Regisztráció  Belépés
piroska0101.blog.xfree.hu
Soha sem nézz hátra csak előre, a mult a multé,a jövő a tiéd! Molnár Piroska
1962.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészség
  2013-06-16 09:54:19, vasárnap
 
   
  Izületi fájdalmakra almaecet

Az almaecet enyhíti az izületi gyulladást és ízületi fájdalmat

A magyar társadalom mélyen ismeri az ízületi fájdalom jelenségét. A hagyományos orvoslás kevés megoldást kínál ízületi fájdalom esetén, de a természetes bölcsesség arra tanít bennünket, hogy van remény a gyógyszereken túl is. Életmód és táplálkozási szokások váltása nagyon jó hatással lehetnek az ízületi fájdalomra. Az almaecet napi fogyasztása természetes fájdalomenyhítési módszer.

A népi orvoslás mögött álló tudomány

Az amaecet történeleme valóban a népi gyógyászatban gyökerezik, amit a nyugati orvoslás egyszerüen csak félresöpört. Az almaecet fogyasztása sok előnnyel jár, amelyek együttesen enyhítik az ízületi fájdalmat.

Ennek oka az, hogy gazdag ásványi anyagokban, mint a magnézium, foszfor, kalcium és kálium. Az ásványi anyag hiány erősítheti az ízületi fájdalmat, így az ásványi anyagokban gazdag étrend fontos lépés a fájdalom enyhítésében. Az almaecetben lévő kálium különösen hasznos, mert megakadályozza a kalcium lerakódását az ízületekben, amely szoros kapcsolatban áll az ízületek merevségével.

A nyers, feldolgozatlan almaecet jótékony enzimeket és savakat tartalmaz, amelyek javítják az emésztőrendszer egészségét. Egy evőkanál almaecet, étkezés előtt, ösztönözni fogja a megfelelő emésztést és a tápanyagok felszívódását. Ez elengedhetetlenül fontos azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. Ez a gyulladásos állapot gyakran jár együtt rossz emésztéssel, tápanyagok hiányához vezethet a szervezetben.

Szakértők arra utalnak, hogy az ízületi fájdalom és az ízületi gyulladás az izületekben felhalmozódó méreganyagokhoz köthető. Ugyanakkor, az olyan emberek akik ízületi fájdalomban szenvednek, általában kerülik a mozgásos tevékenységeket, mert azok még több fájdalmat váltanak ki. A mozgás hiánya viszont még több méreganyag lerakódását okozhatja az izületekben. Az almaecet pektinje segít megkötni a méreganyagokat, hogy aztán azok eliminálódjanak a szervezetből, miközben a savak megtisztítják és méregtelenítik az egész testet.

Hogyan használjuk az almaecetet ízületi fájdalom enyhítésére?

Az almaecet gyógyhatását csak úgy lehet teljes mértékben kihasználni, ha az ecet szerves, nyers, feldolgozatlan és szűretlen. Az almaecet vöröses barna színű kell legyen, észrevehető mennyiségű lebegő anyaggal a palackban. Ez a tetején lévő anyag jótékony enzimek és tápanyagok felhalmozódása. Az almaecet bármilyen más formában gyengébb és kevésbé hatékony.

A legegyszerűbb módja az almaecet fogyasztásának az az, ha 1-3 teáskanál almaecetet fél pohár vízbe teszünk és fogyasztjuk naponta háromszor, lehetőleg étkezés előtt. Édesíteni lehet kis mézzel, ízlés szerint.

Azok számára, akik ízületi fájdalomtól szenvednek, az almaecet helyileg fájdalomcsillapításra is használható. Pihentető láb vagy kéz áztatót is lehet készíteni hat csésze langyos vízzel 1 csésze almaecetet elkeverve. 2 evőkanál almaecet, egy evőkanál olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkeverve nyugtató kenőcsöt is tudunk készíteni, amit fájó ízületeinkre kenhetünk.


Készítse el otthon!
Az almaecetet saját magunk is igen könnyen elkészíthetjük: egy 5 literes befőttesüveg aljára, tegyünk 2-2,5 kg reszelt almát, és öntsünk rá annyi forró vizet, hogy éppen ellepje. Ezután adj junk hozzá literenként 10 dkg mézet, és az üveg száját zárjuk le rozskenyérdarabokkal. Naponta keverjük meg az egészet, majd két hét után szűrjük át egy gézlapon. Töltsük szét kisebb üvegekbe. Körülbelül negyven nap múlva teljesen letisztul, és elkészül a fogyasztásra alkalmas almaecet.


