Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6 különös tény, amitől tátva marad a szád
  2014-04-20 11:49:52, vasárnap
 
  Legyen szó iskoláról vagy a környezetünkből felszedett műveltségről, vannak tévhitek, melyek makacsul tartják magukat, más tények pedig, hiába valósak, szinte senki nem találkozott még velük. Különös adatok, érdekes megfigyelések, néhány elhallgatott történelmi tény és széles körben elterjedt félreértés következik most, amiért diplomát talán nem adnak, de az biztos, hogy tátva marad tőlük a szád.




Link

George Washington fogai
A főleg az Egyesült Államokban népszerű hiedelem ellenére George Washingtonnak nem voltak fából a fogai. Ki is hinné ezt el, nem igaz?
Akkor kapaszkodj, mert a valóság sokkal megdöbbentőbb: Washingtonnak valóban műfogai voltak, ezek azonban aranyból, elefántcsontból, sőt, némelyik állati fogból készült. Ehhez képest a fa már nem is hangzik olyan bizarrnak, ugye?




Link

Az aranyhal és az emlékezet
Az aranyhalak legfeljebb 3 másodpercig képesek megőrizni az emlékeiket, szól a viccé vált általános ismeret. Sokak szerint ezért nem is zavarja ezeket az állatokat különösebben, ha egy kicsi, gömbölyű akváriumban élnek, hiszen mire az üveg egyik végétől a másikig elúsznak, már el is felejtik, hogy hol jártak azelőtt.
Ez azonban nem igaz, nem is véletlen, hogy ma már az állatvédelmi törvények tiltják, hogy a halakat ilyen kicsi, gömbölyű akváriumokban tartsák. Kutatások igazolták, hogy az aranyhalak emlékezete akár 5 hónapon keresztül is kitart.




Link

A bikák és a vörös szín
A bikákat valójában nem bosszantja fel a vörös szín, sőt általában semmilyen színnel kapcsolatban nincsenek ellenérzéseik, a torreádorok a posztó mozgatásával ingerlik a bikákat.
A vörös színre az évek során azért esett a választásuk, mert egyrészt ez a közönség számára látványos, másrészt mert jól elrejti a vérnyomokat, amiből egy-egy bikaviadal során bőven jut a textilre a szerencsétlen, meggyötört állat testéből. A vörös szín tehát nem is annyira a bika, mint inkább a közönség miatt használatos.




Link

A dinoszauruszok kihalása
Az mára szinte bizonyos, hogy a dinoszauruszok kipusztulásában szerepet játszott egy nagy méretű meteorit becsapódása, de a kutatók egyre biztosabbak abban, hogy ez nem jelentette azt, hogy minden dinó szinte egy pillanata alatt eltűnt volna a föld színéről.
Szerintük voltak olyan példányok, amelyek túlélték a katasztrófát, és egyes fajok még a meteor becsapódása után több ezer évvel is a bolygó felszínét koptatták.




Link

Ókori aranykor?
A középkori Angliát gyakran a sötétség korával, betegségekkel, járványokkal, mocskos nagyvárosokkal és kezdetleges orvostudománnyal azonosítják, míg az ókori Egyiptom a kultúra, a mesés gazdagság, a hihetetlenül fejlett tudás szinonimája.
Ennek némileg ellentmond a tény, hogy az ókori Egyiptomban az átlagéletkor nem érte el a 30 évet, és jellemzően a fáraók sem éltek ennél sokkal tovább, de a középkori Angliában az emberek többségében a 60-as éveik közepéig aránylag jó egészségnek örvendtek.




