Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Napisten születésnapja
  2014-12-23 18:15:05, kedd
 
   
  Ősök hívása Napisten születésnapján


Jó elődök, szép őseink!
Decemberben ünnepeink
Sokasága jön egymásra,
Megtisztulni, játszadozni,
Jertek vissza pár órára!

Földig leér a hófelleg,
Puha pihék szárnyra kelnek.
Napistennek születése,
Áldott Napunk erőssége,
Összehoz az ünneplésre.

Szeretetben együtt leszünk,
Együtt dobog most a szívünk.
Ajándékkal ünnepelünk.
Csillogó gyermek szemek
Hívnak, ősök, jertek, jertek!

Fényszületés nagy csodája,
Múló sötét éjszakája.
Összeér az ég a földdel,
Csodák napja ím eljöve,
Szeretet lánc kötelékben.

Gyertek ősök, ég a tűz már!
Együtt vagyunk, gyarapodunk,
Minden magyar a támaszunk!
Jelen és múlt sokasága
Együtt lészen most megáldva!


2014. Álom havának 21. napján Nóri


Napisten születésnapja


Sűrű, sötét éjszaka volt. Az év leghosszabb éjszakája. Az eget nehéz, szürke fellegek takarták. Az éles szélben egy kucsmás ember baktatott az erdei ösvényen. A fenyők is dideregtek ebben a sötét hidegben.
A kucsmás ember a kezében egy fejszét tartott, és a fenyőcsemeték felé vette az útját.
- Itt a kerecseny ünnep, legalább egy szép fenyőfájuk legyen ezeknek a gyerkőcöknek, ha már ilyen szegény helyre születtek! - sóhajtott a kucsmás ember.
Már nappal, az úton járva kinézett egy csinos kis fenyőfát, most azért jött el.
Megtalálta a sötétben is a kis fát, és már emelte is a fejszéjét. Igyekezett, minél hamarabb mehessen hazafelé ebből a hideg, sötét erdőből a kicsi, meleg házikójába, a családjához.
- Ne vágd ki a csemetémet! - szólította meg a kucsmás embert egy hatalmas, sudár fenyő. - Hagyd, hogy élvezze még Napatyánk csodálatos teremtett világát! - kérlelte.
- De nekem kell ez a kis fa! - válaszolt az ember. - Az örökzöld fenyő az életfa, ami összeköti az eget a földdel. - és észre sem vette, hogy egy fával beszélget.
- Éppen azért! A fa csak akkor tud kapcsolatot teremteni az égi és a földi világgal, ha gyökere a földben van, csúcsa pedig az eget éri. Őseitek lelkei, a tündérek, az égi segítőitek a fenyők ágai között lépdelnek le hozzátok, földi lényekhez.
- Tudom én ezt, te fenyő! De a Sólyom ünnephez mégis csak kell egy üde, zöld fa az otthonunkba. Egyéb sem lesz az ünnepre a gyermekeimnek! A fára is csak annyi díszítés lesz, amit mi magunk készítünk. Elfacsarodik a szívem, ahogy nézem a gyermekeim izgatott várakozását. Festik az ezüst- és aranyszínű diókat, készítik színes papírból a láncot a fára. Pedig édesség is csak az lesz rajta, amit én készítek egy kis égetett cukorból, egy pici napraforgóbéllel, meg amit a feleségem csinál, cukorból főzött szaloncukor. Az igazi ünnepi hangulatot pedig maga az élő fa hozza el. A csodálatos fenyőillat, a gyertyák viasz-szaga és az együttlét harmóniája adja meg a Sólyomünnep bensőséges, szeretetteljes békéjét.
- Miért kell neked ehhez megölnöd egy fácskát, kucsmás ember? Nézd, milyen szép ágaim vannak, amelyeket hamarosan úgyis ledobok, hogy följebb friss, fiatalokat hajtsak! Méregzöldek, erősek, illatosak, gyönyörűen mutatnak majd rajta a színes papírdíszek, az arany- és ezüstdiók.
A kucsmás ember szélfútta, piros arca elkomorodott. Lehorgasztotta a fejét. Kucsmája a homlokára csúszott. A felhőkből hatalmas, csillogó hópelyhek kezdtek szállingózni. Béke telepedett az erdőre.
- Bocsásd meg gyilkos gondolataimat - szólalt meg hosszú hallgatás után a kucsmás ember és a földre engedte a fejszéjét. - Megértettelek, és most már tudom, hogy a fenyőágak is ugyanúgy illatoznak, és éppúgy az örök kikelet zöld igéjét hordozzák, mint maga a fa. - sóhajtott megkönnyebbülve.
- Kedves fenyő, kérlek téged, adj belátásod szerint nekem az ágaidból, amelyek megszentelik a kerecseny ünnepünket.
A fenyő szelleme hálát adott a Teremtő Istennek, hogy egy magyar szívben ismét a szeretet győzött, nem pedig a sötétség, birtoklási vágy.

