Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mondj ébresztőt minden nap a környezetednek!
  2014-07-26 13:15:25, szombat
 
   
  Mondj ébresztőt minden nap a környezetednek! * Bőséges Erőt Atilla, Csaba és Árpád ivadékainak, Hunor és Magor népének! * Ébredj Magyar!
Kedves Barátom!
Az alábbi e-mail egy érdekesen összetett levél! Mivel fontosnak találom az ebben leírtakat tovább küldöm. Felhívom a figyelmedet - az általam szerkesztett részt is beleértve - a szöveg eleje a "szűrő".
Egy jeles családi esemény egy evezős túra, majd egy augusztusi túra "bereklámozása" után jön a lényeg: egyfajta beszámoló
Mondj ébresztőt minden nap a környezetednek!
címmel kékkel szedve (lásd: lejjebb, GÖRGESS!!!)
>> A szöveg olvasása mellett/alatt/után/előtt stb. ajánlom meghallgatásra az alábbi dalokat:
* Csillagösvény - Csillagösvényen: Link
(szépen összeválogatott, csodálatos képekkel és Wass Albert Csillagvirágok c. versének felvezetésével)
* Avatar - Ébredj fel: Link
( A dal refrénje:
Ébredj fel, józanodj, részeg hamis álmodból
Szemfényvesztés minden, mit tanítottak az igazságról
A választás hatalmát nem kerülheted el
De tudnod kell, hogy merre indulj el!
HAZA ÉRKEZEL ! )
* Farkasok - Ébredj Magyar! Link
Ezen az oldalon megtalálható, letölthető dalok (lásd: jobb oldalon zene címszó alatt) :
( A dal refrénje: Hát Jöjj és Győzzön az Igazság
Ne félj, Dicső lesz a Magyarság!
Múlté lesz minden,
A múlté lesz minden már,
Ami fáj! )
* FARKASOK / Magyar vér (koncertfelvétel): Link
jobb minőségben itt: Link
(Amennyiben itt egy 3 pontot tartalmazó kis jel jelenik meg, akkor a szöveg megjelenítéséhez kattints erre a jelre!)
Mindenki döntse el, hogy honnan kezdi el olvasni az e-mailt!
Ízelítőként kiemeltem öt fontosabb részt a szövegből. Íme:
I. ,,Úgy közösségileg, mint egyénileg rá kell ébrednünk arra, hogy hivatást, küldetést kaptunk. Isten valamit általam akar elvégezni. Valamit nekem kell elvégezni. Ha nem végzem el, népem, fajtám, egyházközségem lesz szegényebb.(...) És ha úgy alakul, a másikat kell vezetnünk, tanítanunk a közösségi létformában..."
II. ,,Észrevenni azokat, akik különbek, mint én. Fölnézni rájuk, fölzárkózni mögöttük. Ez nem más, mint a közösségben gondolkodás, az érettség bizonyítéka."
III. (...) ,,Építik folyamatosan a társadalmi önszerveződést, dolgoznak országszerte szeretetkörökben. Ki-ki a maga hite és elképzelése szerint. De a csaták és a viszályok nem férnek most már bele, összhangot kell találni!"
IV. ,,Tehát ezt a lovas nemzetet, a szekér által jelképezett népet lovaknak kell repítenie, egymással szót értő, békében együttműködő táltos lovaknak! De ahhoz (, hogy) elinduljon előre az a szekér, a nép szekere, ébresztenünk kell. (... ) ...csak az tud ébreszteni, aki minden nap beszélő viszonyban van Istennel, aki minden nap imádkozik, aki minden nap meghallgatja, és érti őt. Hogy erre igenis van remény, igenis valóság lehet..."
V. ,,Ha pedig Tündérország feléled, az egész Kárpát-haza virágba borul, és az a Föld korszakváltásának is óriási lökést ad."
Úgy gondolom és érzem, ezek a kiragadott részletek is bizonyítják, érdemes elolvasnunk az alábbi történetet!
Valamire felhívom még a figyelmet:
A kell szót iktassuk ki a szótárunkból, a szókincsünkből.
A kell a szükséget fejezi ki.
MI viszont BŐSÉGBEN ÉLÜNK.
Ez lebegjen lelki szemeink előtt, ezt KÉPZELJÜK MAGUNK ELÉ és EZT VETÍTSÜK KI! Folyamatosan!
