Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Los Angeles
  2014-10-01 18:05:22, szerda
 
   
  Ugorj el Santa Monicára napozni és szállodasort nézni. Beverly Hillsen a sztárok luxusvilláinak csücskét lehet meglesni, Disneylandben kezet foghatsz Miki egérrel. Városmagot csak a viszonylag kicsi Downtownban találsz - bankok, szállodák, irodaépületek felhőkarcolóival. Az igazi LA-hangulat azonban nem a Belvárosban rejtőzik.
Link

Tengerparti metropolisz

Los Angeles az Egyesült Államok második legnagyobb városa. Mindössze százhúsz kilométerre fekszik a mexikói határtól, ezért a latin hatás itt igen jelentős. Eredeti neve is spanyol: El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles, azaz a Mi asszonyunk, az angyalok ki¬rálynőjének faluja.

Nemcsak a neve költői, fekvése is lenyűgöző. A lakó és üzleti negyedeket váltogató hatalmas területen nagyon kevés a magas ház, a Downtownon kí¬vül csak Century Cityben emelkednek felhőkarcolók. Éppen az alacsony házak miatt a hihetetlen méretű, sokszínű égbolt alatt jól láthatók Santa Monica és Santa Ana behavazott hegyei. A Csendes-óceán partvonala is könnyen megközelíthető: itt vár Malibu, Santa Monica, Marina Del Rey és Palos Verde elegáns üdülőterületeivel és Long Beach hatalmas kikötője a Queen Mary hajóval.
Link

A helyiek a hétvégét leginkább Malibun és Laguna Beachen töltik, ahol csendesen élvezhetik a tengerpartot és a napsütést. A turista azonban, aki görkorizó bikinis lányokat, fura üzleteket, tengerparton tornázó izompacsirtákat akar látni, felkeresheti a bohém, fiatalos Venice Beachet. Errefelé nem ritkaság, hogy kifogja az ember valamelyik tévésorozat forgatását. Szóval, nincs még egy város a világon, ahol egyetlen nap leforgása alatt úszhatunk a Csendes óceánban, síelhetünk a magas hegyekben és még a közeli sivatagot is megtekinthetjük.
Link

A filmipar régi és új kegyhelyei

Hollywood városrészt legjobb gyalog bejárni. Itt található a Mann's Chinese Theater a sztárok láb- és kéznyomaival, üzletek Marilyn Monroe és James Dean-emléktárgyakkal. A régi nagy mozik pedig klasszikusokat játszanak. Az egykor neves stúdióknak (amelyek alapítói közt oly sok magyar volt) otthont adó negyed lakói részben kevésbé vagyonos mexikóiak. A sztárok ma is Beverly Hillsben lak¬nak, nem Hollywoodban. A mai nagy tévé és mozistúdiók a közeli Burbankben találhatók. Ezekben megtekinthető, hogyan is készülnek a szuperprodukciók.
Link

Szilikon és limuzin

Talán sehol ennyi szép embert, szilikonmellet és bevándorlót nem látni. No meg hatalmas limuzint, hófehéret, arany ablakdíszekkel. Los Angelesben mindennek gyönyörűnek kell látszania. A hatalmas városban ritkán találkoznak az emberek, ezért minden pillanatban meg kell felelni a négyes szabálynak: szépség, egészség, gazdagság, kreativitás. Akiről nem rí le azonnal, hogy mindezek birtokában van, soha nem csinálja meg itt a szerencséjét, pedig szinte mindenki azért jön ide, hogy befusson. Sztárként vagy a sztárok kiszolgálójaként.