A várakozás ideje alatt, Álom havának első napjától Napisten megszületéséig a gonosz oldal birtokolja az Atya teremtett világát. Az egyre hosszabbra nyúló éjszakákban a rontók, ártók, boszorkányok és a rossz lelkek teszik a dolgukat. Ilyentájt történik meg a világban a rengeteg baj, csapás, szerencsétlenség. A gonosz hideg, a lelketlen köd, a csúszós utak, a rossz látási viszonyok mind kedveznek a bajok bekövetkezéséhez, amik azért történnek meg, hogy betöltődjenek az emberi sorsok. Megmérettetnek az emberi kapcsolatok, és az emberek szembesülnek belső árnyoldalaikkal, amelyek már csak hátráltatják őket az életútjukon. Eljött az ideje az elengedésnek. Ismerjék fel bűneiket és utasítsák el azokat, hogy amikor Napisten megszületik, testben és lélekben tisztultan fogadhassák a Fényt, megmerítkezhessenek az újszülött Napsólyom tiszta, növekvő fényében.

A Nap, a Sólymok Sólyma, lassan kezdett emelkedni a látóhatáron. Bíborba és aranyba burkolták az égi kezek. Gyönyörűségesen indult el égi útjára az ibolya-lila éjszakában. Az év leghosszabb éjszakájának fogságából nyílt meg szabadulásának útja.

Nehezen indult fölfelé. A sötétség még igyekezett néhány pillanatra gátolni, visszahúzni. Nem engedhette, hiszen a növekvő Fény az ő lassú elhalását hozta el.
Az újszülött Napsólyom bukdácsolt a hatalmas szál fenyők koronája felett, gyenge kis sugarai fel-felakadtak a tűlevelű ágakon. Meg-megcsusszant az égi ösvényen, és emelkedése hol lassult, hol gyorsult.
A sötétség csak húzta, húzta visszafelé, de a Hold és a bolygók minden erejükkel táplálták az újszülött Napot. Az égi tünemények egymással szemben álltak, és erősítették a Napistent. A fény és a szeretet ereje. Ez az erő győz le minden rosszat, ártót, gonoszt, és hozzásegíti a Napistent, hogy megszületve a teremtett világ fölé emelkedjék és éltesse.

Tündérek sokasága és várakozó fénylények tömege várakozott a megszentelt helyen. A csillagok szikráztak és sziporkáztak, hangtalan égi kórus énekelt az erdőben. Majd a madarak szólították meg a születő Napot. A sólymok megbillentették pöttyös, barna szárnyukat, büszkén felcsapták szépséges fejüket. Izzó fekete szemük megtelt melegséggel, és pillantásukkal nagy szeretetben biztatgatták a Sólymok Sólymát, hogy ne féljen.

Ahogy a Nap fénye erősödött, a sólymok is egyre jobban emelkedtek. Csodálatos tánc kezdődött az ébredő világ felett, ahogy a sólymok és a Nap közös tánca elindult.

A Nap pörgött-forgott, és csak szórta, szórta fényének ezernyi gyémántcseppjét, míg a sólymok lelkük melegével árasztották el a világot. A lélek fénye a szeretet. A megértés és a türelem ez a Sólyomünnep nagy-nagy titka! Ezek az áldott erők szállnak alá a teremtett világba, és megkapják ajándékként az emberek.
A sólymocskák pedig nem fukarkodnak! Röppennek, és méretlenül szórják a nagy titok kincseit kicsiknek, nagyoknak, gyermeknek, felnőttnek.
Mert a szeretet az igazi ajándék. Az együttlét öröme a boldogság. Nem holmi drága pénzen vett ajándék, csillogó, értékes értéktelenség.
A szeretet azt adja, amire az ember vágyik, ami egyszerű valóságában nyújt örömöt. Amit a kezünkkel készítünk el. Amit megrajzolunk. Amit kivágunk, mert az szerez boldogságot szeretteinknek.
Amíg az ajándékokat készítjük, gondolatban a másikkal vagyunk, és ez az érzés szívet melengető ezt ő is érezni fogja. Ettől lesznek fényesek és szépek az ajándékaink. Az igazi ajándék a szívünkből jön.

A sólymok pedig csak hozzák, egyre hozzák és szórják méretlenül az égi szeretetet és fényt. Ünnep van! Megszületett Napistenünk! A Sólymok Sólyma, a Fény. Lesz hát kikelet és újjászületés!