És akkor - higgyük már el végre és higgyünk már benne - BŐSÉGBEN ÉLÜNK!
Így, ahogy írtam: Jelen időben és Kijelentő módban!
Tehát, a fenti szövegben az alábbiakat érdemes javítanunk élő beszédben és írott szövegben egyaránt:
* ,,rá kell ébrednünk arra" helyett: ébredjünk rá arra
* ,,valamit nekem kell elvégezni" helyett: valamit én végezzek el
* ,,a másikat kell vezetnünk, tanítanunk" helyett: mi vezessük, tanítsuk a másikat
* ,,lovaknak kell repítenie" helyett: a (...) népet lovak repítsék (=táltos lovak)
* ,,ahhoz, hogy elinduljon az a szekér, a nép szekere ébresztenünk kell" helyett:
(...) ébresszünk! ---> ÉBRESZTŐ!!!
Ja és még egy: rengetegen használják Magyarországon a feltételes módot, azaz a volna, a lehet és lehetne, a talán, a ha stb... szavakat. Ezeket is bátran iktassuk ki beszédünkből.
Használjunk bátran JELEN IDŐ-t és KIJELENTŐ MÓD-ot!
Azért adta mindezeket a JÓ ISTEN a magyar embernek, hogy használja!
Azért, hogy a kimondott szónak meg legyen az eredménye!
Mindenkinek Minden JÓT!
Szeretettel, Szalay György Sándor
Mindezek után íme az eredeti üzenet:
Bőséges Erőt Atilla, Csaba és Árpád ivadékainak, Hunor és Magor népének!
Minden idők leghosszabb körlevélcsendjének egy világraszóló nagy hír vet véget, a Pilistől a Hargitáig még mindig oda-vissza zúgják egymás közt a vénséges vén hegyek:
MEGSZÜLETETT KOCSIS KEVE GÁBOR!!!!
AZ EGYÜTTESEN 50-SZERES VÁLOGATOTT KAVICSUNK ÉS DALNOKUNK GYERMEKÉT A KÉT HEGYSÉGET ÖSSZEKÖTŐ ZÁSZLÓNK EREJE NÖVELJE ÉS ISTEN ÉLTESSE BOLDOGAN E KÁRPÁT-HAZÁBAN!
Szintén nagyszerű hír, hogy a Pilis-Hargita egri helytartója, Boci kapitány PILIS-HARGITÁS EVEZŐS TÚRÁT SZERVEZ A TISZA-TÓRA AUGUSZTUS 7 ÉS 10 KÖZÖTT!
Jómagam is benevezek, egy csütörtöki estén, augusztus 7-én este gyűlünk Sarudon.
A költségek nyomottak, mert MátraiBoci ingyen intézi a hajóbérlést.
JELENTKEZÉS minél hamarabb! A hajók miatt.
TOVÁBBI RÉSZLETEK a csatolmányban Bocitól!
AUGUSZTUS 20-ÁN SZERDÁN DÉLUTÁN A PILIS-HARGITA ZÁSZLAJA A LEGENDÁS NYOLCADIK HEGYSÉGÜNK, A VIHORLÁT FELÉ VESZI AZ IRÁNYT. Aznap este már a sárospataki hídfőn szeretnénk aludni.
A túra AUGUSZTUS 26., KEDDIG TART.
A további részleteket egy mihamarabbi gyűlésen egyeztetjük, és addig is körlevélben írok róla.
A körlevelek leálltak, mert 24 napja minden nap dolgozom, de előtte hála a Teremtő egyik csodájának mégis csak eljutottunk CSÍKSOMLYÓRA A PÜNKÖSDI BÚCSÚBA. Ott pedig megint olyan lökést kaptunk, mint legutóbb Molnár V. előadásán, az ilyenek felélesztenek a legnehezebb, legreménytelenebb helyzetben is, és átvisznek akár a falon is.
Csíksomlyó üzeneteit küldöm szeretettel!
Lentebb bemásolva, itt pedig a Szépmezőre kitéve - utóbbi linken aki úgy érzi, terjessze, nagyon FONTOS ÜZENETEK mindannyiunknak! Link
Tisza
Mondj ébresztőt minden nap a környezetednek!