A porckorong és a jógaMi is az a porckorong?

Nos, a porckorong nem más, mint a gerinccsigolyák között elhelyezkedő korongocska, amely a gerinc stabilitását, összeköttetését és mozgását biztosítja, valamint elnyeli a gerincet érő nagyobb
erőhatásokat, rázkódásokat. Rossz tulajdonsága közé tartozik, hogy helytelen terhelés hatására hajlamos veszteni a magasságból, vagy mindenfelé kitüremkedik, ami először kellemetlen, később egészségügyi problémákhoz vezethet.

Mi történhet a porckoronggal?

A legtöbb esetben a problémák az ülő és mozgásszegény életmódra, valamint a túlsúlyra vezethetőek vissza, de számos más tényező is közrejátszhat. A fő ok a csigolyák közötti tér beszűkülése, azaz a csigolyák közelednek egymáshoz Ha a porckorong valamelyik oldalát érinti a beszűkülés, akkor a porckorong a másik irányba kezd kitüremkedni, ha a teljes felületét, akkor veszít a magasságából, és összébb csúsznak a csigolyák.

A leghasznosabb ezért a porckorong tehermentesítése, a gerinccsigolyák hosszanti nyújtása és a tartóizmok megerősítése.

Hogy jön ide a jóga?

A jógagyakorlatok komoly munkába állítják a gerincet és a környező izmokat, ezért nagyon jó prevenciós, vagy akár terápiás eszköz lehet. A hosszanti nyújtózkodásnál a porckorong kocsonyás teste
visszahúzódik eredeti helyzetébe, és megszűnik a kiboltosulás. A gerinc melletti izmok, hátizmok, a trapéz és a hasizmok erősítése pedig segít stabilan tartani a törzset, így a gerincoszlopot és a közte található porckorongokat is. Nem beszélve a jóga számos más pozitív hatásáról.

És mi a helyzet, ha érzékeny a porckorong?

Extrém esetek kivételével a heti 2-3 alkalommal végzett sport, vagy jóga gyakorlása kevésbé káros a porckorongokra, mint a folyamatos ülőhelyzetben eltöltött idő. Sokkal jobban árt a hátnak egy egész napos görnyedés az autóban, majd a számítógép, végül a tévé előtt, mint heti 3*1 óra bármilyen testmozgás.


Előrehaladott problémáknál nem segítenek a helyzeten az előredőlő testhelyzetek, amelyek hátra tolják a már amúgy is hátraboltosuló porckorongot. Az a mozdulat, ami előredőlést és gerinccsavarást is ötvöz kifejezetten káros lehet akut helyzetben.

De erre is van már megoldás. A gerincjóga speciálisan az érzékenyebb gerinccel rendelkező jógázók számára kialakított gyakorlatokat tartalmaz, biztonságos ászánái nemcsak az izmokat erősítik, hanem a porckorongokat is ,,levegőhöz" juttatják.

Megelőzésre és kezdődő problémák kiküszöbölésére hasznos lehet bármely jóga irányzat, hiszen erősítik a gerincet rögzítő izmokat, a has és hátizmokat, és felszabadítják a porckorongokat.

Lelki problémák a mozgásszervi betegségek hátterében?

Mozgásszervi betegségekkel a felnőtt népesség döntő többsége találkozik élete során. Egyes becslések szerint a lakosság 4-5 százaléka, tehát közel félmillió ember szenved jelen pillanat
ban is deréktáji fájdalomtól.

Az embert teljességében kell nézni, konzervatív szemléletet sokan épp ezért váltják át holisztikussá.

Először a természetes szerek, majd a szellem és a lélek erejének felfedezése eredményez sikert mindazon betegeknél, akik nyitottak ebben az irányban.

Ennek egyik feltétele, hogy a beteg kibeszélhesse magát, ez már jó kiindulás a gyógyulás felé vezető úton. - Manapság az általános válság kapcsán, ugrásszerűen megemelkedett a derékfájósak száma, óriási a lelki és anyagi teher az embereken.

