilyen fontos döntést kell hozni úgy, hogy két opció közül választhatnak, az alma magjait hívják segítségül.
Próbáld ki! Nem kell mást tenned, mint hogy veszel két almamagot, a tükör elé állsz, és a homlokodra ragasztod őket egymás mellé. Az egyik választást a bal, míg a másikat a jobb oldalon lévő mag jelképezi. Döntésed attól függ, hogy melyik esik le hamarabb - az lesz ugyanis a nyerő választás!

Napjainkban is sokan hisznek a misztikum világában, de vannak olyanok is, akik nem látnak benne rációt. Egy azonban bizonyos: Aki nem hiszi, járjon utána!

Így derítheted ki, van-e negatív energia az otthonodban. Azt is mutatjuk, hogyan tudsz megszabadulni tőle 1 pohár víz segítségével!

negatív energiák kiűzése
pohár víz

Ha gyakran érzed levertnek, idegesnek, zaklatottnak magad a saját lakásodban, akkor ezek az érzések mögött negatív energiák állhatnak, amelyektől jobb, ha gyorsan megtisztítod az életteredet.
Hirdetés

A lakásunkat uraló negatív energiát nem láthatjuk, de érezni már viszont érezzük őket, főként azok, akik hiper érzékenyek. Ahhoz, hogy megszabaduljunk ezektől a negatív erőktől, előbb azonosítanunk kell azt a helyszínt, ahol a leginkább elkap az idegesség, a szorongás, a félelem, a lehangoltság.

Ha ez megvan, máris mondjuk, hogy mire lesz szükség:

1 üveg vagy kristály pohárra

150 ml vízre

50 ml fehér ecetre

1 kiskanál tengeri sóra

A vizet töltsük bele a pohárba, majd mehet bele az ecet és a só. Keverjük fel, hogy minden összeolvadjon. Ezt a pohár ecetes, sós vizet helyezzük el oda, ahol feltételezéseink szerint a negatív energiák vannak. Hagyjuk ott a poharat 24 órát, és vigyázzunk, hogy közben senki se érjen hozzá.

Ahogy az órák telnek, vessünk egy pillantást a vízre. Ha nem változik meg a színe, akkor nincsenek negatív erők azon a helyen, ha viszont elszíneződik, zavarossá válik, akkor az a negatív erőknek tulajdonítható. Öntsük el a vizet, majd készítsünk egy új ecetes, sós, vizes adagot, és ismét 24 órára helyezzük vissza a poharat. És ezzel máris megszabadultunk sok ártó negatív energiától.

A technika segítségével az egész házat egy hét alatt, energetikai szempontból ki lehet takarítani.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötletek a konyhába.
  2017-06-05 14:07:53, hétfő
 
  A tökéletes spagetti 10 titka a főzéstől a tálalásig

Török Zsuzsa
Előfordult már veled, hogy szétfőtt vagy összeragadt a tészta? Ez többé nem történhet meg, ha megfogadod a következő tippeket.

1.

Keress egy nagy fazekat, és engedj bele vizet max. a magassága 3/4-éig, hogy maradjon hely a megduzzadó tésztának. 10 dkg tésztához 1 l víz kell. Csak annyi tésztát főzz ki, amennyi biztosan elfogy, mert mikrózva, forró vízben vagy gőz fölött felmelegítve már nem az igazi!
2.

Adj a vízhez literenként 1 púpozott tk (7 g) sót, ez segít kihozni a tészta ízét. Olaj nem kell, mert bevonatot képez a tészta felületén, ami gátolja a szósz megtapadását. Fedő alatt rövidebb idő alatt felforr a víz. A leggyorsabb, ha elektromos forralót használsz. (Ilyenkor az edénybe öntött forró vizet sózd meg.)
3.

Várd meg türelmesen, hogy lobogva forrni kezdjen a víz.
4.

Ha már zubog, óvatosan engedd bele a spagettit. Ne törd kisebb darabokra a tésztaszálakat! A kilógó végek néhány másodperc múlva maguktól belecsusszannak a főzővízbe.
5.

Ne fedd le az edényt, és tartsd be pontosan a spagetti csomagolásán megadott főzési időt, amely az összetételtől (tojás, durum liszt) függően különbözhet.
6.

Főzés közben többször keverd át a tésztát hosszúkás fejű fakanállal vagy húsvillával, hogy ne tapadhasson le az edény aljára és ne ragadhasson össze.
7.