Link

A tiltott gyümölcs
Ádám és Éva történetében, az eredeti szövegben valójában sehol sem szerepel az alma szó, egyszerűen csak egy gyümölcsről van szó, amit azonban helytelenül fordítottak le, és később az egész keresztény világban almaként jelent meg a tiltott gyümölcs.
Ma a kutatók úgy gondolják, hogy valószínűleg inkább füge, esetleg gránátalma lehetett az eredeti szövegben, de ennél is valószínűbb, hogy nem konkrét gyümölcsről, hanem egy szimbólumról lehet szó, tehát a Paradicsomból való kiűzetést nem egy alma, de talán nem is egy gyümölcs leszakítása okozta.
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: orvostudománnyal, elefántcsontból, kipusztulásában, környezetünkből, dinoszauruszok, nagyvárosokkal, megfigyelések, washingtonnak, akváriumokban, megdöbbentőbb, betegségekkel, ellenérzéseik, paradicsomból, szerencsétlen, mozgatásával, műveltségről, katasztrófát, elhallgatott, hihetetlenül, különösebben, szimbólumról, valószínűleg, átlagéletkor, történetében, állatvédelmi, kapcsolatban, járványokkal, becsapódása, gyümölcsről, helytelenül, egészségnek, szinonimája, többségében, azonosítják, másodpercig, használatos, környezetünkből felszedett, valóság sokkal, aranyhalak legfeljebb, viccé vált, állatokat különösebben, üveg egyik, másikig elúsznak, állatvédelmi törvények, halakat ilyen, aranyhalak emlékezete, vörös szín, bikákat valójában, posztó mozgatásával, vörös színre, évek során, közönség számára, George Washington, Egyesült Államokban, George Washingtonnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Segíts neki dicsérni Téged  Paul David Tripp Április 15  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A sorsod  Zilahy Lajos mondta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ma van a magyar költészet napj...  A Magyar Költészet napja alkal...  A pitypang legendája  Szeretem ujjad karcsuságait,  Tavaszi este  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Megígért békesség  Egy gondolat  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Esterházy Péterre emlékezünk  Ott van  Nem kell hozzá fürdőruhás  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Sok ember olyan, mint a kaméle...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egyszerű  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Pitypang szökőkút  Sík Sándor - Ha jő a perc  Anyák napjára  Szép estét  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Otthon  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hamvas Béla  Zilahy Lajos mondta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tanácsok egy pszichológustól  Gebhardt Nóra versei II.  Zilahy Lajos mondta  képre írva  képre írva  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Pitypang szökőkút  39 ígéret  A pitypang legendája  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Szívek  A felvilágosodás...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Magamnak  Robert Merle tollából  Jó nap volt  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Töröld le  Azért kaptad  Spenót fasírttal  A Magyar Költészet napja alkal... 
Bejegyzés Címkék
környezetünkből felszedett, valóság sokkal, aranyhalak legfeljebb, viccé vált, állatokat különösebben, üveg egyik, másikig elúsznak, állatvédelmi törvények, halakat ilyen, aranyhalak emlékezete, vörös szín, bikákat valójában, posztó mozgatásával, vörös színre, évek során, közönség számára, közönség miatt, dinoszauruszok kihalása, mára szinte, dinoszauruszok kipusztulásában, nagy méretű, kutatók egyre, pillanata alatt, föld színéről, meteor becsapódása, bolygó felszínét, középkori Angliát, sötétség korával, ókori Egyiptom, mesés gazdagság, hihetetlenül fejlett, ókori Egyiptomban, középkori Angliában, emberek többségében, 60-as éveik, tiltott gyümölcs, eredeti szövegben, egész keresztény, szimbólumról lehet, gyümölcs leszakítása, orvostudománnyal, elefántcsontból, kipusztulásában, környezetünkből, dinoszauruszok, nagyvárosokkal, megfigyelések, washingtonnak, akváriumokban, megdöbbentőbb, betegségekkel, ellenérzéseik, paradicsomból, szerencsétlen, mozgatásával, műveltségről, katasztrófát, elhallgatott, hihetetlenül, különösebben, szimbólumról, valószínűleg, átlagéletkor, történetében, állatvédelmi, kapcsolatban, járványokkal, becsapódása, gyümölcsről, helytelenül, egészségnek, szinonimája, többségében, azonosítják, másodpercig, használatos, fordítottak, kezdetleges, akváriumban, vérnyomokat, biztosabbak, egyiptomban, leszakítása, választásuk, találkozott, torreádorok, valószínűbb, következik, bosszantja, történelmi, jelentette, felszedett, gránátalma, jellemzően, keresztény, aranyhalak, emlékezete, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 4072
  • e Hónap: 8810
  • e Év: 114954
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.