Beverly Hills egyik legmenőbb étterme, a Spago tulajdonosa például osztrák. Wolfgang Puck pizzériásból verekedte fel magát csillagszakáccsá. Nem kis eredmény egy olyan városban, ahol nemrégiben húzták le a rolót Schwarzenegger, Stallone és Bruce Willis Planet Hollywoodján, mert senki sem volt kíváncsi az angyalhaj-spagettire friss paradicsommal. A Spago-menü jellegzetes kaliforniai vegyes: zöldség, gyümölcs a karamellel, mézzel megbolondított borjú, kacsa mellett. Hatalmas tányéron kis adagok. A színészek, producerek fogyókúrás étrendjéhez igazodva. A teraszon hatalmas kandeláberekkel melegítik a hűvösödő sivatagi levegőt. A pénztárcáját nem kímélő turista ide betérve gyak¬ran találkozhat valamely hírességgel, de a kevésbé drága éttermekben is megpillanthatja Gwyneth Paltrow-t vagy Schwarzeneggert. Ő állítólag a tízdolláros salátákat kínáló Café Romában szokott ebédelni.
Link

Itt a felszolgáló fekete srác bohóckodik felalá, akár a következő Wesley Snipest is sejthetjük személyében. LA-ben vannak a világ legcsinosabb és legudvariasabb felszolgálói.
Link

Ami Detroitnak az autó, San Jósénak a számítógép, az Los Angelesnek a stúdiók világa. Itt mindenki producer, forgatókönyvíró, rendező, vagy leginkább az akar lenni. Némelyik próbálkozó elmúlt hetvenéves, és még mindig meghallgatásokra jár. Soha sem lehet tudni: egy jó tévészereppel vagy mirelitreklámmal egyszer megcsinálhatja a szerencséiét.

Pálmafák és divat

A kívülálló számára a kellemes időjáráson kívül a drapp, világosbarna lakóházak, a gyarmati vagy európai épületeket utánzó hatalmas stúdióépületek és a változatos táj az első, ami szembetűnik. Lehet itt télen huszonöt fok is, és hatalmas pálmafákat lenget a sivatagi szél. Ha valaki azt hinné, hogy csak úgy nőnek ide, téved. Teherautókkal szállítják őket a megrendelő kertjébe.
Link

Élhető város. A nagy konkurenssel, New Yorkkal szemben szállodai szállás itt már fellelhető ötven dollártól. A ruhák pedig mesésen olcsók. A legmenőbb márkákat egy szezon eltéréssel meg lehet kapni negyven dollár alatt. Aki pedig a sztárok öltözékeire kíváncsi, végigsétálhat a Rodeo Drive-on (itt vásárolta Júlia Roberts menő cuccait a Pretty Woman-ben). Jóllehet a legnagyobb divatházak üzletei rendkívül drágák, a nézelődés ingyen van.


Nézd meg, nem bánod meg

- A gazdag gyűjteménnyel rendelkező Getty múzeumot

- A régi Hollywood eleganciáját idéző Bel Air Hotelt.

- A Star Wars nevű üzletet Santa Monicán, ahol filmes emléktárgyakat, ruhákat lehet kapni.

- A Lucky Seven klubot Hollywoodban, ahol Jeff Goldblum zenekara játszik.

- A Ross üzleteket, ahol márkás ruhákat vásárolhatsz olcsón.

- Az Aquarium of the Pacific tengeri állatait Long Beachen.

- Az Universal Stúdiós túráját a régi filmek díszleteivel, filmtechnikai bemutatókkal.

- A híres Hollywood-feliratot

- Disneylandet, amely csak egyi¬ke a négy hatalmas vidám- és szórakoztató parknak.
Link

Jó tudni

Nagyon nehéz pénzt váltani. Aki a repülőtéren nem váltja be külföldi pénzét, később nehezen talál megfelelő bankot.

Dohányozni szinte sehol nem lehet a Los Angeles-i épületekben. A tiltást komolyan veszik.

Nem szabad bámészkodni. Ha kékhajú, teletetovált alakkal találkozol, akkor se fordulj utána. Los Angelesben nem szokás az utcán szemezni, megfordulni valaki után. Legrosszabb esetben még be is perelhetik a bámészkodót.