A főzési idő vége felé vegyél ki egy szálat kóstolás céljából. Akkor jó, ha félbehajtva nem törik el, továbbá fog kemény (al dente) állagú, vagyis még harapható.
8.

A kifőtt tésztát szűrd le, és azonnal forgasd össze az ínyedre való szósszal. Ha hideg víz alá tartod, akkor csak kimosod az ízét, ráadásul kihűl. Olajozni is felesleges.
9.

Extra tipp: Öntsd a tésztát egy üres edény fölé helyezett szűrőbe, majd miután lecsepegett, öblítsd le a felfogott főzővízzel. Végül az újbóli lecsepegtetés után melegítsd össze a szósszal 2-3 perc alatt. Így biztosan nem fog összeragadni. A szószba is keverhetsz 2-3 k főzővizet.
10.

Az általános olasz szabály szerint annyi szósz kell, amennyi a tészta súlya.




Miért dobj kenyeret a húslevesbe? Ez zseniális!

Nagyon sok olyan házi praktika létezik, amely segít abban, hogy a háztartásbeli dolgaink könnyebben és egyszerűbben történjenek.

A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható, vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat.

Kenyeret a húslevesbe

A cím hallatán biztosan mindenki felkapja a fejét, hogy mi keresni valója van a kenyérnek a húslevesben! Nos igen, sokszor nagy segítségünkre lehet a kenyér a húsleves elkészítése során. Az egyik hibának nem mondható dolog, ami a húslevest érinti az az, hogy mire megfő, kicsit zsírosabbá válik és így az egészségre, az emésztésre nincs túl jó hatással. Ha szeretnénk a zsírjától egy kicsit megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodperce, majd vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb választás egy száradtabb, nem túl friss kenyér.Kíváncsi vagy még más kenyér trükkökre?

a fehér kenyerek 3 napig, a teljes kiőrlésűek pedig 4 napig ehetőek, a kovász alapúak akár egy hétig is fogyaszthatóak

a szárazabb, mélyhűtött kenyeret a legjobb pirítani, sokkal ropogósabb lesz és nem megy a kukába

a fagyasztóba tett kenyér tovább tárolható, főleg, ha meleg van (vegyük ki a fagyóból, tegyük tányérra zárt műanyag zacskóban és olyan lesz, mintha friss lenne

vannak üzletek, ahol az előző napi kenyér olcsóbb ezért ha spórolni szeretnénk érdemes szétnézni

a száraz kenyeret nem kell kidobni, kiváló panírmorzsa lesz belőle, ha egy sajtreszelőn lereszeljük




A hetvenes években Amerikából indult tömeghisztéria a zsír ellen teljesen felborította az egészséges étkezést. Elterjedt az olajjal főzés, ami sokkal egészségtelenebb, mint a zsírral készített ételek.

Ma már tudományosan is bizonyított, hogy a zsír sokkal egészségesebb az étolajnál, és nem okoz magas koleszterinszintet. Ma a magas szénhidrátfogyasztást okolják az orvosok a különböző degeneratív betegségek egyre nagyobb előfordulásáért. Az étolajról tudni, hogy rákkeltő anyagokat, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, könnyebben avasodik, szennyezi a környezetet és nem jó az íze.

Sajnos jóval könnyebben kezelhető, szűrhető, mint a disznózsír, sokan kényelemből is használják szívesebben. Azt azonban senki nem vitatja, hogy a zsírban sült ételek, húsok, de még a sült krumpli is sokkal finomabbak az olajos ízű kosztnál. A tömény, olajban sült lángosok, krumpli jóval nehezebben emészthetők, mintha zsírban készültek volna. Az az elmélet is megdőlt, hogy a zsírszegény étrend kímélőbb, ugyanis az agynak, az emésztésnek, a szívnek szüksége van zsírra, de nem finomított olaj formájában, hanem természetes előfordulásában: növényi magvakban vagy állati eredetű élelmiszerekben.