Hazaérkeztünk Csíksomlyóra több százezren égi édesanyánkhoz. Kissé lerongyolódottan, ahogy a pap is mondta, lehetett is érezni a nyeregben a mise előtt. De pár órával később boldogan, kisimultan, megújulva és nagyon fontos üzenetekkel a szívünkben távoztunk, amiket fel kell vállalnunk. Mit szólnak az ismerőseim, hülyének néznek, elveszítem az állásom - ismerős félelmek, de eltörpülnek amellett, hogy mit mondok majd önmagamnak és a csíksomlyói Szűzanyának, ha el kell számolnom a szívem parancsaival! Tavasszal igenis tavasznak kell lennie, a szónak szívből kell jönnie, az embereknek családokban, közösségekben kell élnie!
Ebben a helyzetben már senki sem hiszi el, hogy eljuthat Csíksomlyóra. Az ember elkönyveli, hogy elúszott az idei búcsú, elmondja az ismerőseinek, csendesen sajnálkozik. Részleges szalagszakadás, munkahelyi sok munka, nem létező szabadnap. Zsinórban harmadszor nem leszünk ott, és a Pilis-Hargita zászló sem. De azért ismerve a somlyói Szűzanyát, legbelül nyitva hagyunk egy ajtót, ha be akar jönni, ő úgy is bejön, és ha el akar vinni, úgyis elvisz. Neki nincs lehetetlen. Az agyunk azt mondja, hogy ez most itt lehetetlen. De ez a racionális bal agyféltekés agyunk is emlékszik, általa is nyilvántartott, elismert, igazolt emlék: az egyik búcsú előtt három nappal derült ki, hogy lejárt az útlevelem, szerdán adtuk be a gyorsított kérelmet, mindenki egyöntetűen állította, három munkanap, míg visszaér Pestről, és pénteken délelőtt 10-kor a postás becsengetett vele Debrecenben! Azóta se érti senki, hogy történt. Tehát a bal udvariasan kiegyezik a mélyből üzeneteket közvetítő jobb agyféltekével, és rábólint: tartsuk szárazon a puskaport.
És Szűzanya most is belenyúlt a történetbe. Azon a héten teljesen váratlanul minden úgy alakult a munkahelyen, hogy mégis felszabaduljon három nap! A részleges szalagszakadás gazdája pedig eldöntötte, fel fog jutni a hegyre! Egy éjszakai trükkel, autóval, de megoldjuk. Végül csak a hegy egyharmadáig tudtam autóval felvinni a drága sántikáló páromat (a lezárt hegyre vezető utak és a hatalmas sár miatt), és azon az éjszakán pár nagy próbát át kellett még élnünk, de annál jobban mentek az imák, a mantrák és a ráhangolódás. Aztán szépen lesátraztunk a hegy oldalában, másnap pedig tényleg a Szűzanya erejével, negyedóra alatt fent voltunk a nyeregben! A lába igen jól bírta az emelkedést, és azóta már szinte teljesen rendbe jött. Láttam én már 80 éves csíki anyókát piacos szatyorral a kezében felsietni a legmeredekebb keresztúton: ,,Ejsze csak ide indultam a piacra, de gondoltam feljövök mégis, hogy megnézzem a passiót" - így magyarázta nekem a néni. Ugyanaz az erő vitte fel mindkettőjüket!
Aztán ott ülünk az oltár mögött, megtalált családunk, debreceni barátaink, ismerőseink csapatában a Debrecen tábla alatt. Ebben a pesti rohanásban már az is nagy ajándék, hogy az ember rendes családi körben üldögélhet egy napfényes domboldalon, megöleli a szeretteit, és beszélget velük. Egy gyönyörű ünnepen, a Szentlélek ünnepén. De a Szűzanya még többet ad. A rég nem látott barátok is sorra jelennek meg a Pilis-Hargita zászlaját meglátva, az egyik PH-vándor, kedvenc gólyám, Szali barátom pedig éppen ott ül a debreceni kupac előtt három sorral! Még egy jóízű beszélgetés és még egy döbbenet, erre mekkora esély volt?! És az már nem is meglepő, hogy dobogókői fénymunkás társunk, Julcsi, a mi HoldvilágosKatánk édesanyja is azonnal megtalál egy gyors ölelésre. Az ő története is csodaszerű, pár nappal ezelőtt tudta meg, hogy jönnie kell, nem sokkal édesapja elveszítése után, és hirtelen minden úgy alakult, hogy el tudjon jönni. Mert ott kellett lennie!