El kell kerülni a ,,maguk, amerikaiak" - kifejezést. Ebben a városban kevesen vannak, akik nem az Egyesült Államok valamelyik más területéről vagy éppen más országból költöztek ide. Mivel Amerika amúgy is hatalmas, az itt élők nem szeretik, ha egy kalap alá veszik őket más államok lakóival.

A víznek nincs túl jó íze. Mivel itt eredetileg sivatag volt, messziről szállítják a városba az ivóvizet, ezért erősen klórozott. Egészségkárosodást nem okoz, de a helyiek nagy része is palackozott ásványvizet fogyaszt.

Nem szokás sétálni. Bizonyos sétálós környékeken kívül (ilyen a Rodeo Drive vagy a Hollywood Boulvard például), a lakónegyedekben nem sétál senki. Mivel mindenhová autóval járnak, kis üzleteket sem nagyon lehet találni. Éppen ezért érdemes előre tudni, ha szükségünk van valamire, mert gyalogszerrel később nem lehet például cigarettát találni.

Rengeteg a földrengés. Természetesen apró rezgésekről van szó, komolyabbak csak ritkán fordulnak elő. Aki mégis ilyet tapasztal, azonnal menjen ki a szabad levegőre.

A repülőtér sokkal nagyobb az európaiaknál, de meglehetősen érthető rendszerű. A nemzetközi légitársaságok mindig ugyanarra a terminálra érkeznek, és a reptéri buszok sofőrjei tudják, honnan indulnak a Lufthansa vagy a KLM gépei. Azért nem árt előre tisztázni, hová érkezünk, és honnan indulunk. Minden terminálnak külön része van kávézókkal, dutyfree-üzletekkel. A kilencórás időeltolódás és a tizenkét órás repülőút miatt Európából érdemes hosszabb időre Los Angelesbe menni. Az átállás legalább három nap.

Nézzünk meg egy 360°-os panoráma felvételt Los Angelesről:Link
(airpano.hu)
Link

A terület tengerparti részeit évezredek óta lakták, az amerikai őslakosok elsősorban a Tongva és a Chumas törzsek. A spanyolok csak később, a XVIII. században érkeztek ide.

Los Angeles teljes neve El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de Porciuncula,

ami a név méretének 3,63%-ára rövidíthető: L.A.

Egyébként a magyar jelentése,, A mi úrnőnknek, az Angyalok királynőjének faluja a Porciuncula folyón". A város beceneve: ,,City of Angels" (Az angyalok városa)

A várost hivatalosan csak 1850-ben alapították, az aranyláz idején ezrével özönlöttek ide az új telepesek. Az itt talált kőolaj is jelentős lökést adott a település fejlődésének. Az 1900-as évek elején itt hozták felszínre a világ kőolajtermelésének negyed részét.

Los Angeles hatalmas területen fekszik, tulajdonképpen több kisebb város összekapcsolásával létrejött metropolisz és nincs igazi központi része.

Elővárosaival együtt, (Pasadena, Ontario, Fontana, San Bernardino, Moreno Valley stb.) közel 15 millió lakosa van.
Link

A népesség rendkívül sokszínű. Mintegy 200 népcsoport él a városban, a beszélt nyelvek száma közel 240. Az angol-amerikaiak részaránya csak 10 - 12%.

Különösen gyorsan növekszik a latin-amerikai (mexikói) és az ázsiai közösség, utóbbiból itt található a legnagyobb az országban.

Jelentős létszámú, és szinte külön városnak számít a kínai negyed. A bejáratot sárkányok díszítik.
Link

A forgalmi dugók a városban mindennaposnak számítanak. Csúcsidőben az utakon szinte mozdulni sem lehet és a várost egy messziről igen csak jól látható szmog-felhő keríti be.

A 10 millió lakosra 13 millió autó jut, szinte az autópályán araszolva élnek társadalmi életet. Útközben újságot olvasnak, ügyeket intéznek, felhívják a rokonokat, barátokat, hiszen mindenre van idő.