Zsír és egészség: a "jó zsírok" szerepe

Agy: Az agyunk a "legzsírosabb szervünk".
Jó közérzet: A megfelelő mennyiségű koleszterin és esszenciális zsírsavak (főleg DHA) jelenléte hozzájárul a szerotonin nevű hormon szinten tartásához és az agyidegek hatékonyabb működéséhez. Ezek által szerepet játszik a depresszió elleni küzdelemben. Együnk Omega-3 tartalmú ételeket!
Sejtfal: A Sejtj falak külső részét zsírmolekulák alkotják.
Jobb anyagcsere: A zsírok tovább biztosítanak energiát a szervezet számára
Vitaminok: Elérhetővé és felhasználhatóvá teszik a zsírban oldódó vitaminokat (D, E , K, A) a szervezet számára.
Csontozat: Az egészséges zsírok segítenek beépíteni a kálciumot a csontozatba. A zsírban oldódó K2 és D vitaminok szintén közrejátszanak a csontok anyagcseréjében.
Kórokozók elleni védelem: Jobb immunműködés: egyes telített zsírsavak, így a vörös pálma és a kókusz olaja lauril- és mirisztin savat tartalmaznak, melyeknek antibakteriális, vírus- és gombaellenes tulajdonságaik vannak.

Szervek védelme: A zsírpárnák fizikai védelmet jelentenek a szerveinknek.
Hormonok egyensúlya: A zsírokat a szervezet hormonok előállításához is használja, valamint a zsírok hatékonyabbá teszik a hormonális egyensúlyt alakító biológiai jelzőrendszert.
Termékenység:
Nőknél túl kevés zsír fogyasztása terméketlenséghez vezethet, míg a rossz zsírok a szervezetben erősíthetik a PMS-sel és menopauzával kapcsolatos tüneteket.
Férfiaknál a "jó" zsírok hiánya kevesebb tesztoszteron és más androgén hormon termeléséhez vezethet.
Rák kockázatának csökkentése: Egyes kutatások rákos megbetegedések esetében azOmega-6 zsírsavak kerülésére hívják fel a figyelmet, és az egészséges telített(feldolgozatlan állati zsír) és telítetlen (feldolgozatlan ételekből, pl. olívából, avokádóból nyert) zsírok fogyasztását javasolják.
Ideális testsúly: Az egészséges zsírok segítenek a helyes testsúly elérésében azáltal, hogy elősegítik az anyagcserét, hozzájárulnak a hormonális egyensúlyhoz, és megszüntetik a folytonos evés iránti vágyat.




Manapság a banán, mint egzotikum, már rég vesztett értékéből, köszönhetően az új, egzotikus gyümölcs trendeknek, amiért nem vált köztudottá a következő csodálatos dolog. De tény, hogy a banán a természet legalulértékeltebb gyümölcse.

Megannyi fontos tápanyagot biztosít számunkra. Tápértéke, vitamintartalma, rostja, valamint természetes cukor tartalma kimagaslóan nagy.

Minden alkalommal, amikor reggelire banánt fogyasztok, azon nyomban frissebbnek érzem magam, ami felér egy csodával.

Nyugaton, különösen az Egyesül Államokban az emberek arról lettek hírhedtek, hogy inkább olyan gyümölcsöket fogyasztanak, melyek külsőre tökéletesen kinéző, csillogó, tetszetős darabok. Épp ezért, amikor a banán elkezd barnulni, az emberek azonnal dobják a szemétbe.

Szerintem ez a természetes, nemde? A legtöbb gyümölcs, ami elkezd barnulni, azt jelzi, hogy rothadásnak indult.
Azonban a banán más, mivel minél több barna pötty van rajta, annál érettebbé válik, ezzel együtt annál több TNF-et tartalmaz.

A TNF, azaz Tumornekrózis Faktor egy rákellenes anyag, mely segít leküzdeni az abnormális sejtburjánzást a testben.
A legutóbbi kutatások igazolták, hogy a banánban található TNF képes pozitívan befolyásolni a tumoros sejtek ellen folytatott küzdelmet, mely egyébként féktelenül terjed, elpusztítva ezzel az egészséges sejteket.
Úgyhogy ha legközelebb megpillantasz egy barna pöttyös banánt, ki ne dobd. Fogyaszd el, tudva, hogy jót teszel a testeddel.

Ha nem szereted a banánnak azt a részét, ami már olyan érett, hogy szinte szétmállik, akkor turmixold le az egészet, és csinálj belőle ízletes gyümölcsturmixot. Bízz bennem, a tested is meg fogja hálálni.

Itt néhány olyan tényről olvashatsz, melyben a banán fogyasztás segíthet:
- Gyomorégés
- Vérnyomás
- Energia
- Vérszegénység
- Fekély
- Depresszió
- Székrekedés
- Idegi és Premenstruációs szindróma
- Test hő háztartásának szabályozása



Karácsonyi narancsos vodkalikőr

Saját készítésű ajándék, amivel meglepheted szeretteidet akár karácsonyra. Még van idő, hogy nekilássatok az elkészítésének. Egyszerű és különleges csemege akár a karácsonyfa alá is.