Aztán elkezdjük nagy élvezettel szemlélni a velünk szemben ülő 300 ezer magyar ember zászlóit, öltözetét, érezve imájukat, az együttlétben áradó örömüket. Óriási bizsergés, akárhányszor elindul a pásztázó tekintetünk. Egy félórája, amikor felértünk a nyeregbe, még feszültséget éreztem, elég komolyat, mintha a sok teher, a magyarság minden nyűge, baja feljött volna a hegyre. Ez most már sokkal jobb.
A pap is éppen ezzel a gondolattal kezdi a misét: ,,Itthon vagyunk még akkor is, ha lélekben lerongyolódottan érkeztünk haza" - hihetetlen, hogy mennyire rárímel az érzésemre. És hát az utóbbi hetek gyilkos rohanása után ezt akár magamra is érthetem.
És megható, ahogy kibontja ezt a gondolatot: ,,Hazajöttünk, mert az édesanyánkhoz jöttünk. Hol is lehetnénk otthon a világban, ha nem édesanyánknál, a napba öltözött asszony palástja alatt.
Ahhoz az édesanyához jöttünk, akinek egyedüliként van bejárati kulcsa gondokkal terhelt, szenvedésektől gyötört, de mégis hittel reménykedő szíveinkhez. Édesanyánknál mindannyian itthon vagyunk. Itthon vagyunk, bármely szögletéből jöttünk is széles e világnak."
Tényleg erről szól. Ezért könnyezi meg az ember, ha mondjuk a pilisszántói kápolnában vagy bárhol máshol meghallja a régi székely himnuszt: ,,...Vándor fecske hazatalál, édesanyja fészkére száll. Hazajöttünk, megáldott a csíksomlyói Szűzmária."
És így jönnek sorba a szebbnél szebb üzenetek (sógorom mellettem ülve azt mondja, ennyire tömény, és fontos dolgokkal teli beszédet nem hallott még itt a nyeregben, ezt többen is így érezzük), és már lehet tudni, hogy miért dolgoztak annyira komolyan az égiek, hogy itt legyünk! Olyan erejű megerősítés, mint pár héttel ezelőtt a halálból megmenekülő Molnár V. József előadása. Hogy a hétköznapokban porlódó ember igenis emelje fel fejét, és minden nehézség ellenére vállalja fel azt, amiért itt van!
Oláh Dénes szavaiban is előkerül: ,,Úgy közösségileg, mint egyénileg rá kell ébrednünk arra, hogy hivatást, küldetést kaptunk. Isten valamit általam akar elvégezni. Valamit nekem kell elvégezni. Ha nem végzem el, népem, fajtám, egyházközségem lesz szegényebb." És ha úgy alakul, a másikat kell vezetnünk, tanítanunk a közösségi létformában: ,,Népünknek ilyen András-lelkületű tanárokra, papokra, pedagógusokra, politikusokra, vállalkozókra volna szüksége, akik nyitott szemmel járva felfedezik azokat, akik tudnának valamit tenni. De nemcsak felfedezik: elvezetik arra az érettségre, hogy képesek legyenek szellemi, lelki, anyagi kincseiket a közösség asztalára tenni." Ha pedig a másiknál kincseket, képességet lát, elismeri azt, ezáltal erősíti a másik jó tulajdonságait, megint csak a közösségi létforma egyik alaptételét (egyik nagy jelentőségét) megélve: ,,Észrevenni azokat, akik különbek, mint én. Fölnézni rájuk, fölzárkózni mögöttük. Ez nem más, mint a közösségben gondolkodás, az érettség bizonyítéka."
Ez a beszéd végig érezhetően visszakanyarodik ahhoz a pár százezer magyarhoz, aki már ébren van, és most ébresztenie kell. Többször is őket szólítja meg.