Kocsi nélkül lehetetlenség közlekedni, néha még azzal is nehéz. A nyolcsávos városi utak gyakran bedugulnak.

Az autópályán van egy sáv a legbelső,(carpool lane) amit csak olyan gépkocsik használhatnak, amelyekben kettőnél több utas van.

Persze ha bábut raksz be magad mellé, az, senkit nem zavar, de ha elkapnak a rendőrök, kemény büntetésre számíthatsz.

Az autósok udvariasak, már a szándékból is értenek, akkor is megállnak, ha a piros jelzésen akarsz átmenni.

Természetesen van metró és busz hálózat is, da a tömegközlekedést jellemzően a szegények használják, mert nincs kocsijuk. A buszok elején még biciklit is lehet szállítani.
Link

A város híres strandjai:

Számos filmben láthattuk a gondtalanul szörföző és strandoló amerikai fiatalokat. Itt rohantak a Baywatch fiúk és lányok menteni a fuldoklókat.

A szerencséseket Erika Eleniak vagy Pamela Anderson mentette ki, mit mondjak...volt mibe kapaszkodni a fuldoklóknak..

Nyáron számos sportesemény helyszíne, itt száguldoznak a gördeszkások és a görkorisok, de gyakran izmoznak itt a bodybilderek is.

Annak idején Schwarzi is indult itt body-building versenyeken. A strandoknak különleges hangulatuk van, sok kedves örült rohangál a parton.

Itt zenélt a ma már klasszikusnak számító Beach Boys együttes.

A Marina Del Rey:

Talán ez a beach a legkevésbé ismert. A korábban lápos, mocsaras területen óriási jachtkikötőt alakítottak ki.

A Fisherman village hangulatos, színes házai kellemes látványt nyújtanak.
Link
Link
Link

A Venice Beach:

A Venice, negyed mesterséges csatornáival Velencére emlékeztet. A csatornák partján a luxusvillák mellett, a Balaton hőskorára emlékezető házacskák is vannak.

Szinte keresi az ember a sokatmondó feliratokat.(Megkoplalta-lak stb.)
Link
Link

A Santa Monica Pier(móló):

A csodás homokos strand ideális a pihenni vágyók számára. A mólón számtalan bazár, különféle éttermek és árusok. A móló vége több szintes, alul a pecások lógatnak, fent, pedig kilátó van.
Link
Link

Séta a városban:

El Pueblo, Los Angeles legrégebbi része, néhány épületét, még a spanyol gyarmatosítók építették a 18. század végén, ezek egyike az Old Plaza Church.
Link
Link

Los Angeles belvárosát célszerű gyalog bejárni, és testközelből megtekinteni a több száz filmben szereplő épületeket és utcákat.

A Downtown-t, azaz a belvárost magas felhőkarcolók uralják, a legmagasabb épület a 310 méter magas toronyház, a U. S. Bank Tower.
Link
Link

Los Angeles City Hall, az 1928-ban épült 28 emeletes épület a város egyik különlegessége, melyet egy magyar építész tervezett, földrengés-biztosra.
Link

A Music Center-ben, egész évben különböző színházi előadások, zenés műsorok, és koncertek zajlanak.
Link

A Beverly Hills:

Los Angeles talán leghíresebb negyede Beverly Hills, a Golden Triangle (Aranyháromszög), ahogy a helyiek emlegetik. A városrész a leggazdagabbak lakóhelye, utcáit a legkülönfélébb villák és paloták szegélyezik.

Két fő utcáján a Rodeo Drive-on, és a Wlishire Boulvard-on, elegáns üzletek sorakoznak, amelyek a divatvilág legújabb, és legdrágább ruháit, ékszereit kínálják, mint Gucci, Versace, vagy Christian Dior.

Rodeo Drive a kontinens legdrágább utcája. Az összes világmárka fellelhető itt, ahol a sztárok is vásárolnak.