- Kegyelmi ajándék a világnak minden évben az újjászületés - villogtatta sugarait a Napsólyom. - Hálás vagyok néktek, sólymok a segítségért, világra jöttemért. Legyen hát ajándék minden embernek a születésem! - mosolygott a szorgos kis sólymokra és a tündérekre.
- Mindnyájan hallottátok a fenyőfa és a kucsmás magyar beszélgetését. Láthattátok igaz szívét is. A természet iránti tisztelete és szeretete erősebb volt benne, mint a birtoklási vágy a fenyőfa megszerzésére. Szerintetek is ajándékot érdemel? - mosolygott széles fénnyel a Napisten.
A sólymok hevesen bólogattak, vijjogtak, így mutatták ki egyetértésüket. Hiszen a tiszta szívű magyar ember megérdemel egy kis ajándékot az Égi Atyjától.
- No, akkor munkára fel, sólymocskáim! Sok jó ember és még több kiváló gyermek lakik ebben az országban, akik ajándékot érdemelnek. Bírjátok még az iramot kis, tollas segítőim?
A sólymok ismét bólogattak, vijjogtak és igazgatták szárnyaikat.
- Van három napotok a Sólyomünnep megszentelt napjáig, hogy mindent beszerezzetek és elrendezzetek, hogy gyertyagyújtás idejére az ajándékok az életfa ágai alatt legyenek!
Mit tettek a sólymok, mit nem, az örök rejtély marad. De a szegény kucsmás ember szerény, de tiszta hajlékában, a feldíszített fenyőág-csokor alatt a család minden tagja ajándékot talált.

A vígkedélyű sólymocskák tündéri ügyességgel raktak aztán minden magyar gyermek kerecseny fája alá ajándékot. A lassan a világra telepedő alkonyatban pedig hálatelt szívvel nézték a magyar emberek örömét. Csillogó, meleg, fekete szemük tekintetével elkísérték a lenyugvó Nap utolsó sugarát.

Mire eljött az este, lassan a világra telepedő alkonyatban a sólymocskák fáradtan, de boldogan, hálatelt szívvel nézték a magyar emberek örömét. Ebben az évben is megtörtént a csoda! Csillogó, meleg, fekete szemük tekintetével elkísérték a lenyugvó Nap utolsó sugarait.Napistenhez
A rózsa, rózsa, labdarózsa levele kezdetű népdal dallamára

Ragyogj, ragyogj, Napistenünk a földre!
Arany fényed hulljon magyar népedre!
Fénylő sugár maradjon meg sokáig,
Legyen magyar a világ elmúltáig!


Turul madár borítsd reánk szárnyadat!
Gyermekidnek adj csodás új vágyakat!
Legyen erős teremtő a nemzeted,
Fényben éljen szittya-magyar gyermeked!Nóri 2012.


Napistenhez


Tűz vagy Te, s én fiad vagyok,
Szent nékem az akaratod.
Tüzed fénye mutat utat,
Követem a parancsodat.

Hálás szavak az ajkamon,
Égi Atyám, szeretlek nagyon.
Te vagy nékem boldogulás,
Földi világomban áldás.

Minden reggel köszöntelek,
A napomat megszenteled
Siker, öröm, eredmények,
Áldás, jóság, Tőled jönnek.

Hadd legyek hát hű gyermeked,
Tüzes hitben Veled legyek.
Te vagy az én boldogságom,
Fényem, éltem e világon!