Akik vezető szerepel érkeztek ide a harmadik évezred hajnalára. Tehetséggel, feladattal és felelősséggel ebbe az egyre fogyó és mégis reményre ítélt nemzetbe. Nem ülnek ők tétlenül, nem egyszer nekiveselkedtek a feladatnak. Gyűltek össze 70 ezren és 200 ezren is Bösztörpusztán, építettek több ezres aztán több tízezres érdekképviselő, életet építő országos mozgalmat. Építik folyamatosan a társadalmi önszerveződést, dolgoznak országszerte szeretetkörökben. Ki-ki a maga hite és elképzelése szerint. De a csaták és a viszályok nem férnek most már bele, összhangot kell találni! Ezt így adta át Oláh Dénes: ,,Ha a hintó elé fogott lovak egymás torkának esnek, akkor a hintó a sáncban köt ki. Aki ezt a sorsot szánja népének, az éretlen és felelőtlen ember. Az érettség alázat. Csak annyiban számítok érett, felelős embernek, ha hintó elé fogott lóként értelmezem magamat. Ha én önként leszek lóvá, akkor nem tudnak mások lóvá tenni. Pál apostol azt írja: Mindenkinek mindene lettem, hogy némelyeket mindenképpen üdvözítsek."
Tehát ezt a lovas nemzetet, a szekér által jelképezett népet lovaknak kell repítenie, egymással szót értő, békében együttműködő táltoslovaknak! De ahhoz elinduljon előre az a szekér, a nép szekere, ébresztenünk kell. A marosküküllői pap ezt is gyönyörűen beleszőtte, csak az tud ébreszteni, aki minden nap beszélőviszonyban van Istennel, aki minden nap imádkozik, aki minden nap meghallgatja, és érti őt. Hogy erre igenis van remény, igenis valóság lehet a több százezer imádkozó magyar órákkal később a Kissomlyó hegyen lévő kápolna kertjében kaptunk élő bizonyítékot. Az éjszakai virrasztást ott éltük meg folyamatosan éneklő, imádkozó erdélyi testvéreink között, fiatalok és öregek együtt, álomszerű, hihetetlen élmény volt hallani, és érezni az erejét, valódiságát. Szó szerint tapintható volt, ahogy működik, és látható, ahogy a körülöttünk mindenütt tomboló vihar és szél egyetlen percre sem érte el a kápolnát!
Tehát csak az tud minden nap ébresztőt mondani a környezetének, akinek van ehhez mindennapi erőforrása, és van mondanivalója. Mindkettőt a JóIsten biztosítja. Saját meglátás: jelen pillanatban a magyarság vezetőnek érkezett részének jókora hányada óriási kihasználatlan erőforrásokon üldögél a rendszeres ima, vagy bármilyen belső élet hiányában. Márpedig ami itt van velünk, nem dobhatjuk el. Ezt Oláh Dénes is kimondja a földünkre is kiterjesztve: ,,Rá kell döbbennünk arra, hogy milyen szellemi, lelki és természeti kincsek birtokában vagyunk. Ezek a mi kincseink. Ezekről nem mondhatunk le, mert ezeknek vér volt az ára."
És csak az tud ébreszteni, aki felvállalja, nyíltan képviseli, azokat, amit kapott. Például amit most hazahozott 2014-ben a csíksomlyói Szűzanyától. Ehhez bátorság kell, mert mindenkinek könnyebb szemérmesen tovább üldögélni, csendben maradni a semmit mondó, mindent felélő, életet tagadó művilág önpusztításában.
De a valóság nem ez! Az élet nem így működik! Tavasszal tavasznak kell lennie, a szónak szívből kell jönnie, az embereknek családokban, közösségekben kell élnie! Minden ezt képviselő cselekedet, szó, minden ilyen megosztás a világhálón egy-egy ébresztő lesz mások számára. Van tehát tétje a bátorságunknak. Elveszítem az állásom, mit szólnak az ismerőseim, hülyének néznek - ismerős félelmek, de eltörpülnek amellett, hogy mit mondok majd önmagamnak és a csíksomlyói Szűzanyának, ha el kell számolnom a szívem parancsaival!
Aki ott volt a somlyói nyeregben, ráhangolódott 300 ezer társával együtt a pap szavaira, tisztán érezte, nincs már idő szégyenlősködni, taktikázni. Az az idő lejárt, ki kell jönnünk a napfényre. Ő így fogalmazott: ,,Én hiszem, hogy Erdély földje újra Tündérkertté válik, ha rádöbbenünk arra, hogy a megtérés lényege az élet felkínálása."
Ha pedig Tündérország feléled, az egész Kárpát-haza virágba borul, és az a Föld korszakváltásának is óriási lökést ad.