Van olyan üzlet, ahol a vásárlók átlagosan 100.000 dollárt hagynak ott egy vásárlásnál, és csak azért előleget kell letenniük, hogy vásárolhassanak.

Ezen a környéken forgatták az egyik legnépszerűbb filmet, a ,,Pretty Woman"-t, magyar címe: ,,Micsoda nő".

Láthatjuk a szállodát is, melyben Richard Gere lakott.
Link
Link
Link
Link

Hollywood:

A filmvilág központja, Los Angeles egyik kerülete. A város leghíresebb jelképe a Hollywood felirat a Mount Lee oldalában található, mintegy 500 méteres magasságban. Eredetileg a domboldalban épülő lakóparkot reklámozták vele.

Ekkor még a Hollywoodland felirat volt olvasható és az építkezés befejezése után le akarták bontani, de a helyiek tiltakozásának eredményeképpen megmaradt, és a filmeseknek köszönhetően, a város szimbólumává vált. A szó jelentése egyébként magyarul: magyalfa.
Link

Fantasztikus élmény végigsétálni Hollywood leghíresebb sétányain a Mulholland Drive-on, a Sunset Boulevard-on, és a Hollywood Boulevard-on.

A Sunset Boulevard-on elegáns éttermeket, éjszakai clubokat, szállodákat és bárokat találunk.

A Mulholland Drive Los Angeles egyik legszebb panorámaútja, a Santa Monica-hegység gerincén végighaladó útról fantasztikus kilátás nyílik a városra.

Los Angeles talán leghíresebb sétánya a Hollywood Boulevard.

A sétány fő nevezetessége a Walk of Fame, az a járdaszakasz, ahol a járdákon elhelyezett csillagokban egy-egy sztár neve látható.

1960-óta helyeznek el csillagokat filmművészet, zene, rádió és színház kategóriákban, a művész neve alatt látható szimbólum utal a művészeti ágra. Ma több mint 2300 híresség csillaga látható.
Link
Link

Számos film is játszódik itt. Pretty woman hősnője is itt árulta bájait.

A sétányon bármikor összefuthatsz egy világsztárral, de ha éppen nem jön arra Halle Berry, akkor is akad egy ,,Macskanő", aki a nyakadba ugrik.
Link

A leghíresebb, legismertebb magyar sztár, Gábor Zsazsa, aki nem elsősorban a film, inkább a házasságkötések főszereplőjeként szerzett hírnevet.

Nyolc férjet fogyasztott el, és mindent magtartott, mondván, nem akarja megsérteni a volt férjeit azzal, hogy visszaadja az ajándékaikat.

Ügyes!!!

A Hollywood Boulevardon lévő Grauman's Chinese Theatre előkertjében a megnyitása óta gyűlnek a betonba foglalt kéz- és láblenyomatok a neves művészektől.

Láthatod itt többek között, Clark Gable, Judy Garland, Rita Hayworth, John Wayne, Sophia Loren, Clint Eastwood, és Anthony Hopkins jelét.

A képen Paul Newman és felesége, Joanne Woodward lenyomata szerepel.
Link

Ugyanitt található a Kodak Theather, ahol az Oscar díj átadás és az új filmek díszbemutatója zajlik.
Link
Link

Universal Studios:

Ha már Hollywoodban járunk, kukkantsunk be egy filmstúdióba is!

A Universal City, az óriási filmgyár, a Universal Studios otthona. Ez egy hatalmas szórakoztató park, ahol a látogatók korábbi filmek díszleteiből felépült hatalmas vidámparkban szórakozhatnak.

A háromdimenziós mozik, a Waterworld, a Terminátor, és a Múmia című filmek hátterei és díszletei között zajló szórakozás felejthetetlen élményt nyújt.
Link
Link
Link
Link

Los Angeles a csillogás, a gazdagság, a méregdrága üzletek és a sztárok városa, az óriási autósztrádák felett esténként félelmetesen gomolygó szmog-felhő jótékonyan elfedi az árnyakat.