Ennek ellenére kevesen hajlandóak tenni valamit a gyógyulásukért, jellemzően kívülről várjuk a segítséget. Sokak számára az az egyetlen elképzelhető út, ha bekapnak egy-két fájdalomcsillapítót, esetleg az orvoshoz is csak a receptért mennek és azonnali gyógyulást várnak. Akinek intenzív, nagy fájdalma van, természetesen ajánlott annak csillapítása, de csak addig, amíg átvészeli a legnehezebb időszakot.

A tartós gyógyszerszedés semmiképpen sem tesz jót az egészségnek. Előfordul, hogy az orvosilag indokolt pihenést, fekvést sem tartják a betegek kötelezőnek, munka mellett szeretnének, illetve kénytelenek felépülni. Ilyenkor kompromisszumot kell kötni, hiszen bár esetleg több hétig pihenni kellene, ezt sokan nem tehetik meg, mert kockáztatnák a munkahelyüket.

Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a külső szorítás és a belső béke, a gyógyulás között.

A probléma felismerése fél siker. Van, aki nem veszi komolyan, hogy a betegség a lélek jelzése. Általános tapasztalat, hogy ha a finomabb jelekből nem értünk, mozgásszervi betegségek terén eljuthatunk például a porckorong-sérvig.

Aki viszont rendszeresen foglalkozik magával, kielégítően mozog, pihen, egészségesen táplálkozik és a lelki életére is energiát fordít, tünetmentesen is megélhet egy mozgásszervi problémát, akár elferdült, kopásos gerinccel is.

Amikor megbillen az egyensúly az életünkben, ugyanez az alaphelyzet fájdalmat, korlátozott mozgást okozhat. Tehát egy fizikai elváltozás a lelkileg, szellemileg egészséges, kiegyensúlyozott embernél nem jelentkezik feltétlenül tünettel, míg másnál esetleg komoly problémát okoz. Az alapvető probléma tisztázása az első és megkerülhetetlen lépés.

A szembenézés mindig fájdalmas és kockázatos, hiszen ha felismerjük, hogy túl sok nehézséget okoz nekünk egy helyzet, esetleg ki is léphetünk belőle - vagyis vége a szőnyeg alá söprés nyugalmának.

Ugyanilyen alapvetés, hogy a mozgásrendszert mozgással lehet gyógyítani, ebben persze kivételt jelentenek például a gyulladásos és a baleseti traumán átesett betegek, akiknek átmenetileg éppen a pihentetés javasolt. Az esetek nagy részében azonban rendszeres, legalább napi fél óra mozgásnak a testre és a lélekre is nagy hatása van.

Ennek pedig nem csak az úgynevezett örömhormon termelődése az oka, de a sport hosszútávon növeli az önbizalmat, megerősíti a megküzdési stratégiákat és a szó minden értelmében javítja a belső tartást.

Mozgásszervi problémák megléte esetén ideális sport lehet például a kerékpározás és az úszás, de mielőtt életmódot váltanánk, mindenképpen érdemes ortopéd orvossal konzultálni, a sérülések és a túlterhelés kivédése miatt.

A szakemberek szerint, aki változtat az életén, lelkileg, szellemileg és fizikailag, akár egy jelentősebb állapotromlást is megélhet tartós tünetmentességgel.
Gerincfájdalom, derékfájás


A gerinc, csigolyák egysége, mely a nyakon 7, a mellkasi szakaszon 12, az ágyéki szakaszon 5 csigolyából áll, de folytatódik az összecsontosodott csigolyák alkotta kereszt- és farokcsonttal. A gerincpanaszok fiatalkori előfordulásában általában genetikai, fejlődésbeli és alkati tényezőknek, illetve az életmódbeli sajátosságoknak tulajdonítanak szerepet.

A derékfájásnak ezeken kívül még egyéb oka is lehet, pl. izom-, szalag-, izületi húzódások, rándulások, törések, a gerinccsatorna szűkülete, a gerinc alaki, görbületi elváltozásai, a csigolya összenyomásos törése, izületi gyulladása. Deréktáji panaszokat ritka csontosodási zavarok (Paget-kór), rendszerbetegségek (spondylitis ankylopoetica gerincet érintő formája: Bechterew-kór), szervi betegségek (kismedencei gyulladás, gyomorfekély, epehólyag-betegségek, hasnyálmirigy-gyulladás, aorta-elváltozások, reumás gyulladások és bakteriális fertőzések) is okozhatnak.