Szépmező Szárnya
--
Üdvözlettel:
Szalay György Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Címkék: szeretetkörökben, lerongyolódottan, visszakanyarodik, megjelenítéséhez, csillagösvényen, összeválogatott, nekiveselkedtek, szemfényvesztés, szégyenlősködni, mindannyiunknak, koncertfelvétel, önpusztításában, meghallgatásra, csillagvirágok, környezetednek, egyházközségem, szalagszakadás, felvezetésével, hétköznapokban, felszabaduljon, táltoslovaknak, bösztörpusztán, önszerveződést, tulajdonságait, nyilvántartott, magyarországon, szenvedésektől, érdekképviselő, szókincsünkből, bátorságunknak, mindkettőjüket, kihasználatlan, erőforrásokon, közösségekben, agyféltekével, csillagösvény, alábbi e-mail, érdekesen összetett, ebben leírtakat, általam szerkesztett, jeles családi, evezős túra, augusztusi túra, szöveg olvasása, alábbi dalokat, választás hatalmát, oldalon megtalálható, múlté lesz, szöveg megjelenítéséhez, másikat kell, közösségi létformában…, közösségben gondolkodás, Bőséges Erőt Atilla, Ébredj Magyar, Kedves Barátom, Wass Albert Csillagvirágok, HAZA ÉRKEZEL, BŐSÉGBEN ÉLÜNK, MAGUNK ELÉ, VETÍTSÜK KI, JELEN IDŐ-t, KIJELENTŐ MÓD-ot, Mindenkinek Minden JÓT, Szalay György Sándor, Bőséges Erőt, MEGSZÜLETETT KOCSIS KEVE GÁBOR, VÁLOGATOTT KAVICSUNK ÉS DALNOKUNK GYERMEKÉT KÉT HEGYSÉGET ÖSSZEKÖTŐ ZÁSZLÓNK EREJE NÖVELJE ÉS ISTEN ÉLTESSE BOLDOGAN, PILIS-HARGITÁS EVEZŐS TÚRÁT SZERVEZ TISZA-TÓRA AUGUSZTUS, TOVÁBBI RÉSZLETEK, SZERDÁN DÉLUTÁN PILIS-HARGITA ZÁSZLAJA LEGENDÁS NYOLCADIK HEGYSÉGÜNK, VIHORLÁT FELÉ VESZI AZ IRÁNYT, KEDDIG TART, CSÍKSOMLYÓRA PÜNKÖSDI BÚCSÚBA, Molnár, FONTOS ÜZENETEK, Hazaérkeztünk Csíksomlyóra, Oláh Dénes, Szépmező Szárnya,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.19. 22:12 Líbia - Merkel: a résztvevők megállapodtak a fegyverembargó betartásában
01.19. 22:02 IHRA: hangsúlyt kell fektetni a nácizmus és a fasizmus áldozatainak emlékén...
01.19. 21:31 Major és Péni is kiemelkedően lőtt az utolsó Eb-válogatón
01.19. 21:11 Az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltjét választották önkormányzati kép...
01.19. 21:01 A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon
01.19. 20:42 Ukrán repülő - Kijev: nehéz tárgyalások zajlanak Iránnal a feketedobozok át...