Fűszeresen édes itóka, a klasszikus olasz Anarchello. Talán testvérét a Lemonchello-t jobban ismerjük, aminek a fő alkotórésze a citrom. A fűszeres narancsos itóka elkészítéséhez egy hétre van szükségünk. Keresnünk kell a spájzunkban pár darab félliteres formás üvegeket, amiről a címkét le kell áztatni.

Karácsonyi narancsos vodkalikőr

Be kell szerezni hozzá néhány fűszernövényt, egész fahéjat, kardámom magot, egész vanília babot. A kardámom magot ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben, és a Tesco hipermarketekben is be lehet szerezni. Szükségünk lesz még narancsra, cukorra és vodkára.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Vanília, kardámom, fahéj és narancs a hozzávaló fűszer

Narancsos vodkalikőr

Hozzávalók

5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 60 dkg cukor.

Mossuk meg langyos vízben a narancsokat, majd hámozzuk meg burgonyahámozóval. Ügyesnek kell lennünk, mert vigyázni kell, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágjuk. Ha belekerül az italba ettől keserű lehet. Tegyük a narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe, adjuk hozzá az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól, és hagyjuk állni egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer, hogy az ízek jól kioldódjanak a fűszerekből.
Karácsonyi narancsos vodkalikőr
Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül

Egy hét elteltével szűrjük le a vodkát egy kis edénybe. Egy másik edénybe öntsünk fél liternyi vizet, szórjuk bele a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a cukorszirupot a fűszeres vodkához, és keverjük jól össze. Tegyünk négy fél literes üvegbe egy-egy darab vaníliát, egész fahéjat, pár szem kardámom magot, és pár darabot a narancshéjból, majd töltsük rá a likőrt. Jól zárjuk le, és pár nap múlva akár meg is kóstolhatjuk. Akár hat hónapig is eltartható.
Felhasználhatjuk vendégváró italként, jéggel szervírozva, fagylaltra csorgatva, vagy akár el is ajándékozhatjuk.



Karácsonykor gyakran készítünk kandírozott gyümölcsöket, lekvárokat. Az egyik leggyakrabban készített ilyen édesség a kandírozott narancshéj csokoládéban kimártva. Igazi finomság a téli estékre! Édes, és kellemes. Hosszan eláll, akár előre betárazhatunk belőle, de más süteményekbe aprítva, darálva is jól felhasználható.

Videó
Elkészítés
1
Igaziból ehhez olyan, kezeletlen narancs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.

2
A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.

3
Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.

4
Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 4-6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.

5
Ezután mérjük meg a héjakat, és receptben kiszámított cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.

6
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.

7
Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni, vagy forgassuk kristálycukorba.

8
A csokoládét olvasszuk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.

9
Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tallóztam
  2017-06-05 14:03:13, hétfő
 
  20 meglepő tény, amit nem tudtál a vízről


1.

A Földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan körforgásban van és idővel újrafelhasználódik. Így biztos lehetsz benne, hogy a víz, amit épp a poharadba töltesz, része volt a dinoszaurusz korszaknak is.

2.

Megállapítást nyert, hogy a víz bevitele 80%-kal növeli a fizikai álló- és a munkavégző képességet. Ha nem iszol elég vizet, a vér besűrűsödik és nehezebben folyik. Ez nem csak a szervekben és a szövetekben okozhat nehézségeket, de a szívben is, mert annak most ezt az eliszaposodott vért kell pumpálnia. Ezért a nappali fáradtság leggyakoribb oka valójában az enyhe kiszáradás.

3.

A víz az egyetlen olyan anyag, ami három fajta halmazállapotban is előfordul a természetben: folyadék, gáz és szilárd.

4.

Az emberi test kétharmad része és az agy 75%-a víz. Az emberi vér 83%-a, a csontok 25%-a víz. Víz teszi ki a paradicsom 90%-át, az ananász és a kukorica 80%-át és egy fa 70%-át. A lényeg: akárhova nézel, a víz ez élő szervezetek legfontosabb építőeleme.

5.

Üdítők, kávé és tea hiába szinte teljesen vízből készülnek, de koffein tartalmuk miatt, enyhe vízhajtó hatásuk van, és ezzel megakadályozzák, hogy a víz a szervezet minden fontos részébe eljusson. Mikor megiszol egy csésze kávét, az három pohár vizet hajt ki a szervezetedből.

vízivás fontossága

6.