Az egész amerikai életforma, a mentalitás a túlzásokra épül, színes felfújt lufihoz hasonlít, és ez igaz a gazdaságra is.

Nem véletlen, hogy innen indult el a válság, amikor a banki lufi kipukkadt, de emlékezhetünk az Enron botrányra, ahol a kozmetikázott jelentések alapján hatalmas pénzeket vettek fel teljesítmény nélkül.
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép tájakon  
Címkék: tömegközlekedést, csillagszakáccsá, kiszolgálójaként, meghallgatásokra, felhőkarcolóival, szuperprodukciók, főszereplőjeként, mirelitreklámmal, kandeláberekkel, megtekinthetjük, schwarzeneggert, forgatókönyvíró, eredményeképpen, izompacsirtákat, lakónegyedekben, emléktárgyakkal, megpillanthatja, házasságkötések, vásárolhassanak, különlegessége, szórakozhatnak, légitársaságok, tulajdonképpen, ablakdíszekkel, felejthetetlen, megcsinálhatja, szilikonmellet, schwarzenegger, klasszikusokat, stúdióépületek, mindennaposnak, emléktárgyakat, legudvariasabb, tiltakozásának, háromdimenziós, luxusvilláinak, sztárok luxusvilláinak, viszonylag kicsi, igazi LA-hangulat, mexikói határtól, latin hatás, angyalok ki¬, neve költői, alacsony házak, hihetetlen méretű, Queen Mary, hétvégét leginkább, turista azonban, ember valamelyik, magas hegyekben, közeli sivatagot, filmipar régi, Santa Monicára, Beverly Hillsen, Egyesült Államok, Nuestra Senora, Century Cityben, Santa Monica, Santa Ana, Marina Del Rey, Palos Verde, Long Beach, Laguna Beachen, Venice Beachet, Chinese Theater, Marilyn Monroe, James Dean-emléktárgyakkal, Beverly Hillsben, Beverly Hills, Wolfgang Puck, Bruce Willis Planet Hollywoodján, Gwyneth Paltrow-t, Café Romában, Wesley Snipest, Rodeo Drive-on, Júlia Roberts, Pretty Woman-ben, Star Wars, Santa Monicán, Lucky Seven, Jeff Goldblum, Long Beachen, Universal Stúdiós, Mivel Amerika, Rodeo Drive, Hollywood Boulvard, Moreno Valley, Erika Eleniak, Pamela Anderson, Beach Boys, Venice Beach, Santa Monica Pier, Plaza Church, Bank Tower, Angeles City Hall, Music Center-ben, Golden Triangle, Wlishire Boulvard-on, Christian Dior, Pretty Woman”, Richard Gere, Mount Lee, Mulholland Drive-on, Sunset Boulevard-on, Hollywood Boulevard-on, Mulholland Drive Los Angeles, Santa Monica-hegység, Hollywood Boulevard, Halle Berry, Gábor Zsazsa, Hollywood Boulevardon, Chinese Theatre, Clark Gable, Judy Garland, Rita Hayworth, John Wayne, Sophia Loren, Clint Eastwood, Anthony Hopkins, Paul Newman, Joanne Woodward, Kodak Theather, Universal Studios, Universal City,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes ébredést, derűs napot  Facebookon kaptam  Kislány kutyusokkal  Imádom, hogy itt a tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Keresztyéni magatartás  Facebookon kaptam  Kiengesztelődés  Macikák......  Egy -szép jó reggelt !...........  Madárvilág......  Tavaszi csokor  A vallásos ember botránya  Szeretettel üdvözöllek  Szeretet nem lesz többé áru  Szép napot kedves barátaim ! ....  Keresztyén lét  A könny  Kereszt  Jézus hív, bár zúg, morajlik ...  Kereszthordozás  Kislány cicával  Petőfiné szobra Koppenhágában  Kereszthordozás  Facebookon kaptam  Ha pofon ér bennünket  A jövőnek élek  Facebookon kaptam  A sikeres és a sikertelen  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Virágot a virágnak  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ítélet a sikeres ember felett  Györgyike virágok  Himalája ( Nepál )  Kislány cicával  Szép estét kedves látogatóimna...  