01.19. 20:42 Csenár Mátyás József lett a Győr-Moson-Sopron megyei Szakony polgármestere
01.19. 20:41 Újraválasztották a korábbi polgármestert a Vas megyei Döröskén
01.19. 20:22 Erdő Péter: a keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés
01.19. 20:21 Férfi kézilabda Eb - Továbbra is százszázalékos a norvég válogatott
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Png rózsa  Tündérkés torta  Facebookon kaptam  "Ma ahogyan a mosógépbe tettem...  Téli este  Alvó baby  Miért jutott idáig a világ?  Téli kép  Isten báránya -Gondolatok évkö...  Nők bundában  Elegem van  A jó viszonyt, elsősorban önma...  9. parancsról szóló elmélkedés...  A jó viszonyt, elsősorban önma...  Png virág  Zsírégető, C-vitaminban dús tá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ősz üzenete  Facebookon kaptam  Tündérkés torta  Zsírégető, C-vitaminban dús tá...  Tengerpart  Nők bundában  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Csendéletek  Kókusz  Kék rózsa  Facebookon kaptam  Keresd és vedd észre a csodáka...  Téli kép  Facebookon kaptam  Zsírégető, C-vitaminban dús tá...  Kutyus szemüvegben  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Van egy gyógyszer  Elég minden napnak a maga baja  A fahéj gyógyhatásairól  Ezüst torta  Sötétben nem látok aludni  Testünk üzenetei a betegségekr...  Készüljünk együtt testben és l...  Mese torta  Egy haldokló tanya  Miért jutott idáig a világ?  Esti képek  Kék rózsa  Téli kép  Facebookon kaptam  Semmi nem a miénk, csak a láts...  Hmmm  Egy 120 éves nagymama elmondta...  Facebookon kaptam  Minden lehetséges annak aki hi...  Png nő  Kutyus szemüvegben  Az örökkévaló Isten és a mulan...  Egy tál cseresznye  Cinkék járnak szívem ablakára  Téli kép  Facebookon kaptam  A szőlőmunkások példázata  Az ősz üzenete  Kutyus szemüvegben  Hmmm  Kávészemek  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Posertube  Fekete png cica  Téli gif képek  Virágos torta  5 táplálék, amely felgyorsítja...  Egy tál cseresznye  A hamis próféták  Elég minden napnak a maga baja  Eged hegy - természeti fotó  Nő virággal  Téli gif képek  Siklósi vár képeken  Rózsaszín rózsa  Virágos torta  Rózsa hóesésben  Kaktuszos-rózsás-kagyló díszít...  Facebookon kaptam  A boldogság olyan  Minden lehetséges annak aki hi...  Évközi 2. vasárnap 01.19 Csíks...  Png rózsa  Alvó baby  Esti mese  Ámbér erőd Indiában  Facebookon kaptam  Haiku  Nő virággal  Van egy gyógyszer  Napraforgók  Eged hegy - természeti fotó  Babits Mihály : Szerelmes vers  Az örökkévaló Isten és a mulan...  Fázós január 
Bejegyzés Címkék
alábbi e-mail, érdekesen összetett, ebben leírtakat, általam szerkesztett, jeles családi, evezős túra, augusztusi túra, szöveg olvasása, alábbi dalokat, választás hatalmát, oldalon megtalálható, múlté lesz, szöveg megjelenítéséhez, másikat kell, közösségi létformában&#8230, közösségben gondolkodás, érettség bizonyítéka, társadalmi önszerveződést, maga hite, lovas nemzetet, szekér által, egész Kárpát-haza, kiragadott részletek, alábbi történetet, kell szót, szükséget fejezi, fenti szövegben, alábbiakat érdemes, feltételes módot, magyar embernek, kimondott szónak, eredeti üzenet, világraszóló nagy, csütörtöki estén, költségek nyomottak, hajók miatt, csatolmányban Bocitól, sárospataki hídfőn, túra AUGUSZTUS, további részleteket, mihamarabbi gyűlésen, körlevelek leálltak, ilyenek felélesztenek, mise előtt, szívünkben távoztunk, csíksomlyói Szűzanyának, szívem parancsaival, szónak szívből, embereknek családokban, ember elkönyveli, idei búcsú, somlyói Szűzanyát, egyik búcsú, gyorsított kérelmet, postás becsengetett, mélyből üzeneteket, héten teljesen, részleges szalagszakadás, éjszakai trükkel, hegy egyharmadáig, drága sántikáló, lezárt hegyre, hegy oldalában, lába igen, kezében felsietni, legmeredekebb keresztúton, oltár mögött, pesti rohanásban, ember rendes, napfényes domboldalon, gyönyörű ünnepen, egyik PH-vándor, debreceni kupac, jóízű beszélgetés, gyors ölelésre, velünk szemben, együttlétben áradó, pásztázó tekintetünk, magyarság minden, gondolattal kezdi, utóbbi hetek, édesanyánkhoz jöttünk, napba öltözött, édesanyához jöttünk, pilisszántói kápolnában, régi székely, csíksomlyói Szűzmária, szebbnél szebb, halálból megmenekülő, hétköznapokban porlódó, közösségi létformában, közösség asztalára, másiknál kincseket, közösségi létforma, beszéd végig, harmadik évezred, egyre fogyó, sorsot szánja, érettség alázat, több százezer, éjszakai virrasztást, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 1231
  • e Hónap: 18602
  • e Év: 18602
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.