Az ivóvíz színtelen, szagtalan, íztelen és természetes pH értéke 7, ami se nem savas, se nem lúgos, hanem semleges érték.

7.

Víz több anyagot old, mint bármely más folyadék. Bárhol folyjon, a szervezetben vagy a vízvezetékekben, a víz vegyi anyagokat, szennyeződéseket, ásványi anyagokat és tápanyagokat hordoz magával.

8.

Amikor valakinek szomjúság érzete támad, addigra a szervezet már 1%-ot veszített víz háztartásából. Inni még az előtt kell, hogy a szomjúságérzet jelentkezne.

9.

Ha egy cigarettacsikket száraz talajon eldobnak, az 1 köbméternyi talajvizet szennyez be. Ha ezt a cigarettacsikket vízbe dobják, akkor a tönkretett víz mennyisége ennek ötszöröse.

10.

Az otthoni vízhasználat körülbelüli 74%-a történik a fürdőszobában, 21%-a mosásnál és kb. 5%-a konyhában.

11.

Egy 10 perces zuhanyzás 75-200 liter vizet használ el. Érdekesség, hogy kb. 150 ezer liter víz kell egy közönséges személygépkocsi előállításához, beleértve a gumikat is.

12.

A klórozott vízben való fürdésnél tudni kell, hogy a nedves bőr két oldala között 100-200 millivoltos potenciál különbség alakulhat ki, ami a szervezetből az elektronokat valósággal “kiszivattyúzza". Legyengült immunrendszer esetén, a klóros vízben való rendszeres fürdések után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek léphetnek fel.

13.

A vesében a teljes vérmennyiség 20-25 alkalommal kerül megszűrésre naponta. A vese önmagában körülbelül 150 liter folyadékot szűr át egy nap alatt. Ezzel szemben egy nap kb. 2-4 liter víz vész el a vizelettel, légzéssel vagy verítékkel az emberi szervezetből. Emiatt, ha nem folyamatosan iszunk vizet, a vesék nem tudják ellátni a funkciójukat és ez vesebetegséget eredményezhet.

14.

1986 végén, a World Health Organization hivatalosan is kijelentette, hogy a betegség-előfordulások gyakorisága világszerte 80%- esne, ha minden embernek hozzáférhető lenne a tiszta ivóvíz.

15.

A víz segít fenntartani az egészséges testsúlyt, mert szabályozza az étvágyat és az anyagcserét. A vízfogyasztás jobb egészséghez vezet azáltal, hogy kiöblíti a szervezetből a salakanyagokat és baktériumokat, amik betegséget okozhatnak. A víz az elsődleges szállítási módja a tápanyagoknak a szervezetben, és elengedhetetlen a megfelelő vérkeringéshez is. A víz segíti az emésztési folyamatot és megelőzi a székrekedést is.

16.

Megfelelő mennyiségű víz bevitele képes csökkenteni bizonyos rákos betegségek kockázat, úgymint vastagbélrák, hólyagrák, és a mellrák. A vízivás jelentős mértékben csökkentheti az ízületi fájdalmat és a hátfájást is.

17.

A víz a legjobb ránctalanító, mert természetesen hidratálja a bőrt, és biztosítja a sejtképződését a bőr rétegei alatt, hogy az egészséges és ragyogó legyen.

18.

Magyarországon a csapvizet 95%-ban felszín alatti vizekből nyerjük, ellentétben más országokkal, ahol kénytelenek folyók és tavak tisztított vizét inni, ami sokkal jobban ki van téve a szennyezéseknek. Nálunk sok helyen karsztvíz vagy ásványvíz minőségű víz folyik a csapból.

19.

A csapvíznek a benne található klór miatt van keserű mellékíze. Ahogy a klórt eltávolítjuk a csapvízből, a víz nagyon finom és iható lesz.

20.

Akár minden nap karsztvizet vagy ásványvizet ihatunk, ha felszerelünk egy konyhai vízszűrőt. A klór eltávolítása utána a magyar csapvíz minősége vetekszik a legdrágább ásványvizek minőségével.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép délutánt!
  2017-06-05 14:01:01, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 106 db bejegyzés
Összes: 10612 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 756
  • e Hét: 3614
  • e Hónap: 32703
  • e Év: 175941
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.