Mivel anatómiailag a csigolya csatornájában futnak a testet beidegző idegfonatok, ezért az elváltozások az idegeket nyomva idegrendszeri eltéréseket okozhatnak: érzéskiesés, fájdalomérzetek, reflexkiesések, kóros reflexek, zsibbadások, izomgyengeség, olykor teljes bénulás léphet fel. Előfordul, hogy vizelési és székletürítési panaszok jelentkeznek. A korai érzészavarokat ritkán észlelik a betegek. Az első tünet általában egy becsípődésként megélt helyi fájdalom, ami hirtelen vagy fokozatosan alakul ki, hasprésre, köhögésre, tüsszentésre fokozódik, továbbá a végtagon valamilyen fura zsibbadás, izomgyengeség jelentkezik. Az alsó végtagon derékfájdalom (lumbágó), forgó, far körüli lábba sugárzó fájdalom (isiász), járászavar, kóros tartás alakul ki. A felső végtagfájdalmak a nyakból a koponya felé, lapockákba, hátra, karokba, ujjakba sugároznak, az alsók a deréktól a lábak vagy a hát felé.


A gerincpanaszokkal általában az ortopéd szakorvost, vagy közvetlenül erre specializálódott gerincsebészt, esetleg reumatológust keresünk fel. Ha nyaki panaszaink vannak, akkor a nyaki mozgásterjedelmeket, a felső végtag neurológiai eltéréseit, reflexeit, izomerőt, érzésbeli eltéréseket vizsgálják. A háti és ágyéki gerincszakasz vizsgálatakor a beteg járását, tartását, a gerinc természetes és kóros görbületeit, mozgástartományait, érzékenységi pontjait ellenőrzik. A neurológiai érintettséget ilyenkor az alsóvégtagon nézik. Rákérdeznek továbbá a széklet- és vizeletürítési, illetve tartási panaszokra is. A vizsgálat után az érintett szakaszról röntgenfelvételt kér az orvos, és mágneses rezonancia vizsgálatot (MRI) is elrendelhet, szükség szerint. Szóba jöhet még CT-, izotópos vizsgálat, ritkábban myelographia (ilyenkor kontrasztanyagot juttatnak gerinccsatornába) és discográfia (itt a porckorongot festik meg).

Kezelés

Az akut gerincfájdalmak gyógyításának alapja az aktív életmód, ugyanakkor kerülni kell a panaszokat fokozó, illetve kiváltó mozdulatokat. A kezelés során a nem-szteroid fájdalomcsillapítók szájon át szedhető formáját kombinálni lehet helyi krémmel, valamint géllel, továbbá helyi vérbőséget okozó krémekkel. A kezelés másik alappillére a tartást javító torna. Gyógytornász segítségével elsajátíthatók a hát- és hasizom nyújtó és erősítő gyakorlatai.

Ugyancsak kiemelt jelentőségű a beteg felvilágosítása a gerincbetegségek alakulásáról, a kiújulás megelőzésének lehetőségeiről. Ha a folyamat krónikussá válik, akkor sajnos a beteg pszichéjét is megviseli a betegség, ilyenkor a stresszt, a depressziót és a szorongást is kezelni kell. Ha a panaszok hátterében külső érzelmi tényező feltételezhető, akkor krónikus fájdalom-szindróma alakulhat ki, ami nehezebben reagál a kezelésekre.


Megelőzés

A gerinc alapvető védelme a helyes testtartás, a jó erőnlét, a helyes emelési technika. A helyes tartáshoz a hátat az üléshez kell támasztani. A modern kocsikban már állítható háttámaszos ülések vannak, ha lehet, ne döntsük túlságosan hátra a kocsi ülése!

Nagyobb súlyokat egyenes háttal, inkább combból javasolt emelni. A hátizom-erősítő gyakorlatok és az úszás szerepeljenek a mindennapjainkba! Kerüljük a gerincet megterhelő sportokat, hobbikat, pl. hosszútávfutás, motorozás, különböző ugrással járó tevékenységek, súlyzózás. Próbáljuk az ideális testsúllyal tehermentesíteni gerincünket.