Kiengesztelődés  Kellemes ébredést, derűs napot  Az ember erősebb, mint a sors  Png virág  Kalkantil ásvány  Imádom, hogy itt a tavasz  Szép tavaszi napot!  Kellemes kávézást  Tavaszi kép  Kislány cicával  Gondolat........  Kiengesztelődés  Séta a kutyusokkal :) .......  Madarak világa.....  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Csodálatos előadás.......  Helyettesítés  Png lufik  Tulipànok  Kellemes délutánt kívánok  Imádom, hogy itt a tavasz  Zöld andara kristály  Kellemes kávézást  Juhász Gyula: Béke  Ha minden ember adna magából  Facebookon kaptam  Kislány virágkosárral  Megismerni egy gyönyörű nőt  4604 az új fertőzött, elhunyt ...  Szenvedés  Azur andara kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét - jó éjszakát kívá...  Himalája ( Nepál )  Facebookon kaptam  Png nő  Petőfiné szobra Koppenhágában  Szeretettel üdvözöllek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esély.....  Megelőző cselekedet  Megelőző cselekedet  Szép mai napot.........  Tanulás  Facebookon kaptam Krisztinától  Árak  Az emberiség legősibb gyógymód...  Jézus szeretete  Kislány cicával  Kislány kutyusokkal  A sikeres és a sikertelen  4604 az új fertőzött, elhunyt ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok 
Bejegyzés Címkék
sztárok luxusvilláinak, viszonylag kicsi, igazi LA-hangulat, mexikói határtól, latin hatás, angyalok ki&#172, neve költői, alacsony házak, hihetetlen méretű, Queen Mary, hétvégét leginkább, turista azonban, ember valamelyik, magas hegyekben, közeli sivatagot, filmipar régi, sztárok láb-, régi nagy, egykor neves, közeli Burbankben, hatalmas városban, négyes szabálynak, sztárok kiszolgálójaként, olyan városban, rolót Schwarzenegger, teraszon hatalmas, hűvösödő sivatagi, kevésbé drága, tízdolláros salátákat, felszolgáló fekete, következő Wesley, világ legcsinosabb, stúdiók világa, akar lenni, kívülálló számára, kellemes időjáráson, gyarmati vagy, sivatagi szél, megrendelő kertjébe, nagy konkurenssel, ruhák pedig, legmenőbb márkákat, szezon eltéréssel, sztárok öltözékeire, legnagyobb divatházak, nézelődés ingyen, gazdag gyűjteménnyel, régi Hollywood, régi filmek, négy hatalmas, tiltást komolyan, utcán szemezni, városban kevesen, víznek nincs, helyiek nagy, szabad levegőre, repülőtér sokkal, nemzetközi légitársaságok, terminálra érkeznek, reptéri buszok, kilencórás időeltolódás, tizenkét órás, átállás legalább, 360°-os panoráma, terület tengerparti, amerikai őslakosok, spanyolok csak, magyar jelentése&#8222, város beceneve, angyalok városa, várost hivatalosan, aranyláz idején, település fejlődésének, 1900-as évek, népesség rendkívül, beszélt nyelvek, angol-amerikaiak részaránya, ázsiai közösség, kínai negyed, bejáratot sárkányok, forgalmi dugók, városban mindennaposnak, utakon szinte, messziről igen, autópályán araszolva, nyolcsávos városi, autósok udvariasak, piros jelzésen, tömegközlekedést jellemzően, szegények használják, buszok elején, város híres, gondtalanul szörföző, szerencséseket Erika, strandoknak különleges, legkevésbé ismert, korábban lápos, csatornák partján, luxusvillák mellett, sokatmondó feliratokat, csodás homokos, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 3138
  • e Hónap: 8540
  • e Év: 68076
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.