/Nóri 2012./
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Címkék: szerencsétlenség, napraforgóbéllel, bekövetkezéséhez, megbillentették, gyémántcseppjét, árnyoldalaikkal, gyönyörűségesen, megkönnyebbülve, szeretetteljes, megmérettetnek, megszületéséig, szabadulásának, egyetértésüket, gyertyagyújtás, szeretteinknek, lehorgasztotta, születésnapján, pillantásukkal, betöltődjenek, születésnapja, megértettelek, beszélgetését, gyermekeimnek, fenyőcsemeték, értéktelenség, megszerzésére, beszerezzetek, gondolataimat, elrendezzetek, megcsusszant, feldíszített, elfacsarodik, megrajzolunk, éjszakájának, tekintetével, biztatgatták, eget nehéz, éles szélben, kucsmás ember, erdei ösvényen, sötét hidegben, fejszét tartott, fenyőcsemeték felé, kerecseny ünnep, szép fenyőfájuk, úton járva, kucsmás embert, örökzöld fenyő, fával beszélget, földi világgal, fenyők ágai, gyermekeim izgatott, Áldott Napunk, Teremtő Istennek, Sólymok Sólyma, Sólymok Sólymát, Megszületett Napistenünk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Narancs libikóka  Aranyosi Ervin: Advent előtt  Elsodor az élet . . .  Facebookon kaptam  11 871 az új fertőzött, elhuny...  Birtalan Ferenc: Kata-köszöntő...  Csodálkozó tekintetek .  Antoine de Saint-Exupéry mondt...  Rippl-Rónai József emlékére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly.....  12 165 az új fertőzött, elhuny...  Narancs libikóka  Kellemes napot kívánok  Facebookon kaptam  További tevékeny szép napot kí...  Facebookon kaptam  Kávézz velem  Az iga, amely könnyűvé teszi a...  A sötétség, a világosság hiány...  Birtalan Ferenc: Kata-köszöntő...  Mai harmónia kártyám  3rd cut  Aranyosi Ervin: Advent előtt  Facebookon kaptam Krisztina b...  Megszentelődés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  3rd cut  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor az ember öregszik  Egy nap mindent újjá teszel, J...  Facebookon kaptam  Tudás  Facebookon kaptam  Szabi  Rippl-Rónai József emlékére  Névnapi köszöntő Katalin Elér...  Képes idézet !  Nyilas - November 22. - Decemb...  Facebookon kaptam  Ha hiszel  Kékestető alkonyi pírban  Alkonyodik a Mátrában  Ujjaim között  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Látszik a feje  Facebookon kaptam  Kakukktojás.........  Facebookon kaptam  Isten iránti szeretet  Esterházy Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elmúltam...sok. Negyven minden...  Nem tudom, ti hogy vagytok vel...  Facebookon kaptam  Kakukktojás.........  Facebookon kaptam  12 165 az új fertőzött, elhuny...  Facebookon kaptam  Isten iránti szeretet  Szép estét  Novemberi csendes napok  Kellemes délutáni pihenést  Családi élet  Narancs pocak  Facebookon kaptam  Kakukktojás.........  képre írva  Képes idézet !  Kávézz velem  Alvó cica  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  A sötétség, a világosság hiány...  Facebookon kaptam  Érdemtelen kegyelem  Facebookon kaptam  Birtalan Ferenc: Kata-köszöntő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ujjaim között  Facebookon kaptam  Köszöntöm a 94 éves Lator Lász...  Mai harmónia kártyám  Kell egy békés otthon . . .  További tevékeny szép napot kí...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Csicseriborsó gyógyhatásairól  Hit által élni  Kékestető alkonyi pírban  Facebookon kaptam Krisztina b...  Mivel tartozunk neki?  Narancs csiga  Kell egy békés otthon . . .  Ismét elérkezett az Advent ide... 
Bejegyzés Címkék
eget nehéz, éles szélben, kucsmás ember, erdei ösvényen, sötét hidegben, fejszét tartott, fenyőcsemeték felé, kerecseny ünnep, szép fenyőfájuk, úton járva, kucsmás embert, örökzöld fenyő, fával beszélget, földi világgal, fenyők ágai, gyermekeim izgatott, lesz rajta, pici napraforgóbéllel, feleségem csinál, igazi ünnepi, csodálatos fenyőillat, gyertyák viasz-szaga, együttlét harmóniája, színes papírdíszek, homlokára csúszott, felhőkből hatalmas, földre engedte, örök kikelet, kerecseny ünnepünket, fenyő szelleme, magyar szívben, szeretet győzött, várakozás ideje, gonosz oldal, egyre hosszabbra, rossz lelkek, gonosz hideg, csúszós utak, rossz látási, bajok bekövetkezéséhez, emberi sorsok, emberi kapcsolatok, emberek szembesülnek, újszülött Napsólyom, ibolya-lila éjszakában, növekvő Fény, hatalmas szál, tűlevelű ágakon, sötétség csak, bolygók minden, újszülött Napot, szeretet ereje, teremtett világ, megszentelt helyen, csillagok szikráztak, madarak szólították, születő Napot, sólymok megbillentették, ébredő világ, sólymok lelkük, lélek fénye, áldott erők, teremtett világba, sólymocskák pedig, nagy titok, igazi ajándék, együttlét öröme, ember vágyik, kezünkkel készítünk, szerez boldogságot, ajándékokat készítjük, másikkal vagyunk, érzés szívet, sólymok pedig, világnak minden, újjászületés &#8211, kucsmás magyar, természet iránti, birtoklási vágy, fenyőfa megszerzésére, sólymok hevesen, tiszta szívű, sólymok ismét, életfa ágai, örök rejtély, szegény kucsmás, feldíszített fenyőág-csokor, család minden, vígkedélyű sólymocskák, világra telepedő, magyar emberek, sólymocskák fáradtan, világ elmúltáig, napomat megszenteled, szerencsétlenség, napraforgóbéllel, bekövetkezéséhez, megbillentették, gyémántcseppjét, árnyoldalaikkal, gyönyörűségesen, , ,
2021.10 2021. November 2021.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 744
  • e Hét: 744
  • e Hónap: 13662
  • e Év: 192233
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.