Figyeljünk az alvás körülményeire is, a matrac kiválasztásánál vegyük igénybe szakértő segítségét. Mivel a nikotin rontja a porckorong vérellátását, a csontok anyagcseréjét, és elősegíti a csontritkulás kialakulását, érdemes a dohányzásról is leszokni.

Gerinctorna az irodában - kis segítség

A mozgáshiány következtében a gerinc könnyen merevvé válik, elveszti hajlékonyságát, rugalmasságát. A merev gerincoszlop hátfájást okoz, és többféle komoly baj előidézője lehet. Néhány egyszerűbb gerincgyakorlat, melyet akár az irodában is végezhetsz, csodákat tehet!

Helyezkedj el a széken úgy, hogy feneked a szék szélén legyen. Gerinced egyenes legyen, ne görnyedj. Kezedet helyezd a derekadra, ujjaid lefelé, hüvelykujjad előrefelé mutasson.

Belégzés közben nyújtózkodj felfelé, ameddig csak tudsz. Lassan lélegezz ki, közben hajolj hátra kis ívben, a mellkasod pedig told előre.

Vállaid feszítsd hátra, és nyomd egymás felé a lapockákat. Ha ez a mozgás jólesik, a légzésszünetben lassan hajtsd hátra a fejed, és nézz a mennyezetre. Tartsd ki a pózt, és lassú be- és kilégzéseket végezz.

A kiinduló helyzetbe belégzéssel térj vissza. A gyakorlat tetszés szerint ismételhető...

Gerinctorna - Miért fontos?

A baj gyökere talán ott kezdődött, hogy használni akartuk a kezünket és két lábra álltunk. A civilizáció fejlődésével azután tovább burjánzott a probléma, sajnos egyre kevesebbet mozogtunk.

Majd mind többet ült
ünk, jött a telefon, a TV, a számítógép, s igen csak rendellenes pózokba helyezkedtünk. Mindezeket tetézte a jóléti társadalom másik nagy hátulütője a túlsúly. Ennek egyenes következménye pedig mi más is lehetne, mint a mind gyakoribb mozgásszervi probléma, a hát- nyakmerevség, derékfájás. Az ok a gerinc túlterhelése és a nyakatekert pózok, amelyek elfárasztják a gerincoszlopot.

Először csak a rossz tartás jelentkezik, már nemcsak ülő helyzetben, de állás és séta közben is enyhén meggörbül a hát, előreesik a váll. Ekkor még fájdalom nem jelentkezik, legfeljebb a gondos szülő, vagy pedagógus csap a hát közepére ,,húzd ki magad" felkiáltással. Meglepő statisztika bizonyítja ugyanis, hogy már az óvodás, kisiskolás gyerekek közül is szinte minden másodiknak rossz a tartása. Kellő odafigyelés híján ez odáig fajulhat, hogy a gerinc deformálódik, az izmok bemerevednek és már fájdalom is jelentkezik.

Nem véletlen tehát, hogy előtérbe került a korai orvoslás ötlete. Ezek száma ma már megszámlálhatatlan. Létezik ülőpárna, autósülésre, irodai székre helyezhető deréktámasz, a keleti gyógymódon alapuló otthon használatos chi gép éppúgy, mint deréköv.

A legjobb módszer azonban a torna. A speciális gerinctorna lényege a nyújtás, erősítés és lazítás. Amikor a gerinc melletti izmokat megnyújtjuk nemcsak a porcok jutnak oxigénhez, de az itt futó idegszálak is felszabadulnak, így még a stresszoldásra is remek lehetőség. A hát izomzatának erősítésével elérhetjük, hogy a rossz testtartást levetkőzzük, a gerinc a megfelelő állapotba kerüljön. Ennek különösen akkor van jelentősége, ha még csak a hanyag testtartás okoz problémát és nem alakultak ki eltérések. Persze az orvoslás soha nem késő! A megfelelő gerinctornával ugyanis a fájdalom is csökkenthető. Habár sokfele olvashatunk a gerinctornához gyakorlatokat, eleinte mégis célszerű szakember segítségét kérni, hiszen a rosszul végzett gyakorlatok esetleg még árthatnak is. A gerinctornát hetente legalább háromszor fél órát érdemes végezni, s ha egy jó tanár segítségével már elsajátítottuk a mozdulatsort, beiktathatjuk az esti rituálék sorába is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiegyensúlyozott, megkerülhetetlen, gerincbetegségek, röntgenfelvételt, tehermentesítése, specializálódott, tehermentesíteni, kontrasztanyagot, gerinccsatornába, mindennapjainkba, kompromisszumot, gyógyszerszedés, összeköttetését, eliminálódjanak, kiválasztásánál, jógagyakorlatok, gerinccsigolyák, nyújtózkodásnál, felvilágosítása, légzésszünetben, végtagfájdalmak, gerincfájdalmak, kiküszöbölésére, előfordulásában, méreganyagokhoz, gerincgyakorlat, gerinccsavarást, sajátosságoknak, fájdalomérzetek, mozgásrendszert, emésztőrendszer, tevékenységeket, tulajdonítanak, felszabadulnak, gerinccsatorna, vizeletürítési, izületi gyulladást, magyar társadalom, ízületi fájdalom, hagyományos orvoslás, természetes bölcsesség, ízületi fájdalomra, almaecet napi, népi orvoslás, amaecet történeleme, népi gyógyászatban, nyugati orvoslás, almaecet fogyasztása, ízületi fájdalmat, ásványi anyag, ásványi anyagokban, fájdalom enyhítésében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
08.12. 16:52 Netajahu: Teljes tűzszünetet követelünk a Hamásztól
08.12. 16:52 Teljes útlezárás az M0-ás autóúton
08.12. 16:51 A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei
08.12. 16:21 Nyíltvízi úszó Eb - Rasovszky Kristóf uralta a fájdalmat
08.12. 16:05 Strandröplabda ob - Aranyérmes a Hajós, Stréli és a Lutter, Szombathelyi pá...
08.12. 15:37 Nyíltvízi úszó Eb - Rasovszky Kristóf 25 kilométeren is aranyérmes
08.12. 15:37 Lavrov: Moszkva a vele szemben barátságtalan országokkal is kész a kapcsola...
08.12. 15:26 Baleset miatt torlódik az M7-es forgalma Kőszárhegynél a főváros felé
08.12. 15:03 A tornász Balázs Krisztián ezüstérmes a junior Eb-n
08.12. 14:32 Öthatalmi egyezmény született a Kaszpi-tenger jogi státusáról
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 69 ?
Visszautasítanál-e 9 MILLIÁRD FORINT vagyonértékű ÖRÖKSÉGET, ha csak azt tudnád: nem teherm...
Hol lehet kapni kontyfésűt, ami a blogon van?
Szerinted hány kisvasútra lenne még szüksége Orbánisztánnak?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Halál a strandon:  A kiegészítők  Egy ruhában  Mert Isten, aki ezt mondta...  Japán ifjú hölgy  Sárhelyi Erika: Összebújva  Csillogó ékszerek  Csurka Gergely: Rashow  Fürdőző nő  Zene  Élet fája  Napinditó...  Sárhelyi Erika: Összebújva  Sárhelyi Erika: Összebújva  Afrikai kép  Kész a felfrissülés  Vérvörös hajnal arany szitája  Afrikai csodálatos kép  Az Oltáriszentség ajándékának ...  Szép délutánt és hetet  Fürdőző nő  Virágtündér  Farsangi álarcos  Lányi Sarolta: Valami halk v...  Fürdőző nő  Ezt szeretem  1 szál rózsa csak Neked!  Az utak  Öt év múlva jönnek a pitypang ...  Érdekesség  Minden nagy teljesítmény egy á...  Tallóztam  http://blog.xfree.hu/myblog.tv...  Az állandó újrakezdés  Tallóztam  Elmélkedés  Lányi Sarolta: Valami halk v...  ***Csodálatos Creation Kép***  Nyári kép  Szép napot  A világban jelen lévő rossz  Nekünk is üdvösségünkre van...  Boldog, szép napot - Imelda  Bizony, bizony mondom nektek.....  Jó éjszakát  Afrikai csodálatos kép  Augusztus 14. Kedd  Ha nagy  Vallásos verses kép....  Facebookon kaptam  Tobai Rózsa Köszönöm, hogy ba...  ***Csodálatos Afrikai Kép***  Virágtündér  Aki nem veszi föl keresztjét.....  Elmélkedés  Jégvirág  Afrikai csodálatos kép  Tallóztam  Gumiljov - AZ ESTE  Egy ölelés  Szerencsés Tünde Újra meg újr...  http://blog.xfree.hu/myblog.tv...  Ozeás könyvéből  Öt év múlva jönnek a pitypang ...  Gumiljov - AZ ESTE  Jézus ránézett és megkedvelte....  ELADÓ egy “SZÉTLOPOTT&#...  Minden írástudó, aki jártas a ...  Az igazi szerelem...  Japán szépségek  Nekünk is üdvösségünkre van...  Csurka Gergely: Rashow  Áldott az az ember, aki az Úr...  Afrikai csodálatos kép  Krisztina barátnőmtől a facebo...  Esti ima  A kis virág utat tör  Az emberi  Afrikai csodálatos kép  A funtineli boszorkány  Esti ima  Gumiljov - AZ ESTE  Az élet  Amikor szentáldozásban részesü...  esti kép  Sok csoda, amit nem ismersz  Afrikai csodálatos kép  Szép gondolatok emlékkönyvbe  A funtineli boszorkány  Árvai Attila: Emlék  A világban jelen lévő rossz  Bornemisza Attila versei  Afrikai kép  Jézus Krisztus szent Arca  Kelemen Adrienn - Kell egy ...  Az emberi  Szép napot!  Pillangóhatás  Afrikai csodálatos kép  Egy ruhában 
Bejegyzés Címkék
izületi gyulladást, magyar társadalom, ízületi fájdalom, hagyományos orvoslás, természetes bölcsesség, ízületi fájdalomra, almaecet napi, népi orvoslás, amaecet történeleme, népi gyógyászatban, nyugati orvoslás, almaecet fogyasztása, ízületi fájdalmat, ásványi anyag, ásványi anyagokban, fájdalom enyhítésében, almaecetben lévő, kalcium lerakódását, ízületek merevségével, emésztőrendszer egészségét, evőkanál almaecet, megfelelő emésztést, tápanyagok felszívódását, gyulladásos állapot, ízületi gyulladás, izületekben felhalmozódó, olyan emberek, mozgásos tevékenységeket, mozgás hiánya, almaecet pektinje, savak megtisztítják, egész testet, almaecetet ízületi, almaecet gyógyhatását, ecet szerves, almaecet vöröses, tetején lévő, almaecet bármilyen, legegyszerűbb módja, almaecet fogyasztásának, almaecet helyileg, evőkanál olívaolajjal, almaecetet saját, üveg száját, fogyasztásra alkalmas, gerinccsigolyák között, gerinc stabilitását, legtöbb esetben, túlsúlyra vezethetőek, csigolyák közötti, csigolyák közelednek, porckorong valamelyik, másik irányba, teljes felületét, leghasznosabb ezért, porckorong tehermentesítése, gerinccsigolyák hosszanti, tartóizmok megerősítése, jógagyakorlatok komoly, környező izmokat, hosszanti nyújtózkodásnál, porckorong kocsonyás, gerinc melletti, hasizmok erősítése, közte található, jóga számos, folyamatos ülőhelyzetben, egész napos, tévé előtt, előredőlő testhelyzetek, gerincjóga speciálisan, érzékenyebb gerinccel, izmokat erősítik, gerincet rögzítő, mozgásszervi betegségek, felnőtt népesség, embert teljességében, természetes szerek, lélek erejének, beteg kibeszélhesse, gyógyulás felé, általános válság, derékfájósak száma, receptért mennek, legnehezebb időszakot, tartós gyógyszerszedés, orvosilag indokolt, betegek kötelezőnek, külső szorítás, belső béke, gyógyulás között, probléma felismerése, lélek jelzése, finomabb jelekből, lelki életére, mozgásszervi problémát, alaphelyzet fájdalmat, fizikai elváltozás, alapvető probléma, szembenézés mindig, mozgásrendszert mozgással, , ,
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 25 db bejegyzés
Összes: 10673 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 99
  • e Hét: 2498
  • e Hónap: 8812
  • e Év: 230157
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.